Jump to content
Dogomania

PUCHATY MINI - CUKIERECZEK... Zosia porzucona koło windy... MA NAJWSPANIALSZY DOMEK!!

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja coś o tym oddawaniu szczeniąt przez Ule wiem :roll:
jak miała przyjść i oddać mi Zuzie to sie dwie godziny spóźniła i dojść nie mogła bo chyba zawracała cały czas z powrotem do domu :roll::shake:
Wywiad środowiskowy wywiadem ale potem nie jest też łatwo Ulka działa na zasadzie rentgena musi wszystko prześwietlić, upewnić sie a i tak do konca ma jakieś wątpliwości. Ale to bardzo dobrze :diabloti:

a teraz drugą Zuzie Zosie sobie pod skrzydła wzięla, pierwsze jak na Uli łożku zobaczyłam tą kluseczke to mi sie łezka w oku zakręciła, jakbym moje małe Zuziątko zobaczyła :loveu:

Zosia też znajdzie na pewno szczesliwy domek, mama Ula o to zadba :loveu:

Posted

No tak, prawie ;) w sumie Zuzia to mnie dwa wieprza kosztowała:lol:

Świnka to dobry sposób na Ule, polecam, sprawdzony :cool3:
w każdym razie Rudzia u Uli ma raj na ziemi, Boże co ona jej do jedzenia daje i kupuje za cuda :roll::crazyeye: Rudzia od tych delicji nie ma już w klatce miejsca i musi luzem po mieszkaniu chodzić, i dobrze bo gruba by była.

ps. jeśli ktoś chce Zosie, to prosze najpierw sobie sprawić świnke i zastosowac handel wymienny ;)

Posted

Hanek?? co ze spacerkiem? proponuje że jak mrozek troche chwyci to wpadniesz na moją "miejską" łąkę? :cool3: i Ulka wpadnie i pójdziemy do dziadków w końcu po książkę na którą czekam w kolejce -to niedaleko gdzieś mojej łąki. No albo w niedziele tam pójdziemy nie czekając na mrozek? poprostu moja Zuzia +błoto = :shake: kąpiel każdorazowo, ale to nic jak sie ma wyszaleć z Berylkiem to co tam. To jak?

Posted

A co to się tu o mnie wypisuje :evil_lol:
Echh gdyby tylko się tak dało - za każdego pieska - świniorek :loveu:

Dorixx cieszę się, że kontrola poadopcyjna Rudzi wypadła pomyślnie :oops: mimo że akurat trafiłaś na moment kiedy nie było wymienione i zjadła sianko :oops:
Spacerek koniecznie w tym tygodniu :multi:

Posted

:shake:

Ulaa napisał(a):
A co to się tu o mnie wypisuje :evil_lol:
Echh gdyby tylko się tak dało - za każdego pieska - świniorek :loveu:

Dorixx cieszę się, że kontrola poadopcyjna Rudzi wypadła pomyślnie :oops: mimo że akurat trafiłaś na moment kiedy nie było wymienione i zjadła sianko :oops:
Spacerek koniecznie w tym tygodniu :multi:

kontrola Rudzi wypadła rzeczywiście nadspodziewanie pomyślnie ale tej "emerytki "to długo Ci nie zapomne Ty już wiesz kochanie o co chodzi :diabloti::angryy:

Posted

jak dla mnie narazie niedziela aktualna, bo tylko w niedziele mam wolne :shake: zapraszam Ciebie i Hanek na spacerek a potem na kąpiel i browarka tzn na kąpiel Zuzie i ewentualnie Beryla-moge z nim do wanny wleźć mam wprawe w bydlątkach i wykapać każde po kolei, Was laski do wanny nie wsadze ;)

Posted

dorixx napisał(a):
Hanek?? co ze spacerkiem? proponuje że jak mrozek troche chwyci to wpadniesz na moją "miejską" łąkę? :cool3: i Ulka wpadnie i pójdziemy do dziadków w końcu po książkę na którą czekam w kolejce -to niedaleko gdzieś mojej łąki. No albo w niedziele tam pójdziemy nie czekając na mrozek? poprostu moja Zuzia +błoto = :shake: kąpiel każdorazowo, ale to nic jak sie ma wyszaleć z Berylkiem to co tam. To jak?

Spacerek jest konieczny, tylko ja nie mogę w niedzielę, mogę jutro rano (o 12 mam busa), albo dopiero po weekendzie. No:)

Posted

dorixx napisał(a):
jak dla mnie narazie niedziela aktualna, bo tylko w niedziele mam wolne :shake: zapraszam Ciebie i Hanek na spacerek a potem na kąpiel i browarka tzn na kąpiel Zuzie i ewentualnie Beryla-moge z nim do wanny wleźć mam wprawe w bydlątkach i wykapać każde po kolei, Was laski do wanny nie wsadze ;)

No to ja znowu zrobię bu. A kiedy masz dorixx następny wolnydzień?

Posted

dorixx napisał(a):
Hanek, ja nie moge inaczej-niedziela to jedyny dzień w jaki moge poszaleć-dziecko u dziadków- mąz w pracy-zyć nie umierać,
no albo sobota po południu

No dobrze! To ja spróbuję z tą niedzielą, bo jutro po południu nie mam jak zupełnie. No i w niedzielę nie mogę po 15, uff.

Ulaa, a Ty jak z planami?

Posted

dorixx napisał(a):
To w niedziele do południa ? Hanek to usprawiedliwienie z Fundacji Ci napiszemy :cool3:

Heheh, na nic się nie zda, po prostu spacerek z Wami odbędę kosztem widzenia z moim Szmerem:oops: Ale on wybaczy!

Posted

roza napisał(a):
A może mała kudłata sunieczka dla naszej córci:razz:?ale jest słodziutka a nasza Sarusia niepocieszona bo z Brusskiem nie ma jak wychodzić na spacerki bo to smok wielki i ciągnie na smyczce

Ciotki wy to GG a tutaki piekny pst wysmarowany. Może rzeczywiście dla córci małą. No i z tego co wyczytałam na innym watku świnka w tym domu jest. Zawsze można podmienic Ulce :razz::razz::razz:

Posted

Tak czytam sobie i juz sama nie wiem o co i o kogo tu chodzi, ale jednak mysle ze o tego malego brzdaca a przeciez Ewa tez pisala ze ma domek dla brzdaca, a ja tylko jeszcze dodam ze jakbys Ulka potrzebowala karmy to u mnie jeszcze troche karmy dla szczeniat.

Posted

bea_m napisał(a):
Ciotki wy to GG a tutaki piekny pst wysmarowany. Może rzeczywiście dla córci małą. No i z tego co wyczytałam na innym watku świnka w tym domu jest. Zawsze można podmienic Ulce :razz::razz::razz:

Chyba nie doczytałaś... świnka jest nieadopcyjna :roll: A poza tym nowy kochany domek Brutuska najpierw musi wyleczyć łapkę Brutuska, żeby jakiegoś szkraba przygarnąć. Bo jeszcze by znowu sobie kuku zrobił szalejąc z dzieciakiem ;)

hanek napisał(a):
Oj dorixx, Szmer został stworzony do wyższych celów:cool1:

O TAK. Np do ogłoszeń na stronkę :razz:

Ada-jeje napisał(a):
Tak czytam sobie i juz sama nie wiem o co i o kogo tu chodzi, ale jednak mysle ze o tego malego brzdaca a przeciez Ewa tez pisala ze ma domek dla brzdaca, a ja tylko jeszcze dodam ze jakbys Ulka potrzebowala karmy to u mnie jeszcze troche karmy dla szczeniat.

Ja też, ale ona nie chce karmy. Lubi tylko: surowe mięso, pedigree w saszetkach, parówkę, śmietankę, serek.
A wujek Fankifank dba o to, by brzuszek małej nie burczał. Wczoraj specjalnie zakupy zrobił :cool3:

hanek napisał(a):
Ciekawe jak minęła Zosi noc. I jak długo jeszcze pozostanie pod opiekuńczymi skrzydłami Ulii i fankiegofanka!

Zosia dawała wieczorem w kośc nieźle :mad: Rozszalała się z Nikolą (3 latnią siostrzenicą TZ-ta) a jak przyszła poraz na spanie i trzeba było je rozdzielić to jedna i druga w histerię :roll: I darły się tak, jedna w jednym pokoju, druga w drugim. W końcu puchacikowa zrobiła koopę na gazetki grzecznie, pobrykała jeszcze trochę przy klatce oburzonego Pączka, szczękającego ze złości zębami. No i dawaj na łóżko... To zeskakuje to prosi by ją wyłożyć i tak w kółko :roll:

W końcu zgasiliśmy światło i wszystko, to się uspokoiła. Spała aż do rana wtulona :loveu:

A za pierwszym razem jak TZ ją zobaczył, to aż zaniemówił, że ona taka maleńka :loveu: a na fotkach się większa wydaje.