Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to ładnie już pojmuje :) tylko taka malutka uwaga :evil_lol: za późno dał Baajowi smakołyka. Wg mnie powinien troszkę szybciej mu dać, bo po jakimś czasie Baaj coraz wolniej to robił ^^'

ale to tylko takie moje gdybania xD za mało jeszcze wiem, żeby doradzać :eviltong:

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My ostatnio próbowaliśmy "czołgaj się" ale to był nasz zły dzień i nie wytrzymywaliśmy ze śmiechu patrząc na Dołka, więc biedny psiak nie miał możliwości zrozumieć o co nam chodzi, przez to robił jeszcze lepsze pozycje i miny , a my mieliśmy jeszcze więcej śmiechu :P

Posted

Baaj sie nie tyle nudzi co nie kuma na razie, na tym etapie powinien dostawać małego smaczka za każde minięcie każdej nogi potem rzadziej smaki, aż do smaka dopiero na koniec. On nie rozumie,że na jedną komendę ma przejść "X" razy, tu jak Vic to teraz robi a różnie to było wcześniej wychodziło

[URL]http://i.ytimg.com/vi/kVnQr3Qwp6w/default.jpg?e=thm_100[/URL]

O czołganiu pisała Ula w Moim Psie spróbuj najpier czołgania pod czymś

Posted

Ale to tak tylko do filmiku ;) Inna sprawa, że Baaj jest baajowy i jego różne zasady się nie imają - ma własne. Wiadomo, że ogól jest ten sam, ale szczególiki trzeba kombinować. Ale fajnie jest z nim pracować. Cenię najbardziej to, że wybacza nam nasze błedy i się nimi nie zraża.

Posted

Wydaje mi się, że fajnie pracuje się samemu z każdym psem (po warunkiem, że robi się to od szczenięcych dni), no ale jedne są bardziej pocieszne inne mniej. A jak psiak ma swój sposób patzrenia na świat to juz w ogóle jest śmiesznie i fajnie :)

Posted

Tylko czasem trudniej. Poza tym wiadomo, że każdy ma swoje ważne i ważniejsze cele. Np. dla mnie aport jest sprawą trzeciorzędną. A zawsze chciałam, żeby pies dawał buzi na komendę. Pierwszorzędne jest to podstawowe życiowe posłuszeństwo i choć czasem mam ochotę Baaja utopić, to jednak nie zawiódł oczekiwań :)

Posted

Uważam podobnie, dlatego mimo nacisku i presji otoczenia nie mam zamiaru iść na żadne "profesjonalne" szkolenie. Wszystko czego się nauczy bądź nie nauczy będzie tylko i wyłącznie moją zasługą. Ja od swych najmłodszych lat chciałam robić wszystko "sama" i tak mi pozostało :)

Posted

Zapomniałam dodać, że nie da się opisać satysfakcji jaką mam dochodząc do czegoś bez niczyjej pomocy mimo, iż by to nawet 2 razy dłużej trwał niż z czyjąś pomocą :)

Posted

[quote name='AngelsDream']Ja w kucki szłam z parówką, a on się za mną czołgał sam z siebie, ale było to takie mocno nieporadne.[/quote]
świetny sposób, uśmiałam się :evil_lol::lol:
[quote name='AngelsDream']My się pewnie wybierzemy na grupowe szkolenie, ale tylko po to, żeby dopracować szczegóły :) No i mamy ambitne plany, ale to jeszcze trochę. :)[/quote]
My też się wybieramy do szkoły, właśnie ze względu na to aby poćwiczyła w grupie.
U nas największy problem jest z odwołaniem na spacerze, jak dorwie coś smakowitego, to w nogi i tyle ja widzieli, tak samo innego skorego do zabawy psa zobaczy - no ale to jest właśnie basenji :diabloti:. Jeszcze duuuuużo pracy przed nami.

My robimy jeszcze kółeczka i wskazywanie łapką w której ręce pani ma smaczka :lol:

Posted

[quote name='jamnicze']U nas największy problem jest z odwołaniem na spacerze, jak dorwie coś smakowitego, to w nogi i tyle ja widzieli, tak samo innego skorego do zabawy psa zobaczy - no ale to jest właśnie basenji :diabloti:. Jeszcze duuuuużo pracy przed nami.[/quote]

No, ja mam ten sam problem, ale na szczęście z miesiąca na miesiąc robimy postępy (sprawa dotyczy zwykłego kundleka:lol:).
A basenji podobają mi baardzo, ten ich niezależny charakterek:evil_lol:. Chciałabym kiedyś poznać osobiście takiego baska.

Posted

[quote name='pusia2405']No, ja mam ten sam problem, ale na szczęście z miesiąca na miesiąc robimy postępy (sprawa dotyczy zwykłego kundleka:lol:).
A basenji podobają mi baardzo, ten ich niezależny charakterek:evil_lol:. Chciałabym kiedyś poznać osobiście takiego baska.[/quote]
W Warszawie jest cała rodzinka Asiaczków - masz niedaleko:lol:
A może wpadniesz do Sopotu na wystawę?
Puki co zapraszamy do swojej galerii (możne jak się napatrzysz na Sajdusiową, to się kiedyś skusisz :razz: - one na prawdę są niezwykłe i wspaniałe :loveu:)

Posted

[URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_07_31/Resizeof080731_17.jpg[/URL]

oooo ale MAŁA szczerzy zebiska hihihhih ...

swietne fotencjeee...myslalam ze Baaj jest jeszcze taki szczeniakowaty a tu widac jaki z niego mlodzieniec ;-)......

pozdrowionka

Posted

A wiecie już kiedy i gdzie się wybieracie ? ( chodzi o szkolenie )
[url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_07_31/Resizeof080731_28.jpg[/url] - super pływa :loveu::loveu: gdyby Satka tak chciała... :shake:

Posted

[quote name='jamnicze']W Warszawie jest cała rodzinka Asiaczków - masz niedaleko:lol:
A może wpadniesz do Sopotu na wystawę?
Puki co zapraszamy do swojej galerii (możne jak się napatrzysz na Sajdusiową, to się kiedyś skusisz :razz: - one na prawdę są niezwykłe i wspaniałe :loveu:)[/quote]

A skorzystam z zaproszenia;). Niestety obecnie przebywam w UK:roll:.
A kiedy w Sopocie jest ta wystawa? Bo będę w sierpniu w Polsce. W sumie nie planuje wyjazdu w tamtą stronę, no ale nigdy nie wiadomo;).

Posted

[quote name='Nicka*'][B]A wiecie już kiedy i gdzie się wybieracie ? ( chodzi o szkolenie )[/B]
[URL]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_07_31/Resizeof080731_28.jpg[/URL] - super pływa :loveu::loveu: gdyby Satka tak chciała... :shake:[/quote]

Hop, hop :razz: