Deeno Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Wczoraj wieczorem (24.02.2008) na osiedlu Chrobrego w Poznaniu znalazłem psa - siedział na wycieraczce pod drzwiami. Pies jest młody, średniego wzrostu, czarny trochę podobny do wyżła szorstkowłosego i sznaucera. Informacja 501 043 601 Quote
Deeno Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Niestety nadal szukam. Może ktoś go rozpoznaje: Jeśli nie znajdę właściciela będę szukał dla niego nowego domu. W tej sprawie również proszę o kontakt. Quote
xxxx52 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 sliczny sznaucerkowaty kawaler szuka swoich wlascicieli!!!!! Dzieki ,ze zabrales do siebie do domu,a nie do poznanskiego schroniska! Quote
MonikaP Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Sprawdź, czy nie ma w uchu tatuażu schroniskowego i wyślij w jego sprawie mail do schroniska - pierwszy adres na stronie www.schronisko.com w dziale Kontakt. Quote
Deeno Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Ma tatuaż w uchu, ale bardzo nieczytelny, właściwie tylko 2 znaki z 5-ciu są w miarę do odczytania. Quote
MonikaP Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Deeno napisał(a):Ma tatuaż w uchu, ale bardzo nieczytelny, właściwie tylko 2 znaki z 5-ciu są w miarę do odczytania. Napisz koniecznie do schroniska, może to adoptowany stamtąd pies. Quote
Deeno Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Do schroniska dzwoniłem rano i pytałem czy ktoś podobnego nie szukał, a tatuaż znalazłem potem. Osoby z Poznania proszę o rozesłanie do znajomych tego linku: http://znalazlem_psa.republika.pl/ Wyślę też tę informację do schroniska. Quote
Deeno Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Mam odpowiedź ze schroniska i niestety raczej nie jest to pies stamtąd. Szukamy dalej ... Quote
Deeno Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 [quote name='xxxx52']podaj prosze numer tatuazu. Prawdopodobny opis tatuażu tu: http://znalazlem_psa.republika.pl/ Quote
xxxx52 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 czy zadne cyfry lub litery nie sa czytelne Ps schronisko poznanskie wykonuje tatuaze liczba cyfr z liczbami wynosi od 5-6 . Quote
Deeno Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 [quote name='xxxx52']czy zadne cyfry lub litery nie sa czytelne Ps schronisko poznanskie wykonuje tatuaze liczba cyfr z liczbami wynosi od 5-6 . Przecież napisałem na stronce: "ma tatuaż 5-cio znakowy, ale w miarę do odczytania są tylko dwie cyfry - ??52?" - i to nie na 100% Ze schroniska otrzymałem taką odpowiedź: "Jeśli chodzi o tatuaż, to prawdopodobnie nie pochodzi on od nas ze schroniska, nasze tatuaże składają się z 3 liter i 3 cyfr." Quote
xxxx52 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 poniewaz ,zadne okoliczne schronisko nie wykonuje tatuazu ,to musi byc piesek z poznanskiego schroniska. Quote
MonikaP Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 xxxx52 napisał(a):poniewaz ,zadne okoliczne schronisko nie wykonuje tatuazu ,to musi byc piesek z poznanskiego schroniska. Pani Romo, nie koniecznie - przecież pies może pochodzić ze schroniska znajdującego się setki kilometrów dalej, ale np. zgubił się po adopcji. Quote
Deeno Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Alarm odwołany ! - znalazła się właścicielka - pies przywędrował na Chrobrego z Moraska. Miał breloczek z numerem tel ale musiał zerwać. Pies był brany w zeszłym roku ze schroniska. Jednak ogłoszenia rozklejane na osiedlu pomogły, bo właścicielka na Chrobrego pomieszkuje czy coś w tym stylu. Cieszę sie ;) Quote
xxxx52 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 z poznanskiego schroniska? "kamien z serca spadl":multi: Quote
Deeno Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 xxxx52 napisał(a):z poznanskiego schroniska? "kamien z serca spadl":multi: No nie pytałem konkretnie czy z poznańskiego, ale chyba tak. Quote
Recommended Posts