olka1211 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Czy cocker spaniel może mieszkać pod jednym dachem z kotem? Bo ja mam zamiar kupić na wakacjach cocker spanielkę(szczeniaczka), a mam w domu kotkę. Quote
Anka_ZG Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 hehe, no mi sie wydaje, że to jest indywidualna sprawa każdego psa, tzn czy będzie tolerował kota:cool3: Mój Spajkuś np nie toleruje kotów:mad:;) zagania je ostro. Ale znam ludzi którzy maja i psy i koty, i doskonale sie dogadują, a przynajmniej tolerują się na wzajem:cool3:;) ale może jak by był psiak od maleńkiego z kotem wychowywany to pewnie nie byłoby problemu;) no chyba, że TwOj kiciuś nie toleruje psiaków;) Quote
olka1211 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 [quote]=no chyba, że TwOj kiciuś nie toleruje psiaków;)[/quote] mój kot to nie wiem nawet czy by wiedział, że to jest pies, bo kiedyś moja koleżanka przyszła z maleńkim szczeniaczkiem i mój kot tak obwąchiwał go za zdziwieniem:lol: Quote
Magot Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Tak jak napisała Anka_ZG to indywidualna sprawa każdego psa, no i kota:evil_lol::lol: W moim domu pierwsza pojawiła się kotka, dopiero później był pies:) Nie od razu się dogadali, kotka musiała sama sobie psa ustawić i wychować:p Trzeba dać zwierzakom trochę czasu, one same dojdą do porozumienia:) Quote
Asia & Ginger Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Moja sunia nie wychowywała się z kotami i gania koty podwórkowe. :evil_lol: Ale kiedyś byliśmy u babci, która miała kota w domu, kot nie uciekał, więc nie był ganiany po całym domu. Tak samo kiedyś przywoziłam mojej cioci kotka i jeden dzień musiał być u nas, Gingerka odstąpiła mu nawet swoją miskę, spali razem na fotelu, choć kotek na początku się bał. Myślę, że nie powinno być problemu z dogadaniem się zwierzaków, tym bardziej że psiak będzie jeszcze malutki. Psy często gonią koty podwórkowe tylko dlatego, że te koty uciekają. ;) Quote
Karolajnaxx Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Moja jest przyjaźnie nastawiona do kotów :p potrafi z nim spac w jednym posłaniu. Quote
anne269 Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Mój Spajki z kotkiem się zaprzyjaźnił, oto dowód: [URL]http://images27.fotosik.pl/129/41bcc577e75a64d2.jpg[/URL] Myśle, że to indywidualna sprawa każdego pieska, zależy to też od odpowiedniej socjalizacji. Spajki do kotka się przyzwyczaił, od szczeniaczka mieszkał z kotem. Teraz też lubą się ganiac po domu, poprostu jak kot biegnie to on za nim, jak kot staje to on też:p Quote
Huee Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Mój Mieszka z kotem pod jednym dachem napierw kot sie bał choć nie pokazuj eze chce sie z nim bawic ale podchodzi do niego krok po kroku a Spanielek goni za nią i próbuję zachęcić do zabawy ;] Quote
Dielaune Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Jasne że może :) trzeba tylko uważać żeby kot nie zrobił psu krzywdy potem jak już sobie psa wychowa to będą dobrzy przyjaciele wiem co mówię :) mój kot przeszedł dwa psy :P Quote
majku33krakow Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 [quote name='Asia & Ginger']Moja sunia nie wychowywała się z kotami i gania koty podwórkowe. :evil_lol: Ale kiedyś byliśmy u babci, która miała kota w domu, kot nie uciekał, więc nie był ganiany po całym domu. Tak samo kiedyś przywoziłam mojej cioci kotka i jeden dzień musiał być u nas, Gingerka odstąpiła mu nawet swoją miskę, spali razem na fotelu, choć kotek na początku się bał. Myślę, że nie powinno być problemu z dogadaniem się zwierzaków, tym bardziej że psiak będzie jeszcze malutki. Psy często gonią koty podwórkowe tylko dlatego, że te koty uciekają. ;)[/QUOTE] ja mam spaniela i 3 koty i jest oki. Quote
elzak3 Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='majku33krakow']ja mam spaniela i 3 koty i jest oki.[/QUOTE] mam drugiego spaniela, zawsze tez miałam od 1-3 kotów. Nigdy nie było zadnych zgrzytów poza momantami kiedy kot chciał psią miske pooglądac. Było warkniecie i zeby na wierzchu ale żadnych ataków. Quote
AnAn Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Jak jest z kotem od szczeniaka to nie powinno być problemu. Moja Lunka (pseudospaniel) mieszka z kotem i nic się nie dzieje : ) Quote
zancia_97 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Witaj! Wcześniej w domu miałam trzy koty(na dodatek jedną kotkę). Nie było wcale źle. Nawet jest kot z którym się bawi, polega to na tym że pies go drażni i gania(czasami pies zwiewa przed kotem:lol::lol: :cool3::cool3: ). Ale nic złego się nie dzieje. Teraz są małe kociaki i też wszystko jest w porządku. Kotu może być ciężko się przyzwyczaić do nowej sytuacji, bo np moje się strasznie bały :-(, ale teraz jest ok :cool1:. Quote
Szczesliwa Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 Witam, Ja mam podobne pytanie. Chciałabym wziąć ze schroniska spaniela (4 lata i kociaka młodego) - zakochałam się w nich obu. Niestety pracuję, więc nie byłabym w stanie być z nimi cały dzień, zastanawiam się, jak to zrobić, by zwierzaki się zaakceptowały i pokochały. Jeśli ktoś z Was ma w tym doświadczenie, proszę o odpowiedź! Pozdrawiam:) Quote
Carey Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Ja także dzielę dom z spanielem i wysterylizowaną kotką. Tolerują się, ale na razie Fox bardzo na nią naskakuje, chce się bawić. W końcu to szczenię. Ale śpią koło siebie. :D A ja gdy przywiozłam szczeniaka wyglądało to tak: Postawiłam szczeniaka i zawołałam kota. Trzymałam psa, a kot go wąchał. Potem kot odbiegł i puściłam psa. Potem wszystko samo będzie się działo. Ale trzeba poświęcać dużo uwagi jednemu, jak i drugiemu. Bo się któryś obrazi i się nie zaakceptują. Quote
Recommended Posts