Jump to content
Dogomania

Wracamy i grzecznie prowadzimy galerie "Galeria Dżekiego" na sportowo xD

Recommended Posts

Posted

Z piłką było ciężej bo jeszcze nie umiał aportować :)
Też zawsze uciekał i nie chciał oddać... ale w koncu się udało! :D
Więc najpierw psa naucz przychodzenia do nogi i wtedy wykorzystaj to w aporcie ;]
Z Dżekim był problem w uspokojeniu go jak widział piłke..teraz ma tak że:
mówie mu siad rzucam piłke, on dalej siedzi, mówie aport to on leci po piłke i mi przynosi :)

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Atkaaaa']Z piłką było ciężej bo jeszcze nie umiał aportować :)
Też zawsze uciekał i nie chciał oddać... ale w koncu się udało! :D
Więc najpierw psa naucz przychodzenia do nogi i wtedy wykorzystaj to w aporcie ;]
Z Dżekim był problem w uspokojeniu go jak widział piłke..teraz ma tak że:
mówie mu siad rzucam piłke, on dalej siedzi, mówie aport to on leci po piłke i mi przynosi :)[/quote]
ech .. Ja chyba Pusia nigdy tak nie naucze :( .
Jak mu powiem siad rzuce pilke to on odrazu poleci ;/ .
Moze jakas rada .?:roll: . :diabloti:

Posted

[quote name='Martynia&Pusio']ech .. Ja chyba Pusia nigdy tak nie naucze :( .
Jak mu powiem siad rzuce pilke to on odrazu poleci ;/ .
Moze jakas rada .?:roll: . :diabloti:[/quote]
No i tu z Dżekim też ciężko było...;)
A czy Twój umie siad?
Jeśli tak to:
Bierzesz psa na smycz/linkę każesz mu usiąść(jeśli to ma dobrze opanowane to nie powinien się ruszyć) wyciągasz piłke(jeśli pies się podniesie z siadu szarpiesz raz lekko ale stanowczo smyczą) każesz mu ponownie usiąśc(jesli usiadł nagroda)
i tak do skutku... jak już to opanuje.. to rzucasz piłke najpierw tylko io kilka merów( jesli wstanie to powtarzasz to co wczesniej) jesli nie wstanie to puszczasz go ze smyczy(caly czas siad) i mówisz aport/ biegaj i zachecasz go zeby pobiegł ;] reszte robisz też etapami...:razz:

W miare zrozumiale? :D

Posted

[quote name='Atkaaaa']No i tu z Dżekim też ciężko było...;)
A czy Twój umie siad?
Jeśli tak to:
Bierzesz psa na smycz/linkę każesz mu usiąść(jeśli to ma dobrze opanowane to nie powinien się ruszyć) wyciągasz piłke(jeśli pies się podniesie z siadu szarpiesz raz lekko ale stanowczo smyczą) każesz mu ponownie usiąśc(jesli usiadł nagroda)
i tak do skutku... jak już to opanuje.. to rzucasz piłke najpierw tylko io kilka merów( jesli wstanie to powtarzasz to co wczesniej) jesli nie wstanie to puszczasz go ze smyczy(caly czas siad) i mówisz aport/ biegaj i zachecasz go zeby pobiegł ;] reszte robisz też etapami...:razz:

W miare zrozumiale? :D[/quote]
Umie siad i to bardzo odbrez ;) .
Ale nie umie aport ;/ . hehe :P .Jak sobie poradzic bez aportu .? :roll:

Posted

[quote name='Atkaaaa']a jakiego słowa używasz jak np. odpinasz smycz i pies może od Ciebie odejśc?

