M&T Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 to ładnie już pojmuje :) tylko taka malutka uwaga :evil_lol: za późno dał Baajowi smakołyka. Wg mnie powinien troszkę szybciej mu dać, bo po jakimś czasie Baaj coraz wolniej to robił ^^' ale to tylko takie moje gdybania xD za mało jeszcze wiem, żeby doradzać :eviltong: Quote
AngelsDream Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Baaj zwalnia, bo się nudzi. Z czasem, jak załapie o co kaman zacznie przyspieszać - wydłużyliśmy do filmiku, no bo co to za filmik z jedną '8'. O czołganie się! Dobry pomysł :) Quote
Katarama Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 My ostatnio próbowaliśmy "czołgaj się" ale to był nasz zły dzień i nie wytrzymywaliśmy ze śmiechu patrząc na Dołka, więc biedny psiak nie miał możliwości zrozumieć o co nam chodzi, przez to robił jeszcze lepsze pozycje i miny , a my mieliśmy jeszcze więcej śmiechu :P Quote
AngelsDream Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Baaj już miał przymiarki do czołgania, więc powinno szybko pójść. Quote
AngelsDream Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Ja w kucki szłam z parówką, a on się za mną czołgał sam z siebie, ale było to takie mocno nieporadne. Quote
Mudik Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Baaj sie nie tyle nudzi co nie kuma na razie, na tym etapie powinien dostawać małego smaczka za każde minięcie każdej nogi potem rzadziej smaki, aż do smaka dopiero na koniec. On nie rozumie,że na jedną komendę ma przejść "X" razy, tu jak Vic to teraz robi a różnie to było wcześniej wychodziło [URL]http://i.ytimg.com/vi/kVnQr3Qwp6w/default.jpg?e=thm_100[/URL] O czołganiu pisała Ula w Moim Psie spróbuj najpier czołgania pod czymś Quote
Katarama Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 hehe a Dołek to tak raz tyłek podnosił a innym razem głowe wiec na tyłku jeżdził prawie na siedząco :P Quote
AngelsDream Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Ale to tak tylko do filmiku ;) Inna sprawa, że Baaj jest baajowy i jego różne zasady się nie imają - ma własne. Wiadomo, że ogól jest ten sam, ale szczególiki trzeba kombinować. Ale fajnie jest z nim pracować. Cenię najbardziej to, że wybacza nam nasze błedy i się nimi nie zraża. Quote
Katarama Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Wydaje mi się, że fajnie pracuje się samemu z każdym psem (po warunkiem, że robi się to od szczenięcych dni), no ale jedne są bardziej pocieszne inne mniej. A jak psiak ma swój sposób patzrenia na świat to juz w ogóle jest śmiesznie i fajnie :) Quote
AngelsDream Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Tylko czasem trudniej. Poza tym wiadomo, że każdy ma swoje ważne i ważniejsze cele. Np. dla mnie aport jest sprawą trzeciorzędną. A zawsze chciałam, żeby pies dawał buzi na komendę. Pierwszorzędne jest to podstawowe życiowe posłuszeństwo i choć czasem mam ochotę Baaja utopić, to jednak nie zawiódł oczekiwań :) Quote
Katarama Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Uważam podobnie, dlatego mimo nacisku i presji otoczenia nie mam zamiaru iść na żadne "profesjonalne" szkolenie. Wszystko czego się nauczy bądź nie nauczy będzie tylko i wyłącznie moją zasługą. Ja od swych najmłodszych lat chciałam robić wszystko "sama" i tak mi pozostało :) Quote
Katarama Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Zapomniałam dodać, że nie da się opisać satysfakcji jaką mam dochodząc do czegoś bez niczyjej pomocy mimo, iż by to nawet 2 razy dłużej trwał niż z czyjąś pomocą :) Quote
AngelsDream Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 My się pewnie wybierzemy na grupowe szkolenie, ale tylko po to, żeby dopracować szczegóły :) No i mamy ambitne plany, ale to jeszcze trochę. :) Quote
Katarama Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Co do ambitnych planów to nasze legły niestety w gruzach mimo to mamy nadzieję, że da się jeszcze coś z tym zrobić i pracujemy nad tym :) Quote
