Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ilka21'] Wiele osób daje też Proplana z łososiem albo z jagnięcina jak mają psy z problemami ale każdemu pasuje co innego więc ile nas tu napisze to każdy ma swoje zdanie ale chyba o to chodzi ;)[/quote]
ProPlan jest jednak z tłuszczem zwierzęcym, tak samo jak np. Bosch ma mięso drobiowe i tłuszcze zwierzęce. Jeśli ktoś ma psa tylko uczulonego na drób, ProPlan może będzie dobry, ale nie wiadomo co jest dokładnie w tych tłuszczach. Mój ma spory problem i chcąc niechcąc rybkę jeść musi ;)

Posted

A może spróbuj karmy w puszkach, albo w saszetkach <dla szczeniąt>... Pamiętam jak miałam szczeniaki to z moją mamą robiłyśmy im kaszke ale na 10 miesiecznego psa to chyba za moło sama kaszka??? Możesz też spróbować zrobić jedzenie w domu... W mięsnym kupić np.ozorki <albo co może jeść> po ugotowaniu je zmielić na maszynce do tego ugotowaną marchew<podusić widelcem> i ryż... a jeśli nie to to możesz spróbować kocie jedzenie np. puszki<z ryby> a jeśli nie to to juz nie wiem... Pozdrowienia mam nadzieje że coś się przyda...

Posted

ja jak opiekowalam sie szczeniakami to dawalam im karme dla kotow z saszetek bardzo im smakowaly, kella ma 6 miesiecy i je eukanube ale jak kupilam acane z lososiem to jadla i jej smakowalo ale i tak zostalismy przy eukanubie :) po purinie sie drapala wiec niewiem co ona ma takiego w skladzie :roll:

• 2 months later...
Posted

Ja bym z karmą dla kotów nie ryzykowała ,ponieważ słyszałam, że karmy dla kotów zawierają enzymy, które pomagają kotom trawić połknięte kłaczki sierści... a to może być bardzo szkodliwe dla psa:shake:

Posted

karma w puszkach/saszetkach jest ok dla psów, nie spotkałam się z taką z enzymami na kłaki. Sucha nie, mokra jest ok i ma dużo rybnych wariacji więc dla mojego psa alergika idealna:)