Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 ja też bym wybrała tego większego o ile byłby lepiej zbudowany (a raczej tak - bo z moich obserwacji wynika że te większe psy są pod wieloma względami dużo lepiej zbudowane od małych zamorków) mają mniej wad anatomicznych
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 co ble?? co bleee?:mad: moja malutka milvunia ma to w rodowodzie (na szczęście daleeekooooooo):razz: ;)
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 i dla porównania Veronisia: [IMG]http://www.rosathea.com/Fot/viki12bd.jpg[/IMG] [IMG]http://www.rosathea.com/Fot/veraportret2.jpg[/IMG]
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 no to to lepsze troche:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
resuruss Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Ja mysle ,ze wzrost nie jest najwazniejszy..... Po pierwsze prawidlowa budowa anatomiczna,po drugie prawidlowa psychika,po trzecie doskonale proporcje i piekny ruch. Oczywiscie nalezy zachowac zdrowy umiar .Niemniej jesli mialabym do wyboru psa mniejszego z wadami i doskonalego psa wiekszego wybralabym tego drugiego. W druga strone ,majac do wyboru oba osobniki super poprawne anatomicznie, w pieknym typie,z pieknym ruchem - ogolnie super - jeden wiekszy od w/w 33cm,a drugi we wzroscie idealnym wybralabym tego mniejszego.
Em-ka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [FONT=Comic Sans MS]Zastanawiam się teraz co znaczy duży pies.....[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]dla mnie pies (nie sunia) o wzroscie 33-35 to wcale nie jest duży pies.......[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]znacząco odbiegający od wzorca to pies powyzej 36 cm.... a już 40 cm i więcej (bo są i takie) to właśnie powinna być dyskwalifikacja....[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]ale to tylko moje skromne zdanie........ ;) [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT]
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Emka no zdanie swoje mozesz miec:)))jak najbardziej, a wzorzec i tak jest jeden:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 a piłki są dwie:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Em-ka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [FONT=Comic Sans MS]No właśnie wzorzec jest jeden...... i mało który sędzia ocenia wg zworca - biorąc pod uwagę taki parametr jakim jest wzrost, ale ja nie pisałam wcześniej o wzorcu tylko o tym co znaczy duży pies dla miłośników grzywaczy i nie tylko;[/FONT]
Em-ka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Dudek']a piłki są dwie:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote] [FONT=Comic Sans MS]i jąderka też......[/FONT]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
resuruss Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Skoro wzrost idealny u psa to 33 cm,to 35 cm nie jest jeszcze wielkim "wykroczeniem". Psy majace 40 i wiecej cm to juz duze zwierzeta. Niemniej ciagle potwierdzam ,ze powinno sie dazyc do idealu!!!!!!!
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Em-ka'][FONT=Comic Sans MS]i jąderka też......[/FONT]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] :ylsuper: :sweetCyb: :happy1: :bigok: :thumbs:
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 2 czy 3 cm niby dużo nie jest ale jeśli się weźmie pod uwagę, że mówimy o psach ktore mają wzrost w granicach 33 cm to to jest 6-11% wysokości psa!!!:crazyeye: ale i tak mi się podobają grzywacze w górnej granicy:loveu:
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='resuruss']Niemniej ciagle potwierdzam ,ze powinno sie dazyc do idealu!!!!!!![/quote] no to wiadomo:)))))) ale dyskusja byla o gornej granicy a takiej poprostu nie ma:))))))
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Dudek']ale i tak mi się podobają grzywacze w [B]górnej granicy[/B]:loveu:[/quote] tzn. majace ILE?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: bo wracamy do punktu wyjscia:))))
Dudek Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 :wallbash: :lol: :lol: :lol: dla mnie to ok. 33 cm:roll: i powyżej ale zbliżone do tej wartości
Em-ka Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='resuruss']Skoro wzrost idealny u psa to 33 cm,to 35 cm nie jest jeszcze wielkim "wykroczeniem". Psy majace 40 i wiecej cm to juz duze zwierzeta. Niemniej ciagle potwierdzam ,ze powinno sie dazyc do idealu!!!!!!![/quote] :fadein: :fadein: :fadein:
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='Dudek']:wallbash: :lol: :lol: :lol: dla mnie to ok. 33 cm:roll: i powyżej ale zbliżone do tej wartości[/quote] a dla mnie nie ma gornej granicy, bo nie ma jej we wzorcu:))))))
AngelOfDeath Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='orsini']a dla mnie nie ma gornej granicy, bo nie ma jej we wzorcu:))))))[/quote] a tam orsini :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie ma to jak waga :lol::lol::lol::lol:
orsini Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 [quote name='AngelOfDeath']a tam orsini :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie ma to jak waga :lol::lol::lol::lol:[/quote] hahahahahhaha nio:)))))))))))))) i Kmicic:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
resuruss Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Poza tym....tak dla przykladu : Dlatego twierdze ze proporcje wazniejsze od wzrostu: [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/130/czeskipies8cu.png[/IMG]
Recommended Posts