Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ARKA napisał(a):

Jak to co; pisz pisma ,cytuj ustawe, co sie kotom nalezy, wolnozyjacym.

"strasznie" są tym przejęci, znaczy Ci w administracji. Tak jak Lach w Krzyczkach się przejmuje. Ja będę pisać kolejne pisma (oni wszystko wiedzą już co się takim kotom należy) a w tym czasie koty znikną i nikt nikomu nic nie udowodni. Oczekiwałam konstruktywnej porady a nie tego co wszyscy wiedzą.
Tak samo jak czekam na sprawozdanie od Emir. Żeby mi życia nie brakło na to czekanie

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak dla formalności przypominam:

[quote name='kometa'] Maniek-potrzeba ok.500ZŁ NA ARTRODEZĘ! POMÓŻCIE POWRÓCIĆ MU DO NORMALNOŚCI!
MACIUŚ został już kilka razy boleśnie skrzywdzony przez los-pobity, skrajnie zagłodzony, zarobaczony, no i ta ŁAPA...

Stare złamanie, wytworzona blizna kostna która jednak nie wytrzymała i teraz Manius ma bardzo duże deformacje kostne, oddzielone kości,
jest to obrzękniete,ciepłe i bardzo bolesne-w wyniku czego rozlizuje sobie nózkę czasem nawet do krwi i porusza się najczęściej tylko na 3 łapach..

DLATEGO NIEZBĘDNA OKAZAŁA SIĘ OPERACJA ARTRODEZY, KTÓRA MA SIĘ ODBYĆ W KLINICE SGGW W WARSZAWIE 2 KWIETNIA O GODZ.8

PRZEWIDYWANY KOSZT TO OK.500ZŁ

Z CAŁEGO SERCA-PROSIMY O WSPARCIE!

To dla niego jedyna szansa na powrót do normalnosci, do życia bez bólu...

JEŻELI KTOŚ ZECHCE POMÓC TO PROSIMY O WPŁATY NA KONTO FUNDACJI ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE-Z DOPISKIEM "MANIEK"

Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda

NIP 7412025929
KRS 0000264523

Numer konta:
VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

Jeżeli ktoś chce dać Maniusiowi dobry DT (zwłaszcza na okres pooperacyjny) lub najlepiej DS to prosze o kontakt:

0-502 204 595
[email protected]

Posted

Tweety napisał(a):
"strasznie" są tym przejęci, znaczy Ci w administracji. Tak jak Lach w Krzyczkach się przejmuje. Ja będę pisać kolejne pisma (oni wszystko wiedzą już co się takim kotom należy) a w tym czasie koty znikną i nikt nikomu nic nie udowodni.

A UM powiadomilas co sie swieci, aby podjeli tez dzialania, z urzedu? Jakies spotkane z administratorami-twarz w twarz-w urzedzie miasta.
Zreszta, sama wiesz dobrze, ze to sa 'walki' dlugie i nie pierwsza i nie ostatnia.

Posted

Maniek potrzebuje pomocy!!! a my w jego mieniu prosimy o wsparcie aby mógł normalnie żyć

ARKA napisał(a):
A UM powiadomilas co sie swieci, aby podjeli tez dzialania, z urzedu? Jakies spotkane z administratorami-twarz w twarz-w urzedzie miasta.
Zreszta, sama wiesz dobrze, ze to sa 'walki' dlugie i nie pierwsza i nie ostatnia.

Kartki z informacją od administracji, że "jeżeli koty nie przestaną być dokarmiane to zostaną wobec nich zastosowane radykalne środki" już poznikały i nie ma dowodów a pan administrator zaklinał się, że krzywdy im nie zrobią. Został zapewniony, że koty zostaną ciachnięte jak najszybciej więc wie, że ktoś się sprawie i administracji przygląda.

Posted

wiec ponawiam pytanie. czy Maniek ma juz jakies pieniazki? Oraz poniewaz nigdzie odpowiedzi nie ma, na pw takze nie, wiec i tutaj pytam. co sie stalo z daizy?
Ja wiem, ze wszyscy sa zajeci, studiuja, maja rodziny, pomagaja zwierzetom i tak dalej. ale milczenie nie zglebia zaufania. Nie chodzi mi o wzajemne sympatie lub antypatie (ta faze mam juz za soba;) Ale o dobro psow. W tym wazne sa informacje, jesli zakladam lub w jakis sposob uczestnicze na watku. Watek byl troche zoffowany, ale teraz juz pytamy o maniusia (przy okazji o daizy)

Posted

[quote name='Weronia']Maniek Ma Już Jakieś Pieniądze, Czy Nie Ma??????????

Maniek ma pieniądze na operację.

[quote name='kometa'].... OPERACJA ARTRODEZY, KTÓRA MA SIĘ ODBYĆ W KLINICE SGGW W WARSZAWIE 2 KWIETNIA O GODZ.8
PRZEWIDYWANY KOSZT TO OK.500ZŁ
Z CAŁEGO SERCA-PROSIMY O WSPARCIE!
To dla niego jedyna szansa na powrót do normalnosci, do życia bez bólu...
JEŻELI KTOŚ ZECHCE POMÓC TO PROSIMY O WPŁATY NA KONTO FUNDACJI ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE-Z DOPISKIEM "MANIEK"

To teraz najważniejsze: z usług AFN-u nie skorzystam. Po niedzieli jestem w Warszawie, będę na SGGW i wpłacę od sponsora pieniądze na operację Mańka. Do Ciebie będzie należeć dowiezienie psa na operację w ustalonym terminie. Chcesz poznać szczegóły, skontaktuj się ze mną. :-)

Posted

Medar cytuje
To teraz najważniejsze:
z usług AFN-u nie skorzystam. Po niedzieli jestem w Warszawie, będę na SGGW i wpłacę od sponsora pieniądze na operację Mańka. Do Ciebie będzie należeć dowiezienie psa na operację w ustalonym terminie. Chcesz poznać szczegóły, skontaktuj się ze mną. :smile:

czy to znaczy ze cały koszt ktos sponsoruje ...i psiak juz ma załatwiony zabieg ...i jest kwestia kasy dogadana ....

wielkie dzieki JeSTES WIELKI

i skonczcie prosze z tymi pomowieniami .......KOMETA skontaktuj sie dowieź psa na zabieg ........i

zdaj nam relacje ...plissssssssssss

Posted

ANETTTA napisał(a):

czy to znaczy ze cały koszt ktos sponsoruje ...

TAK ( koszt operacji)

ANETTA napisał(a):
i psiak juz ma załatwiony zabieg ...

podobno tak - na 2 kwietnia o godzinie 8.00 ( jak wynika z pierwszego postu tego wątku)

Posted

[quote name='kometa']....
Ciekawy jest tez fakt, ze odmawia pomocy psom z krzyczek(kilka osob do niej dzwonilo, nawet swoim wolontariuszom), ale od razu rzuca sie do pomocy 15 wielkim psomRASOWYM z hodowli?
i juz prosi o zbiórki...:roll:

Chciałem jeszcze tylko wyjaśnić kwestię RASOWCÓW z hodowli /PSEUDOhodowli /. Tutaj są fotki jednego z nich (poza nr 3 ) - reszta na stonie Fundacji Emir :

To jest fotka psa - nie ciężarnej suki....

Posted

Dziekujemy Medar za 100% organizację:Rose:

Dziekujemy sponsorce: Pani Freytag z Berlina
Pani Freytag jest od dzis pancia Bisia z Krzyczek
Pani Ewa była sponsorka Bisia
Pani Freytag jest bardzo wdzieczna za Bisia
i chce pomoc wyleczyc lapke Maniusia
..... i w ten sposob polecial łancuszek szczescia :loveu::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='medar']Chciałem jeszcze tylko wyjaśnić kwestię RASOWCÓW z hodowli /PSEUDOhodowli /. Tutaj są fotki :

To jest fotka psa - nie ciężarnej suki....

