Jump to content
Dogomania

Fraszka - suczka w typie sheltie chce pokochać nowego pana. HAPPY END :))

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Waxy napisał(a):
ulubiona zabawka - kot :razz:. Nie do wiary, że Fraszka mieszka do tego w Gdańsku :loveu:

Iiii ... taki tam Gdańsk - bardziej wieś pod gdańskiem!
Byłam z dziewczynami w zoologu - holendra już tam panie znają i wiedza, ze jak przynosi w pysku zabawki do kasy - to ja się ugnę i kupię, Fraszka wzięła przykład i capnęła świńskie ucho -- woli żarcie niż zabawki, tylko to ucho było właściwie większe od niej i ciągle sie o nie potykała, jako nowy klient dostała ucho za darmo!
No nic tylko ją do sklepów zabierać - jeszcze zarobię!
Enchantress* - na razie robię fotki aparatem tel. jak umiesz wkleić to Ci prześlę Mms-a? wczoraj pstrykałam z bitwy łózkowej:evil_lol:

Posted

Itske napisał(a):
Iiii ... taki tam Gdańsk - bardziej wieś pod gdańskiem!
Byłam z dziewczynami w zoologu - holendra już tam panie znają i wiedza, ze jak przynosi w pysku zabawki do kasy - to ja się ugnę i kupię, Fraszka wzięła przykład i capnęła świńskie ucho -- woli żarcie niż zabawki, tylko to ucho było właściwie większe od niej i ciągle sie o nie potykała, jako nowy klient dostała ucho za darmo!
No nic tylko ją do sklepów zabierać - jeszcze zarobię!
Enchantress* - na razie robię fotki aparatem tel. jak umiesz wkleić to Ci prześlę Mms-a? wczoraj pstrykałam z bitwy łózkowej:evil_lol:

Widać Fraszeńka pojętna. :cool3: Uczy się od starszych kolegów i koleżanek jak przetrwać w buszu sklepu zoologicznego. Zazdroszczę takiego psa!

Umiem - i bardzo chętnie mogę wstawić! Przesyłaj śmiało.

Arlene napisał(a):
Fraszka jest piękna i jak widzę, też uwielbia się bawić (z) kotem :lol:
Powytulaj Ją ode mnie :)

Itske napisał(a):
Kot ma świętą cierpliowść i znosi Fraszkowe karesy i ciagania za ogon ze stoickim spokojem:lol:

Miejmy nadzieje że kot przeżyje następny nalot Fraszkowy! :loveu:

Posted

Waxy napisał(a):
No no Fraszka to niezła cwaniara. Podkrada świńskie ucha :evil_lol: Wieś pod Gdańskiem O.O ? Hymm..

ale o co chodzi z tą wsią?
Nie lubisz?

Posted

Waxy napisał(a):
A nie, że nie lubię. NIE ZNAM :evil_lol: aa Fraszka ciśnie się gdzie najlepiej :evil_lol:

Ta... najlepiej w nocy na mojej poduszce, tylko ogonem mnie laskocze i budzi:diabloti:
wsi nie znasz? w ogóle wsi? czy naszejw wsi?
nic straconego, jak się tu przeprowadziłam z Gdańska - to moje dziecko pierwszy raz krowę na żywo zobaczyło:evil_lol:, ale teraz juz bysmy nie wróciły do miasta- zima tak sobie, nie ma gdzie iśc na spacer - ciemno itp, ale wiosna, lato/ ha! jezioro (duże i czyste, las) no i koniki:lol:. No i takiej gromadki zwierzaków to ja sobie w blokach nie wyobrażam!

Posted

Nie znam w ogóle żadnej wsi pod Gdańskiem. Nie przypominam sobie w każdym razie :eviltong: No ta mówię, Fraszka się ciśnie wszędzie gdzie najlepiej :diabloti: Yhy to najlepsze.. Krowa w bloku :roflt:

Posted

Moja kochana Fraszeczka tak cudownie wygląda u ciebie ITSKE! :loveu:
Ma zupełnie inny wyraz pyszczka niż w schronisku! Wkleiłam do metamorfoz.
Sama słodycz! :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

W piątek sterylizacja
Nauczyła się jeść suche, chociaż gotowany indyczek smaczniejszy:evil_lol: i to woli
O wiele mniej siusia w domu
Dalej kłóci się z łysolem
poproszę moje dziecko osobiste to wieczorem wstawi zdjęcia

Nie doszły zadne papiery ze schronu - możesz sprawdzić, czy wysłali????????

Posted

Itske napisał(a):
W piątek sterylizacja
Nauczyła się jeść suche, chociaż gotowany indyczek smaczniejszy:evil_lol: i to woli
O wiele mniej siusia w domu
Dalej kłóci się z łysolem
poproszę moje dziecko osobiste to wieczorem wstawi zdjęcia

Nie doszły zadne papiery ze schronu - możesz sprawdzić, czy wysłali????????

O matko. Sterylizacja. Ja swoją Wenę na sterylizację zaprowadzę za miesiąc. Ale już się boję. :roll:

Wygłaskaj ją odemnie i wyściskaj mocno!
A grzywaczkę nie. Bo jest niegrzeczna dla nowego domownika!

