Rybc!a Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 (jej siostra w czerwonych szelkach jest bardziej strachliwa i w DT zostaje na zawsze). Amelka miała mieć nowy dom, niestety nie udało się. Tak opowiada o tym osoba, która ma suczki u siebie: W NIEDZIELĘ ODWIEŻLISMY AMELKĘ do nowego domku( chciałam poczekać z informacją do dzisiejszego wieczora aby.... jednak AMELKĘ-jest owiele bardziej zresosjalizowana) wszystko było cudowne jeszcze wczoraj wieczorem -pełna sielanka, SUNIA CZUŁA SIE ŚWIETNIE dzisiaj już odbieramy ,nie została zaakceptowana przez drugiego psa samczyka. SZUKAMY PILNIE DOMU DLA AMELKI, PONIEWAŻ KOSS NIE RADZI SOBIE Z TRZEMA PSAMI W DWÓCH POKOJACH. jest jego b. ciekawa i nie tak przelękniona chociaz tez potrzebuje spokoju, u mnie w domu dobrze (nawet bardzo ) kumpluje sie z samczykiem-ANTOSIEM ale to wyjatkowy pies,z suczką -6mc. bardzo ładnie sie bawiła, na spacerze jest szczekliwa, kiedy widzi inne piesy ale sam na sam jest o.k.Psoci ,nadrabia szczenięce czasy-podgryza też,nie załatwia sie w domu ale trzeba tego pilnować.Chodzenia na smyczy uczymy się. Sunia szuka spokojnego domu, w którym mogłaby zostać do końca swoich dni. Amelka ma dopiero rok czasu, waży 12 kg i nie jest dużym psem. Jest ciekawa i otwarta, zważając na to, że całe swoje dotychczasowe życie spędziła w schronisku, nie znając dobroci ludzkiej, kochającej rodziny, pełnej miski smakołyków, własnych zabawek.. Może to właśnie TOBIE Amelka przypadnie do gustu? Może to właśnie TY nie będziesz mógł zasnąć, myśląc o tym poszkodowanym przez życie psim nieboraku? Może to właśnie TWOJA rodzina zdecyduje się pomóc niedużej Amelce? Sunia przebywa w Trójmieście. Istnieje możliwość przewiezienia jej do nowego domu. Quote
Izis Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Jeśli nie możesz dać domu Amelce pomóż nam w jego szukaniu. Rozwieś w swojej okolicy (lecznice weterynaryjne, sklepy zoologiczne itp) to ogłoszenie o niej. Ogłoszenie tutaj do pobrania Quote
magda z. Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 jutro od rana będzie allegro-wybaczcie dzisiaj padam na twarz:roll: Quote
madzia828 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 to ja się zabieram za ogłoszenia;) dziewczyny macie jeszcze jakieś zdjecia Amelki ? przydałyby się do ogłoszeń Quote
koss Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 MAGDA I MADZIU....dziekuje mocno.:lol: wczoraj był koszmarny dzien -piesy sie wzięły za mordy-wyglądało przykro,powrót AMELKI rozbudził wiele emocji ,Antoś spędził dzień z T.Z w pracy,ja niedawno wróciłam ze szkoły ale chyba burza mija..:oops:Nowe zdjęcia wysłałam RYBCI-SŁONKO WKLEJ JE, a ja muszę iśc na korki wklejania...:shake: Quote
koss Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 IZIS -baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo CI dziękuję, :lol:naprawdę działasz jak grom -szybko i perfekcyjnie..... CZy mogłabyś wkleic te zdjęcia ,które CI wysłałam na pocztę....jestem okropna , wiem. PSZEPRASZAM.:oops::oops::oops: Quote
madzia828 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 to czekam na zdjęcia i zabieram się jutro za dalsze ogłoszenia:cool3: Quote
Izis Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Ale te zdjecia juz tu Rybcia wkleila widze (pierwsze i ostatnie). To z tych co nie ma tu to mam tylko Antosia i Dosi. Wkleic? Quote
magda z. Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=324184279 Wszelkie sugestie chętnie uwzględnię, tekst w ogłoszeniu Izis jest super, więc pozwoliłam sobie go wykorzystać:razz: Quote
madzia828 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=33614&id_kat=11 http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7416 http://www.eoferty.com.pl/id68548.html http://gdansk.olx.pl/item_page.php?Id=8108729&g=6 Quote
