betty_labrador Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='smallpati']To wszystko spływa do wód, cyklicznie, najpierw idzie w ziemię, później do wód :shake: a my to jemy później :loveu::angryy: mniam... Niby jetem wege, niby powinnam lepiej na tym wychodzić, nie jem mięsa i pomijając sumienie itd. a uwzględniając tylko zdrowie to wcale na tym lepiej nie wychodzę, bo w roślinach jest tyle samo zanieczyszczeń co w rybach itd. Ale wiesz co, zasłużyliśmy sobie... Ja liczę na to że będzie koniec świata, ale nie taki koniec filmowy, tylko taki jaki już był (mam na myśli wyginięcie dinozaurów), wszystko się ładnie wyczyści, nas nie będzie i ziemia będzie znów zdrowa, to mnie pociesza ;) może to filozoficzne i kontrowersyjne ale na prawdę mam taką nadzieje :p hmm WWF osiąga ogromne wyniki jeśli chodzi o ochronę, ale to i tak za mało :shake: Jeśli dobrze władasz angielskim to polecam WWF światowy [URL="http://www.wwf.org/"]KLIK[/URL], możesz zobaczyć priorytety działań w różnych państwach. Dużo można się dowiedzieć z tego, ja pisząc referat praktycznie całą wiedzę z tych stron czerpałam :p[/QUOTE] tak, taaak, jestem z Toba.. ciesze sie ze coraz wiecej osob tak mysli, ze koniec ery dotychczasowej przynioslby ziemii ulge! i to bez wynalazku ewolucji jakim jest czlowiek. Umysł taki jak nasz byl wspanialym pomyslem, ale ..na dłuższa metę niestety wymknęło sie to ewolucji spod kontroli. co do ryb-niestety ostatnio troche wiecej ich jem- bo po szpitalu (narkozie) włosy zaczęły mi wychdozic garsciami i potrzebuje to odbudowac.. no ale coz. Ciekawe odkrycie zostalo dokonane na Arktyce u niedziedzi polarnych - mlode samce w sile wieku i rozwoju zaczęły wykazywac nadmierną agresję wobec ludzi. A zawsze unikaly kontaktu. Okazalo sie, ze PCB oraz pestycydy zgormadzone w foczym tluszczu powoduja zmiane poziomu hormonów, przez co wlasnie samce staja sie nadmiernie agresywne. Poniewaz te środki chemiczne potrafia udawać hormony. U samic jest natomiast przerost narządów płciowych. Wiec ludzi tak jakby zabijaja ich własne środki ochorny roślin zlokalizowane w zwierzetach .. przejze i ta stronke ;) choc moj angielski wymagałby reperacji umysłowej ;) bongo [img]http://img718.imageshack.us/img718/914/img0069fa.jpg[/img] Quote
NightQueen Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 szkoda że u wszystkich dziki zwierząt nie doszło to takich zmian, oczywiście nie cieszę się że niedźwiedzie wchłonęły naszą "chemię", ale gdyby tak te przyjazne gatunki które się tak często przewozi, wywozi, udamawia stały się niebezpieczne dla ludzi to zwiększyłoby ich szansę, niestety łagodny charakter w dzisiejszych czasach jest zgubny :( Ach człowiek ... tyle możliwości, taki mózg a przy tym taka bezmyślność i brak tolerancji w stosunku do zwierząt :angryy: Na szczęście wszystko może się zemścić :diabloti: i natura zemści się na nas prędzej czy później :multi::multi: chętnie to zobaczę :diabloti: (chyba jestem masochistką :evil_lol: nie mogę się doczekać własnej zagłady) Ja nie jestem z tych wege którzy bojkotują innych że tamci jedzą mięso ;) także nie musisz się tłumaczyć ja to rozumiem :p P.S twój angielski zawsze może być wspomagany internetowymi tłumaczami :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='smallpati']szkoda że u wszystkich dziki zwierząt nie doszło to takich zmian, oczywiście nie cieszę się że niedźwiedzie wchłonęły naszą "chemię", ale gdyby tak te przyjazne gatunki które się tak często przewozi, wywozi, udamawia stały się niebezpieczne dla ludzi to zwiększyłoby ich szansę, niestety łagodny charakter w dzisiejszych czasach jest zgubny :( Ach człowiek ... tyle możliwości, taki mózg a przy tym taka bezmyślność i brak tolerancji w stosunku do zwierząt :angryy: Na szczęście wszystko może się zemścić :diabloti: i natura zemści się na nas prędzej czy później :multi::multi: chętnie to zobaczę :diabloti: (chyba jestem masochistką :evil_lol: nie mogę się doczekać własnej zagłady) Ja nie jestem z tych wege którzy bojkotują innych że tamci jedzą mięso ;) także nie musisz się tłumaczyć ja to rozumiem :p P.S twój angielski zawsze może być wspomagany internetowymi tłumaczami :evil_lol:[/QUOTE] hehe dokładnie .. ja też czekam na zaglade-i chętnie bym to ogladala przez okno :P tylko zeby nie powstała kolejna wymyslniejsza forma ludzi. Etam ludzie nawet do siebie nie potrafia sie normalnie odnosic.. a co dopiero do zwierzatek. najwazniejsze by napaśc dupsko, usiasc na tv z talerzem, i zrobic grilla plus alkohol leje sie strumieniami... to rozkosz po trudnych dniach pracy. No i stanie w gigantycznych weekendowych korkach- zanieczyszczajac o stokroć środowisko. Głowa mi pęka od nadrmiaru negatywnych faktów. :shake: ja sie nie tłumacze ze jem ryby(no dobra moze tak to troche wygladało;) ), tylko , z dwojga zlego wole ryby- niz kurczaki czy wołowine. Zreszta..masz calkowita racje-wegetarianie sa tylko na pozór ekologiczni.. popatrzmy chociażby na nasze buty, paski od spodni...albo czym karmimy zwierzęta. moja ręka z Tosia [IMG]http://img402.imageshack.us/img402/1834/img0281t.jpg[/IMG] Quote
Bonsai Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 To mi się spodobało [url]http://img100.imageshack.us/img100/8043/img0153g.jpg[/url] , spostrzegawcza jesteś :) Tygrysy też ładnie wyglądają na tle tej zieleni, generalnie ładne kolorki, ale inaczej bym kadrowała.. :evil_lol: A ja wracam do karnego i administracyjnego. Dziś nie mogłam sie oprzeć i złapałam książkę "Przestępstwa przeciwko humanitarnej ochronie zwierząt" i nie uczyłam się stricte do egzaminów. Ale za to mam pełno ciekawostek, może jakiś egzaminator to doceni. :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='Bonsai']To mi się spodobało [URL]http://img100.imageshack.us/img100/8043/img0153g.jpg[/URL] , spostrzegawcza jesteś :) Tygrysy też ładnie wyglądają na tle tej zieleni, generalnie ładne kolorki, ale inaczej bym kadrowała.. :evil_lol: A ja wracam do karnego i administracyjnego. Dziś nie mogłam sie oprzeć i złapałam książkę "Przestępstwa przeciwko humanitarnej ochronie zwierząt" i nie uczyłam się stricte do egzaminów. Ale za to mam pełno ciekawostek, może jakiś egzaminator to doceni. :evil_lol:[/QUOTE] czesc!! Olu ;> (tak tak, pamietam o Twoim zestawie warzywek dla psiaka :D ) ciesze sie że podobaja się Tobie moje wypociny. Dzis tez robiłam zdjecia na agillity. a raczej nie ja tylko moje towarzystwo;)(mam nadzieje ze na kolejne zajecia zechcesz sie ze mna wybrać :) )ale zostawilam aparat w moim sklepie-w ktorym bylam po zajeciach napic sie herbatki i zjesc kanapki :D Rety naprawde wspolczuje Ci z ta nauka.. maj Ci mija koło nosa ;> ale mina i chrabąszcze majowe!(tu należy wykazać oznaki radości :evil_lol: ) to powodzenia w nauce. a wiesz... liczy sie własna pasja, wiec tu mozesz zabłysnąć na egzmainie. :) powodzenia! dobra..to moze ja coś porysuje? ;> Quote
NightQueen Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [QUOTE]hehe dokładnie .. ja też czekam na zaglade-i chętnie bym to ogladala przez okno :P tylko zeby nie powstała kolejna wymyslniejsza forma ludzi. Etam ludzie nawet do siebie nie potrafia sie normalnie odnosic.. a co dopiero do zwierzatek. najwazniejsze by napaśc dupsko, usiasc na tv z talerzem, i zrobic grilla plus alkohol leje sie strumieniami... to rozkosz po trudnych dniach pracy. No i stanie w gigantycznych weekendowych korkach- zanieczyszczajac o stokroć środowisko. Głowa mi pęka od nadrmiaru negatywnych faktów. :shake: ja sie nie tłumacze ze jem ryby(no dobra moze tak to troche wygladało;) ), tylko , z dwojga zlego wole ryby- niz kurczaki czy wołowine. Zreszta..masz calkowita racje-wegetarianie sa tylko na pozór ekologiczni.. popatrzmy chociażby na nasze buty, paski od spodni...albo czym karmimy zwierzęta.