Asiaczek Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Jak tam gadzinki? Maszerują juz po biurku, podłodze i gdzie indziej? Pzdr. Quote
Unbelievable Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 [quote name='Asiaczek']Jak tam gadzinki? Maszerują juz po biurku, podłodze i gdzie indziej? Pzdr.[/QUOTE] rozczaruję cię, ale nie :diabloti: wąż już prawie zdrowy po tym jak ledwo żył, nawet wczoraj zjadł, umywalka niestety ciągle ma problemy z łapami i jej kości ze stawów wyskakują :roll: a poza tym wszystko w porządku :) Quote
Unbelievable Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 chyba się jeszcze nie chwaliłam że sie pozbyłam włosów? :razz: [IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222501_195688133817926_100001302231612_449890_4487919_n.jpg[/IMG] :evil_lol: Quote
Guest papillonek Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Smoki Cię oblazły :evil_lol: i lepiej bez włosów ;) Quote
Unbelievable Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 a jeszcze tym się "pochwalę" [url]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_4755copy.jpg[/url] trawki w fazie wzrostów, miałam świetnego gupika co to mi po dnie rył i codziennie musiałam sadzić roślinki od nowa :loveu: wczoraj został stracony śmiercią tragiczną w paszczy Marcela, a niech ma za swoje :diabloti: pzoa tym ostatnio robiłam czyszczenie dna no i... wygląda jak wygląda. Mam nadzieję że jednak trawki zdecydują się ukorzenić kiedyś :) Quote
Unbelievable Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='motyleqq']smutno mi i ogarnia mnie zazdrość :([/QUOTE] przepraszam :evil_lol: znaczy że jeszcze nienamówiony? ;) Quote
dog193 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Fajne akwarium :) Swojego czasu chciałam mieć, ale jednak stwierdziłam, że nie mam tyle kasy :evil_lol: Mogłabyś pokazać z lokatorkami, chyba że wszystkie zjedzone :diabloti: Quote
motyleqq Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='Unbelievable']przepraszam :evil_lol: znaczy że jeszcze nienamówiony? ;)[/QUOTE] w ogóle nie chce o tym ze mną rozmawiać :shake: Quote
Unbelievable Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='dog193']Fajne akwarium :) Swojego czasu chciałam mieć, ale jednak stwierdziłam, że nie mam tyle kasy :evil_lol: Mogłabyś pokazać z lokatorkami, chyba że wszystkie zjedzone :diabloti:[/QUOTE] ja te akwarium kleciłam etapami :diabloti: w sumie wydałam na nie pewnie koło 400zł ;) a to tylko 24l... najdroższa sprawa to przystosować je do uprawy roślin- oświetlenie, nawozy, podłoże, same rośliny... później jeszcze to wszystko bez glonów utrzymać jedna lokatorka jest ale nie lubi się za bardzo pokazywać ;) spróbuję jej zrobić jakieś zdjęcie później [quote name='motyleqq']w ogóle nie chce o tym ze mną rozmawiać :shake:[/QUOTE] oj :evil_lol: jakby co, to dawaj znać, zawsze jakieś stworki się znajdą :) Quote
dog193 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Tylko 24? Wygląda na więcej ;) Ja chciałam mieć 112 :diabloti: Quote
Unbelievable Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='dog193']Tylko 24? Wygląda na więcej ;) Ja chciałam mieć 112 :diabloti:[/QUOTE] ano takie małe gówienko ;) dzięki temu utrzymanie nie kosztuje zbyt wiele btw- rybki kawałek widać, na dole za czerwoną skałą między mchami, takie pomarańczowe coś Quote
dog193 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Aaaa, teraz widzę :) Ładna rybka :) Szkoda jej na żarcie :eviltong: Quote
Unbelievable Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 [quote name='dog193']Aaaa, teraz widzę :) Ładna rybka :) Szkoda jej na żarcie :eviltong:[/QUOTE] gupików na żarcie nie daję, chyba że same padną :) jedna kosztuje 5zł, gdybym miała nimi karmić to 4 na raz co 3-4 dni :diabloti: szybko bym poszła z torbami :evil_lol: [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/DSC_4760_1copy.jpg[/IMG] na żywo kolor ma ładniejszy ;) mam cholerne problemy z WB w nikonie... Quote
Doginka Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='Unbelievable']chyba się jeszcze nie chwaliłam że sie pozbyłam włosów? :razz: ...[/QUOTE] Ale ładnie Ci w tej nowej fryzurce;-) Quote
