Tweety Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 ARKA napisał(a): Jak to co; pisz pisma ,cytuj ustawe, co sie kotom nalezy, wolnozyjacym. "strasznie" są tym przejęci, znaczy Ci w administracji. Tak jak Lach w Krzyczkach się przejmuje. Ja będę pisać kolejne pisma (oni wszystko wiedzą już co się takim kotom należy) a w tym czasie koty znikną i nikt nikomu nic nie udowodni. Oczekiwałam konstruktywnej porady a nie tego co wszyscy wiedzą. Tak samo jak czekam na sprawozdanie od Emir. Żeby mi życia nie brakło na to czekanie Quote
fx200 Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Tak dla formalności przypominam: [quote name='kometa'] Maniek-potrzeba ok.500ZŁ NA ARTRODEZĘ! POMÓŻCIE POWRÓCIĆ MU DO NORMALNOŚCI! MACIUŚ został już kilka razy boleśnie skrzywdzony przez los-pobity, skrajnie zagłodzony, zarobaczony, no i ta ŁAPA... Stare złamanie, wytworzona blizna kostna która jednak nie wytrzymała i teraz Manius ma bardzo duże deformacje kostne, oddzielone kości, jest to obrzękniete,ciepłe i bardzo bolesne-w wyniku czego rozlizuje sobie nózkę czasem nawet do krwi i porusza się najczęściej tylko na 3 łapach.. DLATEGO NIEZBĘDNA OKAZAŁA SIĘ OPERACJA ARTRODEZY, KTÓRA MA SIĘ ODBYĆ W KLINICE SGGW W WARSZAWIE 2 KWIETNIA O GODZ.8 PRZEWIDYWANY KOSZT TO OK.500ZŁ Z CAŁEGO SERCA-PROSIMY O WSPARCIE! To dla niego jedyna szansa na powrót do normalnosci, do życia bez bólu... JEŻELI KTOŚ ZECHCE POMÓC TO PROSIMY O WPŁATY NA KONTO FUNDACJI ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE-Z DOPISKIEM "MANIEK" Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie ul. Jagiełły 5 m. 19 14 - 100 Ostróda NIP 7412025929 KRS 0000264523 Numer konta: VWBank 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001 Jeżeli ktoś chce dać Maniusiowi dobry DT (zwłaszcza na okres pooperacyjny) lub najlepiej DS to prosze o kontakt: 0-502 204 595 [email protected] Quote
ARKA Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Tweety napisał(a):"strasznie" są tym przejęci, znaczy Ci w administracji. Tak jak Lach w Krzyczkach się przejmuje. Ja będę pisać kolejne pisma (oni wszystko wiedzą już co się takim kotom należy) a w tym czasie koty znikną i nikt nikomu nic nie udowodni. A UM powiadomilas co sie swieci, aby podjeli tez dzialania, z urzedu? Jakies spotkane z administratorami-twarz w twarz-w urzedzie miasta. Zreszta, sama wiesz dobrze, ze to sa 'walki' dlugie i nie pierwsza i nie ostatnia. Quote
Tweety Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Maniek potrzebuje pomocy!!! a my w jego mieniu prosimy o wsparcie aby mógł normalnie żyć ARKA napisał(a):A UM powiadomilas co sie swieci, aby podjeli tez dzialania, z urzedu? Jakies spotkane z administratorami-twarz w twarz-w urzedzie miasta. Zreszta, sama wiesz dobrze, ze to sa 'walki' dlugie i nie pierwsza i nie ostatnia. Kartki z informacją od administracji, że "jeżeli koty nie przestaną być dokarmiane to zostaną wobec nich zastosowane radykalne środki" już poznikały i nie ma dowodów a pan administrator zaklinał się, że krzywdy im nie zrobią. Został zapewniony, że koty zostaną ciachnięte jak najszybciej więc wie, że ktoś się sprawie i administracji przygląda. Quote
Weronia Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Maniek Ma Już Jakieś Pieniądze, Czy Nie Ma?????????? Quote
Charly Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 wiec ponawiam pytanie. czy Maniek ma juz jakies pieniazki? Oraz poniewaz nigdzie odpowiedzi nie ma, na pw takze nie, wiec i tutaj pytam. co sie stalo z daizy? Ja wiem, ze wszyscy sa zajeci, studiuja, maja rodziny, pomagaja zwierzetom i tak dalej. ale milczenie nie zglebia zaufania. Nie chodzi mi o wzajemne sympatie lub antypatie (ta faze mam juz za soba;) Ale o dobro psow. W tym wazne sa informacje, jesli zakladam lub w jakis sposob uczestnicze na watku. Watek byl troche zoffowany, ale teraz juz pytamy o maniusia (przy okazji o daizy) Quote