Jasne. Dopytam się czy wysłali. Tj. powinni wysłać i z tego co mi mówili to wysłali. Aczkolwiek z tą naszą pocztą jest różnie. :roll:

Posted

Enchantress* napisał(a):
O matko. Sterylizacja. Ja swoją Wenę na sterylizację zaprowadzę za miesiąc. Ale już się boję. :roll:

Wygłaskaj ją odemnie i wyściskaj mocno!
A grzywaczkę nie. Bo jest niegrzeczna dla nowego domownika!

Jasne. Dopytam się czy wysłali. Tj. powinni wysłać i z tego co mi mówili to wysłali. Aczkolwiek z tą naszą pocztą jest różnie. :roll:

o zadne takie, łysol owszem jest starszą panią i woli spokój - ale pierwsza nie zaczepia, a Fraszuniek jest namolny, nachalny i uparcie prowokuje łysola:diabloti:
na spacerach budzi zainteresowanie swoim wyglądem i niezwykle przyjaznym zachowaniem
a nad morzem wpakowała się do wody - a było zimno! to dzielna dziewczyna!

Posted

trzymam kciuki za fraszunie. dziewczyny śliczne zdjęcia szczególnie to na ramieniu. cudo. ona jest prześliczna. kinguś dzięki wszystko doszło. istke tak się cieszę że ona u ciebie szczęśliwa jest.:loveu:

Posted

Itske napisał(a):
o zadne takie, łysol owszem jest starszą panią i woli spokój - ale pierwsza nie zaczepia, a Fraszuniek jest namolny, nachalny i uparcie prowokuje łysola:diabloti:
na spacerach budzi zainteresowanie swoim wyglądem i niezwykle przyjaznym zachowaniem
a nad morzem wpakowała się do wody - a było zimno! to dzielna dziewczyna!

Boże! Na co ty pozwalasz mojej Fraszeczce! Żeby do wody wchodziła w temperaturze -5stopni ? :eviltong:

madziamn napisał(a):
trzymam kciuki za fraszunie. dziewczyny śliczne zdjęcia szczególnie to na ramieniu. cudo. ona jest prześliczna. kinguś dzięki wszystko doszło. istke tak się cieszę że ona u ciebie szczęśliwa jest.:loveu:

Super że wszystko doszło.
Ja również cieszę się że Fraszuśka jest u ITSKE :loveu:.

Posted

Dziewczyna już po sterylce, leży biedniutka z kaftanikiem zawiązanym na pleckach, tzreba ją będzie izolowac od innych potworów, żeby jej teraz krzywdy nie zrobiły
no i sterylka okazała się deską ratunku - jeden jajnik powiększony i z krwią:shake:, no ale już po wszystkim!
jutro i w niedzielę zastrzyki, p-ból i p-zapalne, kaftanik 10 dni, do jedzenia indyczek i uważać, żeby Fraszuniek nie szalał (to bedzie najtrudniesze:evil_lol:)

Posted

no tak troszkę ma ten anielski pysio :diabloti:duszyczki w sobie ale jest tak kochana że trudno miec do niej o to żal. ucałuj mordeńkę. bidulka ale dojdzie do siebie a zabieg rzeczywiscie i zdrowie jej poprawił. kochana suniulka.

Posted

Jest Kochana i bezproblemowa, mój TZ był absolutnie pzreciwny, aby kolejny pies został u nas na stałe, teraz tylko się śmieje i mówi do niej "stała tymczasowiczko", nie bardzo toleruje psy w łóżku, więc grzecznie ją wyprasza, inne wyrzucał, A Fraszka mądralińska, jak TZ przyeżdża do domu ( ku jej radosci nie za często) to śpi na poduszce przy łózku, jak TZ wyjeżdża sunia natychmiast wprowadza się na swoje miejsce przy moich plecach.
Jest bardzo przyjazna, nikogo nie zaczepia, można z nią iść wszędzie, idealna w samochodzie, nic nie niszczy jak zostaje sama, nie wyje, nie piszczy, daje pospać rano, nie grymasi przy jedzeniu, nie trzeba jej trzymac na smyczy, jedyna wada - usiłuje jeździć ze mną do pracy - i rano jest ganianie i zabawa w łapanie Fraszki - do nowej pracy nie mogę jej zabierać ( na razie:diabloti:), nawet przewalczyła introwertyzm łysolka i zdarza się, że razem się bawią! ( co znając charakter mojego nagusa jest niezwykłym wyczynem)
i w ogóle jest mięciutka i fajna do głaskania i lubimy ją ogromnie!

Posted

Itske napisał(a):
Goi sie bardzo ładnie, Fraszolec juz całkiem nieźle, nawet zaczyna się bawić.

Bardzo proszę żebyś mocno wycałowała Fraszusie od ciotki Enchantesski!
Mam nadzieje że psinka szybko dojdzie do siebie po sterylce.
Ale zdjęć od czasu jednej fotki załączonej 25 stycznia to ja nie widzę! :roll: