albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 unlikely nieprawdopodobny, mało prawdopodobny, nieoczekiwany ---------------------------- dziwne słowo w wynikach ... cholera wie o co chodzi .... Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 1)Free thyroxine is within normal range, the presence of hyper- or hypothyroidism is unlikely dla mnie to brzmi mniej więcej tak .... wolna Tyroxine jest w normalnym zakresie , istnienie czy tez występowanie hyper - or hypothyroidism jest nieprawdopodobne ...tylko nie wiem co to te hyperthyroidism i hypothyroidism .... Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 ok juz wiem ...hypothyroidism to niedoczynnosć tarczycy a hyperthyroidism to nadczynnosc ...miałem kurde racje wcześniej hehe czyli jest nadczynnosc i niedoczynnosc nieprawdopodobna ...tak mi sie zdaje ....jak ktos zna sie lepiej prosze o kontakt chocby na priva ...jak wroci Cioteczka Rybka to Ja pokatuje troszke ..... czyli jest ok :):):) bo zawartosć FT4 (free thyroxine) jest w normie dlatego wystepowanie hypo i hyperthyroidism jest nieprawdopodobna .... słowa hyperi hypothyroidism pewnie sa pochodzenia od thyroxine .... czyli oznaczają zawartośc thyroxine ....hyper zbyt wiele tego izmu i hypo zbyt mało hehe izmu ...w moim przypadku idiotyzm pewnie ....ok koniec domniemywań wazne ze psiak czuje sie ok Quote
albiemu Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 co znalazłam na pw wysłałam ale .... chociaż bardzo chce to kurde pomóc nie potrafię ... :sad: Quote
Kudłata Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Z tymi wynikami badań to nie fajna sprawa - jakiś czas temu chodziłam po rzeszowskich wetach z wynikami mojej Azji - czterech stwierdziło, że ma wzorowe, jeden, że jest ropomacicze, jeden, że ciężka niewydolność nerek, drugi, że zapalenie w nerkach, jeszcze jeden stwierdził, że to jakieś dziwne wyniki i trzeba zrobić usg brzucha to może to coś wyjaśni. Skończyło się na tym, że sama siedziałam z podręcznikiem z weterynarii na kolanach, a później okazało się, że to było zapalenie ucha...:roll: Ech, trzymaj się i pozdrowienia dla Zarapi. Też mam linienie w domu... kłaki są wszędzie :lol: Quote
Rafal StWola Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Fakt całe tabuny kłaków ... szczeście że Zarka nie lubi siedzieć w domu więc dom w miarę jest normalny hehe ale podwórko jest białe ..... mi to nie wadzi bałem sie tylko trochę bo sporo tego jest .... teraz już wiem że tak ma być ..... Dzięki Wam wszystkim za pomoc i wsparcie ... Zarek zjadł i dokazuje na polu ....chłodno jest i dostała takiej energii jakiej nie widziałem od co najmniej miesiąca ... oj Kudłata ale masz piękną bestyje naprawde śliczny psiak :) Quote
halcia Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 moja linieje calutki rok,dobrze ,że sama niewielkich rozmiarów bo zwariowac by szło.Kudłata,kiedy jedziemy z budami/patrz do roboty,bo kierownik korzysta z pomocy wolont,ale i zmienia sie tam!Porzadki sa!/Ja od pon,jestem wolna,moge z Toba jechac.Rafał,nie ma za co dziekowac,wszystkie psiaki sa nasze ,kochane i co kto moze pomaga. Quote
albiemu Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Kudłatej Azja przyznaje jest zjawiskowo pięknym psiakiem .... i potrafi zajebiste dźwięki wydawać będąc szczęśliwą - brzmi to jak pies któremu się krzywde robi :D trochę tak na odwrót :D ... Aska pasuje zroganizować wspólny spacer - właśnie Rafciu jak będzie dobra pogoda przyjedź z Zarką i zorganizujemy wspólny dogomaniacki spacer :D .... Halina weźmie swoje, Neczka ... jest nas trochę w Rzeszowie z psiakami :) Zareczko dzisiaj chłodniej więc trochę odsapniesz .... i gnęb towarzysza bo wczoraj kurczaka kupował więc jak zwykle w lodówce pyszności są :) a i może jaka zabłąkana delicja się znajdzie?? ;) Quote
Rafal StWola Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 I wyjaśniło sie z interpretacją do końca ... Ciotka Rybka nie zawodzi nigdy !!! Co do tarczycy jest ok ... tylko stosunek wolnej tyroxyny do cholesterolu jest dziwny ... Powinno teraz byc ok , serce oczywiście ma nie szczenięce i to wsio ..... Dzieki Ciotko serdeczne :) za pomoc Kurczak jest juz napoczęty hehe problemy z hormonami ponoc wiąża się z klopotami ze skórą i apetytem , ospałoscią itd itd ... apetyt to Zarapi ma całkiem inny jak Hasiory ...zjadła by konia z kopytami grZywą i dosiadajacym go ludziem hehe futro fakt linieje ale skóra wydaje się być wporzo .... ospałość ... cóż jak jest goraco to śpi fakt , ożywia się natomiast na wieczór lub gdy jest chłodniej i to ożywa w pełnym tego słowa znaczeniu .... ok dość zapeszania ... Quote
Rafal StWola Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 a delicje tylko białe ... nie wolno kakałka hehe w żadnym przypadku ..... ps co Ty CIotka piszesz że edytować postów nie wolno? właśnie to robię Quote