[/QUOTE] O Ja, opisałaś polskie lato :loveu::evil_lol: grile :diabloti: Podyskutować możemy, świata tym nie zmienimy, ale dobrze jest słyszeć że nie jesteś sama z myślami morderczymi w stosunku do ludzi :evil_lol: Bo czasami miewam wrażenie że to tylko ja jestem nienormalna w tym całym tłumie ludzi bo jestem świadoma :razz: Ja też wolę ryby niż kurczaki, ale jak tak myślę to zaraz po tym uważam się za hipokrytę, bo jak mogę wybierać mniejsze zło, no bo co? mniej żałuje ryb a bardziej ptaki i ssaki? muszę przyznać że nie darze ryb szczególną miłością, brzydzą mnie oślizgłe łuski ale mam do nich szacunek i nie moge patrzyć na ich śmierć, ale odwarze się powiedzieć że łatwiej mi to przychodzi niż patrzenie na zabijanie świni a byłam świadkiem i jednego i drugiego :shake: Tak wege hmm... wege to poniekąd dieta i większość ludzi tak się do tego odnosi, prawdziwi ekolodzy nie używają kosmetyków testowanych na zwierzętach, nie kupują skór itd. itd., ja jako tako skór staram się nie kupować (chyba że nieświadomie), bo ja normalnie mam tak "zrytą" psychikę że widzę w każdej kurtce czy w butach żywe zwierzę, ale jeśli chodzi o kosmetyki to już nie przywiązuje do tego aż takiej dużej uwagi, ogólnie wiem które firmy testują na zwierzętach i tych produktów nie kupuję, ale jesli nei jestem pewna to nie lecę sprawdzać informacje tylko to kupię itp. Ale ja zawsze powtarzam że jestem wege. ale nei jestem ekologiem. I żebyś mi nie gadała że ja nic nie pisze :mad: :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='smallpati']O Ja, opisałaś polskie lato :loveu::evil_lol: grile :diabloti: Podyskutować możemy, świata tym nie zmienimy, ale dobrze jest słyszeć że nie jesteś sama z myślami morderczymi w stosunku do ludzi :evil_lol: Bo czasami miewam wrażenie że to tylko ja jestem nienormalna w tym całym tłumie ludzi bo jestem świadoma :razz: Ja też wolę ryby niż kurczaki, ale jak tak myślę to zaraz po tym uważam się za hipokrytę, bo jak mogę wybierać mniejsze zło, no bo co? mniej żałuje ryb a bardziej ptaki i ssaki? muszę przyznać że nie darze ryb szczególną miłością, brzydzą mnie oślizgłe łuski ale mam do nich szacunek i nie moge patrzyć na ich śmierć, ale odwarze się powiedzieć że łatwiej mi to przychodzi niż patrzenie na zabijanie świni a byłam świadkiem i jednego i drugiego :shake: Tak wege hmm... wege to poniekąd dieta i większość ludzi tak się do tego odnosi, prawdziwi ekolodzy nie używają kosmetyków testowanych na zwierzętach, nie kupują skór itd. itd., ja jako tako skór staram się nie kupować (chyba że nieświadomie), bo ja normalnie mam tak "zrytą" psychikę że widzę w każdej kurtce czy w butach żywe zwierzę, ale jeśli chodzi o kosmetyki to już nie przywiązuje do tego aż takiej dużej uwagi, ogólnie wiem które firmy testują na zwierzętach i tych produktów nie kupuję, ale jesli nei jestem pewna to nie lecę sprawdzać informacje tylko to kupię itp. Ale ja zawsze powtarzam że jestem wege. ale nei jestem ekologiem. I żebyś mi nie gadała że ja nic nie pisze :mad: :evil_lol:[/QUOTE] nie, nie jestes sama w tych poglądach. I jestem pewna ze jest masa innych ludzi podobnie myślących. I nawet tu na dogo. ostatnio dyskutowałam z moim znajomym (klient, z którym trochę bardziej się zaprzyjaźniałem ostatnio), o religiach i jakimi ludzie sie staja będąc zapatrzeni w jakaś religie. I ile krzywdy wyrządzają innym a przede wszystkim swoim dzieciom, ucząc je tej zaściankowości i zakłamania. Tego, zeby udawać że wszystko jest wspaniale; a życ na pozór to wręcz moda. Każdy sie na siebie boczy, krzywo patrzy. Uprzejmość jest często wymuszona, wiele nie wypada robic w dorosłym życiu, stąd biora sie ograniczenia i frustracje ludzkie. Zakłamaniem jest tez udawanie faktu ze natura ludzka jest czasem skłonna do homoseksualzmu. religia tego nie akceptuje.. bo chcący zawsze znajda kazdą odpowiedz w Biblii... utd, itp. No i koniec końców oczywiscie wniosek ja tu-ze mozemy sobie porozmawiac, niestety nie zmienimy tego. Bo jednostka nie ma