koss Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Amelka doszła ( prawie ) do siebie po tej adopcji-to był dla niej znowu stres...cholera!!!! ...do samochodu za boga...nie wsiądzie ,ale tak ogólnie to jest dobrze po powrocie ze szkły , zastałam pare skonsumowanych książek, na szczęście mają jeszcze mało wybredny gust i połknęły same lichoty z najnizszej półki w przedpokoju...:oops: Quote
Rybc!a Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 To ja jeszcze zrobiłam: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1055329.html Quote
Izis Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Dziś udało mi sie rozwiesić u jednego weterynarza na tablicy i w dwóch sklepach zoologicznych. Jutro ide do drugiego weta (jak dziś szłam był zamknięty) i popytam w innych sklepach zoologicznych. Ale cześć nie chce sobie szyb brudzić chyba, bo się nie zgadzają :-( Quote
magda z. Posted March 6, 2008 Posted March 6, 2008 koss napisał(a):Amelka doszła ( prawie ) do siebie po tej adopcji-to był dla niej znowu stres...cholera!!!! ...do samochodu za boga...nie wsiądzie ,ale tak ogólnie to jest dobrze po powrocie ze szkły , zastałam pare skonsumowanych książek, na szczęście mają jeszcze mało wybredny gust i połknęły same lichoty z najnizszej półki w przedpokoju...:oops: skąd ja to znam, mój Bismarck na początku kojarzył samochód z zabraniem z hotelu, wcześniej schroniska, tez były problemy, ale to kwestia przyzwyczajenia:razz: mam jeszcze pytanie, bo z doświadczenia wystawiania psiaków najlepiej w tytule wpisać "prawie....." i w miejsce kropek wpisac rasę, wtedy więcej jest wejść;) tylko do jakich ras przyrównać tą małą?:roll: Quote
koss Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Magda-toż to widac gołym okiem, TO JEST OWCZAREK NIEMIECKI W MINIATUROWEJ WERSJI:cool3::razz:. Amelka -jest pełna życia jak na gabaryty mojego mieszkania i zważywszy na obecnośc kumpli ...aż za pełna...:shake:ALE "SERCE ROSCIE", KIEDY WIDZĘ JAK LATA ,SZCZEKA ZADZIERA Z MOIMI PIESAMI,i nawet moge juz huknąć na nia bezstresowo-bo mocno sobie to lekceważy...:lol::shake: Dziewczyny -dziękuje,oby tylko... bo czas nas wiąże, a jest to niemożliwe...:-( Quote
kanfietka Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Zamieściłam ogłoszenie na www.trojmiasto.pl i na ***********. Dziewczyna od której wzięłam Pucka poprosiła o więcej fotek, więc zamieściłam tam 4 foty. Obiecała pomóc:) Rozesłałam też ogłoszenie po firmie, ale zero odzewu. Quote
kanfietka Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nie wiem skąd te gwiazdki:-o? Za każdym razem jak piszę tą nazwę to są gwiazdki. Widocznie to tylko dla wtajemnichonych:) To forum dla terieromaniaków:) Quote
magda z. Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 to ja już zmieniam tytuł:razz:trzeba dziewczynie dobrą reklamę zrobić:razz:mam nadzieje, że szybko się ktoś odezwie:roll: Quote
magda z. Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 a może ktoś by jeszcze banerek pannicy zrobił? ja nie umiem:oops: Quote
koss Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 IZIS- ty mądralo, na pewno umiesz zrobić banerek ,ja nie umiem nawet przykleic -wyręcza mnie synowa...taka jestem "zguła" ale i tak czynie postepy....:cool3::oops: jutro ide z piesami do wet.: mimo, kapieli obrózki S.O.S. i braku śladu insektów się drrrrrrrrrrrrrapią usilnie, maja czerwoną skórę ...wizdę,że to je męczy.(sunie, Antoś jeszcze nie...) NA RAZIE GŁUCHO W MOIM TELEFONIE -ALE TYYYYYYYYYYYYYYLE OGŁOSZEŃ MA TA MOJA GWIAZDA.... Konfietka -dziekuje:razz: I tak w ogóle fajne jesteście....:loveu: Quote
Izis Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 No jasne, ze zrobie banerek Mówisz masz ;-) już podlinkowany... można się częstować A dziś w zoologicznym widziałam zerwaną jedną karteczkę już. Quote
koss Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 IZIS- jeeeeeeeeeeeeeeeeesteś cudem:calus: Komu banerek,komu...no ..:crazyeye:kto chętny Quote
Izis Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 hehe popatrzmy kto ma jeszcze miejsce w podpisie i pomolestujmy go ;-) Ja zacznę od Ciebie KOSS ;-) bo Ty masz chyba miejsce ;-) Quote
Recommended Posts