Ziutka Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='luka1']dzwoniła pani która ma suczke i tej suni strasznie sie nudzi i chciała jej sprawić do towarzystwa faceta - niech spada :mad:[/quote] No taaa....norma hmm :cool1: Quote
luka1 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 i jutro wybieramy właściciela dla jamnisia Pan z Terespola - parter, miał jamnika o nic nie pytał tylko bierze na pniu. pani która ma suczke i chce Rufusa do towarzystwa - odpada :mad: pan ktory twierdzi że psy dziela sie na psy i jamniki pan mieszkajacy niedaleko na osiedlu w domku jednorodzinnym- też miał jamniczkę 13 lat - umarła. ( co prawda jeszcze sie zastanawia) Quote
luka1 Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 sześciu obserwtorów na allegro, Musze sie go pozbyc bo rozpoczął sie proces przywiązywania sie nas do psa i psa do nas. Zaczynamy go traktować jak członka rodziny. Jedynie Kacper go nienawidzi - o, gdyby zaczął go znosić....... Quote
Ziutka Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [SIZE=1]Ja tak po cichutku zapytam bo to nie związane z tematem jamnisia Dzwoniłaś do Beki, ze dopiero w poniedziałek ?? Bo Ewcia powiedziała, ze miałaś zadzwonić a nie chciałabym dostać od cioci Beki :diabloti: [/SIZE] Quote
Ziutka Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 [quote name='luka1']wysłałam PW[/quote] Ok....mam nadzieje, że tam looknie....bo jest chora bardzo i nie wiem czy ma siłę siedzieć przy kompie ale jak coś to mamy usprawiedliwienie :eviltong: bo PW napisałaś :cool3: A wracając do jamnika to hmm...może ten domek niedaleko Ciebie co ?? Będziesz miała go "na oku" ;) Quote
Isadora7 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Ten niedaleko ciebie daje możliwość sprawdzenia. Mnie osobiście bardzo spodobał się pan z Terespola. Generalnie to i tak najważniejsze żeby się jak najszybciej trafiło. Oj wiem jak to z przywiązywaniem się jest :), bo nie sposób nie przywiązać się do takiego stworzenia. Quote
luka1 Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Brutus ma siedmiu obserwatorów. Dziś trzeba podjąć decyzje do kogo ma jechać - to tak jakbym oddawała dziecko ( e, chyba miała bym mniej problemu :evil_lol: ). Najlepiej gdyby sie nikt nie zgłosił.:evil_lol: Quote
Ziutka Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 No i jaka decyzja ???? Gdzie jedzie Brutusik ???? Quote
luka1 Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 narazie nigdzie :lol:, dzis nikt sie z umówionych osób nie zgłosił :multi: Quote
Ziutka Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='luka1']narazie nigdzie :lol:, dzis nikt sie z umówionych osób nie zgłosił :multi:[/quote] AAAA sie nie pochaliłaś jeszce ciotka, że jamniś jutro jedzie do Bielska Białej :cool3: Quote
eurydyka Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 a blizej juz domku nie bylo ? ;) sami po niego przyjada z BB? bo jutro ma byc ciezka jazda ze wzgledu na wiatry Quote
luka1 Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Do Białej Podlaskiej. Pan przekonał mnie swoja konkretnościa. Dzwonił wczesniej i nic nie pytał czy rasowy, czy ładny, czy podobny do jamnika. Nic - kiedy moze przyjechać i juz. Dzis go podpytałam i mówi że jamnik bedzie z jego ojcem chodził na spacery, bo po śmierci mamy ojciec z domu nie wychodzi. Miał jamniczke ale juz nie zyje (starość). Pan powiedział - "ojciec psu ostatni plasterek szynki z chleba odda a sam bedzi suchy chleb jadł." W domu juz wszyscy naburmuszeni. Jamniś spi nic nie przeczuwając. Ludzie z sąsiedztwa sie nie odezwali. No i znowu mam wątpliwości. Quote
Ziutka Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='luka1']Do Białej Podlaskiej. .[/quote] Nie no....ja to chyba już nie będę dzisiaj latać po dogo bo wszystko przekręcam :diabloti: :evil_lol: [quote name='luka1']No i znowu mam wątpliwości.[/quote] Mhmm....chcesz go sobie zostawić znaczy się :eviltong: Ty to jak Arka, jak wzieła Kajtka na kilka dni do domu to siedzi u niej już ze 3 miechy i każdy kandydat albo coś nie tak albo nikt nie dzwoni o dziwo :evil_lol: Ale dobrze, że takie czujne jesteście. Quote
luka1 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 gdzie szukać wzoru umowy adopcyjnej? kto wie? Quote
Isadora7 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 [quote name='luka1']gdzie szukać wzoru umowy adopcyjnej? kto wie?[/quote] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25135[/URL] Quote
luka1 Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Isadora - dziekuje Jamnior pojechał do nowego domku. Ma byc towarzyszem dla ojca pana. Tata po śmierci mamy zamknął sie w sobie i w domu i nie chce wychodzić. Pies ma być pocieszeniem i motywacja do dalszego życia. Bedzie mieszkał z nimi w bloku a latem na działce. No cóz rozstania to straszna rzecz.:-( Teraz szukam kogos z Białej Podlaskiej na wizytę kontrolną. Quote
Isadora7 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 [SIZE=3]No to fanfary [URL]http://www.wrzuta.pl/audio/gVcKvtZIZE/[/URL] [/SIZE][SIZE=5][SIZE=3] i chyba musisz przenieść tutaj:[/SIZE] [/SIZE][URL]http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=85[/URL] Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 dzis dzwonił pan Brutusa. Dojechali szczęśliwie, pies zachowywał sie bardzo spokojnie - widać przyzwyczajona bestia do luksusów. W domu szybko sie porozglądał i zapoznał z domownikami. Polubił swojego nowego pana bo piszczał za nim gdy ten wyszedł na cmentarz bez psinki. Wszyscy sa zadowoleni z psiaka bo ładny, grzeczny, milutki....(Przeciez mówiłam) Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 zaskakuje fakt że ludzie tak mało wiedzą o schroniskach. Maja w swoich miastach schroniska i nie wiedzą o tym. W sprawie Brutusa odebrałam kilka dziesiat telefonów i kazdy z rozmówców był zawiedziony że sie spóżnił - a przecież jest tyle jamników w potrzebie i wystarczy troche sie wysilić. Quote
luka1 Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 [SIZE=3][B]Nie ma na dogo nikogo z Białej Podlaskiej?[/B][/SIZE] Quote
kasiaprodex Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 [quote name='luka1']zaskakuje fakt że ludzie tak mało wiedzą o schroniskach. Maja w swoich miastach schroniska i nie wiedzą o tym. W sprawie Brutusa odebrałam kilka dziesiat telefonów i kazdy z rozmówców był zawiedziony że sie spóżnił - a przecież jest tyle jamników w potrzebie i wystarczy troche sie wysilić.[/quote] ciotka ja mam jamnika mlodego, brazowy Quote
Isadora7 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 [quote name='kasiaprodex']ciotka ja mam jamnika mlodego, brazowy[/quote] Powiedz coś o nim wiecej? Tzn czy gładko- czy długowłosy, czy standardowy czy mały? Jak możesz to daj więcej informacji Quote
Recommended Posts