wtatara Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 4 miesięczny śliczny kundelek znajduje się w schronisku w Miedarach. Jest naprawdę wyjątkowy. ma biało, brązowo, szare łatki i śliczne szczępiaste uszka. 3tygodnie temu został przywieziony z Piekar Śląskich. Jak na szczeniaka jest spokojny i przyjaźnie nastawione do piesków. nazywa się Baranek.Tak bardzo lgnie się do człowieka, szuka z nim kontaktu, jego ciepła. Tak bardzo chce mieć domek, może nam się uda mu znależć Quote
t_kasiek Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Baranek to jeszcze psie dzieciatko !!!!!! prosi o domek Quote
halbina Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 ależ oryginał! :lol: :loveu::loveu::loveu: Quote
xxxx52 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Baranek -to przeurocza krzyzowka australian shepherd z welsh springer spaniel Quote
mulinka Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 przecudny, mam nadzieję, że szybko znajdzie wymarzony dom Quote
auraa Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 A jakiej on jest wielkości, bo nie mogę się zorientować. Quote
t_kasiek Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 auraa napisał(a):A jakiej on jest wielkości, bo nie mogę się zorientować. to szczeniaczek....i łapek nie ma zbyt grubych wiec pewnie wieli nie bedzie.... Quote
Diana S Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Ale piekna mieszanka z niego.... Cudeńko kochane....:loveu: Quote
t_kasiek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 po domek...szybciutko....po domek !!!! Quote
biru Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 taki psiak powinien szybko znaleźć domek!! Do góry :multi: Quote
Mala Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 moze zacznijcie od domku tyczasowego.Taki sliczny piesek napewno go znajdzie niech nie meczy sie w schronie,przeciez to dziecko Quote
Mala Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Jest zdjecie to dajcie go szybko na psie portale. Quote
wtatara Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 ja pieska znalazłam na Allegro, postanowiłam założyć mu wątek i chcę pomóc w znalezieniu domku. Mieszkam w Krakowie, więc tylko na odległość mogąę pomagac Quote
Mala Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 ja mieszkam w warszawie,dodaj do tytulu watku ze szukasz dt Quote
t_kasiek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Mala napisał(a):ja mieszkam w warszawie,dodaj do tytulu watku ze szukasz dt mamo (wtataro) - zmień tytuł !!!!! to dobry pomysł..... Quote
israel Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Witam, Baranek jest też na stronie schroniska http://schron-miedary.ovh.org/hr/index.php?zawartosc=psiaki&psiak=121 Tekst z allegro jest trochę stary, piesek ma ok 8 miesięcy. Na stronie są również aktualne zdjęcia :) pozdrawiam Quote
t_kasiek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 no to zmieniamy fotki info ze strony wygląd: Biały z brązowymi i szarymi znaczeniami. Strzępiaste uszka. Wzrost do połowy łydki. Waga ok 7 kg. charakter: Bardzo energiczny i radosny. Lubi ludzi i zabawy z nimi. Niestety często zaczepia inne psiaki. Do schroniska trafił jako mały szczeniaczek więc wymaga ułożenia. Jest śliczny i bystry więc na pewno będzie pojętnym uczniem. inne: Przywieziony z Piekar Śląskich. Na imię ma Baranek ponieważ leży w pozycji baranka wielkanocnego. no i fotki ze strony podanej przez israel http://images6.fotosik.pl/110/d2836824b9e211b1.jpg http://images6.fotosik.pl/110/526ce3d6086d6bcd.jpg nie wklejam fotek tylko linki bo wyskoczyly bardzo duzego formatu Quote
israel Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Pierwsze zdjęcia i informacje o Baranku są sprzed ok 4 miesięcy - wtedy trafił do schroniska i widzieliśmy go po raz pierwszy. Straszna bieda z niego była, samotny, przestraszony, zagubiony... Zaczęliśmy go ogłaszać - jest prześliczny i myśleliśmy że szybko znajdzie domek. Było w sumie dużo pytań o Niego ale nikt się nie zdecydował. Teraz wygląda jak na ostatnich zdjęciach. Wzrost tak na oko 30 - 40 cm w kłębie, myślę że waży ok 10 kg (ma szczupłą budowę ciała). Zachowuje się już zupełnie, z baranka została mu tylko pozycja w której śpi :). Lubi zaczepiać inne psiaki, jest energiczny, może aż za bardzo. Ciągle jest prześliczny, tylko zaniedbany, u Niego bardziej to widać ze względu na długie futerko. Myślę że trzeba z nim popracować, jeśli kiedykolwiek miał jakiś dom to na pewno go już nie pamięta. pozdrawiam Quote
Recommended Posts