Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy zna ktoś godne polecenia obozy dla psów i właścicieli :wink: , mam tu na myśli zarówno te które obejmują posłuszeństwo, jak i te bardziej specjalistyczne (szczególnie praca węchowa),..., obozy klikerowe ,...itp.

Jeśli macie adresy str www to bardzo będę wdzięczna za informację :D :D :D (No i wrażenia/efekty :wink: z pobytu...)

Z góry dzięki :D

• 6 months later...
Posted

No wlasnie byl taki zjazd tropieniowy pod Bialymstokiem. Nie wiem co sadza uczestnicy, ale dla mnie bylo super pod kazdym wzgledem: zakwaterowanie (kartegoria S), wyzywienie, tereny do tropienia, organizacja, no i przede wszystkim uczestnicy....

No a najwiekszym gwiazdorem byl nasz listowy Leon (ja wogolenie skojarzylam, ze Mokka to Hania od Leona). Pies z takimi predyspozycjami jak Leon trafia sie raz na.... (nie liczylam, ale duzo) i w dodatku tak swietnie prowadzony... :D

Brawo dla zespolu....

M+L

Posted

Mokka,

Widzisz jak Cie chwala :) Rzeczywiscie Leon to chyba najlepiej wyszkolony pies jakiego znam! Podziwiam prace Mokki i jej efekty.

Jednak Monia tez niczego sobie! Toz to wschodzaca gwiazda agility :)

Mokka, moze Ty bys na jakiegos szkoleniowca poszla, he? Twoje psy swiadcza o Twoich predyspozycjach :)

pozdrawiam,

Posted

:oops: :oops: :oops:

Nie mnie chwalom, jeno moje psy. :D

Zjazd był super i byłoby miło, gdyby zapoczątkował nową świecką tradycję. Pora roku w sam raz na takie imprezy, już po upałach, a mżawka i chłodek nie przeszkadzają w tropieniu (a wręcz przeciwnie :D ).

Mario, przekażę Leonowi, że go miło wspominasz. :wink:

My jesteśmy zawsze chętni na takie imprezy, więc jeśli tylko terminy nie kolidują z pracą - chętnie się wybiorę ponownie.

I zachęcam wszystkich zainteresowanych różnymi formami tropienia. Świetna zabawa, odpocząć można i zapomnieć o codziennych sprawach.

Posted
Mokka,

Rzeczywiscie Leon to chyba najlepiej wyszkolony pies jakiego znam!

Nie widziałaś bydlaka, jak się kompromitował w zawodach obedience. Na jego usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że był tak bardzo zdenerwowany i podminowany, że nie mógł ustać w miejscu ani usiedzieć na doopce (w domku stały spakowane bagaże i pies wpadł w lekką histerię). Teraz aby odbudować swój nadszarpnięty wizerunek musimy chyba znowu gdzieś wystartować. :wink:

• 4 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Temat troche stary ale warto sie odezwać :)
Ja polecam obozy szkoleniowe na Górnym Sląsku organizowane przez Rragnarra http://rragnarr.w.interia.pl

Szkoleniowcy-super, obóz-the best. w skąłd wchodziło PT, IPO i tropienie. Naprawde polecam :) następny obóz z Liborem Helleportem już w te wakacje! ;-)