Mewa Posted January 24, 2003 Posted January 24, 2003 Hej ! Znawcą malamutów to ja nie jestem (ciągle sie uczę) ale swoje przemyślenia na ten temat mam i mogę się nimi podzielić . Ze zdjecia trudno jest wywnioskować jak duży może być ten malamut , chyba że sie go widziało na własne oczy . Nieraz wydawało mi sie że pies którego widze na obrazku jest duży , jednak rzeczywistość okazuje sie zupełnie inna , tak jak np. zobczyłam na wystawie Otella . Nigdy bym nie pomyslła ze własnie takiego jest wzrostu . Natomiast psiaki wygladaja moze dużo bardziej okazale a to jak mi sie zdaje ze wzgledu na to że sa ładnie zrobione . Nasze polskie psiaki są bardziej naturalne . Pozdrawiam Quote
Tatsu Posted January 24, 2003 Posted January 24, 2003 Trzeba takze dodac ze jesli wczesniej nie mialas do czynienia z duzymi psami u siebie w domu to wydaja sie one zazwyczaj ogromne. Tak bylo ze mna - na zdjeciach byly jak niedzwiedzie. Na ulicy przynajmniej jak 2/3 niedzwiedzia. Wilczur znajomych byl mniejszy od malamuta a i tak ogromniasty. Teraz Silme ma ok. 55cm w klebie i wydaje mi sie mala - zreszta tak samo jak i wilczur znajomych czy tez inne malamuciaki. Nie wspominam juz o haszczach. A moje sznaucery miniatury biegaja po domu jak szczury z obcietymi ogonkami :) Quote
Lakers Posted January 28, 2003 Author Posted January 28, 2003 Ja na przemian, to jestem przekonany, że Sunka jest olbrzymia, a innym razem, że maleństwo z niej. Zawsze jednak, gdy wracamy do domu i widzę ją w tym samym otoczeniu, dostrzegam jej wielkość. Pozdrawiam Quote
Lakers Posted February 4, 2003 Author Posted February 4, 2003 Tatsu, kończy mi się sesja na uczelni - może zorganizujemy jakiś "wypad" z psami? Daj znać. Pozdrowienia Quote
Tatsu Posted February 4, 2003 Posted February 4, 2003 Ja mam drugi tydzien cieczki... znaczy sie Silme ma :) Jesli nie przeszkadza to dla mnie spoko. Czekam na propozycje. Quote
Lakers Posted February 5, 2003 Author Posted February 5, 2003 Mnie tam cieczka Twojej Silme nie przeszkadza, tylko co to za spacer, jak nie będziesz mógł jej puścić :( chyba że planujesz jakieś mieszane szczeniaczki :D Dogadamy się jeszcze - Pozdrawiam Quote
Dolphine Posted February 5, 2003 Posted February 5, 2003 Edyta jak mozesz, w koncu to z twojej hodowli sunia, a ty piszesz ze jak krowa :D , zapasli ja wlasciciele czy tak jej sie wyroslo. muuuu muuuuu muuuu! Quote
TANANA Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 :D Hej! Wiem że to moje dziecko ale właściciele bardzo ją kochają i tuczą! niestety nie mam wpływu w tej kwestji! Quote
Dolphine Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 Tanana witam juz tak oficjalnie zalogowana forumowiczke. :) A ten cudny piesio na emblemacie Tanany to tatus CONORA i Taylera od Mewy i Sunki od Lakersa :) Conor tez bedzie taki piekny, zobaczycie :) Quote
TANANA Posted February 6, 2003 Posted February 6, 2003 :D No wkońcu się zdecydowałam! Właśnie jesteśmy z Unkasem z wizytą u Mewy i Tylera! Chłopaki się tłamszą. Quote
Dolphine Posted February 9, 2003 Posted February 9, 2003 wazylam moja chudzine, moje malenstwo wazy 38kg przy wzroscie 64cm, juz sama nie wiem czy jest za chudy czy w sam raz? malamuciarze napiszcie cos!jak wasze z waga stoja? Conor 16 lutego skonczy 7 miesiecy. Quote
filip Posted February 12, 2003 Posted February 12, 2003 Hej, jak wszyscy wiedza malamuty maja gesta siersc jak zatem rozpoznac czy szczeniak zalapal pchelki, no wiadomo ze jak sie drapie ale moze sa inne metody i jakie ew srodki stosowac by temu zapobiec ? Quote
