Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='izatemka']Nie, przez jedną z użytkowniczek.
Bubu dopisałam, ehhhh[/QUOTE]

A ja zagladalam dzis na [url]www.schroniskoorzechowce.pl[/url], widzialam, że są dodane nowe psy a zupelnie nie zwrocilam uwagi, że to takie ladne labki i jeden łapy nie ma. Dopiero po powiększeniu zdjęć to widać.

Posted

[quote name='izatemka']Nie, przez jedną z użytkowniczek.
Bubu dopisałam, ehhhh
Tak apropos,macie kogos doswiadczonego do wizyty w Jaśle? Na labradora?[/QUOTE]

Moze ta osoba, ktora wstawila labki na stronę jest w schronisku wolontariuszka?
Jasło to spory kawałek od nas.

Posted

[B]Wklejam link do artykułu z Nowin - o umorzeniu przez prokurature sprawy porzucenia psa przebywajacego obecnie w schronisku w Orzechowcach[/B] [url]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110915/PRZEMYSL/417867460[/url]

Posted

[quote name='izatemka']Ta dziewczyna mieszka w okolicach Szczecina,niestety..[/QUOTE]

Kontaktowalaś sie ze schroniskiem w sprawie labków?

Posted

Pozwolę sobie wkleić link do bazarku [url]http://www.dogomania.pl/threads/2144...abolka-do-18IX[/url], którego autorka udostepnila fajne wierszyki dla Chaby - sunieczki z Orzechowiec - to jej wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/2057...w-Orzechowcach[/url].

Posted

[quote name='barb']Kontaktowalaś sie ze schroniskiem w sprawie labków?[/QUOTE]

Nie, szczerze mówiąc natlok zajęć zawodowych spowodował,że z głowy mi wylecialo.
Jeżeli uda mi jutro tam dodzwonić(bo niby sobota, ale na stronie pisza,że wydają zwierzęta cały tydzień wiec ktos tam musi być), to wpiszę, czego się dowiedziałam.
Czy może lepiej będzie jak w Poniedziałek zadzwonię do "władz"? Jak myślisz?

Posted

[quote name='izatemka']Nie, szczerze mówiąc natlok zajęć zawodowych spowodował,że z głowy mi wylecialo.
Jeżeli uda mi jutro tam dodzwonić(bo niby sobota, ale na stronie pisza,że wydają zwierzęta cały tydzień wiec ktos tam musi być), to wpiszę, czego się dowiedziałam.
Czy może lepiej będzie jak w Poniedziałek zadzwonię do "władz"? Jak myślisz?[/QUOTE]

Możesz sprobować w sobotę ale duze prawdopodobieństwo, ze pracownicy moga być nieobecni w biurze, zajęci przy zwierzakach. Najlepiej rozmawiać z kierownikiem, możesz tez sprobować mailowo sie skontaktować.

Posted

Zapraszam na bazarek do Nikaragui - autorki wierszykow dla suni Chaby podopiecznej schroniska w Orzechowcach - [url]http://www.dogomania.pl/threads/214407-TELEFON-NOKIA-różności-po-2zł-)-błyskawiczny-bazarek-dla-Żabolka-do-18IX[/url]

Posted

Rozmawiałam z kieronikiem, nawiasem mówiąc dość konkretny pan, nie mają problemów z wydawaniem psów na DT,jednak pierwszenstwo mają psy mało adopcyjne.
W największej potrzebie jest Bubu, tu bez żadnego problemu wydadzą
Boz i Uzu są jeszcze na kwarantannie, w tym tygodniu mają pojawić sie informacje w lokalnej prasie, Pan Kierownik jest zdania,że trzeba zrobić wszystko, żeby odnaleźć właścicieli.
W tygodniu bedę miaładokładniejsze informacje,dotyczace zachowań psów (nie ma możliwości sprawdzenia na dzieci i na zachowanie w domu,to mi powiedziano od razu)

Posted

Czytalaś o Bubu na stronie schroniska? Jak ślicznie opiekowal sie malym Milo pomimo slepoty?