Albo jak ma przyniesć coś?zabawke/kij cokolwiek..?[/quote]
Ale moj pies wlasnie nie umie przynoscic :shake: ..
A jak chce aby mi dal to go wolam a potem mowie "daj" Ale on nie oddaje ..Tylko czasem

Posted

[quote name='Martynia&Pusio']Ale moj pies wlasnie nie umie przynoscic :shake: ..
A jak chce aby mi dal to go wolam a potem mowie "daj" Ale on nie oddaje ..Tylko czasem[/quote]

Ale chodzi mi o wyraz ktory mówisz jak np. go ze smyczy puszczasz. bo musisz miec jakies slowo zastepcze za aport.:cool3:np. biegaj, leć, idź coś takiego.
I mówisz to słowo jak rzucisz piłke wtedy kiedy ma biec po nia.... xD Ja tak nie umiem tłumaczyć... bym musiała na zywo :D

Posted

[quote name='Marzena&Gusti']SUPER LATA! [URL]http://img228.imageshack.us/img228/2408/dscf0152va2.jpg[/URL] :)[/quote]
Pięknie! :cool3: Dżeki jest wspaniałym psem :loveu:

PS: Dałam zdjęcia ze spaceru. Jutro też zamieszczę jakieś fotki, bo mnie męczycie i męczycie.. :diabloti:

Posted

Dorzucę jeszcze dwie foteczki spanielka :D
[IMG]http://img181.imageshack.us/img181/5440/dscf0174rd7.jpg[/IMG]

i dwa ;]
[IMG]http://img137.imageshack.us/img137/5937/dscf0173fc6.jpg[/IMG]

dobranoc :)

Posted

[quote name='Martynia&Pusio'][FONT=Comic Sans MS]A jak go nauczylas aby Ci to frisbee przynosil .? Prosimy o wytlumaczenie :razz: . Bo jak ja Pusiowi jego pilke kaze mu oddac mi jak mu rzuce to on nie odda tylko iega po calym ogrodzie z nia .. Chcialabym go nauczyc ;) .[/FONT][/quote]
Psa trzeba uczyć przynoszenia zabawek jak jest mały i zawsze jak odda to trzeba mu dać nagrodę, a wtedy będzie przynosi wszystko z przyjemnością

Posted

[quote name='Cheritka']Psa trzeba uczyć przynoszenia zabawek jak jest mały i zawsze jak odda to trzeba mu dać nagrodę, a wtedy będzie przynosi wszystko z przyjemnością[/quote]
Hyyym... tylko taki problem, ze ona go przygarnela ;) Tak to by biedaczek juz nie zyl :shake:

Dobranoc Atkaaaa ;)

Posted

Widziałam śliczne fotki latającego Dżekusia. :loveu: :loveu: :loveu:

[URL]http://img181.imageshack.us/img181/5440/dscf0174rd7.jpg[/URL]
Jaki słodziaszkowy szczeniorek spanielek. :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

no no ile komentarzy:multi:

[quote name='stellanovaa']:)
Witam serdecznie,
Dziekuję za zaproszenie.
Bardzo ciekawe i fajne posty. Będe czytać wstecznie - dosc sporo jest tego :)
Pozdrawiam cieplutko,
Beata[/quote]
Witamy:razz:
Ciesze że się podobają... :)

Cała reszta :D
Dżekusia foteczki co jakies 2 lub 3stronki wcześniej:eviltong: jak ze szkoły i spacerku wrócę to coś wrzucę.

Cheritka: Starszego psa też można nauczyć wielu rzeczy- Dżeki jest tego przykładem.

Doginka: To nie wiem co się stało...:-( może dziś się otworzą:cool3:

Patikujek
Witamy :D
Będą będą :p

Asia & Ginger:
Cieszę się że się podobają;)

Asia&gordonisko:
Dobranoc :D a raczej dzień dobry :D

Iza:
Dziś będzie więcej :)

Sweet...:
Też dobranoc a raczej dzień dobry :)

Dobra to lece do szkoły :D

Posted

[quote name='Asia&gordonisko']Hyyym... tylko taki problem, ze ona go przygarnela ;) Tak to by biedaczek juz nie zyl :shake:

[/quote]
Witanko :) .
No wlasnie .. :roll::oops: .
Ale moj Pusio jak sadze nie jest az taki stary! ;P .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...