Jump to content
Dogomania

dostosowywanie daty urodzenia psa do klasy, która odpowiada wystawcy

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elitesse']taka wspolna baza byla by rewelacja !! podawalo by sie numer PKR i wsio :multi::multi:
a tak trza dosylac ksero rodowodu, championatow itp na kazda wystawe :shake:
ja jezdze na ok 25 wystaw rocznie, zglaszam po 2-3 psy, kazdy ma juz po kilka championatow - ile to sie papieru marnuje :shake:[/quote]
jak to :papieru? Przeciez zgłoszenia puszczane on-line, potem dosyłanie mailem jest hmm..bezpapierowe? :D
Jedyny "problem" to aby nie zapychać im skrzynek, czyli pliki puszczać nieduże. Kilka championatów można spokojnie połączyć w jeden niewielki a czytelny plik.

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

potrzebuję takich dat urodzenia: (mopsy)

5.02.06 Rzeszów

Meteoryt Pomarszczony Czar

24-26.03.06 Katowice

Marika Pomarszczony Czar

Posted

Kaya, jesteś pewna,że :
Toruń 16-17.02.2008r:
Tyson Pomarszczony Czar - Mops - 03.04.06 - kl. Pośrednia p.
?
Masz przed sobą katalog? Uaktualniam listę na mopsim forum, zależy mi na dokładnych danych...

Posted

[quote name='nessie00']Kaya, jesteś pewna,że :
Toruń 16-17.02.2008r:
Tyson Pomarszczony Czar - Mops - 03.04.06 - kl. Pośrednia p.
?
Masz przed sobą katalog? Uaktualniam listę na mopsim forum, zależy mi na dokładnych danych...[/QUOTE]

ja w katalogu Kielce 2007 mam wpisanego Tysona pod data: 03-10-2006

Posted

[quote name='jefta']potrzebuję takich dat urodzenia: (mopsy)

5.02.06 Rzeszów

24-26.03.06 Katowice

Marika Pomarszczony Czar[/quote]
5.02.06 Rzeszów

Meteoryt Pomarszczony Czar 07.07.2005
Katowic nie mam

Posted

W katalogu z Bydgoszczy 16.02.2008 przy Marika Pomarszczony Czar sa wymienione tytuły mł.ch.pl,mł.zw.Świata, ch.Pl, zw.klubu
Polski, Zw Belgii, Francji, Włoch, Polski,
Podobnie jest na stronie internetowej tej pani(dodatkowo jest Holandia)
Z tego co widze to była ta suka dostała CACIB-y na wystawach:
2006 Gent(Belgia) - zw. Belgii jest w Brukseli :cool3:
2007 Echt(Holandia) - zw. Holandii jest w Amsterdamie :cool3:
2007 Aloncon(Francja) - zw. Francji w 2007 roku było w Montlucon. Sama na nim bylam i nie ma tam w katalogu tej suki :angryy:
2007 Mantova(Włochy) - co do tego nie jestem pewiem
Jak widac u tej pani wystarczy zdobycie CACIB-u w danym kraju na dowolnej wystawie zeby zostac zwyciezca tego kraju. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Słuchajcie...

To są stracone zwycięstwa poszczególnych psów, które zajęły II miejsca za psami zgłoszonymi z fałszywymi datami urodzenia!

Przecież tak nie może być!
Zgłasza się psa, jedzie sie na wystawę, płaci sie duże pieniądze po to by ktoś sobie zmieniał date urodzenia w zależności od potrzeb. A co by było jakby każdy tak sobie robił?
Czy istnieje ciche przyzwolenie na takie rzeczy?!
Co w takiej sytuacji robić i najważniejsze pytanie: czy to co sie zrobi coś da?

Od 25 lat jeżdżę na wystawy i w ciągu tych lat nie wpadłam na pomysł przesuwania daty urodzenia psu w zależności od potrzeb.
Beata Zawadzka

Posted

Dlatego konieczne jest pisanie maili z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji do Zarządu Głównego. Im więcej napłynie pism, tym lepiej - sprawę potraktują poważnie
Niech oni postanowią co robić - i powinni w tym momencie zarządzić, aby każdy uczestnik wystawy, który zajął miejsce po hodowczyni z psem z fałszywą datą miał zmienione wyniki :diabloti:

Posted

[quote name='dorotal']W katalogu z Bydgoszczy 16.02.2008 przy Marika Pomarszczony Czar sa wymienione tytuły mł.ch.pl,mł.zw.Świata, ch.Pl, zw.klubu
Polski, Zw Belgii, Francji, Włoch, Polski,
Podobnie jest na stronie internetowej tej pani(dodatkowo jest Holandia)
Z tego co widze to była ta suka dostała CACIB-y na wystawach:
2006 Gent(Belgia) - zw. Belgii jest w Brukseli :cool3:
2007 Echt(Holandia) - zw. Holandii jest w Amsterdamie :cool3:
2007 Aloncon(Francja) - zw. Francji w 2007 roku było w Montlucon. Sama na nim bylam i nie ma tam w katalogu tej suki :angryy:
2007 Mantova(Włochy) - co do tego nie jestem pewiem
Jak widac u tej pani wystarczy zdobycie CACIB-u w danym kraju na dowolnej wystawie zeby zostac zwyciezca tego kraju. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]

to ja widzialam na jakiejs stronie ze wlascicielka jakiejs suki (nie pamietam jakiej) w tabelce z wystawami, tam gdzie jej suka dostawała CWC to pisała tytuł Zw Pl, nawet po krajowkach :crazyeye::crazyeye:

Posted

niezłe kwiatki!!! A co zrobic jak w katalogu z Torunia xle została podana data urodzenia mojej suki w klasie szczenią t zamiast 13.07.2007 to 13.06.2007
Żeby nie była potem posądzona o oszustwo :)

Posted

Iberia, przypadkowo raz, zwłaszcza jak nie zmienia to klasy psa, to przecież błąd ludzki, literówka , to się zdarzyć może każdemu. Ale już takie coś? Jutro przeszukam katalogi z ciekawości, powpisuję co znajdę, a podejrzewam, że znajdę sporo.

Posted

Na podstawie e-beagle.pl
Kolejny kwiatek do kolekcji :cool3:
Fiona Pomarszczony Czar Mira Canis
22-23.01.2005 Głogów - data urodzenia 20.07.04 kl. szczeniąt
Gorzów Wlkp. 2006, Bydgoszcz 2005, Opole 2005 - ur. 03.08.04
Ciekawe ile jeszcze :angryy::angryy::angryy:

Posted

Jeśli chodzi o sprawdzenie daty w rodowodzie to u mnie jest taka praktyka, że jak przychodzi rodowód z ZG to robi się kserokopię pierwszej strony i chowa do przyszłej dokumentacji psa czy suki (razem z Kartą "sztywną"). Jeśli tak jest wszędzie to łatwo sprawdzić jaka jest prawdziwa data urodzenia psa.

Posted

O masakra... że niektórzy tak robią.. ;/ .. Ja nigdy nie okłamałam daty urodzenia psa, gdy zgłaszam go do wystawy i jakoś nie cierpie z tego powodu.. Boże, że sędzia nie zauważa, że pies/suka zgłoszony/a w taki sposób nie jest ZA DUŻA jak na "wiek" podany w katalogu wystawowym? :O Szok ..
Czasem tylko widzę, jak na niektórych stronkach podaje się mylne o kilka dni daty urodzenia psiaków, żeby suczka załapała się potem na następne krycie o jakiś tam miesiąc do tyłu etc, no wiecie o co chodzi. Ale to już inna sprawa.

Posted

[quote name='Han Sharn']Jeśli chodzi o sprawdzenie daty w rodowodzie to u mnie jest taka praktyka, że jak przychodzi rodowód z ZG to robi się kserokopię pierwszej strony i chowa do przyszłej dokumentacji psa czy suki (razem z Kartą "sztywną"). Jeśli tak jest wszędzie to łatwo sprawdzić jaka jest prawdziwa data urodzenia psa.[/quote]
Prawdziwe są najprawdopodobniej te podane w starszych niż szczeniaki klasach- te daty ma miotowe rodzeństwo tych psów

[quote name='McDzik']Boże, że sędzia nie zauważa, że pies/suka zgłoszony/a w taki sposób nie jest ZA DUŻA jak na "wiek" podany w katalogu wystawowym? :O Szok ..
[/quote] To jest różnica kilka dni, sędzia nie miał szans się kapnąć.

Posted

To ja poszperałam w swoich katalogach i mam tak(pewnie się powtórzę, ale trudno)
Meteoryt
Legionowo 8,9.04 2006- ur.10.07.2005
Kalisz 11.06.2006 - ur.07.07.2005
Warszawa 9.09.2006- ur.07.07.2005
Wrocław 24.09.2006- ur.07.07.2005
Marika
Katowice 18.03.2006- ur.07.07.2005
Legionowo 8,9.04. 2006- ur.10.07.2005
Kraków 24.06.2006- ur.07.07.2005
Tysson
Katowice 18.03.2007- ur.15.09.2006
Warszawa 7,8.07.2007- ur.03.10.2006