Rinuś Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Okamia']Jak już to z lajtruma bo fotoszopa nie używam :eviltong: :evil_lol: Amber nie każdy tylko wszyscy faceci :diabloti:[/QUOTE] lajgtrum to fotoszop też :diabloti: nie znasz się! bo jak można się znać na wszystkim? :diabloti: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 No ja się wybierałam do Kasi, ale teraz już sama nie wiem :shake: :evil_lol: Quote
Okamia Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 ale lajtrum to lajtrum a fotoszop to fotoszop :eviltong: W fotoszopie można zrobić z pokraka laskę a w lajtrumie nie :evil_lol: Amberununiu nie bój się jak będziesz grzeczna to nikt Ci nic nie zrobi :diabloti: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 O to dobrze, bo ja zawsze jestem grzeczna :saint1: Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Wy się śmiejecie, jak byłam w stolycy na szkoleniu, miałam hotel na Pradze :loveu: to mi auto porysowali we wszystkie strony :mad: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Ooooo przepraszam, nie wiedziałam, że to twoje :placz: Po prostu czasem nie mogę się powstrzymać :evil_lol: Quote
Okamia Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 A ja nigdy w Wawie nie byłam :diabloti: Nie miałam po co - objechałam 3/4 Polski ale nie byłam w stolycy :evil_lol: Ale może jak szwagier w TVP zacznie pracować to się wybiorę :eviltong: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Nic nie straciłaś :evil_lol: Warszawa nie jest za ładna, starówkę to masz ładniejszą gdziekolwiek indziej ;) tylko Park Łazienkowski warto odwiedzić, bo jest naprawdę piękny. Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Amber']Ooooo przepraszam, nie wiedziałam, że to twoje :placz: Po prostu czasem nie mogę się powstrzymać :evil_lol:[/QUOTE] wybaczam, bo się Twojego psa boję :diabloti: [quote name='Okamia']A ja nigdy w Wawie nie byłam :diabloti: Nie miałam po co - objechałam 3/4 Polski ale nie byłam w stolycy :evil_lol: Ale może jak szwagier w TVP zacznie pracować to się wybiorę :eviltong:[/QUOTE] ee nic ciekawego nie mają :eviltong: chociaż nie da się ukryć w pierwszej chwili wawa robi wrażenie :razz: I mają dużo lepszą komunikację, tansza, szybszą i ogólnie jakąs taka sensowniejsza niz w P-ń. Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [QUOTE][COLOR=#000000][INDENT]I mają dużo lepszą komunikację, tansza, szybszą i ogólnie jakąs taka sensowniejsza niz w P-ń.[/INDENT] [/COLOR] [/QUOTE] Czy tańszą to nie wiem, znów bilety podrożały. Jak zaczynałam jeździć na uczelnię to pamiętam, że ulgowy kosztował mnie 1,20, potem zabrali mi ulgę i musiałam bulić przy końcu 3,50 za jedną jazdę i poczynił się we mnie wzburzać bunt na autobusy i sie przesiadłam do samochodu. I już nie chce wysiadać :evil_lol: Quote
Okamia Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 [quote name='Amber']Nic nie straciłaś :evil_lol: Warszawa nie jest za ładna, starówkę to masz ładniejszą gdziekolwiek indziej ;) tylko Park Łazienkowski warto odwiedzić, bo jest naprawdę piękny.[/QUOTE] Wiem, dlatego się nie wybieram na razie do Wawy :diabloti: [quote name='asiak_kasia'] ee nic ciekawego nie mają :eviltong: chociaż nie da się ukryć w pierwszej chwili wawa robi wrażenie :razz: I mają dużo lepszą komunikację, tansza, szybszą i ogólnie jakąs taka sensowniejsza niz w P-ń.[/QUOTE] Komunikacja wszędzie w PL jest masakryczna :shake: Nie wiem ale wszędzie indziej jest to bardziej sensowanie rozwiązane :eviltong: Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Amber']Czy tańszą to nie wiem, znów bilety podrożały. Jak zaczynałam jeździć na uczelnię to pamiętam, że ulgowy kosztował mnie 1,20, potem zabrali mi ulgę i musiałam bulić przy końcu 3,50 za jedną jazdę i poczynił się we mnie wzburzać bunt na autobusy i sie przesiadłam do samochodu. I już nie chce wysiadać :evil_lol:[/QUOTE] tylko wy macie bilety na strefy c'nie? u nas są na strefy i do tego czasowe jednoczesnie, wiec płacisz za bilet 2,8 i masz 15 min i oczywiscie zero przesiadek, bo nie można. Biletów przystankowych można uzywac tylko w busach i i mało gdzie mozna je w ogole dostać. Poustawiali biletomaty, które albo są nieczynne, albo kradną kasę. W kioskach biletów praktycznie nie ma, bo są biletomaty. No i kara za brak biletu to teraz 260zł(? nie chce mi się sprawdzać :P) pominę już fakt, że najwiekszy wezeł komunikacyjny jest totalnie rozkopany i nieprzejezdny, wiec jest bowsko. Pożnań-miasto w budowie- takie hasło przewodnie sobie radni wymyslili :evil_lol: [quote name='Okamia']Wiem, dlatego się nie wybieram na razie do Wawy :diabloti: Komunikacja wszędzie w PL jest masakryczna :shake: Nie wiem ale wszędzie indziej jest to bardziej sensowanie rozwiązane :eviltong:[/QUOTE] Czy ja wiem czy wszedzie...w szczecinie mi się nawet podobało i w miare tanio. Chociaż nie miałam okazji pojeżdzić dłużej. To może dlatego :diabloti: Quote
