patch75 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Fluffy to strasznie kochany sredni czarny piesek z dlugimi uszami i dluga sierscia. Trafil do schroniska po wypadku w grudniu 2007 ze stluczonymi tylnimi konczynami. Na poczatku nie mogl w ogole chodzic, teraz juz jest lepiej, ale wciaz kuleje, a jego tylnie lapy sa slabe. Byc moze bedzie kulal do konca zycia, a ma okolo 8 lat. Jest naprawde przemilnym psiakiem i garnie strasznie do ludzi i innych psow, jak tylko jakiegos zobaczy, cieszy sie, macha ogonem i podchodzi, aby sie przywitac. Oprocz problemow z lapami, mial tez problem z choroba skory-wet podejrzewala, ze albo cierpial na swierzb albo grzybice albo na dermatoze psychozalezna. Dlaczego na dermatoze psychozalezna-dlatego, ze widac, ze pies bardzo cierpi, zyje w ogromnym stresie, wyje jak tylko kogos zobaczy aby go zabrac z kojca. Prawdpodobnie, wedlug weterynarza, byl kiedys bardzo zzyty z poprzednim wlascicielem i nie potrafi dostosowac sie do braku indywidualnej opieki. Stad tez pojawily sie problemy z jedzeniem, pies ma apetyt, ale nie chce prawdopodobnie jesc w klatce, ale przy czlowieku. Dostawal leki na swierzb i grzybice (niestety, nie mial badania) i teraz jest juz lepiej. Siersc ladnie odrosla i ciagle odrasta. Ale nadal jest pzrerazliwie chudy, naprawde pzrerazliwie chudy:placz: Mozna mu wszystkie zebra policzyc. Obawiam sie, ze moze w schronisku nie przezyc. fluffy daje ze soba wszystko zrobic, kazdy zabieg weterynaryjny, dzieki jego lagodnemu charakterowi jest mozliwy. oto fluffy: Kto pomoze?? Jego allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=320070477 Quote
patch75 Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 a tu kolejne zrobione komorka: tu w ostatnia sobote, jak jadl, popatrzcie na jego zapadniete boki Quote
Jagoda1 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Jaka bida...:shake: Zrobię allegro... Quote
patch75 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 caly czas mysle, jak mu pomoc:shake: on potrzebuje Dt, gdzie bylby regularnie karmiony i glaskany nowe fotki z marca 2008: __________________ Quote
Jagoda1 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Allegro... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=320070477 Quote
patch75 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 dziekujemy:loveu: tak sobie mysle-umiescic go w hoteliku, gdzie nabral by troche wagi, zeby doszedl do siebie i lepije wygladal, bo w chwili obecnej pewnei nikt sie nim w schronie nie zainteresuje. Ale on chyba musi jakies badania miec zrobione na te lapy, moze nawet bylaby potzreba operacji, a to koszty, a jak nie znajdzie dom przez dwa miesiace? to co? do schroniska nie moze wracac, zalamie sie znwou. Z drugiej strony, do schroniska przychodzi wielu ludzi, i moze tam go predzej wypatrza, niz na ogloszeniach? a jak umieszcze go w hotleu, to nie zobaczy go tyle ludzi, ile zobaczyloby go w schronisku:shake: on potrzebuje indiwidualnej opieki i badan Quote
patch75 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 ta aukcja odzwierciedla jego sytuacje;) Quote
patch75 Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 fluffy na emetro: http://www.dziennikmetro.pl/zwierzyniec/?&add=440 wstawilam kiepskie zdjecia na pierwszy plan i nie moglam tego zmienic, Quote
Ania_i_Kropka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Patch. Mogę załatwić Fluffiemu konsultacje u chirurga. Co ty na to? Quote
patch75 Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 jasne, sama o tym myslalam, boje sie, ze just jest za pozno na dzialania, ale kto wie...napisz mi jak to bedzie wygladac, tzn. finansowo i tym podobnie Quote
patch75 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 dzis bylam u Fluffy'ego , jak mnie poznal, zaczal piszczec i cieszyc sie jak wariat, a jak go zabralam na spacerek, to ledwo nadazyc za nim moglam-tak skakal i biegl. Lapki jeszcze troche slabe i chwiejne, ale chyba troche lepiej.rozmawialam z wetem, ktora zapytalam o jego rany na lapach, a ona powiedziala, ze on te rany sam sobie zadaje popzrez wylizywanie lap:shake::shake::shake::shake: i jeszcze jedno-zauwazylam u niego cos w rodzaju guza, pod ogonem, wet obejrzala i powiedziala, ze...to jego kosci!:-o taki jest przerazliwie chudy! kto go moze wziasc do DT!!! rozmawialam z kobieta z hotelu dzis na jego temat. Wet postara sie zalatwic mu badania krwi, moze uda sie w przyszlym tygodniu Quote
Ania_i_Kropka Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Patch badania Fluffy ma już załatwione. Załatwiłam mu też konsultację z chirurgiem. będzie mógł pojechać w przyszłym tygodniu. Tylko jeszcze nie wiem dokładnie kiedy. Quote
patch75 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 a powiedz, badania krwi w ramach schronu, a konsultacje z chirurgiem? jak to wyglada?no wiesz, finansowo itp. Quote
patch75 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 a i jak pojedzie do kortowa, to bede go odwiedzac:loveu: Quote
Ania_i_Kropka Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 O finanse się nie martw. Wszystko już obgadałam. Użyłam mojego uroku osobistego:cool3: Quote
patch75 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 no prosze:razz: dziekujemy:loveu::loveu::loveu:rozumiem, ze to byl chirurg, nie 'chirurzka':cool3: Quote
patch75 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 to musze pamietac, zeby sliniaczek ze soba zabierac jadac do krotowa w przyszlym tygodniu:evil_lol: bo zabocik taki obsliniony nie bardzo sexi:diabloti: Quote
Jagoda1 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Zrobiłam bidusiowi ogłoszenia, odszukam linki... Quote
patch75 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 dziekujemy:loveu::loveu::loveu: ja mu wstaie tez ogloszenia, jak tylko znajde wiecej czasu Quote
patch75 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 jaki slodziak:loveu: dziekuje my za zdjecia:loveu: Quote
patch75 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 dzis rozmawialam z kolezanka na temat DT...musi porozmawiac z mama; oj, jemu tylko DT potrzebne, inaczejw schronie moze nie przezyc:shake: Quote
Recommended Posts