mulinka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 ta śliczna sunia to Bellisia, mieszka razem z mamą Bellą w pustostanie w Łodzi tutaj jest ich wspólny wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101776 Sunia ma teraz 6 tygodni, najprawdopodobniej urodziła się ok. 1 grudnia. Malutka ma dłuższe i puchate futerko. Przypomina kaukaza ale oczywiście będzie duuużo mniejsza. Nie jest podobna do Mamy, może tylko z koloru. Wygląda zdrowo i jest słodką kluseczką. Panie, które dokarmiaja sunie dbają żeby nie była chudzinką :wink: Dokazuje jak każdy szczeniaczek w tym wieku: sprawnie chodzi, obgryza rękawy i powarkuje przy czesaniu ale jest przy tym przesłodka. Mamy nadzieję, że szybciutko znajdzie się chętny na tą ślicznotkę bo uroku ma co nie miara. aby powiększyć zdjęcie trzeba kliknąć na miniaturkę: kontakt e-mail: [email protected] prosimy o pomoc w znalezieniu dobrego domu dla Bellisi w pustostanie jest bardzo zimno :( Quote
mulinka Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 ruru podarowała Bellisi piękny bannerek - dziękujemy :) serdecznie zachęcam do wklejania go do podpisu, jeśli ktoś z Was ma jeszcze miejsce - dziękuję wystarczy skopiować poniższy kod, kliknąć na Panel Użytkownika, potem Edytuj podpis i już można wkleić :smile: [noparse][/noparse] Quote
Izis Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 No śliczna jest :-) ale do mamy faktycznie mało podobna. No chyba tylko w tym, iż jest dzielna i przeżyła w takim zimnym miejscu bez ogrzewania a taka maleńka przecież jest :-( Quote
kelko Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Mała zostanie niedługo zaszczepiona - za szczepienie mają zapłacić sąsiedzi pań dokarmiających. Chętnie wzięliby małą, ale mają już trzy przygarnięte duże psy, a to starsi państwo. Serdeczne dzięki za szczepienie! Czy ktoś może poogłaszać małą w necie, bo ja mam wolne łącze? Quote
mulinka Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 ja ogłoszę Bellisię na ale.gratka, założę jej osobny wątek na forum Niechciane i Zapomniane może ktoś mógłby ją ogłosić na allegro ? bardzo prosimy... sunia jest po pierwszym odrobaczeniu - dzięki Tusi z forum Niechciane i Zapomniane Quote
mulinka Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 malutka sama je i bardzo się cieszy na widok pań, które dokarmiają ją i jej mamę Quote
pusia2405 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ja mogę małą ogłosić na allegro. Tylko poproszę na pw instrukcję co napisać i nr tel kontaktowy;). Quote
mulinka Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 dziękuję Pusiu, prześlę Ci trochę później na pw dane do kontaktu Quote
mulinka Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 kto pokocha malutką i daj jej dom ? Quote
mulinka Posted January 16, 2008 Author Posted January 16, 2008 ogłoszenie Bellisi na ale.gratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/916565_sliczna_puchata_6_tygodniowa_sunia.html Quote
mulinka Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 szukamy chociaż domu tymczasowego dla malutkiej Quote
mulinka Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 ruru dziękuję za bannerek i za to, że masz go w podpisie :) Quote
mulinka Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 kelko wydrukowała i porozwieszała ogłoszenia - dziękujemy :smile: Quote
mulinka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 zobaczcie jakie piękne ogłoszenie zrobiła Bellisi kelko ogłoszenia też porozwieszała - dziękujemy :) ******************************************************* Na jednym z łódzkich osiedli oszczeniła się suka pilnująca terenu budowy. To śliczne maleństwo jest jedynym szczeniaczkiem z miotu, któremu udało się przeżyć w zimnym pustostanie. Pozostałe padły wkrótce po urodzeniu z powodu wychłodzenia. Suką i maluchem zaopiekowały się osoby o dobrym sercu, które zaczęły je systematycznie dokarmiać i przygotowały im prowizoryczną budę w pustostanie. Dzięki temu szczeniakowi udało się przetrwać. Suczka ma obecnie 6 tygodni, kilka dni temu została odrobaczona i czeka na pierwsze szczepienie przeciwko chorobom zakaźnym. Jest śliczną, puchatą kuleczką, potrafi sama jeść, jest ufna - lubi pieszczoty i zabawy z człowiekiem. Prawdopodobnie będzie psem średniej wielkości (jej mama ma 52 cm w kłębie). Obecnie szukamy dla małej kochających właścicieli, najlepiej na stałe. Ponieważ jest zima, czekamy również na propozycje opieki tymczasowej (tzn. wzięcia szczeniaczka do domu na określony czas, do chwili znalezienia domu stałego). W opiece tymczasowej pomoc zapewnią wolontariusze forum dogomania.pl (szukanie domu stałego, ogłoszenia, szczepienia profilaktyczne). Osoby zainteresowane adopcją suczki są proszone o kontakt: tel. 0888 14 88 10 e-mail: [email protected] Quote
ciapuś Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Sunia jest śliczna i mam nadzieję, że szybko znajdzie dom Quote
pusia2405 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Ogłoszenie na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=299441947 Quote
mulinka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 pusia2405 napisał(a):Ogłoszenie na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=299441947 dziękuję kochana :loveu: Quote
mulinka Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 osobny wątek Bellisi na Niechciane i Zapomniane: http://niechcianeizapomniane.org/forum/puchata-6-tygodniowa-sunia-bellisia-prosi-o-ciepy-dom-vt1234.html Quote
kelko Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Mam kłopoty z dostępem do sieci :shake: Mulinko, onet też mi padł... Jeśli coś wysyłałaś to siedzi na serwerze... Dzięki za allegro Pusiu! Quote
ruru Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Jak się miewa śliczna, puchata kluseczka Bellisia? Czy domki już się o nią biją? Quote
Recommended Posts