Okamia Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 [quote name='asiak_kasia'] Czy ja wiem czy wszedzie...w szczecinie mi się nawet podobało i w miare tanio. Chociaż nie miałam okazji pojeżdzić dłużej. To może dlatego :diabloti:[/QUOTE] W Szczecinie i Białymstoku opłaca się jeździć taksówkami ;) W Szczecinie komunikacją miejską jeżdżę tylko z PKS do Gryfina bo Wynosi mnie to około 3 zł :loveu: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 U nas są różne bilety, czasowe od 20 do 60 min. razem z przesiadkami. I zwykły na 120 min. ale tylko na jedną linię. Strefowe też są, ale akurat nigdy nie korzystałam, no bo strefy są przy krańcach miasta. Pamiętam, że się kiedyś brało dobowy i miało się w dupie, ale teraz dobowy kosztuje 15 zł :diabloti: a nie 5 :p O rozkopaniu już nic nie pisz lepiej. Przez kochane metro w budowie z którego i tak nigdy nie korzystam bo mi nie po drodze, jadę do pracy 2x dłużej :p Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Okamia']W Szczecinie i Białymstoku opłaca się jeździć taksówkami ;) W Szczecinie komunikacją miejską jeżdżę tylko z PKS do Gryfina bo Wynosi mnie to około 3 zł :loveu:[/QUOTE] No szczecin ogólnie wydaje się w miarę cenowo przystepny, chociaz teraz to jakby wymarły, wiecej staruszków niz młodych. |Puciekali do dojczlandii :shake: [quote name='Amber']U nas są różne bilety, czasowe od 20 do 60 min. razem z przesiadkami. I zwykły na 120 min. ale tylko na jedną linię. Strefowe też są, ale akurat nigdy nie korzystałam, no bo strefy są przy krańcach miasta. Pamiętam, że się kiedyś brało dobowy i miało się w dupie, ale teraz dobowy kosztuje 15 zł :diabloti: a nie 5 :p O rozkopaniu już nic nie pisz lepiej. Przez kochane metro w budowie z którego i tak nigdy nie korzystam bo mi nie po drodze, jadę do pracy 2x dłużej :p[/QUOTE] No wy macie metro, my mamy Kaponierę. Koszmar, szczególnie, ze to ścisłe centrum droga na targi i takie tam drobiazgi gdzie zjezdza się najwiecej ludzi :evil_lol: Dlatego kocham moja wiochę :loveu: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 TŻ też kiedyś mieszkał w sielankowej okolicy, jak pierwszy raz do niego jechałam to nie miałam pojęcia gdzie jestem ;). Na okolicznych drogach organizowali rajdy samochodowe, bo nikogo tam nie było... Do czasu, aż postawili jedno osiedle, drugie... A potem ogromny kompleks mieszkalny z autobusem jeżdżącym przez środek... Tylko drogi zostały po staremu i nie trzeba geniusza, żeby się domyślić jak się jednopasmówka korkuje, gdy wszyscy wracają do swoich bloczków. Całe szczęście jego ulica nadal jest trochę na uboczu, ale z poczucia, że mieszka się na wsi nie pozostało już nic. Quote
Rinuś Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 A ja swego czasu bywałam w Wawie :eviltong: ale chodziłam tylko na jakieś łąki,raz byłam chyba w centrum :evil_lol: jak było otwarcie stadiony Narodowego, chyba dzień przed Paradą Labradorów to pamiętam że grubo Brutusek zwiedził Wawkę bo z kumpelą z psami objechałyśmy autobusami chyba połowę Warszawy :evil_lol: na końcu Brutus się wyrzygał kebabem (ups,chyba za dużo mi spadało jak lekko wzięta jadłam go :diabloti:) Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Rinuś']A ja swego czasu bywałam w Wawie :eviltong: ale chodziłam tylko na jakieś łąki,raz byłam chyba w centrum :evil_lol: jak było otwarcie stadiony Narodowego, chyba dzień przed Paradą Labradorów to pamiętam że grubo Brutusek zwiedził Wawkę bo z kumpelą z psami objechałyśmy autobusami chyba połowę Warszawy :evil_lol: [B]na końcu Brutus się wyrzygał kebabem (ups,chyba za dużo mi spadało jak lekko wzięta jadłam go[/B] :diabloti:)[/QUOTE] :roflt: i wez tu wyslij kogos ze wsi do miasta :evil_lol: Quote
Rinuś Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='asiak_kasia']:roflt: i wez tu wyslij kogos ze wsi do miasta :evil_lol:[/QUOTE] halo halo ! toruń to miasto :diabloti: tylko mój obecny adres to faktycznie wieś :evil_lol: ale mam pętle tramwajową, kerfur :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Rinuś']halo halo ! toruń to miasto :diabloti: tylko mój obecny adres to faktycznie wieś :evil_lol: ale mam pętle tramwajową, kerfur :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: miasto się zaczyna powyzej 500 tys. mieszkanców. :diabloti: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 A to Warszawa nie jest jedynym miastem w Polsce? :diabloti: Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Amber']A to Warszawa nie jest jedynym miastem w Polsce? :diabloti:[/QUOTE] Poznań ma coś ok. 560tys :diabloti: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 A ja nie wiem, nie słyszałam :evil_lol: To na wschodzie czy zachodzie, takie miasto Posen? :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='Amber']A ja nie wiem, nie słyszałam :evil_lol: To na wschodzie czy zachodzie, takie miasto Posen? :evil_lol:[/QUOTE] :diabloti: wredny babsztyl :diabloti: Quote
Amber Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Iiiii dobre Pyry są przynajmniej w Posen :evil_lol: Quote
Recommended Posts