Jump to content
Dogomania

ZMIANY + NOWOŚCI w naszym dziale - PROPOZYCJE

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ktrebor napisał(a):
Ja nic nie zmieniałem, ale poszukam sprawców :)

OK - Dzięki, to czekam na info.
Czy możesz przynajmniej na razie zamknąć w/w temat o Amerykańcach?

Już myślałam, że w całej dogo wywalono linkownie ale w innych działach nadal są te tematy.

Pzdr

Posted

DZIĘKI WIELKIE za zamknięcie i podwieszenie tematu o Amerykańcach!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

[quote name='ktrebor']Tylko gdzie ta linkownia może być?

No właśnie naszej "szpicowej" linkowni nigdzie nie ma (przynajmniej jako osobnego tematu - może gdzieś została połączona z innym tematem:roll:). Przeszukałam całą Dogomanię i nic nie znalazłam, oprócz tego że w innych tematach linkownie są - a nasza normalnie wyparowała.
Pzdr

Posted

revii napisał(a):
Znalazłam linkownię szpiców przez google, klikam i wyskakuje mi, że nie mam uprawnień. Może ktoś inny spróbuje?

Poszłam tropem Twojego pomysłu (dzięki) i u mnie wyskakuje to samo :shake: - BRAK UPRAWNIEŃ - wygląda na to że ktoś wyrzucił linkownię szpiców jap. albo przeniósł do archiwum - tylko ciekawe dlaczego :roll:
Pzdr

Posted

Ekhm... ekhm...
Czy coś wiadomo o wytęsknionej linkowni? :lol:
Jeśli nie, to ja bym miała olbrzymią prośbę o utworzenie jej na nowo. :oops: Osobiście nie posiadam podobnego spisu, a taka linkownia ogromnie ułatwiała mi życie...

Posted

[quote name='Agappe']chyba wszystkie akicie linki są tutaj:
KLIK

mam nadzieje, ze jednak sprawa linkowni sie wyjaśni, bo stworzenie jej jest "odrobine" czasochłonne:shake:

Poszperałam sobie dzisiaj w dziale Administracja no i ciekawych rzeczy się dowiedziałam (napiszę tutaj bo pewnie nie wszyscy czytają tamten dział):
- nie tylko u nas poginęły tematy - w innych działach też, a to za sprawą przeprowadzki na nowy serwer - tematy poginęły i już ich się pewnie nie da odzyskać
- w ramach porządków i próbie odciążenie dogo niektóre tematy będą zamykane (nie usuwane) chodzi tu o "tasiemce" co mają ponad 10 tys. postów
- część tematów będzie dzielona na mniejsze (swoją drogą przy poprzednich porządkach połączono nam dwa tematy które chcieliśmy mieć osobno a mianowicie "Porady, pogaduszki..." i "Choroby, żywienie...." - no i wyszła teraz mała niekonsekwencja w działaniach)

Ja mam zatem takie propozycje:
1] odtworzyć od zera naszą Linkownię - Agappe wstawiłabyś linki akit japońskich i może pozostałych szpiców jap. (a może ktrebor pomoże przy pozostałych japońcach), ja bym dodała amerykańce
2] wspólnymi siłamy moglibyśmy zrobić porządki w tym dziale tzn. poszukać tematów nic nie wnoszących albo podobnych i zaproponować ich usunięcie, przeniesienie, zamknięcie itp.
Co do punktu 2] - swoje propozycję na "rozporządzenie" danym tematem proponuję zamieszczać tutaj w postaci linku do tematu i dopiska "do usunięcia" lub "do zamknięcia" itd. itp - niech sobie taka propozycja powisi tutaj jakiś czas (np: dwa tygodnie czy ile tam ustalimy) żeby inni mogli się wypowiedzieć i np: zgłosić swój protest. Żeby to nie było takie "hop siup" i każdy mógł zapoznać się z tym co się będzie działo z danym tematem.