jamnicze Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='AngelsDream']Ja w kucki szłam z parówką, a on się za mną czołgał sam z siebie, ale było to takie mocno nieporadne.[/quote] świetny sposób, uśmiałam się :evil_lol::lol: [quote name='AngelsDream']My się pewnie wybierzemy na grupowe szkolenie, ale tylko po to, żeby dopracować szczegóły :) No i mamy ambitne plany, ale to jeszcze trochę. :)[/quote] My też się wybieramy do szkoły, właśnie ze względu na to aby poćwiczyła w grupie. U nas największy problem jest z odwołaniem na spacerze, jak dorwie coś smakowitego, to w nogi i tyle ja widzieli, tak samo innego skorego do zabawy psa zobaczy - no ale to jest właśnie basenji :diabloti:. Jeszcze duuuuużo pracy przed nami. My robimy jeszcze kółeczka i wskazywanie łapką w której ręce pani ma smaczka :lol: Quote
pusia2405 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='jamnicze']U nas największy problem jest z odwołaniem na spacerze, jak dorwie coś smakowitego, to w nogi i tyle ja widzieli, tak samo innego skorego do zabawy psa zobaczy - no ale to jest właśnie basenji :diabloti:. Jeszcze duuuuużo pracy przed nami.[/quote] No, ja mam ten sam problem, ale na szczęście z miesiąca na miesiąc robimy postępy (sprawa dotyczy zwykłego kundleka:lol:). A basenji podobają mi baardzo, ten ich niezależny charakterek:evil_lol:. Chciałabym kiedyś poznać osobiście takiego baska. Quote
jamnicze Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='pusia2405']No, ja mam ten sam problem, ale na szczęście z miesiąca na miesiąc robimy postępy (sprawa dotyczy zwykłego kundleka:lol:). A basenji podobają mi baardzo, ten ich niezależny charakterek:evil_lol:. Chciałabym kiedyś poznać osobiście takiego baska.[/quote] W Warszawie jest cała rodzinka Asiaczków - masz niedaleko:lol: A może wpadniesz do Sopotu na wystawę? Puki co zapraszamy do swojej galerii (możne jak się napatrzysz na Sajdusiową, to się kiedyś skusisz :razz: - one na prawdę są niezwykłe i wspaniałe :loveu:) Quote
zuzolandia Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_07_31/Resizeof080731_17.jpg[/URL] oooo ale MAŁA szczerzy zebiska hihihhih ... swietne fotencjeee...myslalam ze Baaj jest jeszcze taki szczeniakowaty a tu widac jaki z niego mlodzieniec ;-)...... pozdrowionka Quote
Nicka* Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 A wiecie już kiedy i gdzie się wybieracie ? ( chodzi o szkolenie ) [url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_07_31/Resizeof080731_28.jpg[/url] - super pływa :loveu::loveu: gdyby Satka tak chciała... :shake: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Piękne zdjęcia!!! Piekne zwierzaki! Zaskakują mnie te OCZY!! Quote
pusia2405 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='jamnicze']W Warszawie jest cała rodzinka Asiaczków - masz niedaleko:lol: A może wpadniesz do Sopotu na wystawę? Puki co zapraszamy do swojej galerii (możne jak się napatrzysz na Sajdusiową, to się kiedyś skusisz :razz: - one na prawdę są niezwykłe i wspaniałe :loveu:)[/quote] A skorzystam z zaproszenia;). Niestety obecnie przebywam w UK:roll:. A kiedy w Sopocie jest ta wystawa? Bo będę w sierpniu w Polsce. W sumie nie planuje wyjazdu w tamtą stronę, no ale nigdy nie wiadomo;). Quote
AngelsDream Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 Jakby co my też zapraszamy na spotkania z Baajem ;) Cieszę się, że Baajowe oczy komuś się podobają :) Od oczu wilczaków się zaczęło. Quote
Nicka* Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 [quote name='Nicka*'][B]A wiecie już kiedy i gdzie się wybieracie ? ( chodzi o szkolenie )[/B] [URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_07_31/Resizeof080731_28.jpg[/URL] - super pływa :loveu::loveu: gdyby Satka tak chciała... :shake:[/quote] Hop, hop :razz: Quote
AngelsDream Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 No właśnie nie wiemy jeszcze. Jakies uwagi? Quote
Recommended Posts