siły takiej jak propaganda całej hordy owieczek zmierzających do kościoła... Co do wege.. paranoja. ja karmie psa BARFem. No ale w suchej tez mięso, i w gotowanych.. tyle ze ja wolalam wybrac taka diete-przynajmniej wiem co daje psu. Niektorzy karmia psy zupelnie bezmięsnie.. ale nie sądze ze to taki super pomysł. Jednakże wedlug naszych rozważań- to ludzie mają sie opamiętać(w co wątpie ale to szczegół) a nie psy niczemu winne. ps. chyba mnie zle zrozumialas moja droga :eviltong: to zdanie ze wszystko miescisz w jednym wyrazie-było irocznym stwierdzeniem tego, iz sama duuużo piszesz(i dobrze :) ) a Martynie mowisz ze ma wiecej fotek wstawiać :diabloti: Quote
Bonsai Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='betty_labrador']czesc!! Olu ;> (tak tak, pamietam o Twoim zestawie warzywek dla psiaka :D ) ciesze sie że podobaja się Tobie moje wypociny. Dzis tez robiłam zdjecia na agillity. a raczej nie ja tylko moje towarzystwo;)(mam nadzieje ze na kolejne zajecia zechcesz sie ze mna wybrać :) )ale zostawilam aparat w moim sklepie-w ktorym bylam po zajeciach napic sie herbatki i zjesc kanapki :D Rety naprawde wspolczuje Ci z ta nauka.. maj Ci mija koło nosa ;> ale mina i chrabąszcze majowe!(tu należy wykazać oznaki radości :evil_lol: ) to powodzenia w nauce. a wiesz... liczy sie własna pasja, wiec tu mozesz zabłysnąć na egzmainie. :) powodzenia! dobra..to moze ja coś porysuje? ;>[/QUOTE] Tak czytałam o pozostawionym aparacie. :D Ja wczoraj byłam z Piegiem na spacerku na Siekierkach, nawet mam kilka zdjęć, ale nie mam czasu na ich wstawienie. :] Co do pasji, to nie wiem czy egzaminatora będzie interesowało to, że przez 69 lat (od marca 1928 r do 1997r.) obowiązywało Rozporządzenie Prezydenta RP o ochronie zwierząt, które wprowadzało kontratyp (okoliczności wyłączające bezprawność czynu, w tym wypadku - zadawania cierpień zwierzętom) doświadczeń na zwierzętach (oczywiście obostrzone dodatkowymi warunkami, czyli np. w poważnych celach naukowych, dokonywane przez osoby posiadające odpowiednie zezwolenie etc. etc.). Takie ciekawostki zdecydowanie lepiej wchodza do głowy niż to, czego powinnam się uczyć w momencie, gdy piszę ten tekst. :evil_lol: .. Kontratypem jest obrona konieczna, stan wyższej konieczności, działanie w ramach uprawnień lub obowiązków, ryzyko nowatorstwa, zgoda pokrzydzownego, karcenie małotenich, ostateczna potrzeba i tak dalej, i tak dalej... Przesłałam Ci zdjęcie, o które prosiłaś - sprawdź maila. :) Quote
NightQueen Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [QUOTE]nie, nie jestes sama w tych poglądach. I jestem pewna ze jest masa innych ludzi podobnie myślących. I nawet tu na dogo. ostatnio dyskutowałam z moim znajomym (klient, z którym trochę bardziej się zaprzyjaźniałem ostatnio), o religiach i jakimi ludzie sie staja będąc zapatrzeni w jakaś religie. I ile krzywdy wyrządzają innym a przede wszystkim swoim dzieciom, ucząc je tej zaściankowości i zakłamania. Tego, zeby udawać że wszystko jest wspaniale; a życ na pozór to wręcz moda. Każdy sie na siebie boczy, krzywo patrzy. Uprzejmość jest często wymuszona, wiele nie wypada robic w dorosłym życiu, stąd biora sie ograniczenia i frustracje ludzkie. Zakłamaniem jest tez udawanie faktu ze natura ludzka jest czasem skłonna do homoseksualzmu. religia tego nie akceptuje.. bo chcący zawsze znajda kazdą odpowiedz w Biblii... utd, itp. No i koniec końców oczywiscie wniosek ja tu-ze mozemy sobie porozmawiac, niestety nie zmienimy tego. Bo jednostka nie ma siły takiej jak propaganda całej hordy owieczek zmierzających do kościoła... Co do wege.. paranoja. ja karmie psa BARFem. No ale w suchej tez mięso, i w gotowanych.. tyle ze ja wolalam wybrac taka diete-przynajmniej wiem co daje psu. Niektorzy karmia psy zupelnie bezmięsnie.. ale nie sądze ze to taki super pomysł. Jednakże wedlug naszych rozważań- to ludzie mają sie opamiętać(w co wątpie ale to szczegół) a