Natomiast co do Boz i Uzu - rzeczywiscie Regulamin schroniska daje wlascicielowi termin 14 dni na odnalezienie psa.

Posted

Mam pozwolenie na wykorzystanie zdjęć i tresci ze strony schroniska na forum i na FB, zastanawiam sie właśnie, czy zrobic event dla Bubu, moze znajdzie się jakaś litosciwa duszyczka,która się w nim zakocha....

Posted

[quote name='izatemka']Mam pozwolenie na wykorzystanie zdjęć i tresci ze strony schroniska na forum i na FB, zastanawiam sie właśnie, czy zrobic event dla Bubu, moze znajdzie się jakaś litosciwa duszyczka,która się w nim zakocha....[/QUOTE]

Warto sprobować. Gdyby nie to, ze mieszkam na trzecim piętrze w bloku na osiedlu w ruchliwym centrum miasta sama bym rozważala możliwość jego przygarnięcia.
Zrobilam mu ogloszenie na Przemyślaku (taki lokalny portal ogloszeniowy) zaraz jak trafił do schroniska i tez byla nadzieja, że szuka go wlasciciel. Od tego czasu minęlo sporo miesięcy ....

Posted

[quote name='izatemka']Boz odebrany przez właściciela, został z biszkoptów ten bez łapki...[/QUOTE]

Przeczytalam na stronie schroniska. Cieszę sie, że chociaz jednego odszukal wlasciciel.

Do Orzechowiec trafiają psy nie tylko z Przemysla, ale tez z Jarosławia, Przeworska i Grodziska.

Posted

[quote name='izatemka']Dzisiaj odebrał go właściciel :lol:[/QUOTE]

To świetnie. Dzwonilas się pytać? Wczoraj bylo ogloszenie w Zyciu Podkarpackiem - to taki lokalny tygodnik.
Tylko Bubu biedaczek dalej wschronisku.
A tak wogole to ostatnio naprawdę spory ruch w adopcjach psow.
U kotow raczej zastój.

Posted

To link do bazarku dla Kamusi - równiez z Orzechowiec [url]http://www.dogomania.pl/threads/215110-Podręczniki-dla-Oczki-i-Kamy-zostały-po-śmierci-Zuzki-pod-opieką-Dogomaniaków[/url]...
a to link do watku Kamy [url]http://www.dogomania.pl/threads/206929-ALARM!-Kama-traci-DT.-Pilnie-proszę-o-kontakt-osoby-odpowiedzialne-za-psa[/url] - gdyby ktoś chcial zajrzeć.

Posted

[quote name='izatemka']Mam pozwolenie na wykorzystanie zdjęć i tresci ze strony schroniska na forum i na FB, zastanawiam sie właśnie, czy zrobic event dla Bubu, moze znajdzie się jakaś litosciwa duszyczka,która się w nim zakocha....[/QUOTE]

izatemko, robilas coś dla moze dla Bubu na FB?
A w Orzechowcach kolejny labek - sunia z tatuazem w uchu. Moze tez znajdzie sie wlasciciel?

Posted

[quote name='barb']izatemko, robilas coś dla moze dla Bubu na FB?[/QUOTE]
Nie robiłam, bo dopiero dzisiaj dostałam od Pana Artura maila, cześć wklejam
[quote]Zgodnie z naszą umową, sprawdziłem dzisiaj stosunek Docenta i Bubu w stosunku do kotów. Wszystkko wyszło pomyślnie, ani Docent, ani Bubu nie zachowują się agresywnie w stosunku do kotów. W stosunku do innych psów również nie wykazują agresji. Jak jeden tak i drugi chodzą na smyczy. Docent potrafi wykonywać komendę "siad" i "waruj"., lubi biegać za apotrami , podejrzewam, że chętnie korzystałby z kąpieli w rzece, jeziorze.
[/quote]
[quote name='"barb"']sunia z tatuazem w uchu[/quote]
Jak sie da odczytać i hodowca prowadzi rejestry,to Własciciela sie znajdzie, jak nie,to pozostaje czekać