nikula Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 [url]http://www.kuriereuropa.com.pl/[/url] transport zwierzat- sprawdzony:) Quote
Cała Ona ** Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 [FONT=Century Gothic][COLOR=green][B]Nikula[/B] a to Ty może korztsałaś z usług tego przewoźnika ???[/COLOR][/FONT] [FONT=Century Gothic][COLOR=#008000]Wysłałam maila,zobaczymy ...[/COLOR][/FONT] [FONT=Century Gothic][COLOR=#008000]W każdym bądź razie mam trochę czasu na przemyslenie - kogo wybrać !!![/COLOR][/FONT] :lol: Quote
ogloszeniak Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 No cóż, fajnie że znalazłem ten wątek. Bynajmniej nie tylko dla siebie. Pewnie moja kobieta, która już w październiku ma do mnie dołączyć marwi się jak nasz arni przetrzyma podróż. Może rzeczywiście warto skorzystać i rozejrzeć się za propofesjonalną firmą, które realizuje przewóz psów do Anglii. Quote
Nuras5 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Najgorszy przewoźnik Polska -Anglia: http://speedbus.pl/przewozy-osobowe/anglia.php Opiszę jazdę z nimi: Wyruszyłem z Gniezna - 1h opóźnienia- żadnego przepraszam. Dojechaliśmy do Poznania, kolejna godzina szukania adresu, w końcu zajechali na teren jakiegoś warsztatu samochodowego i ...zniknęli bez słowa. Odnaleźli się po 3 h - okazało się, że musieli naprawić 2 bus, który miał jechać razem z nami. Ponieważ padało te 3 h siedziliśmy jak sardynki w busie. Sam bus nędza - napchanych 9 osób, Żadnej klimy, TV itd.Okna nie można uchylić - duchota wewnątrz- bo zamki zepsute Nawet pasy bezpieczeństwa zepsute. Zbierają ludzi po całej Polsce - w Poznaniu był pasażer, który spędził już 15h w busie - przed wyruszeniem w trasę! W końcu wyruszyliśmy - gnali na maxa - przerwa wyłącznie w czasie tankowania. O obiecanym obiedzie w cenie biletu - ZAPOMNIJ. Promem dopłynęliśmy do Dover i tu kolejna żenada. Z wybrzeża zabrali nas do Londynu - i tu okazało się jaki jest prawdziwy cel ich jazdy - zwykły przemyt. W czasie tankowania szef kupił papierosy za ponad 5 tys zł -max. ilość papierosów na każdego pasażera i mieli już schowane pod bagażami 1/2 samochodu piwa. I papierosy i piwo bez zgody i wiedzy pasażerów. Na ustronnym parkingu pod Londynem przeładowali do innego busa na oczach pasażerów. Wtedy zaczęli nas rozwozić - kolejne 5 godz. Mnie wieźli do Brighton - czyli znów nad wybrzeże - zamiast odrazu jechać Dover - Brighton - Londyn, ale nie mieli czasu - musieli przeładować towar. Traktują pasażera jak worek kartofli - to tylko pretekst do przemytu papierosów i piwa. W Southampton, kierowca nie miał nawet funta, żeby opłacić wjazd na płatną drogę - musiałem mu dać. Dlatego szczerze odradzam podróż z nimi. Quote
wally Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 - Cargo z PL dla boksu nr 3 kosztuje około 1000zł - dojdą opłaty w UK około 130 GBP - tanie linie lotnicze wogóle nie biorą psów na i "pod" pokład - w jakimkolwiek kierunku - do UK brak możliwości zabrania psa w kabinie samolotu - przewoźnicy drogowi (od paczek) - jest ich mnóstwo ... ale w większości dla nich to kolejna "paczka". Odradzam. Koszt około 150 GBP Quote
