Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

4 miesięczny śliczny kundelek znajduje się w schronisku w Miedarach. Jest naprawdę wyjątkowy. ma biało, brązowo, szare łatki i śliczne szczępiaste uszka.
3tygodnie temu został przywieziony z Piekar Śląskich.
Jak na szczeniaka jest spokojny i przyjaźnie nastawione do piesków.
nazywa się Baranek.Tak bardzo lgnie się do człowieka, szuka z nim kontaktu, jego ciepła. Tak bardzo chce mieć domek, może nam się uda mu znależć

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja pieska znalazłam na Allegro, postanowiłam założyć mu wątek i chcę pomóc w znalezieniu domku. Mieszkam w Krakowie, więc tylko na odległość mogąę pomagac

Posted

no to zmieniamy fotki

info ze strony

wygląd:
Biały z brązowymi i szarymi znaczeniami. Strzępiaste uszka. Wzrost do połowy łydki. Waga ok 7 kg.

charakter:
Bardzo energiczny i radosny. Lubi ludzi i zabawy z nimi. Niestety często zaczepia inne psiaki. Do schroniska trafił jako mały szczeniaczek więc wymaga ułożenia. Jest śliczny i bystry więc na pewno będzie pojętnym uczniem.

inne:
Przywieziony z Piekar Śląskich. Na imię ma Baranek ponieważ leży w pozycji baranka wielkanocnego.

no i fotki ze strony podanej przez israel

http://images6.fotosik.pl/110/d2836824b9e211b1.jpg

http://images6.fotosik.pl/110/526ce3d6086d6bcd.jpg

nie wklejam fotek tylko linki bo wyskoczyly bardzo duzego formatu

Posted

Pierwsze zdjęcia i informacje o Baranku są sprzed ok 4 miesięcy - wtedy trafił do schroniska i widzieliśmy go po raz pierwszy. Straszna bieda z niego była, samotny, przestraszony, zagubiony... Zaczęliśmy go ogłaszać - jest prześliczny i myśleliśmy że szybko znajdzie domek. Było w sumie dużo pytań o Niego ale nikt się nie zdecydował.
Teraz wygląda jak na ostatnich zdjęciach. Wzrost tak na oko 30 - 40 cm w kłębie, myślę że waży ok 10 kg (ma szczupłą budowę ciała). Zachowuje się już zupełnie, z baranka została mu tylko pozycja w której śpi :). Lubi zaczepiać inne psiaki, jest energiczny, może aż za bardzo. Ciągle jest prześliczny, tylko zaniedbany, u Niego bardziej to widać ze względu na długie futerko.
Myślę że trzeba z nim popracować, jeśli kiedykolwiek miał jakiś dom to na pewno go już nie pamięta.

pozdrawiam