Jump to content
Dogomania

Balto + Saba, czyli duet szarych potffforów

Recommended Posts

Posted

To jak tylko wrócisz to daj znać, bo jeśli Ty masz w domu Sabę od roku to oznacza to, że nie widziałyśmy się... od roku i tygodnia bodajże...

Cynamon w środę kończy 8 tygodni i w środę wieczorem go odbieram :loveu: i mimo dwóch lat czekania, czuję się całkowicie nieprzygotowana... jakaś panika mnie ogarnia...

Posted

He he, no fakt:p
Ach, taki maluszek to slodziak, ale ja juz nie bede ryzykowac z myluszkami. Bede szukac tylko doroslych psow. Od razu wiadomo jaki jest, nie ma zadnych niespodzianek.Wszystkie dorosle psy, ktore do nas trafily byly fantastyczne. Szkoda, ze pomimo desperackiej walki nie udalo nam sie uratowac Utti, a Nana ze swoimi lekami nie mogla zamieszkac w miescie. Na szczescie Saba jest dziewczyna, ktora niczego sie nie boi i ktora kocha caly swiat. Co nie znaczy, ze daje sobie wejsc na glowe;) Ktoregos dnia sie umowimy z maluchem i Sabina - w takiej konfiguracji i zobaczysz, jakie z niej delikatne i opiekuncze stworzenie. Mniej delikatna jest w lozku, jak sie rozpycha i pazurami od gicolkow drapie mnie po twarzy i ciele:mad: Och, mowie ci, strrrrasznie jest slodka:loveu: Oczywiscie jej zdolnosc do pojmowania rzeczy jest mocno ograniczona - to nie ON, ale co mi po Baltowskim, ktory jest kumaty, a nie lubi towarzystwa ludzi. I zwierzat. Baltowski kocha wylacznie pilki, patyki, frisbee i prace. No taki przypadek beznadziejny:roll: Ale do sportu chlopak jest doskonaly i tu naprawde nie ma sie co czepiac:lol:

Posted

Ewuniu wysyłam Ci na pw mój aktualny numer telefonu. My się bardzo chętnie umówimy na spacer i z Balto i z Sabą- ja Nukę po prostu zostawię w domu i sobie pójdziemy gdzieś na spacerek :cool3:

• 2 months later...
Posted

Sabinka zostala ostrzyzona na lato. Z powodu kleszczy. Bardzo nam sie podoba w nowej wersji, a co wazniejsze wyglada na to, ze Sabinka sama czuje sie doskonale w nowej fryzurze. Zupelnie jakby ubylo jej lat i kilogramow - zrobila sie skoczna, tryska energia i spedza cala noc w lozku (a wczesniej bylo jej za goraco). Ludzie na ulicy nas zaczepiaja pytajac co to za rasa. Zdarzylo sie nawet, ze po informacji, ze Saba jst kundlem obrazali sie, bo przciez TAKI pies nie moze byc kundlem i juz.
A oto Sabinka:-)

Posted

Ja to mam ochotę się na Ciebie obrazić za coś innego:

1. miałaś dać znać jak będziesz w Warszawie.

2. Saba wygląda przepięknie, a Ty tylko jedno zdjęcie wkleiłaś.

3. Nie wkleiłaś żadnego zdjęcia Balto.

Ale tęsknie za Tobą strasznie więc wszystko będzie Ci wybaczone :eviltong:

Posted

Kochana Paulinko, umowie sie od razu, tylko powiedz kiedy, a ja sie dostosuje. Mam mnostwo ciekawych rzeczy do opowiedzenia :razz::razz::razz:

Posted

Oba potwory? Tylko na odludziu, bo Sabina nie jest najbardziej posluszna, a Balto najbardziej przyjacielski do innych samcow. Nie napada na nie, ale jak podleza...:cool3: sama rozumiesz, teraz to juz facet z niego sie zrobil, w koncu juz ma 2,5 roku prawie i wachanie sie pod ogonami nie wchodzi w rachube:-)
A moze to ja bede bez psow, a Ty z psami? :razz: Albo zadna nie bedzie z psami i sobie po prostu usiadziemy gdzies na kawke? Pogoda i tak raczej srednia ostatnio... Ja mam czas kazdego dnia, np. jutro po godz. 13.30, albo pojutrze o ktorejkolwiek godzinie, albo kazdego nastepnego dnia.

• 2 weeks later...
  • 9 months later...