Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś wraz z dzieciakami byłam w schronisku żeby wziąć Rudego na spacer.
Ciasny kojec to dla niego udręka... ogon jeszcze bardziej odarty. Tyle miał radości ze spacerku, głaskania, zabawy patykiem - a my przy nim :loveu:

Posted

Albo ja nabrałam krzepy, albo Rudy się trochę ucywilizował :evil_lol:
W każdym razie spacery są coraz przyjemniejsze, na początku trochę ciągnie ale w trakcie spaceru udaje się go przystopować. Także podchodził do nas na głaskanko, dzieciaki rzucały mu do góry śnieżki a on skakał chwytając je w locie. Nawet siedziałam przez chwilę na ławce, a Rudy obok i było głaskanko.
Jest szansa, że Rudy w najbliższych dniach opuści schronisko ;), dziś mial być kastrowany.

Posted

Agnieszka Co. napisał(a):
Albo ja nabrałam krzepy, albo Rudy się trochę ucywilizował :evil_lol:
W każdym razie spacery są coraz przyjemniejsze, na początku trochę ciągnie ale w trakcie spaceru udaje się go przystopować. Także podchodził do nas na głaskanko, dzieciaki rzucały mu do góry śnieżki a on skakał chwytając je w locie. Nawet siedziałam przez chwilę na ławce, a Rudy obok i było głaskanko.
Jest szansa, że Rudy w najbliższych dniach opuści schronisko ;), dziś mial być kastrowany.

:multi: Ale by było super! :multi: Trzymam kciuki za domek dla złotaska i za jego szybki powrót do formy po odjajkowaniu. :kciuki: :kciuki:

Posted

Hund napisał(a):
Trzymaj kciuki ! Sprawa poważna ale to nie Leżjsk więc na razie wybaczcie więcej nie powiem dopiero po fakcie.

Ło dżizas, teraz to dopiero ciekawość będzie mnie zżerać. :mad: :evil_lol:
Ale będę ćwiczyć cierpliwość. :cool3: Jak trzeba, to trzeba. :lol:

Posted

Piesek zostaŁ przewieziony do lecznicy . Jutro rano mają go odebrać przyszli wŁaściciele.Problem w tym że miaŁam odebrać go wykastrowanego, niestety weterynarz schroniskowy nie dojechaŁ. Rudy jednak nie może iść do adopcji bez zabiegu dlatego dziś zostanie wykastrowany. Niestety nie mam na to pieniążków. Jest to koszt 145 zŁ.Pieniądze trzeba wpŁacić jutro.Proszę pomóżcie.

Posted

[quote name='Hund']Piesek zostaŁ przewieziony do lecznicy . Jutro rano mają go odebrać przyszli wŁaściciele.Problem w tym że miaŁam odebrać go wykastrowanego, niestety weterynarz schroniskowy nie dojechaŁ. Rudy jednak nie może iść do adopcji bez zabiegu dlatego dziś zostanie wykastrowany. Niestety nie mam na to pieniążków. Jest to koszt 145 zŁ.Pieniądze trzeba wpŁacić jutro.Proszę pomóżcie.
Ja mogę wpłacić 50 zł, tylko nie wiem czy dam jutro radę, bo wyjeżdżam dzisiaj do Poznania, a właściwie pod Poznań i nie wiem, czy będe mogła jechać do miasta. A czy banki są w ogóle jutro czynne? :oops:
Zapytam jeszcze znajomych, moze maja konta internetowe. :roll:

Posted

Dzięki za odzew, i bardzo dziękuję za wsparcie.Będę prosić o przedŁużenie zapŁaty najwyżej , nie wiem czy banki są nawet czynne, nie pomyślaŁam przy tym wszystkim nawet, :(, musi się udać , to jego szansa.

Posted

Hund napisał(a):
Dzięki za odzew, i bardzo dziękuję za wsparcie.Będę prosić o przedŁużenie zapŁaty najwyżej , nie wiem czy banki są nawet czynne, nie pomyślaŁam przy tym wszystkim nawet, :(, musi się udać , to jego szansa.

Ewentualnie mogę założyć za jego kastrację te 150 zł (wyżulę od rodziców), a później może się uzbiera te 100 zł z jakichś bazarków, albo ktoś jeszcze wpłaci, żeby oddać moim starszym, bo do jutra to można nie uzbierać takiej sumy.

Ale wszystko zależy od tego czy jutro banki będą czynne albo czy ktoś ze znajomych ma konto internetowe.

Trzeba koniecznie zmienić tytuł wątku. :cool3:

I czakam na PW z nr konta.

Posted

Tyle że nie ja zakŁadaŁam wątek :( też nie mam konta internetowego, no po prostu zaŁamka, nawet nie mam od kogo pożyczyć. Jest 30 przed sylwesterm :(

Posted

Hund napisał(a):
Tyle że nie ja zakŁadaŁam wątek :( też nie mam konta internetowego, no po prostu zaŁamka, nawet nie mam od kogo pożyczyć. Jest 30 przed sylwesterm :(

Ok, znalazłam kogoś z kontem internetowym. Jak już dotrę do Poznania, to wpłacę pieniążki, tylko konto jakieś mi podajcie do wpłaty. :cool3:

Posted

Brak mi słów :crazyeye:. Mi nawet nie przyszło na myśl sprawdzić dziś czy zabieg doszedł do skutku. Cały czas była mowa, że go zabierasz do nowego domu i kastracja będzie. Gdy byłam we czwartek, to wet był w schronisku i miała się odbyć kastracja - nic nie rozumiem :shake:. Ze 30 jedynie mogę się dołożyć - więcej nie dam niestety rady.
Ola czy w schronisku Ci powiedzieli - czy w lecznicy się dowiedziałaś?

Posted

Proszę jeśli ktoś chce i może pomóc niech wpŁca ile może ofiarować, pożyczyŁam caŁą kwotę więc zapŁacę jutro rachunek ale pieniądze muszę jak najszybciej zwrócić.
Dziękuję za każda wpŁatę.

Posted

Cieszę się bardzo, że udało Ci się te pieniądze pożyczyć :multi:, że nie zrezygnowałaś z walki o nowe życie dla Rudego.
Ola ja mogę Ci dać dopiero jak się będziemy widzieć. Oprócz tych 30 zł jestem winna za słoniki pare zł (zaokrąglam do 10) więc ode mnie będzie w sumie 40 zł.
Kiedy będziesz w Żywcu?
I napisz jak z Rudym

Posted

:multi::multi::multi: ByŁo trochę kŁopotów ale wszystko dobrze się skończyŁo. Synowa i syn pana który będzie opiekunem Rudego to mŁodzi i mili ludzie, widać byŁo od razu że Rudy podbiŁ ich serca a tata podobno jest jeszcze bardziej w nim zakochany mimo że zna Rudego jedynie ze zdjęć.
Jak się dowiedziaŁam poprzedni spaniel (już za TM) byŁ również przygarnięty, nie potrafiŁ nawet chodzić na smyczy wyrywaŁ się i gryzŁ, nie lubiaŁ dzieci a i tak byŁ NAJUKOCHAŃSZY :)
I taki mam nadzieję że będzie też Rudy :)
A sam Rudy byŁ dziś bardzo grzeczny :) kastracja przebiegaŁa bez komplikacji, dostaŁ antybiotyk na drogę oraz opatrzono mu ten nieszczęsny ogon ;) zachlapaŁ nim caŁą lecznicę :)

POWODZENIA RUDY :loveu::loveu::loveu:

Teraz pozostaje mi tylko spŁacić dŁug...