nie psy niczemu winne. ps. chyba mnie zle zrozumialas moja droga :eviltong: to zdanie ze wszystko miescisz w jednym wyrazie-było irocznym stwierdzeniem tego, iz sama duuużo piszesz(i dobrze [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] ) a Martynie mowisz ze ma wiecej fotek wstawiać :diabloti:[/QUOTE] No ja myśle :diabloti: obym sama nie była, bo wyjdzie tylko na to że jestem nienormalna :evil_lol: chociaż w sumie to jestem Ooo tak kościół, temat szeroki i głęboki, można w nim utonąć :evil_lol: , jam ateistką jest więc mi nikt nie wmówi że Bogowie, aniołkowie, szatan i reinkarnacja istnieją, chociaż ta ostatnia to bardzo kusząca propozycja ;) Niestety religia ma duży wpływ, ludzie wierzą choć nie wiedzą od czego się to zaczęło... każdy chrześcijanin na pytanie skąd Bóg? opowie wersję biblijną, a tak na prawdę Bogów wymyślono po to żeby niesforna ludność bodajże (tu mogę się mylić) z starożytnego Rzymu była bardziej usłuchana, wymyślono więc coś, czego się nie da zbadać, po to żeby straszyć ludzi, mamy XXI wiek a dalej wierzymy w takie rzeczy :evil_lol: dla mnie śmieszne, ale oczywiście, jako żem tolerancyjne stożenie to żadnego wierzącego nie potępiam za to. Ale przekazywane "wartości" są po prostu śmieszne, oczywiście zgadzam się z tym że nei wolno zabijać (patrząc na chrześcijańskie przykazania) itd., ale naginanie tych przykazań do innych celów to już żenada, mam tu na myśli aborcje i eutanazje. Religia przeczy sama sobie bo rzekomo Bóg dał nam wolną wolę, a z drugiej strony nei możemy robić z własnym ciałem co chcemy? :roll: ale odbiegam od tematu :evil_lol: mam koleżankę z którą jak się rozgadamy to lecimy zawsze z takimi tematami, religia, koniec świata, ekologia itd. :evil_lol: wracając, uważam podobnie jak ty że religia daje ślepy obraz świata, zasłania oczy na rzeczywistość, każda religia, nie tylko ta nasz narodowa Polka (swoją drogą Pl, to dziwny twór jeśli chodzi o wpływ kościoła na państwo i na odwrót ->za dużo polityki na studiach mam :diabloti:). Ludzie zamiast coś robić to się modlą, jakby to coś pomogło :shake: religia nie uczy nas nic. Ja uważam że pies i wege w parze nie idą, pies to stworzenie mięsożerne, człowiek nie, wniosek? jasny, one jeść mięso muszą (wykluczając choroby układu pokarmowego gdzie dieta bezmięsna jest konieczna), my nie musimy więc nie sądzę by było to konieczne. Oczywiście kwestie kulturalne tu odgrywają ogromną rolę, ale w końcu po co mamy mózgi? żeby myśleć samodzielnie, co m.im przez religię jest uniemożliwione :mad: Wiem o co ci chodziło :evil_lol: żartowałam :eviltong: dziś jestem wybitnie nad-aktywna jeśli chodzi o pisanie :diabloti: Quote
WeronikaM Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [QUOTE]uuu a co sie stalo ze nie masz?[/QUOTE] komunia siostry, 3 dłudie wyjazdy nie chciałam narazac malucha , wiec zrezygnowałam z rezerwacji w ostatnim momencie :roll: ale to nie znaczy , ze flata miec nie bede :diabloti: Quote
Bonsai Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='smallpati'] Ja uważam że pies i wege w parze nie idą, pies to stworzenie mięsożerne, człowiek nie, wniosek? jasny, one jeść mięso muszą (wykluczając choroby układu pokarmowego gdzie dieta bezmięsna jest konieczna), my nie musimy więc nie sądzę by było to konieczne. [/QUOTE] Eee, pies jest wszystkożerny, tak jak człowiek. :) Quote
NightQueen Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='Bonsai']Eee, pies jest wszystkożerny, tak jak człowiek. :)[/QUOTE] taa z tym że dla mnie pies to bardziej mięsożerca niż trawiarz :diabloti: to tak jakby wysłać wilka na dietkę roślinną :evil_lol: Quote
