Jump to content
Dogomania

wędzone kości i nie wyobrażalny apetyt

Recommended Posts

Guest jasiek_kundelek
Posted

Chciałbym się dowiedzieć w jakim wieku psu mozna podawac wędzone kości i jakie to mogą być oraz mam jeszcze jeden problem. Mam ok. sześcio miesięczną suczkę, która została wyrzucona na działki ogrodowe w zime jak miała ok. trzech miesięcy. Problem dtyczy jej apetytu. Otóż ona nie ma chyba poczucia sytości, jest wiecznie głodna. Nie wiadomo ile by nie zjadła i tak jest glodna. Co może być tego przyczyną??

Posted

Ostatnio (dzis ;) ) dowiedzialam sie, ze nie powinno sie podawac kosci wedzonych.. :roll: Ale juz nie pamietam dlaczego (ale ja mam pamiec :o :lol: )

Posted

mrowko nie jesteś sama. Ja też mam pamięć że tak powiem wybiórczą :wink: część rzeczy pamietam a części nie :D.

Wiem to nie na temat ale nie mogłam się powstrzymać...

Posted

jasiek,

chyba już lepiej dawać normalne, prawdziwe kości (poczytaj topiki o kościach), z wędzonymi nigdy nie wiadomo, dlaczego je uwędzono... 8)

A co do apetytu, powodem może być wiek psiaka. Szczeniaki często mają ogromny apetyt, i są wiecznie głodne, ciągle rosną, są ruchliwe, mają duże potrzeby i są zwyczajnie żarłoczne. Ale znam psy dorosłe, które też są żarłokami straszliwymi, i najchętniej by jadły cały dzień. Tak jak ludzie- jeden jest żarłok, inny niejadek... :wink: Po prostu dawaj psu tyle jeść ile powinien dostać, żeby się nie roztył.

Posted
jasiek,

chyba już lepiej dawać normalne, prawdziwe kości (poczytaj topiki o kościach), z wędzonymi nigdy nie wiadomo, dlaczego je uwędzono... 8)

.

oj tak. Ja zawsze kupuje w jednym sklepie kości wędzone. Raz jednak nie było w nim tych kości kupiłam gdzie indziej, a Klio po częsciowym zdjedzeniu kości zwymiotowała, wiec ta kość jej musiała zaszkodzić :roll:

Posted

"komplex" hheeheh...

To raczej syndrom psa ktory wie co to glod i ktory ciagle ma wrazenie ze to jego ostatni posilek :roll:

Albo szczeniecy wiek...w kazdym razie jesli z tego nie wyrosnie to odp. 1.

Mialam takiego psa przez 8 lat...kazdy odpadek na dworze pozarty, rewizja smietnikow a w domu pelna micha :-? Suczka przez okolo rok zanim do nas trafila zywila sie sama...potrafila upolowac kurczaka...a byla zwyklym kundlem w nie psem mysliwskim - brak widocznych domieszek ;). Kury nie lataja...ale raz na moich oczach dopadla krolika :( nie zdazylam dobiec i bylo po wszystkim, inne ptaki tez jej sie udawalo zabijac, o kretach i jaszczurkach nie wspominajac. Instynkt samozachowawczy potrafi byc bardzo silny...i taki pierwotny.