ANETTTA Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 i jak sie maja psie sprawy leczenia lapki wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet kobitki :evil_lol: Quote
medar Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='Weronia']Maniek Ma Już Jakieś Pieniądze, Czy Nie Ma?????????? Maniek ma pieniądze na operację. [quote name='kometa'].... OPERACJA ARTRODEZY, KTÓRA MA SIĘ ODBYĆ W KLINICE SGGW W WARSZAWIE 2 KWIETNIA O GODZ.8 PRZEWIDYWANY KOSZT TO OK.500ZŁ Z CAŁEGO SERCA-PROSIMY O WSPARCIE! To dla niego jedyna szansa na powrót do normalnosci, do życia bez bólu... JEŻELI KTOŚ ZECHCE POMÓC TO PROSIMY O WPŁATY NA KONTO FUNDACJI ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE-Z DOPISKIEM "MANIEK" To teraz najważniejsze: z usług AFN-u nie skorzystam. Po niedzieli jestem w Warszawie, będę na SGGW i wpłacę od sponsora pieniądze na operację Mańka. Do Ciebie będzie należeć dowiezienie psa na operację w ustalonym terminie. Chcesz poznać szczegóły, skontaktuj się ze mną. :-) Quote
ANETTTA Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Medar cytuje To teraz najważniejsze: z usług AFN-u nie skorzystam. Po niedzieli jestem w Warszawie, będę na SGGW i wpłacę od sponsora pieniądze na operację Mańka. Do Ciebie będzie należeć dowiezienie psa na operację w ustalonym terminie. Chcesz poznać szczegóły, skontaktuj się ze mną. :smile: czy to znaczy ze cały koszt ktos sponsoruje ...i psiak juz ma załatwiony zabieg ...i jest kwestia kasy dogadana .... wielkie dzieki JeSTES WIELKI i skonczcie prosze z tymi pomowieniami .......KOMETA skontaktuj sie dowieź psa na zabieg ........i zdaj nam relacje ...plissssssssssss Quote
czarok Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 ANETTTA napisał(a): czy to znaczy ze cały koszt ktos sponsoruje ... TAK ( koszt operacji) ANETTA napisał(a): i psiak juz ma załatwiony zabieg ... podobno tak - na 2 kwietnia o godzinie 8.00 ( jak wynika z pierwszego postu tego wątku) Quote
ANETTTA Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 jestescie wspaniali aly wszystko sie ułozyło i bedzie ok trzymam kciuki ....:shake::shake::shake::shake: Quote
medar Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='kometa'].... Ciekawy jest tez fakt, ze odmawia pomocy psom z krzyczek(kilka osob do niej dzwonilo, nawet swoim wolontariuszom), ale od razu rzuca sie do pomocy 15 wielkim psomRASOWYM z hodowli? i juz prosi o zbiórki...:roll: Chciałem jeszcze tylko wyjaśnić kwestię RASOWCÓW z hodowli /PSEUDOhodowli /. Tutaj są fotki jednego z nich (poza nr 3 ) - reszta na stonie Fundacji Emir : To jest fotka psa - nie ciężarnej suki.... Quote
Charly Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Dziekujemy Medar za 100% organizację:Rose: Dziekujemy sponsorce: Pani Freytag z Berlina Pani Freytag jest od dzis pancia Bisia z Krzyczek Pani Ewa była sponsorka Bisia Pani Freytag jest bardzo wdzieczna za Bisia i chce pomoc wyleczyc lapke Maniusia ..... i w ten sposob polecial łancuszek szczescia :loveu::multi::multi::multi: Quote
Edi100 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='medar']Chciałem jeszcze tylko wyjaśnić kwestię RASOWCÓW z hodowli /PSEUDOhodowli /. Tutaj są fotki : To jest fotka psa - nie ciężarnej suki.... Boże jedyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz: Quote
czarok Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='Charly']Pani Freytag jest bardzo wdzieczna za Bisia i chce pomoc wyleczyc lapke Maniusia ..... i w ten sposob polecial łancuszek szczescia :loveu::multi::multi::multi: Wątek Bisia jest tutaj ( dla niezorientowanych w łańcuszku szczęścia):http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105435 Quote