No i co Wy na to?

Pzdr

Posted

Agappe napisał(a):
odbudowałam częściowo linkownie.. prosze o uzupełnienia..
jutro postaram sie też nicki pododawać

Ja dodałam w drugim poście Linkowni amerykańce wraz z nickami - także ze swojego postu możesz je usunąć. Tak będzie łatwiej nam korygować zmiany w swoich rasach.
Pzdr

Posted

zrobiłam to co moglam z linkownią.. prosze mi jeszcze przypomniec kto jest właścicielem KEIKO Halne Wzgórze??

ktrebor przyklej prosze linkownie na miejsce i sprawdź hokkaidowe i shibowe linki

Posted

mam jeszcze taki pomysł.. może zrobilibyśmy taki jakiś temat z "przedstawieniem osób" tzn nick, rasa, jakie psy (przydomki hodowlane + imiona), miasto itp..

ja osobiście mam już duży problem z zapamietaniem kto jest kto.. mam zapisanych ponad 60 osób, które są właścicielami akit (japońskich i amerykańskich).. a jest ich pewnie wiecej...

Posted

[quote name='Agappe']mam jeszcze taki pomysł.. może zrobilibyśmy taki jakiś temat z "przedstawieniem osób" tzn nick, rasa, jakie psy (przydomki hodowlane + imiona), miasto itp..

ja osobiście mam już duży problem z zapamietaniem kto jest kto.. mam zapisanych ponad 60 osób, które są właścicielami akit (japońskich i amerykańskich).. a jest ich pewnie wiecej...

Czemu nie - ja jestem za. :lol:

Tak pobieżnie przejrzałam nasz dział (ciężko mi się dzisiaj skupić i se odpuściłam dalsze szperanie) i mam trzech kandydatów do usunięcia:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=906
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12977
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=629
Ktoś ma coś na przeciw albo ma inną propozycję co do tych tematów?
Pzdr

Posted

Zmieniłam tytuł - tego tematu, żeby był bardziej czytelny i zgodny z tym co się tu wypisuje. :lol:

Tutaj niech będą zamieszczane wszelkie propozycje co do zmian w naszym dziale itd. itp. Tak żeby ułatwić/utrudnić* :evil_lol: życie naszym moderatorom :evil_lol:

* - niepotrzebne skreślić :eviltong:

Pzdr

Posted

Ja już przykleiłem ponownie linkownię, dodałem linki do znanych mi polskich hodowli hokkaido inu i shiba inu.

Ja pracuję teraz nad tekstem "Jak wybrać hodowlę, czyli nie wystarczy rasowy=rodowodowy".

• 3 months later...
Posted

Dla tych którzy nie odwiedzają działu Administracja:
(warto poczytać, żeby się oświecić)

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114672
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114612
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114499

Pzdr

p.s. Tak wogóle to proponuję wejść do Administracji i poczytać sobie jakie czekają nas zmiany, co już zostało zmienione, jakie problemy się pojawiają itp. itd. Co chwila pojawiają się nowe wątki, wyjaśnienia - nie tylko to co podałam w linkach.

Posted

Agappe napisał(a):
ja tylko mam nadzieje, że nie zaczną naszej galerii akit rozbijać na części pierwsze jak to zrobili w innych rasach:shake:

Ja też z niepokojem patrzę na te zmiany np. to co zrobili w Thai Ridgebackach - to jakiś bezsens - nie można kompletnie się połapać co gdzie jest. Rozwalili ogólny temat na jakieś bezsensowne podtematy - wyrwane z kontekstu. Temat wystawowy też podzielili na osobne wątki (głupota - bo przecież wystaw gdzie są thaje jest mało) u shib zrobili to samo.
No a jeśli chodzi o akity - to kilka tematów było wspólnych dla japońców i amerykańców (linkownia, urodzinki, zdrowie itd. itp.) - i co teraz z tym zrobić? Część tematów dotyczących djp (czyli faktycznie AA) pozostała w akita inu (chyba że je wwalili gdzie indziej - teraz nie sprawdzałam).
No i nie wiem czy nasi działowi modzi będą mogli ponaprawiać / poprzenosić to i owo - tam gdzie trzeba.
Ja w każdym razie mogę przygotować to co dotyczy AA i zasugerować modowi co trzeba zrobić - tylko czy modzi mogą poprawiać robotę admina?
Pzdr