Lakers Posted February 18, 2003 Author Posted February 18, 2003 Z pchełkami to jeszcze nie miałem doczynienia, więc pomóc nie mogę. Wiem natomiast jak sprawa się ma z kleszczami, mianowicie zaobserwowałem, że moja suczka "łapała" kleszcze tylko w okolicach pyska, tam gdzie futerko jest drobne. Nigdy nie stwierdziłem aby miała kleszcza w innym miejscu - może tak gęste futro i podszerstek chroni ją przed tą przypadłością? - to moje przypuszczenia, może podobnie jest z pchłami..... Pozdrawiam Quote
Lakers Posted February 18, 2003 Author Posted February 18, 2003 Dodam, że nie było mnie bo sprawy uczelniane mnie pochłoneły bez reszty. Z nowości, to moja "FRANCA" nie ma ochoty na jedzonko. Suchą karmę podjada czasami w nocy, a z gotowanego wyjada kawałki mięska, gardząc "wypełniaczem". Robi to "cudownie", tj. bieże dużego kęsa i mieli go tak długo aż w pysku pozostanie jej mięsko, a bokami wychodzi np. ryż. Pozdrawiam Quote
TANANA Posted February 25, 2003 Posted February 25, 2003 :D Hej! Tomek daj znać czy dotarły obroże!!!! No i czekam na fotki Sunki Pozdrowionka Quote
Lakers Posted February 26, 2003 Author Posted February 26, 2003 Obroże dotarły - wielkie dzięki :D zdjęcia wyślę w przyszłym tygodniu, a tak po za tym, to przecież zadzwonię 8) Cześć Quote
Lakers Posted February 26, 2003 Author Posted February 26, 2003 Cześć GOŚCIU! Post nie aktualny - suczka żre jak opętana - niejadztwo było wynikiem chwilowego kaprysu. Ciekawe, dlaczego obarczasz Hodowczynię obowiązkiem informowania mnie o wszystkim? Oczywiście wymieniamy informacje. lecz jest to na zasadzie wolnej dyskusji a nie obowiązku. Na koniec dodam, że moja suczka jest psem północy jeżeli chodzi o rasę, psem północy jeżeli chodzi o miejsce zamieszkania i psem południa jeżeli chodzi o pochodzenie. A co tam u Ciebie? Jakiego psa masz? Skąd jesteś? Pozdrowienia ps. Na Twoim miejscu ograniczyłbym picie kawy - źle wpływa na nerwy, a Ty zbyt często używasz wykrzykników Quote
Mewa Posted February 26, 2003 Posted February 26, 2003 Hej! Może wyjaśnisz Gościu w czym Ci tak podpadła ta hodowczyni , bo kolejny raz masz do niej jakieś uszczypliwości (i tak jesteś anonimowy więc chyba dla Ciebie to żaden problem) no i gdzie Twoje Howgh . Przedstaw sprawę , może wspólnie coś na to poradzimy , że w końcu schowasz swój topór wojenny . Pozdrawiam Quote
Mewa Posted February 26, 2003 Posted February 26, 2003 To wyżej to ja . Sorki , tak mi było śpieszno aby Ci Gosciu odpisać ze zapomniałam sie zalogować . Quote
Mewa Posted March 5, 2003 Posted March 5, 2003 Hi,hi mój niedźwiadek jeszcze się nie wybudził z zimowego snu Quote
Dolphine Posted March 5, 2003 Posted March 5, 2003 oj, to nie dobrze, jak niedzwiadek spiocha, to znak ze nie koniec zimy, a ja na wiosne czekam. misio nic nie wspomina kiedy bedzie wiosna? Quote
Dolphine Posted March 6, 2003 Posted March 6, 2003 Mewa czys ty zamienila Tylera na niedzwiadka gryzli? Quote
Mewa Posted March 7, 2003 Posted March 7, 2003 Gryzliego to bym sie bała w domu trzymac , nawet pewnie i ze spotkania z nim nie byłabym zadowolona . Moj psiak podszywa się pod niedźwiadka i coś mi sie wydaje ze za długo nim chyba nie pobędzie bo powoli mi sie sypać zaczyna . A łysy niedźwiadek to żaden niedźwiadek . Pozdrówka Quote
Recommended Posts