Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No w koncu a zebym tak nie przegapil to dzisiaj moja mala ma swoj pierwszy roczek :)

I w ramach tego wyzarla mi dziure w dywanie wielkosci plyty CD :)

W sumie to u nas wszystko dobrze tylko tak jakos malo malamuciazy ostatnio tu sie udziela i smutno zaczyna sie robic :(

Ale dobrze wiedziec ze wam sie powodzi :)

My niestety na Gdynie sie nie wybieramy - moja mala nie wie co to znaczy stac spokojnie jak w poblizu znajduje sie wiecej niz jeden pies a co dopiero na wystawie... tak wiec robie poszukiwania jakiegos dobrego szkolenia w swoich okolicach :)

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tatsu - wszystkiego naj dla Silme :D :new-bday:

Sunka O.K - dziś nawet poznała nowgo kolegę z Łodzi z hodowli "Wataha..." nazwy nie pamiętam ;-(

Z nowości to tyle, że Sunka wygrała wystwę w Szczecinie i ropoczeła Championat???? Przepraszam, ale nie znam się na tym całym wystawowym żargonie i nie wiem o co chodzi - grunt że trzecia wystawa za nami i trzeci sukces.

Mnie osobiście na wystwie nie było ponieważ wyjechałem do Zakopanego na dwa tygodnie ale znam szczegóły od osoby wystawiającej.

Pozdrawiam w nadziji szybkiego spotkania - Lakers

Posted

:angel: :angel: :angel: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

sto lat sto lat i jeszcze jeden i jeszcze ra.....

sto lat niech zyje nam!!!! :popcorn: :multi: :B-fly:

wszystkiego naj naj naj!!!!!

LAKERS wybieram sie z Conorem na wystawe w Sopocie, moze bedziesz?

Posted

Jeżeli wystawa odbywa się w tym samym miejscu co w latach ubiegłych, to jest to teren WYŚCIGÓW KONNYCH. Z dworca głównego jest to ok. 3 km drogi - można dojść na piechtę lub podjechać jeden przystanek kolejką SKM (ok. 2 minuty jazdy).

Co do wystawiania Sunki to jeszcze zobaczę ale myślę że tak - przecież na własnych śmieciach wygodniej :D

Pozdrawiam

Posted

Lakers - a gdyni nie chcesz zachaczyc ?

Moze bysmy sie tak razem wybrali co ? (jeszcze nie wiem czy nie wyjade ale i tak sproboje dopiero po 20)

PS. Ja jestem wolny wiec zuc termin i miejsce - wole lasek :)

Posted
Sunka O.K - dziś nawet poznała nowgo kolegę z Łodzi z hodowli "Wataha..." nazwy nie pamiętam ;-(

Hej Lakers, a nie chodzi przypadkiem o Klub "Wataha" ??? :)

Pełna nazwa klubu to "Łódzki Klub Przyjaciół Wilków i Psów Północy WATAHA". I mają tam dużo malamutów, szczególnie najstarszy trzon klubu.

Kogo konkretnie widziałeś ? - jestem ciekawa... (może jakiś opis). Ty byłeś w Łodzi, czy ktoś z Klubu na wyjeździe ?

Posted

Hej!

Malamut to jeszcze nic a co ma powiedziec ten który jest ostatni .

Ciekawa jestem w jaki sposób doszli do takich wniosków . Znając malamuty i ich chęci oraz sens do brania udziału w tego typu rankingach dziwie sie ze nie sa ostani na tej liście .

Posted

:D Hej!

My też będziemy tzn ja z Nortonem & Unkasem-wczoraj go ważyłam-46kg.!

Lakers mam cichą madzieję że przyjmiesz pod dach rodzinkę? :P

Posted

:o :o :o :o

a mowi sie glupi pudel...

a one sa na II miejscu!

no no no

ciekawe czym sie kierowali i jak to wszystko ustalili.

malamuty nie mamy tak zle, sa gorsi...he he he :wink:

Posted

hej TANANA,

czy to juz tak bedzie, ze Conor z Unkasem bedzie rywalizowal a Norton z Juniorem??

to juz takie pary beda ... :lol: :lol:

nooo Unkasik niezla waga :-)

Posted

a mowi sie glupi pudel...

a one sa na II miejscu!

ciekawe czym sie kierowali i jak to wszystko ustalili.

malamuty nie mamy tak zle, sa gorsi...he he he

z moich obserwacji pudle są naprawdę mądre (ale na głupiego właściciela nic się nieporadzi!)i BARDZO cierpliwe! bo ile psów zniosłoby tyle przy czesaniu i fryzowaniu?