albiemu Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 i takie własnie mam dla niej :) nie inne :) ... Zarka delicje na Ciebie czekają nawet same lodówkę otwierają już tak bardzo chcą być dla Ciebie :D [SIZE=1]Wczoraj była akcja z edycją tekstu nawet wątek załozony bo się dogomaniacy słusznie pultali że modzi chcą tą opcje usunąć - pewnie zmienili zdanie skoro wujaszku wcześniej Ty teraz ja edytujemy swoje wpisy :D ... przyznaje pomysł był dziwny ....[/SIZE] [SIZE=1]OK sprawdzone - modzi słusznie zeszli z tego pomysłu .... więc mogę dalej sadzić byki i je poprawiać :D hehehe[/SIZE] POZDRÓWKI I MIŁEGO DNIA! Quote
Rafal StWola Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Wzajemnie dnia miłego ...ja też uciekam do roboty ...dzis będą farby , rozpuhole itd ..czyli smród , pieczenie , koloryzacja okrywy wierzchniej opiekuna Zarki .... oj nie chce mi się jak ... ciekawe co na to moje włosy hehe o doładowali mie jakaś łapkę ..po co ? ciekawe czy ilość łapek i ogników idzie w parze z wiedzą lub inteligencją hehe papa Zarapi & Rafał inc . Quote
albiemu Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='Rafal StWola']o doładowali mie jakaś łapkę ..po co ? ciekawe czy ilość łapek i ogników idzie w parze z wiedzą lub inteligencją hehe papa Zarapi & Rafał inc .[/quote] a ja się zastanawiałam co jest przyczyną mojej galopującej głupoty?? OGNIK !! dogomaniacki !! wypalił mi resztę zdrowego rozsądku - dzięki Rafciu za nakierowanie :D Quote
Kudłata Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='halcia']Kudłata,kiedy jedziemy z budami/patrz do roboty,bo kierownik korzysta z pomocy wolont,ale i zmienia sie tam!Porzadki sa!/Ja od pon,jestem wolna,moge z Toba jechac..[/quote] Niestety weekend mam cały zajęty szkoleniem, a tygodniu zajęty jest samochód... Zobaczę kiedy skończymy montaż barierek (w Stalowej tak a propo:lol:), bo na razie auto wyjeżdza rano i wraca wieczorem. Może damy rade pod koniec przyszłego tygodnia. Ciekawa jestem strasznie jak to wszystko teraz wygląda w schronisku. Quote
halcia Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 No to własnie z ciekawosci bys pojechała.A do Stalowej to bym Ci kurtke Rafała podała.Bede od poniedz.w domu. Quote
Rafal StWola Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/315/21a2f62a9307023e.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/244/602b181d8932a71c.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/244/f5487bcd146675fb.jpg[/IMG][/URL] Ciotko Halino spokojnie , chetnie bym kiedys Ciotke odwiedził to zabiore kurtke hehe ... jakby Ciotka miała kiedyś chwilke to niech da znać :) Quote
albiemu Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 a piękności to ona jest ... mmmmmm :) ........... a może tak kiedyś coś o kocie wujek napiszesz i o jego relacjach z Zarką opowiesz - hm? :D Quote
halcia Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Rafał,od pon. jestem w domu,w srode tylko jade do Mielca,a tak jestem.Po 21 mozemy sie "zbandzic"bo chata wolna,choć obecność B.tez w niczym nie przeszkadza,mozemy zrobić powtórke. Quote
Rafal StWola Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Bardzo chętnie przyjadę na powtórke :) u mnie też miejsce jest ...cosik Ciotki kiedys wspominały że mozna u mnie ? ...co do B to ja nie widze niczego złego ... dlaczego Twoja druga połowa miałaby mi przeszkadzać? absolutnie nie i z chęcią poznam w końcu :) Quote
albiemu Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 witam Rafała&Zarapi :) oraz pozostałych dogomanów :D Zareczkę udało mi się spotkać i wygląda obłędnie :) Zmienia sierść i jest praktycznie nie do rozpoznania. Cudowna sunia, oaza spokoju i cierpliwości .... do tego zero wybrzydzania w jedzeniu :D. Jak widać ideałem być można i ona nim jest :) Udanego dzionka :) Quote
halcia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Wpiszcie sie na mieleckim watku jako komentarz do artykułu w G. WybZaczęła sie walka o większy teren od miasta,które kupe lat ucieka od tematu.Schr. funkcjonuje super,ale ciasnota straszna.550 psów i 44ary. Quote
albiemu Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 się robi ... już coś napiszę bo przyznaje zostawić tak Mielca nie można, bo to chociaż ciężkie warunki to zawsze wszystko zrobione bo ludzie normalni .... Quote
halcia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Zdrapka daruj,że u ciebie naganiam ale sama wyszłaś ze schr.to wiesz ,ze innym pomóc trzeba!Kasia komentarz do artykułu,a nie sam watek!!!!!!!Art. w Wyborczej,link podany Quote
albiemu Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Halinka napisze ale w domu, z tego kompa nie mogę wypowiadać się na tego typu forach ... jeszcze kilka godzin potrzebuje i słowo napiszę. Zareczko dzisiaj pogoda łaskawsza. Quote
Recommended Posts