Weronika6 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Ja tu pierwszy raz. ;) Piękny Twój gramek i gadzinki:loveu: Ryba z resztą też. Jak miałaś samca spodziewaj się młodych :lol: Ja miałam prawdziwą plagę z maluchami w akwa. Jak chcesz na żarcie dla gadów to kilka samiczek, jednego faceta i po kilku miesiącach jak urosną gadzinki będą miały ryb dosyć. ;) Po pewnym czasie przestałam te małe ryby odławiać, bo za dużo ich było. A potem kupiłam bojownnika i mi wszystkie zagryzł:angryy: I ładnie Ci bez włosów. :lol: Quote
Unbelievable Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='Weronika6']Ja tu pierwszy raz. ;) Piękny Twój gramek i gadzinki:loveu: Ryba z resztą też. Jak miałaś samca spodziewaj się młodych :lol: Ja miałam prawdziwą plagę z maluchami w akwa. Jak chcesz na żarcie dla gadów to kilka samiczek, jednego faceta i po kilku miesiącach jak urosną gadzinki będą miały ryb dosyć. ;) Po pewnym czasie przestałam te małe ryby odławiać, bo za dużo ich było. A potem kupiłam bojownnika i mi wszystkie zagryzł:angryy: I ładnie Ci bez włosów. :lol:[/QUOTE] otóż gupiki mi się nie chcą mnożyć. Zupełnie. Miałam jeden miot, po czym samica zdechła, rybki miały 3 miesiące i nie miały nawet 1cm! później popadały.... Gupiczka przedwczoraj wyskoczyła z akwa :roll: Nie mam szczęścia do gupików. Przecież najłatwiej mnożące się ryby, warunki miały odpowiednie, a co chwila zdychały. Po jakichś 5-6 "zestawach" samiec i 3-4 samice mam dosyć i kupiłam bojownika. Na razie żyje ;) i jestem ciekawa czy te zdychanie to wina moja- czyli woda, nawozy etc., czy rybek... jak mi padnie bojownik, to będę wiedziała ;) Dzięki :evil_lol: Quote
eria Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Akwarium zapowiada się prześlicznie !!! Mnie bardzo korci żeby swoje reaktywować ,ale ma 65l i moje lenistwo pewnie weźmie górę. Marzy mi się za to od jakiegoś czasu mała kostka cube z takim właśnie korzonkiem i mchami i krewetkami, ale skąd to CO2...Nie chcę się w żadne butle ani bimbrownie bawić... Coś czas na chodzenie do fryzjera ostatnio,ja byłam dziś :) Quote
Unbelievable Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='eria']Akwarium zapowiada się prześlicznie !!! Mnie bardzo korci żeby swoje reaktywować ,ale ma 65l i moje lenistwo pewnie weźmie górę. Marzy mi się za to od jakiegoś czasu mała kostka cube z takim właśnie korzonkiem i mchami i krewetkami, ale skąd to CO2...Nie chcę się w żadne butle ani bimbrownie bawić... Coś czas na chodzenie do fryzjera ostatnio,ja byłam dziś :)[/QUOTE] ja leję Planta gainer Carbo- węgiel w formie płynnej, słabiej przyswajany niż czyste CO2 ale lepsze to niż nic :evil_lol: nie wychodzi jakoś zrogo, buteleczka 500ml mi starczy na jakiś rok a kosztuje poniżej 30zł ;) do tego sporo światła i wszystko ślicznie rośnie :) ja muszę w końcu iść poprawić bo mam cholernie krzywo ścięty tył, na prawdę nie wiem jak można tak opitolić :angryy: z przodu z resztą też mam nierówno.... Quote
eria Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Słyszałam o takim płynnym preparacie ;) i to jest właśnie fajna alternatywa i może sprawdziłaby się przy takiej małej kostce tylko :) może sobie prezent na urodziny sprawię hihihi Quote
Unbelievable Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='eria']Słyszałam o takim płynnym preparacie ;) i to jest właśnie fajna alternatywa i może sprawdziłaby się przy takiej małej kostce tylko :) może sobie prezent na urodziny sprawię hihihi[/QUOTE] ja też używam właśnie tylko dlatego że to małe akwarium ;) a prezent na urodziny świetny :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Nie pamiętam Twojej fotki z długimi włosami (a była wogóle takowa na forum...?), ale w krótkich jest OK. No i ten SMOK na ramieniu...:) [url]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222501_195688133817926_100001302231612_449890_4487919_n.jpg[/url] pzdr. Quote
Unbelievable Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='Asiaczek']Nie pamiętam Twojej fotki z długimi włosami (a była wogóle takowa na forum...?), ale w krótkich jest OK. No i ten SMOK na ramieniu...:) [url]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222501_195688133817926_100001302231612_449890_4487919_n.jpg[/url] pzdr.[/QUOTE] ano była była, i to nie jedna ;) swoją drogą jakiś długi czas temu wysłałam chyba zaproszenie na FB, Martyna R. ;) Tak żebyście w miarę na czasie byli :diabloti: to znalazłam już mieszkanie w Gdańsku Wrzeszczu i będę tam mieszkać od końca września :) Quote
Recommended Posts