Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli Was jako wolontariuszek nie wpuszczają to tym bardziej nie wpuszczą mnie - postronnej osoby, a już napewno nie dadzą mi psa na spacer:-(... Volontariuszka... Ja bez dotykania jej sierści zakochałam się od pierwszego wejrzenia, rozmawiałam nawet z rodzicami, narazie ciężko, ale chciałabym tą suczkę...:placz: Nie mogę przestać o niej myśleć...

Posted

Bonsai... Obiecuję, że spróbuję jutro lub w następnym tygodniu, bo od czwartku jestem w Poznaniu na uczelni i wracam dopiero w niedzielę... Ale czuję, że Afra nie da mi spokoju... Czeka mnie noc bez snu...

Posted

Ok, trzymam za słowo. A może na spacerku tak się nią zakochasz, że jeszcze tego samego dnia będzie spała u Twych stóp...? ;)

Życzę Wam tego!

A taki mały off: może zrobimy kiedyś spotkanie dogomaniackie kaliszan z psiakami? Kiedyś były próby, ale nie wyszło... :P

Posted

Ja już wpadłam po uszy!!:loveu::loveu:... Ale narazie nic nie mówię...

Co do off-u to ja chętnie, jeśli pytanko było skierowane również do mnie, tyle że mogę oferować tylko swoją obecność... Moje 4 łapki cieszą już swoją obecnością psiaki za Tęczowym Mostem...

Posted

No to czas najwyższy kolejne 4 łapki wybrać... :) A najlepiej pomóc tym najbiedniejszym ze schroniska. Twój psiak za TM z pewnością chciałby, aby ktoś się Tobą opiekował tak jak robił to on, gdy mógł być obok Ciebie.

Ale oczywiście spotkanie mile widziane, ale przenieśmy się na kaliski wątek na spotkaniach, aby tu bałaganu nie robić. Tylko najpierw trzeba odkopać gdzies nasz atek... :eviltong:

Posted

A jeśli mogę zapytać, to jak wygląda sprawa z suńką?? Bo pisałaś, że była jedna konkretna osoba zainteresowana Afrą?? Wiadomo coś więcej?? Rozmyślam o niej cały dzień, rodzicom narazie nie odpuszczam, ale chciałam wiedzieć czy w jej przypadku jest też możliwy tymczas?? Rozważam wszystkie opcje... Przepraszam, jeśli zadaję kłopotliwe pytania...

Posted

Dzisiaj odebrałam e-mail, w którym były po prostu konkretne pytania, dość rzeczowe. Odpowiedzi jeszcze nie uzyskałam. Po za tym zawsze wygrywa lepszy. :cool3:
Suczka cały czas siedzy w boksie, większego zainteresowania nią w schronisku nie ma. Od dawna nie była na spacerku, bo nie ma wolontariatu... Tymczas jest możliwy dla każdego psiaka, jednak trzeba się spodziewać, że niekiedy może trwać to długo, a potem trzeba coś ewentualnie z psiakiem zrobić. Nie byłoby nic gorszego od wzięcia na tymczas, a potem oddania do schroniska. Ale to pewnie wiesz. :)

Wątek spotkaniowy: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36342&page=8

Posted

Wiem, wiem, oddanie nie wchodziłoby w grę, to poprostu byłby sposób "podejścia":cool3: i dania rodzicom czasu na oswojenie się z nowym domownikiem, bo dla nich odejście Axla też bylo ciężkim przeżyciem i teraz mają blokadę (pewnie wbrew sobie i swojemu sercu, bo podejrzewam, że też tęsknią za lapkami w domu i serce mówi im inaczej). Proszę nie miej tylko do mnie pretensji, że tak piszę tu o swoich przemyśleniach...

Posted

Piękna czarnulko... Ogrom mizianka dla Ciebie, póki co tylko wirtualnie:-(, ale w następnym tygodniu wybierzemy się na spacerek:lol: Chyba się zakochałam, bo myślę o Tobie bezustannie...

Posted

być może jest szansa na to, że wolontariusze będą mogli być dalej wolontariuszami. Trzeba tylko sprawdzić. Ja niestety mogę pójść dopiero za tydzień...

Posted

Trochę więcej zdjęć suni, może ktoś sie wreszcie zakocha. :loveu:

Ciemne zdjęcie, ale widać jej śliczną budowę ciała

tę mądrość aż widać na pyszczku :loveu:

Z mala_pijawka

Posted

Bonsai napisał(a):
He, he, najlepiej pracuje mi się nocą. ;)

Ja tez tak miałam...
Teraz to chodze spać z kurami a wstaję jaktylko najpóźniej się da :evil_lol:. Tak mi sie pozmieniało...:cool3:

Posted

Reno2001 napisał(a):

Teraz to chodze spać z kurami a wstaję jaktylko najpóźniej się da :evil_lol:. Tak mi sie pozmieniało...:cool3:

Oj tak, zdecydowanym minusem chodzenia późno spać jest to, że potem ciężko wstać. Ale cóż, czasami trzeba się poświęcić. :)

Posted

Prawdopodobnie wpuszczą wolontariuszy, gdy ci przyjdą. Ja niestety odwiedzę schronisko najprędzej za tydzień. Już się nie mogę doczekać! :)

Tymczasem Afra się przypomina. Niestety, nikt o nią nie pyta... :(