GreenEvil Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 medar napisał(a): Sprawozdanie jest, ale nigdzie w ustawie nie ma zapisu, że Tobie należy wskazać gdzie ( poszukasz to znajdziesz). / a ja nadal prosze o umieszczenie na stronie sprawozdania. nie "sprawozdania", tylko sprawozdania zgodnego z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 8 maja 2001 r. w sprawie ramowego zakresu sprawozdania z działalności fundacji. Zgodnie z pkt 2 oraz 3 art 12 ustawy o fundacjach. cos chyba macie z tym klopot... ciekawam czemu :shake: pzdr GreenEvil Quote
GreenEvil Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Sponsorowi dziekujemy :loveu: pzdr GreenEvil Quote
Tweety Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 [quote name='medar'] Sprawozdanie jest, ale nigdzie w ustawie nie ma zapisu, że Tobie należy wskazać gdzie ( poszukasz to znajdziesz). znalazłam jedynie coś takiego http://fundacja-emir.org/schronisko/sprawozdanie2006.htm Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że to jest sprawozdanie merytoryczne za 2006 rok, zgodne ze wspomnianą przez GreenEvil ustawą. Wygląda na napisane w pośpiechu w ciągu ostatnich dwóch dni. Piszący z rozpędu nie zauważył, że wstawił tam fakty z 2007 roku, że zapomniał o mnóstwie liczb, które trzeba tam umieścić Maniek ma pieniądze na operację. i to jest bardzo ważna i pozytywna wiadomość:loveu: podziękowania dla sponsora :Rose: (ciekawe czy zaraz przyleci oktawia ze swoimi chamskimi tekstami o lizaniu rożnych części ciała?) Quote
Charly Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 ;)....tego watku juz nie moge zapodac pani sponsor:-? a obiecalam ze zapodam. cos mi sie o uszy obiło, że istnieje jeszcze jeden watek maniusia jako smutek. ja w takim razie zapodam tamten:errrr:;) Quote
GreenEvil Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Charly napisał(a): a obiecalam ze zapodam. cos mi sie o uszy obiło, że istnieje jeszcze jeden watek maniusia jako smutek. ja w takim razie zapodam tamten:errrr:;) to chyba nie ejst dobry pomysl, zwazywszy, ze teksty sa dokladnie takie same. i po to kometa zalozyla nowy, bo tam pies sie poprostu zgubil :shake: (no chyba, ze panie sponsor interesuja klotnie ARKI i reszty kompanii ze mna ) pzdr GreenEvil Quote
Charly Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 :diabloti: w takim razie zostaje ten lub wymysle jakis nowy "lewy":evil_lol: Quote
fx200 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Charly napisał(a)::diabloti: w takim razie zostaje ten lub wymysle jakis nowy "lewy":evil_lol: Żaden problem. Wgraj na kompa wątek i wytnij nieciekawe fragmenty (jeśli masz IE to otwórz: WIDOK -->ŹRÓŁO i tu wycinaj), a potem otwórz w trybie offline. Może się nie zorientuje. ;). W online będzie oryginał, bo na to już ty nie masz wpływu, a jedynie moderatorzy. Quote
fx200 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='Tweety']znalazłam jedynie coś takiego http://fundacja-emir.org/schronisko/sprawozdanie2006.htm Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że to jest sprawozdanie merytoryczne za 2006 rok, zgodne ze wspomnianą przez GreenEvil ustawą. Wygląda na napisane w pośpiechu w ciągu ostatnich dwóch dni. Piszący z rozpędu nie zauważył, że wstawił tam fakty z 2007 roku, że zapomniał o mnóstwie liczb, które trzeba tam umieścić i to jest bardzo ważna i pozytywna wiadomość:loveu: podziękowania dla sponsora :Rose: (ciekawe czy zaraz przyleci oktawia ze swoimi chamskimi tekstami o lizaniu rożnych części ciała?) Sprawozdanie ma błędy, skoro było tworzone w dniu: <link rel=File-List href="sprawozdanie2006_files/filelist.xml"> <title>INFORMACJA O DZIAŁALNOŚCI za rok 2006 </title> <!--[if gte mso 9]><xml> <o:DocumentProperties> <o:Author>Test</o:Author> <o:LastAuthor>(...)</o:LastAuthor> <o:Revision>2</o:Revision> <o:TotalTime>4</o:TotalTime> <o:Created>2008-03-06T18:19:00 Z</o:Created> <o:LastSaved>2008-03-06T18:19:00Z</o:LastSaved> Quote
Recommended Posts