Ania_i_Kropka Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Wiesio musi mieć dom. Jak możesz to zrób rozeznanie. Ważne jest aby organizacja była pewna i sprawdzona. Quote
togaa Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Julka_ napisał(a):moze zarekomendowac Wiesia jakiejs sprawdzonej niemieckiej fundacji? szukam juz jakis namiarow.. Przynajmniej jakaś iskierka nadziei..... Quote
foxi Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 trzeba dac szanse wiesiowi wiesiu skaczemy do góry Quote
Ania_i_Kropka Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Dzisiaj postanowiłyśmy z Panią Dyrektor i Panią weterynarz, że Wiesio będzie operowany mimo że nie ma domu. Po operacji wróci do schroniska. będzie miał do dyspozycji oddzielny boks. Wiesio będzie musiał oprócz spacerów ćwiczyć nogę dwa razy dziennie. Rano będzie ćwiczyła z nim Pani doktor lub Dyrektor wieczorem na zamianę ktoś z wolontariuszy. Wiesio będzie miał zapewnione spacery. Mam nadzieję, że uda mu sie pomóc. Oczywiście nadal poszukujemy domu tymczasowego dla Wiesiulka. Dom byłby najlepszym rozwiązaniem w jego sytuacji. Quote
togaa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Oby operacja sie udała a wolontar. nie zabrakło sił i chęci do rehabilitacji... Wiesio jest młody,ma duże szanse na odzyskanie sprawności...! Quote
pumcia02 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 super ciesze się, to bedzie jakaś szansa dla niego :) psu nie dzieje się krzywda, myślę, że domu można mu szukać w Polsce. wstawcie tu jakieś linki, nie napotkałam się nigdzie na jego ogłoszenia. poza tym może potrzebny opis bardzej chwytajacy za serce? skoro nikt nie dzwoni... Quote
Julka_ Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 jakas nadzieja sie iskrzy...prosze o pomoc w szukaniu info o niemieckich fundacjach! sama sie od wczoraj zakocilam dwoma kociakami i mam kociol..szukam im domu Quote
Ania_i_Kropka Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Jak nic się nie zmieni Wiesio będzie operowany w czwartek lub piątek Quote
rita60 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ania_i_Kropka napisał(a):Jak nic się nie zmieni Wiesio będzie operowany w czwartek lub piątek Bedziemy trzymac kciuki i lapki Wiesio. Quote
togaa Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Wiesio będzie operowany przez specjalistę - ortopedę...? Quote
Ania_i_Kropka Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 togaa napisał(a):Wiesio będzie operowany przez specjalistę - ortopedę...? Tak. Zwykły chirurg nie podjąłby się tak skomplikowanego zabiegu. Quote
Jagoda1 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 togaa napisał(a):Wiesio będzie operowany przez specjalistę - ortopedę...? Zabieg przeprowadzi p. Profesor z naszego Uniwersytetu, wydziału weterynarii. Quote
Ania_i_Kropka Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 Ne reszcie mogę to napisać: WIESIO MA CUDOWNY DOM!!!:multi::multi::multi: Aktualnie niuniek przebywa w lecznicy i czeka na operację, która odbędzie się jutro. Po zabiegu Wiesio spędzi jeszcze troszkę czasu w lecznicy, gdzie dojdzie do siebie. Później pojedzie prosto do domku i kochających właścicieli. Państwo będą codziennie odwiedzali swojego nowego pupila. Państwo poznali Wiesia jeszcze gdy był w lecznicy po wypadku. Widywali go na spacerach gdy byli u lekarze ze swoim staruszkiem Funtem. Niestety Funt opuścił swoich właścicieli i pozostawił w ich sercu pustkę. Państwo znaleźli w internecie historie Wiesia i postanowili dać mu dom i nowe życie. Wczoraj przyjechali poznać Wiesiulka osobiście i pokochali go od razu. Dzięki takim cudownym ludziom, wraca mi wiara w człowieka. Quote
pumcia02 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 ale się strasznie cieszę !!! czadersko :) teraz trzymac kciuki za operacje i rehabilitacje!! :) Quote
patch75 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [quote name='Ania_i_Kropka']Ne reszcie mogę to napisać: WIESIO MA CUDOWNY DOM!!!:multi::multi::multi: Aktualnie niuniek przebywa w lecznicy i czeka na operację, która odbędzie się jutro. Po zabiegu Wiesio spędzi jeszcze troszkę czasu w lecznicy, gdzie dojdzie do siebie. Później pojedzie prosto do domku i kochających właścicieli. Państwo będą codziennie odwiedzali swojego nowego pupila. Państwo poznali Wiesia jeszcze gdy był w lecznicy po wypadku. Widywali go na spacerach gdy byli u lekarze ze swoim staruszkiem Funtem. Niestety Funt opuścił swoich właścicieli i pozostawił w ich sercu pustkę. Państwo znaleźli w internecie historie Wiesia i postanowili dać mu dom i nowe życie. Wczoraj przyjechali poznać Wiesiulka osobiście i pokochali go od razu. Dzięki takim cudownym ludziom, wraca mi wiara w człowieka. jak Boga kocham, pije dzis!:evil_lol: tak mu kibicowalam, udalo sie, hurraaaa!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
rita60 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Wiesio tak sie ciesze piesku:multi::multi::multi:moze i mojemu Bambusiowi sie poszczesci:roll: Quote
togaa Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 A ja ryczę...no normalnie ryczę......:placz: Co za cudowni ludzie....!!!!!! Trzymajmy kciuki za szczęśliwą operację.....!!!!!!! Quote
danka1234 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 To cudowna wiedomość,że się wszystko potoczyło pomyślnie dla Wiesia,takiego dobrego obrotu sprawy to chyba nikt się nie spodziewał.Wszystkiego co najlepsze dla Tych cudownych ludzi.!!!!! Quote
patch75 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 nie rycz, ciotka, nie rycz, przylacz sie do swietowania i oblewania piwkiem i pizza;) Quote
Ania_i_Kropka Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 Wiesio a raczej Misiek już po operacji. Zabieg zniósł bardzo dobrze. Jego nowi Państwo dzisiaj odwiedzą swojego nowego przyjaciela. Quote
patch75 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 to teraz rekonwalescencja i rehabilitacja, zyczymy szybkeigo powrotu do zdrowia Quote
togaa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 No to kamien z serca....że juz po operacji......! Quote
kate89 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 No to wszystkiego dobrego dla Wiesiulka na nowej drodze życia ;) oby juz wszystko układało sie należycie najlepiej i najszczęśliwiej ,bardzo ci tego Wiesiulku życze z calego serca a teraz lepiej bądz grzeczny jak przystało na wychowanego pieska i przynieś szczęście nowym właścicielom ;) Quote
Recommended Posts