Boże jedyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:placz:

Posted

medar napisał(a):

Sprawozdanie jest, ale nigdzie w ustawie nie ma zapisu, że Tobie należy wskazać gdzie ( poszukasz to znajdziesz).
/

a ja nadal prosze o umieszczenie na stronie sprawozdania.
nie "sprawozdania", tylko sprawozdania zgodnego z
ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI z dnia 8 maja 2001 r.
w sprawie ramowego zakresu sprawozdania z działalności fundacji. Zgodnie z pkt 2 oraz 3 art 12 ustawy o fundacjach.

cos chyba macie z tym klopot... ciekawam czemu :shake:

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='medar']
Sprawozdanie jest, ale nigdzie w ustawie nie ma zapisu, że Tobie należy wskazać gdzie ( poszukasz to znajdziesz).

znalazłam jedynie coś takiego http://fundacja-emir.org/schronisko/sprawozdanie2006.htm

Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że to jest sprawozdanie merytoryczne za 2006 rok, zgodne ze wspomnianą przez GreenEvil ustawą. Wygląda na napisane w pośpiechu w ciągu ostatnich dwóch dni. Piszący z rozpędu nie zauważył, że wstawił tam fakty z 2007 roku, że zapomniał o mnóstwie liczb, które trzeba tam umieścić

Maniek ma pieniądze na operację.

i to jest bardzo ważna i pozytywna wiadomość:loveu: podziękowania dla sponsora :Rose: (ciekawe czy zaraz przyleci oktawia ze swoimi chamskimi tekstami o lizaniu rożnych części ciała?)

Posted

;)....tego watku juz nie moge zapodac pani sponsor:-?

a obiecalam ze zapodam. cos mi sie o uszy obiło, że istnieje jeszcze jeden watek maniusia jako smutek. ja w takim razie zapodam tamten:errrr:;)

Posted

Charly napisał(a):

a obiecalam ze zapodam. cos mi sie o uszy obiło, że istnieje jeszcze jeden watek maniusia jako smutek. ja w takim razie zapodam tamten:errrr:;)

to chyba nie ejst dobry pomysl, zwazywszy, ze teksty sa dokladnie takie same.
i po to kometa zalozyla nowy, bo tam pies sie poprostu zgubil :shake:

(no chyba, ze panie sponsor interesuja klotnie ARKI i reszty kompanii ze mna )

pzdr
GreenEvil

Posted

Charly napisał(a):
:diabloti: w takim razie zostaje ten lub wymysle jakis nowy "lewy":evil_lol:

Żaden problem. Wgraj na kompa wątek i wytnij nieciekawe fragmenty (jeśli masz IE to otwórz: WIDOK -->ŹRÓŁO i tu wycinaj), a potem otwórz w trybie offline. Może się nie zorientuje. ;). W online będzie oryginał, bo na to już ty nie masz wpływu, a jedynie moderatorzy.

Posted

[quote name='Tweety']znalazłam jedynie coś takiego http://fundacja-emir.org/schronisko/sprawozdanie2006.htm

Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że to jest sprawozdanie merytoryczne za 2006 rok, zgodne ze wspomnianą przez GreenEvil ustawą. Wygląda na napisane w pośpiechu w ciągu ostatnich dwóch dni. Piszący z rozpędu nie zauważył, że wstawił tam fakty z 2007 roku, że zapomniał o mnóstwie liczb, które trzeba tam umieścić

i to jest bardzo ważna i pozytywna wiadomość:loveu: podziękowania dla sponsora :Rose: (ciekawe czy zaraz przyleci oktawia ze swoimi chamskimi tekstami o lizaniu rożnych części ciała?)

Sprawozdanie ma błędy, skoro było tworzone w dniu:

<link rel=File-List href="sprawozdanie2006_files/filelist.xml">
<title>INFORMACJA O DZIAŁALNOŚCI za rok 2006 </title>
<!--[if gte mso 9]><xml>
<o:DocumentProperties>
<o:Author>Test</o:Author>
<o:LastAuthor>(...)</o:LastAuthor>
<o:Revision>2</o:Revision>
<o:TotalTime>4</o:TotalTime>
<o:Created>2008-03-06T18:19:00 Z</o:Created>
<o:LastSaved>2008-03-06T18:19:00Z</o:LastSaved>