Jump to content
Dogomania

Spajki (cocker Spaniel Angielski), Moje Złote Szczęście :)

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Widzę, że wyjazd był bardzo udany. :cool3:
Śliczne fotki Aniu, wszystkie. Naprawdę świetne zdjęcia robisz. :cool3: :p

http://images23.fotosik.pl/177/2d63c1262b097f49.jpg
Piękne powitanie. :loveu: :loveu: :loveu:

http://images33.fotosik.pl/183/aae0aa554f0f01b7.jpg
Ale mina! :evil_lol: Chyba woda była za zimna. :evil_lol:

Dziękuje Asiu, ale według mnie jeszcze dużo czasu minie zanim będę robiła naprawdę dobre zdjęcia;) A wyjazd faktycznie był udany...:)z wyjątkiem tego jednego, wielkiego kleszcza!!:-(
Jeśli chodzi o Spajkunia powitania z innymi psami, to zauważcie, że na wszystkich zdjęciach, na których Spajkuniu jest z jakimiś nowo poznanymi psami, to on zawsze daje im buziaka!! Czemu on tak robi?? Ale też ostatnio się nad tym zastanawiałam, i doszłam do wniosku, że on po prostu chyba tak przekupuje te pieski do siebie :lol:bo innego wytłumaczenia nie widzę tego mojego małego całuśnika:loveu:
A teraz idziemy nynki, trzeba odespać...:cool3:dobranoc

Posted

deer_1987 napisał(a):
Witajcie!!!
Ile pieknych fotek, nie tylko dlatego ze model cudowny ale ogolnie kolorystycznie itp :)

no to milo, że się podobają:multi:

Posted

Murzynek jest fotogeniczny:loveu:
Fajny psiak na prawdę,

A co do buziaków to Baks też się tak wita ale tylko z dobrze znanymi mu psiakami, bo do obcych nie podejdzie:evil_lol:

Posted

[quote name='aneczka0106']Śliczności:loveu: A te buziaczki to częśc psiego przywitania gdy sa przyjaznie nastawione:lol:

No mój Spajkus jest bardzo przyjaźnie nastawiony do każdego psiaka, no chyba że szczekają na niego juz z daleka to wiadomo, że nie podejdzie do takiego psa;) Ale to tak fajnie wygląda te buziaczki Spajkunia:loveu:

[quote name='deer_1987']Jakby nie bylo czekam na wiecej :D

Hehe, kolejna nienasycona kobitka:lol:;)specjalnie dla ciebie wstawie później jeszcze kilka fotek z wyjazdu;)

[quote name='Patikujek']Murzynek jest fotogeniczny:loveu:
Fajny psiak na prawdę,

A co do buziaków to Baks też się tak wita ale tylko z dobrze znanymi mu psiakami, bo do obcych nie podejdzie:evil_lol:

Przekaże murzynkowi komplementy jak pojedziemy do niego na święta;) To jest bardzo mądry piesek, pilnuje podwórka, ale zawsze na wieczor jest spuszczany i przylatuje do domku i nie wyjdzie do póki nie dostanie posmarowanej kanapki:evil_lol: To taki jego wieczorny rytuał;)

[quote name='Martinee']cześć wam :):):):)

Cześc maleńka;)

[quote name='magda_drakkar']Przecudne zdjęcia!!!:loveu::loveu:;)

Cieszę się Madziu, że zdjęcia się podobają:loveu:

A my za godzinkę jedziemy do wet bo wczoraj spajkuniowi wyciągneliśmy przeogromnego kleszcza i nie jestem pewna czy głowa przypadkiem tam nie została, dlatego wole sprawdzić i być spokojna, a cos mi sie wydaje, że coś tam zostało:-(

Posted

My też wczoraj znaleźliśmy klesza :roll: ale nie zdążył sie jeszcze porządnie wpić. Mam nadzieje, że u Spajkusia też nic nie zostało :)

Anka_ZG napisał(a):
Jeśli chodzi o Spajkunia powitania z innymi psami, to zauważcie, że na wszystkich zdjęciach, na których Spajkuniu jest z jakimiś nowo poznanymi psami, to on zawsze daje im buziaka!! Czemu on tak robi?? Ale też ostatnio się nad tym zastanawiałam, i doszłam do wniosku, że on po prostu chyba tak przekupuje te pieski do siebie :lol:bo innego wytłumaczenia nie widzę tego mojego małego całuśnika:loveu:

Lizanie twarzy człowieka/innego psa - uspokajający gest uległości, uznania dominacji innych. "Jestem twoim przyjacielem i sługą i uznaję twój autorytet" - Stanley Coren "Jak rozmawiać z psem" ;)
Krótko mówiąc pies w ten sposób okazuje szacunek i respekt ;)

Posted

[quote name='olka1211']jejciu, ale ja Ci zazdroszczę Spajkunia! Ja dopiero na wakacje będę mieć cockerka:( Wytarmoś go ode mnie i wyczochraj!

Wytarmosiłam Spajkunia od Ciebie;) szkoda, że nie jesteś z Zielonej Góry to mogłabyś sama go tarmosić;) A wakacje tuż, tuż także spokojnie;)i ty sie doczekasz:)Mam nadzieje że pokażesz wówczas nam zdjęcia swojej ślicznotki:)
[quote name='agaciaaa']My też wczoraj znaleźliśmy klesza :roll: ale nie zdążył sie jeszcze porządnie wpić. Mam nadzieje, że u Spajkusia też nic nie zostało :)

Lizanie twarzy człowieka/innego psa - uspokajający gest uległości, uznania dominacji innych. "Jestem twoim przyjacielem i sługą i uznaję twój autorytet" - Stanley Coren "Jak rozmawiać z psem" ;)
Krótko mówiąc pies w ten sposób okazuje szacunek i respekt ;)

Hehe w takim razie przyjemnie wiedzieć, że Spajkuś ma dla mnie szacunek i uznanie, bo mi też często buziolki chce dawac;)

[quote name='Atkaaaa']super fotki :D :*
ale już nie nowe :P
Chcemy wiecej!

[quote name='Martinee']i to duzo duzo więcej

Zaraz będą, zaraz;) co za niecierpliwe istoty:)

Posted

Atkaaaa napisał(a):
i jak tam z tym kleszczem ?
Fotki1!! :D

Z kleszczem na szczęście okazało się, że to nie głowa tam została tylko jakiś paproch tam był;)ale sprawdziłam i jestem spokojna. Ale Spajkuniu ma zapalenie spojówek:-( ale mamy kropelki z antybiotykiem także powinno być dobrze. A zdjęcia zaraz będą, wgrywają się, a ja musiałam firany porozwieszać, dlatego tak troszkę się to odwlekło;)

Posted

obiecane zdjęcia:
Te zdjęcie jest specjalnie dla Patikujek, bo mówiła, że murzynek bardzo się jej podoba;)

Spajkuniu pilnuje murzynka:)

A to kurki, żeby nikt przypadkiem nie zarzucił mi, że nie byłam na wiosce;)

Posted

A to juz nocne igraszki Spajkunia z Kropkiem;)
Oczywiście buziak na przywitanie musi być;)

"Spajki nie atakuj, poddaje się"

Ale Spajki ma uszy na urlopie i nie słycszy oco Kropek go prosi;)

Zawieszenie broni, ale Spajki nadal kontroluje sprawę przytrzymując delikatnie Kropka ząbkami;)

Na dzis to tyle, stanowczo wystarczy moim zdaniem;) Miłego oglądania!