Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anettta - dzięki za info o psinie (ale na stronę adopcyjną to chyba już nie ma sensu jej wstawiać?)

Ja osobiście prawdę mówiąc trochę czarno to wszystko widzę - psy pilnujące zakładów to najczęściej psy przeraźliwie samotne - ale to może nie najważniejsze - najważniejsze to to, że suka jest bardzo "rasowa" z wyglądu i głowę daję, że za jakiś czas jakiś pracownik firmy czy klient zacznie się dopytywać o szczeniaki od niej - a ponieważ psiaki będą z takiej matki - to będzie je można opylić po dwie stówy za każdego - co zawsze jest dodatkową korzyścią :cool3:

Schronisko powinno dopilnować jej sterylizacji - inaczej ich postawa nie będzie miała nic wspólnego z przeciwdziałaniem bezdomności czy handlu psami :shake:

Posted

Oczywiście dopilnujemy tego aby pan wysterylizował suke.A samotna nie będzie bo tylko wieczorem będzie pilnować firmy a w ciągu dnia będzie biegać na podwórku w domu u tego pana. Są tam konie i inne zwierzęta hodowlane.

Posted

[quote name='Marka']Anettta - dzięki za info o psinie (ale na stronę adopcyjną to chyba już nie ma sensu jej wstawiać?)

Ja osobiście prawdę mówiąc trochę czarno to wszystko widzę - psy pilnujące zakładów to najczęściej psy przeraźliwie samotne - ale to może nie najważniejsze - najważniejsze to to, że suka jest bardzo "rasowa" z wyglądu i głowę daję, że za jakiś czas jakiś pracownik firmy czy klient zacznie się dopytywać o szczeniaki od niej - a ponieważ psiaki będą z takiej matki - to będzie je można opylić po dwie stówy za każdego - co zawsze jest dodatkową korzyścią :cool3:

Schronisko powinno dopilnować jej sterylizacji - inaczej ich postawa nie będzie miała nic wspólnego z przeciwdziałaniem bezdomności czy handlu psami :shake:

najpierw sterylka a potem dom ....podpisuje sie podtym

Posted

schronisko sterylizuje psiaki. Ale ludzie spokojnie ;) Jak Karolina sama napisała to znajomy rodziców więc na pewno jeśli nie w schronisku to wysterylizuje ją gdy tylko do niego trafi ;) Obcemu tak na słowo się nie ufa, ale znajomy...

Posted

[quote name='Wola']schronisko sterylizuje psiaki. Ale ludzie spokojnie ;) Jak Karolina sama napisała to znajomy rodziców więc na pewno jeśli nie w schronisku to wysterylizuje ją gdy tylko do niego trafi ;)
oby - bo jak już Państwo polubią swoją pupilkę to potem będzie "szkoda ją krzywdzić" :cool3: (ja nie kraczę - tylko znam życie...)

Posted

Ja jestem jak najbardziej za sterylizacja jeśli się hodowli nie prowadzi :) wiem że mama Karoliny, a pracownica schroniska też dobrze wie jak to jest gdy ludzie "mnożą bezdomność" więc na pewno sterylizacji dopilnują ;)

Posted

Benia już dzis poszła do domku!! :multi: Lecz nie do tego pana do pilnowania firmy, lecz do bardzo fajnie rodziny..na wieś będzie miała bardzo duuużo do biegani i ciepłe posłanko w domu. Przynajmiej nie będzie w kojcu siedzieć. Co do sterylki jeszcze sie nie pytałam, niedługo wezmę kontat do państwa i się popytam i poprosze o kilka zdjęć z domku!