Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawdą jest że kiedyś nazywali je "niam-niam" ale to tylko fonetyka. Nigdy, do wczoraj, nie czytałam ani nie słyszałam by ktokolwiek zjadał dorosłe lub szczeniaki basenji .
Rozumiem jednak bo jak takie małe na baterie "dorwiesz", wycałujesz, "wytarmosisz" to i "zjeść" można !

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']nie moge tu zagladac nie moge;D co dzieciaki to ladniejsze....
Ahh;)[/QUOTE]

Znam to, ja zaglądałam ale w oczy Fiony ;) później poznałam panią Grażynkę K. i jej kilka psiaków ...
i znów potwierdzenie że się zakochałam w basenji :loveu: i teraz nie ma zmiłuj ... basenji musi być !

Posted

[quote name='zanetta']znam to, ja zaglądałam ale w oczy fiony ;) [/quote]

[img]http://basenjifamily.com/dosa/slides/102_1813.jpg[/img]

oczy fiony

Posted

[B]gmk[/B] to właśnie te oczy mnie zaczarowały, iiiiiii ..... to jak Domino się miział z moim Alexandrem na wystawie w Radomiu ;)
A ten śpioch to już wiem kto to, ta plameczka nad noskiem i biała łapka do łokcia .... :cool3:

Posted

Dziś drugi dzień wystawy w Bydgoszczy i drugi dzień [COLOR=Indigo][B]Nirse KIBIBI wygrała rasę i została Młodzieżowym Championem Polski [/B][/COLOR]- ogromne gratulacje dla Pani Doroty i Kibibi :)))

[img]http://lh3.ggpht.com/_4461VtJvga8/SkDoC2r_AxI/AAAAAAAAIrw/JRx-0rOcWcc/s800/G.Nirse%20Kibibi%20%28%203-6miesi%C4%99cy%29%20026.jpg[/img]

Posted

Dziękuję w imieniu Pani Doroty oraz swoim :))

Zapraszam zawsze do siebie :)

[B]A tu link do nowej galerii : [/B][URL="http://basenjifamily.com/Nirse%20puppies%20near%206%20weeks%20old/index.html"]http:///basenjifamily.com/Nirse puppies near 6 weeks old/index.html[/URL]

pozdrawiam :)K

Posted

Jamnicze, one biegają już dawno po całym domu jak na wyścigach :) rosną cudnie i równo, czwórkę z piątki zobaczysz na wystawach a jedna sunia będzie też moją własnością :)) cieszy oko to co robię i to przy udziale mądrych ludzi z doświadczeniem w Rasie gdzie już są takie psy jak chciałem :)pozdrawiam

Posted

[quote name='basenjifiona']Jamnicze, one biegają już dawno po całym domu jak na wyścigach :) rosną cudnie i równo, czwórkę z piątki zobaczysz na wystawach a jedna sunia będzie też moją własnością :)) cieszy oko to co robię i to przy udziale mądrych ludzi z doświadczeniem w Rasie gdzie już są takie psy jak chciałem :)pozdrawiam[/QUOTE]

Basenjifiona, fajnie ale jeśli masz już takie jak chciałeś to co dalej ...?
Super maluszki, z przyjemnością bedę podglądać na wystawach :)

• 4 weeks later...
Posted

Zanetta :) cieszę się, że u Was będzie Nina ... tak naprawdę wszystko wzięło swój początek na jednej z wystaw gdzie Fiona siadła na Twoich kolanach :).. parę sezonów i masz jej córkę ..życzę Wam samych przyjemnych chwil i sukcesów wystawowych :))) głaski dla Małej i jej psiej rodziny a ma bardzo fajne towarzystwo moich ulubionych afganów... aby Nina była tak topowa jak wszystkie Twoje psy :)) ściskam

Posted

Krzysiu, nie zapeszajmy ;)
Ale mimo wszystko już teraz - DZIĘKUJĘ :) za wspaniale odchowanego szczeniaka z cudownym charakterem.
Ninusia jest dokładnie taka jaką chciałam !!
Dziewczynka już zadomowiła się na całego i stado afganów jest dla niej jej rodziną, szaleją i biegają razem i wszystkie mają z tego wielką radochę :loveu:

Posted

[quote name='zanetta']Krzysiu, nie zapeszajmy ;)
Ale mimo wszystko już teraz - DZIĘKUJĘ :) za wspaniale odchowanego szczeniaka z cudownym charakterem.
Ninusia jest dokładnie taka jaką chciałam !!
Dziewczynka już zadomowiła się na całego i stado afganów jest dla niej jej rodziną, szaleją i biegają razem i wszystkie mają z tego wielką radochę :loveu:[/QUOTE]

Wszystko ma swoją cenę w przenośni i dosłownie, ale czy nie warto potem patrzeć i nie mieć problemów z charakterem czy zdrowiem :) co po niektórych ściska ... trudno heeeee ściskam WAS :)