NightQueen Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Unbelievable'] i to jest bardzo mądre myślenie :) niieee, akurat te o których mówimy (Thamnophis spp.) mogą całe życie jeść ryby, dżdżownice, żaby i takie tam ;)[/QUOTE] no bo tak jest, to faktyczny stan. Zadziwiające jest tylko dla mnie że ludziom przeszkadza hodowla karmowa i zabijanie mysz czy innych gryzoni, a sami na co dzień wpierniczają mięcho kilogramami i jest ok., a niby skąd ono się bierze? rośnie na drzewie? :evil_lol: chodziło mi że węże małych rozmiarów a nie że młode ;) wymieniony przez ciebie kolosem też nie jest :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 mój TŻ z pewnością by mnie nie wyręczył w takich zabiegach :evil_lol: a że i ja bym się tego nie podjęła, to jak już będę miała :loveu: to wykorzystam rybki i inne stworki o których mówisz ;) Quote
NightQueen Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='motyleqq']mój TŻ z pewnością by mnie nie wyręczył w takich zabiegach :evil_lol: a że i ja bym się tego nie podjęła, to jak już będę miała :loveu: to wykorzystam rybki i inne stworki o których mówisz ;)[/QUOTE] mój ojciec bardzo chętnie by moje myszy wytłukł :diabloti: bo ich nie znosi :evil_lol: Quote
dog193 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Unbelievable'] tak, myszy na potrzeby kulinarne. Ja daję martwe, zabijane przez węża bardzo się męczą, [/QUOTE] No, i bardzo dobrze :) Pamiętaj, jak zaczniesz dawać króliki, to znajdę cię... :diabloti: Quote
NightQueen Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='dog193']No, i bardzo dobrze :) Pamiętaj, jak zaczniesz dawać króliki, to znajdę cię... :diabloti:[/QUOTE] królika to tylko porcjowanego :diabloti::evil_lol: chyba ze sprawi sobie węża 2 m w górę Quote
Unbelievable Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Bujną macie wyobraźnię, nie ma co :diabloti: [quote name='dog193'] Pamiętaj, jak zaczniesz dawać króliki, to znajdę cię... :diabloti:[/QUOTE] spoko, czekam :grins: :evil_lol: [quote name='NightQueen']królika to tylko porcjowanego :diabloti::evil_lol: chyba ze sprawi sobie węża 2 m w górę[/QUOTE] nie no takie 2m to jeszcze szczury wcinają, ale już 3-4m to nawet prosiaki mogą wciągać :evil_lol: na szczęście nie mam na takie węże miejsca i pieniędzy :diabloti: Quote
NightQueen Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='Unbelievable'] nie no takie 2m to jeszcze szczury wcinają, ale już 3-4m to nawet prosiaki mogą wciągać :evil_lol: na szczęście nie mam na takie węże miejsca i pieniędzy :diabloti:[/QUOTE] oj tam, takiego malutkiego króliczka to by wszamały ze smakiem :diabloti::evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 [quote name='NightQueen']oj tam, takiego malutkiego króliczka to by wszamały ze smakiem :diabloti::evil_lol:[/QUOTE] hihihihihihii :diabloti: [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/298205_244594595593946_100001302231612_595842_125489095_n.jpg[/IMG] Quote
dog193 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Ja wam dam malutkiego króliczka, barbarzyńcy :mad: Grami :loveu: Quote
motyleqq Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 nie wiem, co on robi na tym zdjęciu, ale wygląda super:loveu: Quote
Amber Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Zawstydził się chłopak, albo ktoś mu w nos przyfasolił :lol: Quote
eria Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 ja tam jestem zdania ,że króliki są wyłącznie do jedzenia :) Quote
NightQueen Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='eria']ja tam jestem zdania ,że króliki są wyłącznie do jedzenia :)[/QUOTE] oj Eria, Eria, teraz Ewa będzie cię po ulicach ganiać za to wyznanie :roflt: Quote
dog193 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Uuuu, to byśmy się nie dogadali :D Ruda jest blisko... :diabloti: Króliczki się tylko kocha :loveu: Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 mam pytanko. jak Ci się udaje podać całą dzienną dawkę karmy z ręki? ja wczoraj próbowałam dać połowę, i dziś dokańczałam :roll: Quote