Bonsai Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='smallpati']taa z tym że dla mnie pies to bardziej mięsożerca niż trawiarz :diabloti: to tak jakby wysłać wilka na dietkę roślinną :evil_lol:[/QUOTE] Najlepszym kąskiem dla wilków jest żołądek upolowanej zwierzyny - zawierający niestrawione części roślin. Gdybyś zaczęła karmić psa samym mięsem, zacząłby się upominać o kawałek marchewki, jabłka etc. Warzywa to bardzo, bardzo ważna część psiej i wilczej diety. Może nie jestem specjalistką od psich diet, ale karmię psa BARFem i w związku z tym interesuję się tym tematem - by odpowiednio zbilansować mu dietę. Do części o religii zgadzam sie w 100%. ;] Quote
betty_labrador Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 [quote name='Bonsai']Tak czytałam o pozostawionym aparacie. :D Ja wczoraj byłam z Piegiem na spacerku na Siekierkach, nawet mam kilka zdjęć, ale nie mam czasu na ich wstawienie. :] Co do pasji, to nie wiem czy egzaminatora będzie interesowało to, że przez 69 lat (od marca 1928 r do 1997r.) obowiązywało Rozporządzenie Prezydenta RP o ochronie zwierząt, które wprowadzało kontratyp (okoliczności wyłączające bezprawność czynu, w tym wypadku - zadawania cierpień zwierzętom) doświadczeń na zwierzętach (oczywiście obostrzone dodatkowymi warunkami, czyli np. w poważnych celach naukowych, dokonywane przez osoby posiadające odpowiednie zezwolenie etc. etc.). Takie ciekawostki zdecydowanie lepiej wchodza do głowy niż to, czego powinnam się uczyć w momencie, gdy piszę ten tekst. :evil_lol: .. Kontratypem jest obrona konieczna, stan wyższej konieczności, działanie w ramach uprawnień lub obowiązków, ryzyko nowatorstwa, zgoda pokrzydzownego, karcenie małotenich, ostateczna potrzeba i tak dalej, i tak dalej... Przesłałam Ci zdjęcie, o które prosiłaś - sprawdź maila. :)[/QUOTE] wow. No i tyle ksiazek do nauki lezy na stole- a jedna najciekawsza. Prosimy o wiecej ciekawostek :) [IMG]http://img153.imageshack.us/img153/7858/img9987copy.jpg[/IMG] Ola- to co napisalas w Mailu- wiesz ze wpadlam na identyczny pomysl we wtorek? :razz: jestes genialna . jutro ebdzie ostateczna odpowiedz co z wtorkiem ;) ) [quote name='smallpati']No ja myśle :diabloti: obym sama nie była, bo wyjdzie tylko na to że jestem nienormalna :evil_lol: chociaż w sumie to jestem Ooo tak kościół, temat szeroki i głęboki, można w nim utonąć , jam ateistką jest więc mi nikt nie wmówi że Bogowie, aniołkowie, szatan i reinkarnacja istnieją, chociaż ta ostatnia to bardzo kusząca propozycja ;) Niestety religia ma duży wpływ, ludzie wierzą choć nie wiedzą od czego się to zaczęło... każdy chrześcijanin na pytanie skąd Bóg? opowie wersję biblijną, a tak na prawdę Bogów wymyślono po to żeby niesforna ludność bodajże (tu mogę się mylić) z starożytnego Rzymu była bardziej usłuchana, wymyślono więc coś, czego się nie da zbadać, po to żeby straszyć ludzi, mamy XXI wiek a dalej wierzymy w takie rzeczy dla mnie śmieszne, ale oczywiście, jako żem tolerancyjne stożenie to żadnego wierzącego nie potępiam za to. Ale przekazywane "wartości" są po prostu śmieszne, oczywiście zgadzam się z tym że nei wolno zabijać (patrząc na chrześcijańskie przykazania) itd., ale naginanie tych przykazań do innych celów to już żenada, mam tu na myśli aborcje i eutanazje. Religia przeczy sama sobie bo rzekomo Bóg dał nam wolną wolę, a z drugiej strony nei możemy robić z własnym ciałem co chcemy? :roll: ale odbiegam od tematu :evil_lol: mam koleżankę z którą jak się rozgadamy to lecimy zawsze z takimi tematami, religia, koniec świata, ekologia itd. wracając, uważam podobnie jak ty że religia daje ślepy obraz świata, zasłania oczy na rzeczywistość, każda religia, nie tylko ta nasz narodowa Polka (swoją drogą Pl, to dziwny twór jeśli chodzi o wpływ kościoła na państwo i na odwrót ->za dużo polityki na studiach mam :diabloti:). Ludzie zamiast coś robić to się modlą, jakby to coś pomogło :shake: religia nie uczy nas nic. Ja uważam że pies i wege w parze nie idą, pies to stworzenie mięsożerne, człowiek nie, wniosek? jasny, one jeść mięso muszą (wykluczając choroby układu pokarmowego gdzie dieta bezmięsna jest konieczna), my nie musimy więc nie sądzę by było to konieczne. Oczywiście kwestie