Posted

Tatsu, Lakers - jako ze wy z Trojmiasta, to mam pytanie.

Bede z Conorem w Sopocie na wystawie, nad morzem nie bylam od kilku lat....wiec zamierzam sie pokrecic po Sopocie, zajrzec na molo i na plaze i pytanie czy z Conorem na smyczy moge wejsc na plaze? uskutecznic spacerek brzegiem morza? jak to jest, wy macie doswiadczenie...a mnie sie tak marzy spacerek i zamoczenie nog w morzu...

Posted

Zasmuce - w sezonie nie wolno wogole ze zwierzakami tam wchodzic :(

Pociesze - i tak kazdy ma to gleboko i im dalej od moza tym wiesza szansa ze wieczorami - po 20 i porankami przed 8 - jak nie ma imprez zadnych duzych to nie ma tak duzo ludzi i mozna pochodzic z psiakiem i luzem ale oczywiscie przygotowanym na kare trzeba byc :)

Posted

TATSU, LAKERS POMOZCIE!!!!

obdzwonilam dzisiaj kilkanascie miejsc, prywatne kwatery, pokoje do wynajecia, akademik....szukajac noclegu na jedna noc, przyjezdzam z Conorem na wystawe i z powodu kiepskiego polaczenia warszawa -Sopot chcialam przyjechac w piatek wieczorem. Jest ogromny problem z noclegiem i TYLKO z powodu PSA!!! bo wolnych pokoi za 30pln jest cala masa ale na info o psie ludzie mowia nie ma mowy!!! Dlaczego????

Wiec moje pytanie, macie moze namar na kogos kto zgodzilby sie przenocowac 2 osoby +malamut??

bede wdzieczna za pomoc.

Posted

zadzwonilam nawet do informacji turystycznej w Sopocie, owszem sa miejsca gdzie przyjmuja z psem ale za pokoj 2 osobowy trzeba zaplacic 120pln!!! za noc. sorki ale jak dla mnie to ciut za duzo!!!!!!!!

Posted

120pln to dla mnie tez kosmos, tym bardziej ze przyjade do Sopotu kolo 22 a opuszcze pokoj kolo 8:30 wiec powyzej 35pln za osobe nie ma mowy nie zaplace.

Tajra dzieki za pomoc, bede dzwonila pod wskazane numery.

Posted

Dolphine - pierwsze pytanko to - kiedy dokladnie to jest (musisz byc na wystawie) i co znowu nie tak z polaczeniami Wawa- Gdansk - takich jest mnostwo !!! Wiem bo sam czesto kozystam.

Musze znac date - bo ja mam mieszkanko ale oficjalnie zaltwic nie moge a nie oficjalnie to wszystko sie da tylko musze wtedy byc w gdansku tak zeby rodzinka myslala ze ja tam nocuje :D

[takie dziwne komplikacje rodzinne wiec lepiej nie wnikajcie why ;(]

Posted

Tatsu z polaczeniami Warszawa -Sopot jest tak:

2:19 (w nocy) a w sopocie o 7:30 rano, lub

5:45 - a w sopocie 9:50 wiec za pozno,

wystawa zaczyna sie o 10:00 wiec trzeba byc na wyscigach 9:00 z minutami (rejestracja itd itp)

stad koniecznosc przyjazdu w piatek po poludniu pociagiem 17:40 z warszawy, w Sopocie pociag jest o 22:08

reasumujac:

potrzebne spanko z 8 na 9 sierpnia (piatek/sobote)

dwie dziewczyny :-) i pies.

Tatsu mozesz cos pomoc????

Bede bardzo zobowiazana i postaram sie jakos odwdzieczyc :) :drinking: :drinking: :drinking: