Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies bez papierów. Pies najprawdopodobniej mix basseta lub basset gaskoński (Basset bleu de Gascogne). Ma około 3.5 mies.
Obecnie znajduje się u mojej koleżanki w Krakowie ale kolezanka ma swojego psa i kilka kotów i nie jest w stanie finansowo zapewnić jej stałego domku u siebie.
Poprzednia właścicielka musiała ją oddać ze względu na brak czasu (praca od rana do nocy)
Sunia jest super slodka, cudna, posluszna itd :)
Ma super psychikę, wade ma tylko jedna, lek separacyjny, ale jest z tego "leczona", jest uczona przebywania w klatce i jest coraz lepiej.
Świetnie sie czuje z innymi psami i w ogrodzie, a najlepiej na kolanach i w lozku :) Super przytulska i pojetna, latwo sie uczy i bardzo chetnie
Bardzo latwo sie adoptuje i nie jest strachliwa, bardzo wyważona i przyjacielska.
Choc wymaga pracy w posluszenstwie, bo jest surowa. za to bardzo chetna do wpolpracy.

Kontakt do osoby u której jest sunia [email protected]

Edit:
To jest opis ktory dostalam od kolezanki

sunia ma bardzo dobra psychike, uczciwie moge powiedziec ze swojego doswiadczenia z psami, ze rzadko sie tak stabilne psy trafiaja. na spacerach jest idealna, nei ma tylko zrobionego chodzenia na smyczy i strasznie ciagnie. mysle ze halter zalatwi sprawe. jest bardzo kontaktowa i chetna do wspolpracy, dziarska. kiedy siadam do kompa, spi bez problemu. swietnie sie zgadza z innymi psami, tez na spacerze. jedyna jej wada to lek przed zosatniem samej, prawdopodobnie wywolany tym, ze siedziala calymi dniami sama, bo znajoma ja wziela, a potem zalapala prace i tak sie to skonczylo. nie jest lekliwa ani troche. jest bardzo dzielna i odwazna, tylko ma lek separacyjny, co oznacza, ze nie moze zostawac sama. moim zdaniem jest to do wycwiczenia, bo z tego co wiem, przez pierwszy tydzien u znajomej zostawala spokojnie i wszystko bylo dobrze, dopiero z czasem zaczela szczekac i niszczyc. odkad jest u mnie nie zniszczyla nawet jednego najmneijszego przedmiotu, ale jest stale obok mnie, suki, albo w klatce. klatke bardzo dobrze znosi, az sie zdziwilam, bo wiele psow dlugo trzeba uczyc. byc moze byla w kojcu po urodzeniu (kojcu domowym). chetnie spedza czas w ogrodzie, wtedy nie potrzebuje czlowieka, choc zawsze byla z suka, nie wiem jak zachowywalaby sie sama. w domu prawe juz nei sika, trzeba pilnowac, jak to szczeniaka, ale jest bardzo pojetna w tej kwestii. rano spokojnie spi do 8, 8.30, wieczor wychodzi ok 22, 23. lubi spac pod przykryciem albo w roznych "budach" - pod lozkiem w koszu na posciel (nie wiem,jak sie tam wciska). chetnie spalaby w lozku pod kolderka
najlepeij sprawdzi sie u kogos, kto duzo bywa w domu i chce miec przytulanke kanapowa. bez watpienia jest to psiura kanapowo-przytulanska, bardzo chetna na wspolne wyprawy. widze tez, ze jest wytrzymala fizycznie i mimo krotkich lapek, swietnie sobie radzi w terenie.

Posted

Na allegro znalazłyśmy właścicila matki i rodzeństwo suni. Okazuje się, że matka jest bassetką a ojciec wyżłem niemieckim krótkowłosym (oboje z papierami). Proszę moderatorów o zmianę w temacie.

Posted

Moniasek napisał(a):
Na allegro znalazłyśmy właścicila matki i rodzeństwo suni. Okazuje się, że matka jest bassetką a ojciec wyżłem niemieckim krótkowłosym (oboje z papierami). Proszę moderatorów o zmianę w temacie.

na jaki dokładnie? :razz:

Posted

szczeniur taki piekny i cudowny i nie moze znalezc domku :roll: chyba jakis sezon ogorkowy. moze kwestia ferii? jak tak dalej pojdzie to moj synek sie zaplacze na smierc, juz mękoli, zeby psa zostawic, a ja nie wydole na 5 mord do wykarminia, nie mowiac o wyjazdach... help!!