Cockerek Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 Właśnie wróciłam ze spaceru i zauważyłam że na pacerze i teraz w domu pies pies co chwilę trzepie głową i drapie sie niemiłosiernie po jednym uchu. Jako że ma jeszcze założony kołnierz, denerwuje się że nie może się podrapać. Jak ja go drapię po tym uchu to on tylną łapką przebiera. Mam się czym martwić? Nigdy nie miał problemów z uszami. Quote
ciacho Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 zajrzyj do uszka czy moze nie jest brudne lub czy nei robi sie tam jakies zapalenie u Somy trzepanie uszami świadczy zawsze o zabrudzeniu uszu, a raz miala zapalenie i jakiś pasożyt Quote
Manu Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Najlepiej od razu idź sprawdzić to ucho do weta ! :roll: Takie trzepanie to zwykle pierwszy objaw tworzącego się zapalenia. :( Jeśli szybko zareagujesz, to wyleczenie będzie łatwe i szybkie. I to, że nigdy nie miała problemów z uszami, nie stanowi żadnego plusa. :( Quote
Cockerek Posted May 11, 2004 Author Posted May 11, 2004 Od wczoraj wieczora pies stale ucho pocierał, drapał, trzepał głową. Zaczerwieniło się. Poszłam dziś po pracy do weta i okazało się że to drożdżyca - zapalenie ucha po antybiotyku. Z mety miał ucho przeczyszczone, wypłukane no i kolejne zalecenia weta do stosowania w domu. Biedny piesio, dopiero co po operacji a tu znowu coś innego się przyplątało :( . Wet mówi że powinno być dobrze za jakiś tydzień, więc może nie będzie tak źle. Dobrze że poszłam od razu, lepiej od razu działać bo pies by się zadrapał na śmierć. Quote
Cockerek Posted May 15, 2004 Author Posted May 15, 2004 Hej Saba! Pies jest w trakcie leczenia, troche to potrwa. Tzn. do uszu ma zakraplane dwie masci i do tego tabletki. Masci ma zapisane na tydzien ale jeden rodzaj tabletek moze nawet do 3 tygodni. Ale widze ze od pierwszego zakroplenia bylo o niebo lepiej, wlasciwie przestal sie drapac, nie mowic juz o potrzasaniu łebkiem. Ciesze sie ze jest lepiej! Quote
Saba Posted May 17, 2004 Posted May 17, 2004 To ciesze się bardo szybkiego powrotu do zdrowia :fadein: Quote
Recommended Posts