Unbelievable Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 [quote name='motyleqq']mam pytanko. jak Ci się udaje podać całą dzienną dawkę karmy z ręki? ja wczoraj próbowałam dać połowę, i dziś dokańczałam :roll:[/QUOTE] Gram je przede wszystkim koło 150-160 g karmy :diabloti: poza tym, np. jako jackpot, albo za przybiegnięcie na zawołanie daję mu często całą garść karmy i jakoś idzie :diabloti: często też to co zostaje daję mu do miski, ale zanim może to zjeść to musi zrobić jakieś sztuczki czy zostawanie Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 orety, no tak, Etna dwa razy tyle :lol: tyle, że ona nie chce jeść z miski. podchodzi, patrzy i sobie idzie. za to z ręki, tą samą karmę, bierze bardzo chętnie. pierwszy worek po zmianie z BARFu zjadła rewelacyjnie, ale już jej się znudziło :roll: mimo, że zmieniam smaki :roll: Quote
Unbelievable Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 [quote name='motyleqq']orety, no tak, Etna dwa razy tyle :lol: tyle, że ona nie chce jeść z miski. podchodzi, patrzy i sobie idzie. za to z ręki, tą samą karmę, bierze bardzo chętnie. pierwszy worek po zmianie z BARFu zjadła rewelacyjnie, ale już jej się znudziło :roll: mimo, że zmieniam smaki :roll:[/QUOTE] No to tak jak i szczur :diabloti: może kup inną miskę i jej dawaj z niej trzymając ją w ręce? i też za coś Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 ale tu nie chodzi o miskę, bo jakbym włożyła tam np szynkę, to na pewno by zjadła ;) tak samo było na początku jak ją wzięłam, nie chciała za bardzo jeść suchej, to przeszłam na BARF. ale mimo że z mojej ręki zje wszystko, to i przy BARFie potrafiła czymś wzgardzić :evil_lol: może gdybym trzymała miskę, to faktycznie by wtedy zjadła... spróbuję dziś ;) Quote
Unbelievable Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 [quote name='motyleqq']ale tu nie chodzi o miskę, bo jakbym włożyła tam np szynkę, to na pewno by zjadła ;) tak samo było na początku jak ją wzięłam, nie chciała za bardzo jeść suchej, to przeszłam na BARF. ale mimo że z mojej ręki zje wszystko, to i przy BARFie potrafiła czymś wzgardzić :evil_lol: może gdybym trzymała miskę, to faktycznie by wtedy zjadła... spróbuję dziś ;)[/QUOTE] plastikowe miski też nie kosztują nie wiadomo ile dlatego o tym pomyślałam, a zawsze może to coś pomóc ;) a przegłodzić próbowałaś? Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 nie, bo ciągle coś ćwiczymy, więc tak czy siak dostaje żarcie. dlatego pomyślałam, że dla jej własnego dobra, najlepiej będzie spalić miskę. i tak wydaje mi się, że schudła, od kiedy jest na karmie:shake: Quote
Guest papillonek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='motyleqq']nie, bo ciągle coś ćwiczymy, więc tak czy siak dostaje żarcie. dlatego pomyślałam, że dla jej własnego dobra, najlepiej będzie spalić miskę. i tak wydaje mi się, że schudła, od kiedy jest na karmie:shake:[/QUOTE] To my mamy odwrotny problem przed zimą trochę jej się przytyło i więcej zjada niż zwykle.Teraz jest gruba i łysa(codziennie wyciągam z niej jedną dwie garści włosów :lol:) Ale znam Twój ból kiedy ma cieczke potrafi nie jeśc kilka tygodni i całe dnie najchętniej przesypia. Teraz tylko je i ciągle zaczepia zeby sie z nia bawic. W obu fazach jest nieznośna haha Quote
motyleqq Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='papillonek']To my mamy odwrotny problem przed zimą trochę jej się przytyło i więcej zjada niż zwykle.Teraz jest gruba i łysa(codziennie wyciągam z niej jedną dwie garści włosów :lol:) Ale znam Twój ból kiedy ma cieczke potrafi nie jeśc kilka tygodni i całe dnie najchętniej przesypia. Teraz tylko je i ciągle zaczepia zeby sie z nia bawic. W obu fazach jest nieznośna haha[/QUOTE] eh te suki, albo przed cieczką, albo w trakcie, albo po :shake::evil_lol: najgorzej, że Etna jest dość szczupła ;) i nie chciałabym, żeby była jeszcze bardziej Quote
Unbelievable Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 no to lecim [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6301.jpg[/IMG] [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6310.jpg[/IMG] [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6316.jpg[/IMG] [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6344.jpg[/IMG] [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6364.jpg[/IMG] Quote
Justa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [URL="http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6310.jpg"]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6310.jpg[/URL] Mega !!! :mdleje: Quote
Recommended Posts