afi19842003 Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 Witam. Chcialam wszystkich przestrzec przed firma ZBYSZEKTRANS. adres:http://zbyszektrans.pl/przeprowadzki-polska-anglia Jesli kochacie swojego pupila, pod zadnym pozorem nie zlecajcie transportu tej firmie!!!!!!! Jakis czas temu zlecilam tej firmie przewoz mojego kotka do mnie do Anglii.Firma zapewniala,ze ma wszelkie licencje i ze zwierze bedzie przebywalo w klimatyzowanym aucie do przewozu osob otoczone opieka profesjonalisty. Skusily mnie dobre opinie i atrakcyjna cena 100£. Kurier przyjechal, w obecnosci mojej siostry sprawdzil dokumenty (jak powiedzial- sprawdza po tym jak kiedys szczeniaka musial przemycic bo problem byl z jego dokumentami), potwierdzil,ze wszystko jest ok i zabral kota. Nastepnego dnia o 5 rano dostalam telefon,ze cos sie z dokumentami nie zgadza, ze on nie ma czasu na cackanie sie i ze zostawil kota przy autostradzie (bylo zimno- temp nie przekraczala 0 stopni)w jakichs krzakach i ze kot POWINIEN przezyc do nastepnego dnia wieczorem gdy on bedzie wracal z anglii to go zabierze spowrotem do polski. Gdy zorganizowalam transport i zadzwonilam z pytaniem o dokumenty powiedzial,ze dokumenty dal koledze i prekaza mi je - dlaczego nie ale jak mu zaplace za transport i DOPLACE EXTRA 40 za FATYGE. Wtedy dadza dokumenty i on powie gdzie dokladnie jest kot. Z Birmingham gdzie mieszkam pojechalam do londynu gdzie paczki rozwozil posiadacz dokumentow zwierzaka. Po paru godzinach gonitwy za kurierem udalo nam sie go w koncu zlapac jednak i ten zazyczyl sobie pieniedzy za FATYGE.razem mialam zaplacic ok 200£ oraz przy swiadkach zaswiadczyc ze nie bede ich pozywac do sadu(inaczej dokumentow nie dostane). nie mialam tyle przy sobie wiec ostatecznie odpuscili i zaplacilam 140£ (sluchajac komentarzy ze powinni go jednak gdzies wypuscic z transportera zebym go nie znalazla bo im sie nie oplacilo),trzesac sie ze zdenerwowania zaswiadczylam ze ich nie pozwe i wreszcie dostalam dokumenty. We francji zadzwonilam do kuriera by wytlumaczyl gdzie jest kot bo sam powiedzial,ze bez jego instrukcji go nie znajde. Powiedzial,ze ma potwierdzenie o zaplaceniu i moim zaswiadczeniu i przez telefon udzielal mi instrujcki gdzie skrecic i gdzie pojsc. Kot siedzial od rana do wieczora w krzakach rosnacych na srodku czteropasmowej autostrady, kurier postaral sie by nikt nie mogl go znalezc bez jego instrukcji. Biedny kot siedzial we wlasnym moczu,bez wody i jedzenia (ktore dalismy kurierowi). To co wtedy przezylam i ile nerwow mnie kosztowalo zaufanie tej firmie, niech bedzie prestroga dla innych.Blagam,jesli zalezy wam na zyciu i zdrowiu waszych zwierzat i na wlasnych nerwach unijakcie tej firmy. To ludzie bez serca ktorych nie obchodzi ani zdrowie ani zycie waszych pupili. ps. Pisze o tym teraz,gdyz wczesniej nie bylam w stanie o tym rozmawiac. Quote
tymeke Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 Coś mi się ceny nie zgadzają, już za przewóz skutera jest około 100 £. Ale mniejsza o to. Ja skorzystałem z innej firmy. Wybrałem GPStrans, który zajmuje się przewozem zwierząt do anglii. Spisali się na medal. Przywieźli mojego ukochanego psa. Quote
aneta1234 Posted September 6, 2018 Posted September 6, 2018 Polecam firmę https://grandbus-anglia.pl/ mają duże 9 - cio osobowe busy z dużą ilością miejsca między siedzeniami. Swojego yorka bez problemu przewiozłam w koszyku między siedzeniami. Zatrzymują się wystarczająco często. Sprawdźcie ofertę na stronie. Quote
Cockerex Posted October 25, 2019 Posted October 25, 2019 Ja ze swojej strony polecam Pet Tour. Przewóz jest stosunkowo tani. Piesek szybko znalazł się na miejscu. Miałem dostęp do gps, więc wiedziałem gdzie aktualnie się znajduje. Moim zdaniem to najlepsza obecnie firma oferująca transport psa do Anglii Quote
Recommended Posts