Jump to content
Dogomania

coś azjatyckiego czyli GRUZJA - TBILISI 17 i 18 maja 2008

Recommended Posts

Posted

[quote name='narisowa']jak wrócę, to opowiem jak było ;)

trzymam kciuki Narisowa oby Cię tam nie :2gunfire::boom::ak-shot::snipersm:

a w Lublinie w czerwcu na wystawie bedziesz?
i zrob fotki jak jakies Airedale będą:terazpol:

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w lublinie bedę, jak wrócę z gruzji ;)
wszyscy mnie straszą.....
a i tak pojadę, ktoś musi być pierwszy! ;)
a poza tym tam mają fajne zwierzątka...niedźwiedzie, lamparty, rysie, skorpionki malutkie...;) ciekawe czy na wystawie jakieś się pojawi? w bułgarii na wystawie był ...osiołek!

Posted

narisowa napisał(a):
w lublinie bedę, jak wrócę z gruzji ;)
wszyscy mnie straszą.....
a i tak pojadę, ktoś musi być pierwszy! ;)
a poza tym tam mają fajne zwierzątka...niedźwiedzie, lamparty, rysie, skorpionki malutkie...;) ciekawe czy na wystawie jakieś się pojawi? w bułgarii na wystawie był ...osiołek!

No normalnie okropnie ci zazdroszczę tej wyprawy :cool1::p Przecieraj szlaki, może następnym razem my pojedziemy :cool3:

Posted

bardzo zazdroszczę wyjazdu. Już pisałam, że byłam samochodem.w czasach, gdy zaczynała się wojna. Za naszym samochodem jechały czołgi, na plaży stali żołnierze a w oddali słychać było strzały i toczyły się walki. Gruzini świetni, bardzo nas pilnowali. Wariactwo i wspaniałe wspomnienia. Gdyby wystawa była w lipcu na pewno bym się wybrała. Trzymam mocno kciuki i czekam na wieści.Abchazję też zaliczyłam , a Suchumi to najpiękniejsze wspomnienia.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

dzieki dzieki:) - pomoglo:):):)
pisze z tbilisi - dzis naris - bob bog caucasian winner i mamy championat gruzji i azerbejdzanu!!! i jeszcze dwa championaty - federacji gruzji i federacji azerbajdzanu - nie wiem na czym roznica polega ale dali nam w sumie 4 championaty.wszelkie pytania po powrocie:) gdzies za 10 dni. jeszcze tu pobedziemy - gruzja jest cudowna!!!

Posted

narisowa napisał(a):
dzieki dzieki:) - pomoglo:):):)
pisze z tbilisi - dzis naris - bob bog caucasian winner i mamy championat gruzji i azerbejdzanu!!! i jeszcze dwa championaty - federacji gruzji i federacji azerbajdzanu - nie wiem na czym roznica polega ale dali nam w sumie 4 championaty.wszelkie pytania po powrocie:) gdzies za 10 dni. jeszcze tu pobedziemy - gruzja jest cudowna!!!

Braaaavo !!! :multi:

Jak wrócicie to was pomęczę o stawkę dogów niemieckich, o ile jakiekolwiek się tam przypałętały :lol:

Posted

[quote name='narisowa']dzieki dzieki:) - pomoglo:):):)

0 kurczaki! Brawo !!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='narisowa']dzieki dzieki:) - pomoglo:):):)

gratuluje!!!!
hmm to na 1 wystawie można zrobić 4 championaty 2 różnych krajów???? :roll::roll::roll::-o

jak wrócicie poprosze o stawke AKIT (inu / japońskich) jeśli w ogole jakiekolwiek były + sędziego

no i pewnie wszyscy czekamy na zdjęcia

Posted

[quote name='jo-jo']Braaaavo !!! :multi:

Jak wrócicie to was pomęczę o stawkę dogów niemieckich, o ile jakiekolwiek się tam przypałętały :lol:
jeden dożek - w klasie baby pies - wrangler - z gruzińskiej hodowli hodowca - tsertsvadze t.

Posted

Wiesia756 napisał(a):
Gratuluje Narisowi i Narisowej
Pozdrawiam
A spotkaliscie jeszcze jakis Polakow?

z polaków byliśmy my i kolega ze sznaucerką, poza tym był zgłoszony jeszcze pies w rękach polaków tam mieszkających, ale nie dotarli na wystawę. sporo było rosjan, ukraińców i czechów - przyjechali autokarem całą bandą. no i oczywiście większość to gruzini.

Posted

zpr napisał(a):
A czy były tam jakieś Husky? :razz:

syberian huski - w klasie baby suczka - jesy - z gruzji
i lucky wolf - klasę i płeć zjadło w katalogu;) ur. 9.12.2007też z gruzji

Posted

[quote name='Agappe']gratuluje!!!!
hmm to na 1 wystawie można zrobić 4 championaty 2 różnych krajów???? :roll::roll::roll::-o

jak wrócicie poprosze o stawke AKIT (inu / japońskich) jeśli w ogole jakiekolwiek były + sędziego

no i pewnie wszyscy czekamy na zdjęcia
akit nie widzę w katalogu:)

Guest Reyes
Posted

narisowa napisał(a):
akit nie widzę w katalogu:)

To ja zrobię ładne oczka o pudelki (najlepiej średnie ale mile widziane wszystkie)
i dalmatyńczyki... :loveu:

Posted

a tak w ogóle to była tylko jedna wystawa!!! i na tej jednej można było zdobyć wszystkie tytuły i championaty. jeżeli pies jest championem wystarczył tylko cac. jeżeli nie - trzeba było zdobyć cacib. za cacib dawali tytuł caucasian winner i championaty:
of georgia - czyli gruzji
of fcg - czyli federacji gruzińskiej
of azerbaijan - czyli azerbejdżanu
of kura - czyli federacji azerbejdżańskiej
nie mam zielonego pojęcia na czym polega różnica. próbowałam się dowiedzieć, ale jakoś nie mogłam pojąć co i jak. pani tłumaczyła namiętnie, że jeden to jest championat kraju, a drugi federacji. i tyle wiem;) w sumie 4 championaty. płatość na miejscu i drukowali na miejscu. mają dosłać tylko dyplom caucasian winner. w sumie na wystawie było 317 psów. sędziów wam nie podam do poszczególnych ras, bo w katalogu nie ma rozpiski, ale wstawiałam gdzieś wcześniej w wątku.
wystawa w hali!!! wyłożonej dywanami - obsługa super!!! naprawdę na wysokim poziomie. do katalogu dawali gratis miskę dla psa - dość dużą i jakieś ulotki. za bog - rozeta, puchar, wino i 25 kg karmy royala:) + siateczka ze smakołykami dla psa.
gruzja jako kraj - przepiękna. nie starczyło nam czasu, żeby całą zwiedzić. gruzini bardzo sympatyczni, mili i pomocni:) jedzenie mają rewelacyjne:) warto więc się wybrać nie tylko na wystawę!

Posted

Reyes napisał(a):
To ja zrobię ładne oczka o pudelki (najlepiej średnie ale mile widziane wszystkie)
i dalmatyńczyki... :loveu:

pudel był jeden zgłoszony- królewski - hugo boss marco bohemia w klasie championów pies z czech, ale chyba nie dojechał, bo nie widziałam go na wystawie.
dalmatyńczyki - suczka wklasie otwartej - karolina - z gruzji i suczka w weteranach - rusalochka z terleskoy dubravy , w rękach gruzina

Posted

narisowa napisał(a):
pudel był jeden zgłoszony- królewski - hugo boss marco bohemia w klasie championów pies z czech, ale chyba nie dojechał, bo nie widziałam go na wystawie.
dalmatyńczyki - suczka wklasie otwartej - karolina - z gruzji i suczka w weteranach - rusalochka z terleskoy dubravy , w rękach gruzina

Narisku a rude swetry jakies byly?

Posted

ALe nabralam ochoty:razz:
Napisz jakies dluzsze sprawozdanie: jak jechaliscie, ile czasu, jak na granicach i czy hotele sa tam drogie? zazdroszcze strasznie:eviltong:
No i na koniec, po starej znajomosci poprosze o stawke rhodesianow:loveu: