Ewa&Diuk Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [FONT=Times New Roman]Suczka Liszka (bo jest podobna do liska ;) [/FONT][FONT=Times New Roman]) zamieszkała u mojej siostry Ani.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W drodze do domu jechała grzecznie w bagażniku. Po przyjeździe została wyprowadzona przez młodego kawalera na spacer ,wykąpana i nakarmiona . Jest bardzo łagodna, trochę wylękniona, ale po woli się oswaja. Uwielbia głaskanie po mordce – staje wtedy nieruchomo i można ją tak głaskać i głaskać.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Myślę, że trafiła naprawdę najlepiej, jak mogła :multi:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ewa[/FONT] [FONT=Times New Roman]www.weimaraners.pl [/FONT] Quote
Poker Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 FANTASTYCZNIE :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
liska Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 Tak, mamy super sunię:multi:(liskę)! Jesteśmy zachwyceni Jej łagodnością i delikatnością.Powolutku się oswaja z nami,zwiedziła ogródekl.Po jedzonku spała 5 godzin!!Mam nadzieję,że jutro już będzie odważniejsza:lol: Quote
magdyska25 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Co za wiadomość!!!!!!!!!!!! No i suńka już w nowym domku:multi::multi::multi: Poprosimy moze jakieś zdjęcia z domku.:) Quote
liska Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Liska woli spać na zewnątrz.Trochę się martwię bo nie bardzo ma chęć spać w budzie.Kusimy ją tam smakołykami a ona woli na podeście przy drzwiach.Położyłam tam w końcu koc.W nocy jest zimno...Do domu wchodzi po dłuższych zaproszeniach.Dziś rano już nie tylko machała ogonem,na nasz widok(ogon jest piękny po uczesaniu) ale zrobiła radosną rundę w szalonym biegu po ogrodzie!Z naszą kotką chciała się bawić ale Kicia nie chciała...może później. Quote
Poker Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Ale się ciesze,że sunieczka ma domek i to jaki :loveu: Jak poczuje domowe ciepełko,to nie będzie chciała potem wyjść z domku,jeszcze zobaczycie.:lol: Quote
magdyska25 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Dobrze że tak pozytywnie jest nastawiona do kotki. Teraz już wszystko musi być dobrze. Jeszcze przekona się do mieszkania:cool3: Zonia teraz to tylko trzeba zmienić opis:multi: Quote
zonia Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Zdjęcia są piękne, bardzo się cieszymy że Liska trafiła do dobrego domu;) Quote
liska Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Liska oswaja się szybciutko.Dziś zaczęła "pilnować"-obszczekuje obcych.Ale do budy nie chce.Może macie jakieś doświadczenia jak namówić ją do spania w budzie?nie wygląda na zmarzniętą ale jak przyjdą może mrozy?:cool1: Ania Quote
Poker Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 po co jej buda :crazyeye:przyzwyczajaj ją do łóżeczka :eviltong::cool3: śliczna jest i dzieciak też. Quote
liska Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 W tym rzecz,że wychodzimy z domu na długo i Liska zostaje w ogrodzie.A jak będzie zimno i deszcz?:-( Quote
magdyska25 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 a do domu też nie chce wchodzić?? Może namówić ją jakimiś przysmakami?? Quote
liska Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 wchodzi owszem jak ją b.ładnie poprosimy,ale zaraz chce na dwór.może jest tak przyzwyczajona?weterynarz powiedział,że widocznie tak jej dobrze i jego piesek też tak sypia Quote
magdyska25 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 To najwyraźniej jest przyzwyczajona do mieszkania na zewnątrz...tylko najgorsze że do budy nie chce wejść....:shake: Próbowaliście wsadzić jakiś smakołyk do budy?? Może wtedy mała się przełamie i wejdzie... Zonia a w jakiej klatce w schronisku była Liska? Chodzi mi na zewnątrz czy w tych ocieplanych?? Quote
Recommended Posts