Posted

rozdzielić wątku wystawowego i w AA i w AJ to chyba nie będą.. ale czuje, że galeria jest zagrożona :shake::shake:

z linkownią to nie problem.. gorzej z pozostałymi 2 tematami

to z thajami to też widziałam.. w baskach też coś dziwnego zrobili, a np wątek o pozegananiu samoyeda wylądował z syberianach:shake:

pytanie jeszcze czy nasi działowi modzi będą umieli to tak wszystko ładnie podzielić:roll:

chyba nikt nie jest zadowolony ze zmian:shake:

Posted

Agappe napisał(a):
rozdzielić wątku wystawowego i w AA i w AJ to chyba nie będą.. ale czuje, że galeria jest zagrożona :shake::shake:

z linkownią to nie problem.. gorzej z pozostałymi 2 tematami

to z thajami to też widziałam.. w baskach też coś dziwnego zrobili, a np wątek o pozegananiu samoyeda wylądował z syberianach:shake:

pytanie jeszcze czy nasi działowi modzi będą umieli to tak wszystko ładnie podzielić:roll:

chyba nikt nie jest zadowolony ze zmian:shake:

No ja już pomyślałam, że może temat wystawowy podzielić na lata czyli zrobić Wystawy 2007 (i zamknąć temat) i osobno 2008 - i tak co roku zaczynać od nowa skoro admini wolą mniejsze objetościowo tematy. Galeria AA jest malutka więc u nas chyba na razie nic nie będą kombinować - ale u japońców to różnie faktycznie może być. Parę miesięcy temu był pomysł żeby tematy mające ileś-tam postów zamykać i robić nowe kolejno numerowane.
Temat urodzinkowy niby też dało by się od biedy podzielić tylko że w każdym dziale powinien zostać pierwszy post Iwony (oczywiście zmodyfikowany przez nią) - tylko czy można tak zklonować post czy tylko można przenosić z jednego tematu do drugiego? :cool1: Bo bez tego pierwszego posta cały temat traci na całości.

Wszystko zależy od tego czy nasi modzi mogą robić takie zmiany, czy też to co zatwierdzili admini jest - nienaruszalne. No i czy nasi modzi będą mieli czas i ochotę na robenie tych poprawek.

Może niech ktoś z modów napisze nam jak się sprawy mają?
Pzdr

Posted

bety napisał(a):
No ja już pomyślałam, że może temat wystawowy podzielić na lata czyli zrobić Wystawy 2007 (i zamknąć temat) i osobno 2008 - i tak co roku zaczynać od nowa skoro admini wolą mniejsze objetościowo tematy.
Pzdr

oby nie.. robić spisu treści na nowo na pierwszej stronie nie bardzo mi się chce..
a jesli z galerii akit zrobią galerie 1,2,3..itd to jeszcze nie będzie tragedii, gorzej jakby zaczeli tworzyć tematy dla różnych psów

no nic pożyjemy, zobaczymy

Posted

Agappe napisał(a):
oby nie.. robić spisu treści na nowo na pierwszej stronie nie bardzo mi się chce..
a jesli z galerii akit zrobią galerie 1,2,3..itd to jeszcze nie będzie tragedii, gorzej jakby zaczeli tworzyć tematy dla różnych psów

no nic pożyjemy, zobaczymy

Agappe wejdź w ogólne Akita Inu i spójrz na górę - już stworzyli działy Galeria i Wystawy!!!!!!!!!!
Pzdr