kulturalne tu odgrywają ogromną rolę, ale w końcu po co mamy mózgi? żeby myśleć samodzielnie, co m.im przez religię jest uniemożliwione Wiem o co ci chodziło żartowałam :eviltong: dziś jestem wybitnie nad-aktywna jeśli chodzi o pisanie [/QUOTE] wow, normalnie myslisz pieknie :loveu: no..niektorych umysłów ludzkich byłoby szkoda ;] (innych dogomaniakow także ) dobrze ze dowiedzielismy sie co to zaćmienie słońca... bo każdy by trząsł portkami i myslal ze Bog kara ludzi bo byli niegrzeczni-i trzeba złożyc ofiare :diabloti: W sumie teraz mozna zaoobserwować podobne zjawiska wśród społeczeństwa -bardziej wpasowane do dzisiejszej cywilizacji. rety- a ta cała historia z Bogiem, i jego sprzymierzeńcami-jest przeciez nielogiczna na logiczne myslenie. Etam... ja sie ciesze ze jestem w mniejszosc tych ludzi, ktorzy nie sa zaślepieni. A reszta działa na swą zgube :) Co do ludzi jestem wybredna... niektorzy moga sie starac i jakos nie podbija mojego serca. A niektorzy potrafia zaskarbic sobie moja sympatie :) Dziwne ale tak jest. ale podejrzewam ze to nie tylko u mnie tak sie dzieje. Jednak liczy sie jakość a nie ilość :D hehe, fajne macie tematy z kolezanka :D tak trzymac :P [quote name='WeronikaM']komunia siostry, 3 dłudie wyjazdy nie chciałam narazac malucha , wiec zrezygnowałam z rezerwacji w ostatnim momencie :roll: ale to nie znaczy , ze flata miec nie bede :diabloti:[/QUOTE] no tak rozumiem ;) to super ze sobie nie odpuszczasz :) A czy dla Ciebie obroza szerokosci 16mm tzn dla psa- jest odpowiednia? [quote name='Bonsai']Eee, pies jest wszystkożerny, tak jak człowiek. :)[/QUOTE] z przewagą miesożerności. ;] [quote name='smallpati']taa z tym że dla mnie pies to bardziej mięsożerca niż trawiarz :diabloti: to tak jakby wysłać wilka na dietkę roślinną [/QUOTE] dokladnie ;) wyjęłaś mi to z ust. szpic japoński [IMG]http://img294.imageshack.us/img294/4223/img9905.jpg[/IMG] Quote
NightQueen Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [QUOTE]Najlepszym kąskiem dla wilków jest żołądek upolowanej zwierzyny - zawierający niestrawione części roślin. Gdybyś zaczęła karmić psa samym mięsem, zacząłby się upominać o kawałek marchewki, jabłka etc. Warzywa to bardzo, bardzo ważna część psiej i wilczej diety. Może nie jestem specjalistką od psich diet, ale karmię psa BARFem i w związku z tym interesuję się tym tematem - by odpowiednio zbilansować mu dietę. [/QUOTE]tak zgadzam się że pies potrzebuje również roślin jak i wilk, ale one się żywiły tym kiedy była taka okazja, ale główne danie stanowiło mięso, w zimie nie było roślinek itd. Dlatego uważam że pies bez mięsa żyć nie może, rośliny stanowią urozmaicenie diety. Moja suka Barfa nie przyjmuje, na suchej jedziemy, ewentualnie gotowane mięcho z warzywami. [QUOTE]dobrze ze coc dowiedzielismy sie co to zaćmienie słońca... bo każdy by trząsł portkami i myslal ze Bog kara ludzi bo byli niegrzeczni-i trzeba złożyc ofiare [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/diablotin.gif[/IMG][/QUOTE]heheheheh :roflt: odpadłam :evil_lol: [QUOTE]Co do ludzi jestem wybredna... niektorzy moga sie starac i jakos nie podbija mojego serca. A niektorzy potrafia zaskarbic sobie moja sympatie [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Dziwne ale tak jest. ale podejrzewam ze to nie tylko u mnie tak sie dzieje. Jednak liczy sie jakośc a nie ilość [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_biggrin.gif[/IMG] [/QUOTE]wszyscy tak mają, każdy dobiera sobie znajomych pod różnymi kątami, dla niektórych ważne jest to żeby koleżanka była blond blacharą, dla innych żeby była inteligentna. Ja uważam że grono ludzi w których się obracamy wiele mówi o nas samych, weźmy grupkę dresiarzy, grupę plastików czy grupę naukowców, przeważnie to tak się układa ;) każdy trzyma z tym z kim mu najwygodniej, oczywiście ograniczać się nie można, sama mam kolegów skinów, czy koleżanki plastiki, pogadać nimi, pogadam, ale na dłuższa metę wybiorę kogoś kto ma coś ciekawszego do powiedzenia niż oni :p Quote
