Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

ja też bym wybrała tego większego o ile byłby lepiej zbudowany (a raczej tak - bo z moich obserwacji wynika że te większe psy są pod wieloma względami dużo lepiej zbudowane od małych zamorków) mają mniej wad anatomicznych

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i dla porównania Veronisia:
[IMG]http://www.rosathea.com/Fot/viki12bd.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.rosathea.com/Fot/veraportret2.jpg[/IMG]

Posted

Ja mysle ,ze wzrost nie jest najwazniejszy.....
Po pierwsze prawidlowa budowa anatomiczna,po drugie prawidlowa psychika,po trzecie doskonale proporcje i piekny ruch.
Oczywiscie nalezy zachowac zdrowy umiar .Niemniej jesli mialabym do wyboru psa mniejszego z wadami i doskonalego psa wiekszego wybralabym tego drugiego.
W druga strone ,majac do wyboru oba osobniki super poprawne anatomicznie, w pieknym typie,z pieknym ruchem - ogolnie super - jeden wiekszy od w/w 33cm,a drugi we wzroscie idealnym wybralabym tego mniejszego.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Zastanawiam się teraz co znaczy duży pies.....[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]dla mnie pies (nie sunia) o wzroscie 33-35 to wcale nie jest duży pies.......[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]znacząco odbiegający od wzorca to pies powyzej 36 cm.... a już 40 cm i więcej (bo są i takie) to właśnie powinna być dyskwalifikacja....[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]ale to tylko moje skromne zdanie........ ;) [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]No właśnie wzorzec jest jeden...... i mało który sędzia ocenia wg zworca - biorąc pod uwagę taki parametr jakim jest wzrost, ale ja nie pisałam wcześniej o wzorcu tylko o tym co znaczy duży pies dla miłośników grzywaczy i nie tylko;[/FONT]

Posted

[quote name='Dudek']a piłki są dwie:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
[FONT=Comic Sans MS]i jąderka też......[/FONT]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Skoro wzrost idealny u psa to 33 cm,to 35 cm nie jest jeszcze wielkim "wykroczeniem".
Psy majace 40 i wiecej cm to juz duze zwierzeta.
Niemniej ciagle potwierdzam ,ze powinno sie dazyc do idealu!!!!!!!

Posted

[quote name='Em-ka'][FONT=Comic Sans MS]i jąderka też......[/FONT]:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]
:ylsuper: :sweetCyb: :happy1: :bigok: :thumbs:

Posted

2 czy 3 cm niby dużo nie jest ale jeśli się weźmie pod uwagę, że mówimy o psach ktore mają wzrost w granicach 33 cm to to jest 6-11% wysokości psa!!!:crazyeye:

ale i tak mi się podobają grzywacze w górnej granicy:loveu:

Posted

[quote name='resuruss']Niemniej ciagle potwierdzam ,ze powinno sie dazyc do idealu!!!!!!![/quote]

no to wiadomo:))))))
ale dyskusja byla o gornej granicy a takiej poprostu nie ma:))))))

Posted

[quote name='Dudek']ale i tak mi się podobają grzywacze w [B]górnej granicy[/B]:loveu:[/quote]

tzn. majace ILE?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: bo wracamy do punktu wyjscia:))))

Posted

[quote name='resuruss']Skoro wzrost idealny u psa to 33 cm,to 35 cm nie jest jeszcze wielkim "wykroczeniem".
Psy majace 40 i wiecej cm to juz duze zwierzeta.
Niemniej ciagle potwierdzam ,ze powinno sie dazyc do idealu!!!!!!![/quote]
:fadein: :fadein: :fadein:

Posted

[quote name='Dudek']:wallbash:
:lol: :lol: :lol: dla mnie to ok. 33 cm:roll: i powyżej ale zbliżone do tej wartości[/quote]
a dla mnie nie ma gornej granicy, bo nie ma jej we wzorcu:))))))

Posted

[quote name='orsini']a dla mnie nie ma gornej granicy, bo nie ma jej we wzorcu:))))))[/quote]

a tam orsini :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie ma to jak waga :lol::lol::lol::lol:

Posted

[quote name='AngelOfDeath']a tam orsini :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie ma to jak waga :lol::lol::lol::lol:[/quote]
hahahahahhaha nio:))))))))))))))
i Kmicic:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Poza tym....tak dla przykladu :
Dlatego twierdze ze proporcje wazniejsze od wzrostu:
[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/130/czeskipies8cu.png[/IMG]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...