Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Suczka Liszka (bo jest podobna do liska ;) [/FONT][FONT=Times New Roman]) zamieszkała u mojej siostry Ani.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W drodze do domu jechała grzecznie w bagażniku. Po przyjeździe została wyprowadzona przez młodego kawalera na spacer ,wykąpana i nakarmiona . Jest bardzo łagodna, trochę wylękniona, ale po woli się oswaja. Uwielbia głaskanie po mordce – staje wtedy nieruchomo i można ją tak głaskać i głaskać.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Myślę, że trafiła naprawdę najlepiej, jak mogła :multi:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Ewa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]www.weimaraners.pl [/FONT]

Posted

Tak, mamy super sunię:multi:(liskę)! Jesteśmy zachwyceni Jej łagodnością i delikatnością.Powolutku się oswaja z nami,zwiedziła ogródekl.Po jedzonku spała 5 godzin!!Mam nadzieję,że jutro już będzie odważniejsza:lol:

Posted

Liska woli spać na zewnątrz.Trochę się martwię bo nie bardzo ma chęć spać w budzie.Kusimy ją tam smakołykami a ona woli na podeście przy drzwiach.Położyłam tam w końcu koc.W nocy jest zimno...Do domu wchodzi po dłuższych zaproszeniach.Dziś rano już nie tylko machała ogonem,na nasz widok(ogon jest piękny po uczesaniu) ale zrobiła radosną rundę w szalonym biegu po ogrodzie!Z naszą kotką chciała się bawić ale Kicia nie chciała...może później.

Posted

Ale się ciesze,że sunieczka ma domek i to jaki :loveu:
Jak poczuje domowe ciepełko,to nie będzie chciała potem wyjść z domku,jeszcze zobaczycie.:lol:

Posted

Liska oswaja się szybciutko.Dziś zaczęła "pilnować"-obszczekuje obcych.Ale do budy nie chce.Może macie jakieś doświadczenia jak namówić ją do spania w budzie?nie wygląda na zmarzniętą ale jak przyjdą może mrozy?:cool1:
Ania

Posted

wchodzi owszem jak ją b.ładnie poprosimy,ale zaraz chce na dwór.może jest tak przyzwyczajona?weterynarz powiedział,że widocznie tak jej dobrze i jego piesek też tak sypia

Posted

To najwyraźniej jest przyzwyczajona do mieszkania na zewnątrz...tylko najgorsze że do budy nie chce wejść....:shake:
Próbowaliście wsadzić jakiś smakołyk do budy?? Może wtedy mała się przełamie i wejdzie...
Zonia a w jakiej klatce w schronisku była Liska? Chodzi mi na zewnątrz czy w tych ocieplanych??

• 2 weeks later...