SabaNera Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 [URL]http://img571.imageshack.us/img571/3376/img0173x.jpg[/URL] To jest fajne :loveu: Quote
betty_labrador Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [img]http://img189.imageshack.us/img189/616/img005hr.jpg[/img] zaczelam nowy obrazek(skaner glupio zeskanowal-czyli poucinal biale miejsca dookola psa ;) ) Quote
betty_labrador Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='smallpati'] wszyscy tak mają, każdy dobiera sobie znajomych pod różnymi kontami, dla niektórych ważne jest to żeby koleżanka była blond blacharą, dla innych żeby była inteligentna. Ja uważam że grono ludzi w których się obracamy wiele mówi o nas samych, weźmy grupkę dresiarzy, grupę plastików czy grupę naukowców, przeważnie to tak się układa ;) każdy trzyma z tym z kim mu najwygodniej, oczywiście ograniczać się nie można, sama mam kolegów skinów, czy koleżanki plastiki, pogadać nimi, pogadam, ale na dłuższa metę wybiorę kogoś kto ma coś ciekawszego do powiedzenia niż oni :p[/QUOTE] mas zracje. Ja zauwazylam ze osoby z którymi trzymam- np. nie palą, sa mało imprezowe, nie piją na umór. i wiele innych podobnych cech :) jest takie madre owiedzenie- że zadajemy sie z osobami podobnymi do nas ;) Quote
marta&argo Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='betty_labrador'] jest takie madre owiedzenie- że zadajemy sie z osobami podobnymi do nas ;)[/QUOTE] a potem slysze od Michała ze ja to nikogo nie lubie :) a przeciez to nie moja wina ze tak malo ludzi podobnych do mnie :D Quote
zerduszko Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 [quote name='marta&argo']a potem slysze od Michała ze ja to nikogo nie lubie :) a przeciez to nie moja wina ze tak malo ludzi podobnych do mnie :D[/QUOTE] Dobre :lol: Quote
betty_labrador Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 [quote name='marta&argo']a potem slysze od Michała ze ja to nikogo nie lubie :) a przeciez to nie moja wina ze tak malo ludzi podobnych do mnie :D[/QUOTE] hehe, jestes oryginał ;> marta kiedy to bylo? 17 lipca? [quote name='zerduszko']Dobre :lol:[/QUOTE] :D dzis mam pelno fot :D mialam wolny dzien, i bylam z Ola(Bonsai) na polach mokotowskich. Ale dzis nie dam rady wstawic, bo padam ze zmeczenia. zdayzlam przegrac. wstawie moje ulubione z dzis :D [img]http://img297.imageshack.us/img297/4665/img0810m.jpg[/img] [img]http://img40.imageshack.us/img40/8514/img0921v.jpg[/img] Quote
marta&argo Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 [quote name='betty_labrador']hehe, jestes oryginał ;> marta kiedy to bylo? 17 lipca?[/QUOTE] tak, 17 lipca - ale pamietaj mna sie nie przejmuj :) [quote name='betty_labrador'] [IMG]http://img297.imageshack.us/img297/4665/img0810m.jpg[/IMG] [/QUOTE] Argo jets oburzony! co to za spoufalanie się z obcym biszkoptem! Quote
betty_labrador Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 [quote name='marta&argo']tak, 17 lipca - ale pamietaj mna sie nie przejmuj :) Argo jets oburzony! co to za spoufalanie się z obcym biszkoptem![/QUOTE] mysle ze to bedzie bardzoo realne :) bo tez chce sie spotkac :D ups... to nie było tak jak myslisz..on sie nie liczy. Only Argo :loveu: Quote
NightQueen Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Udało mi się skombinować ten film o którym ci opowiadałam to jest 2 cześć TIR'a, ale wg. mnie to jest lepsza część miłego oglądania ;) [URL]http://w856.wrzuta.pl/film/4KXCJ4ZHj2c/[/URL] [URL]http://w73.wrzuta.pl/film/3wyCJlX1xGq/[/URL] [URL]http://www.wrzuta.pl/film/nmlGsyaQMn[/URL] [URL]http://w865.wrzuta.pl/film/0Sj78c0Oq4P/[/URL] [URL]http://w256.wrzuta.pl/film/8gKSs5hT2yg/[/URL] Quote
betty_labrador Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 dziekuje, dziekuje :) jutro w pracy sobie na spokojnie obejrze :) Quote
Recommended Posts