Unbelievable Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 [quote name='C&B']Boskie spojrzenie :loveu:[/quote] :evil_lol: [quote name='Kasia&Rika']miał 12 tygodni:eviltong: z jakiejś hodowli, ale nie pytałam nawet czy ma rodowód. zadam teraz głupie pytanie. ostrzegam:evil_lol: dlaczego jak widzi się russelki to są one raczej długie i nizsze, a Gram jest smukły i wysoki? jest taki inny:evil_lol: i nie powiem, że mi się bardziej podoba niż reszta:diabloti:[/quote] na wystawie był facet z parsonem, Pytam z jakiej hodowli, on mówi że nie z jego :diabloti: pytam czy nie pamięta nazwy hodowli, a on mówi zakład elektryk z cieszyna :grins::cool1: łopatologicznie. do 2001 roku była jedna rasa- jack parson russell terrier. w roku 2001 rasa ta została rodzielona- poniżej 30cm w kłębie- jack russell terrier, powyżej 30cm parson russell terrier. Po jackach mogły się urodzić parsony i odwrotnie- od tego była możliwość zmeny rasy w obrębie tych dwóch do roku 2004. Szczur urodził się w 2006- czyli rasa nie była zupełnie wyrównana(i nadal nie jest) i dalej rodzą się wysokie jacki(mój gram) i niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka) i dla porównania: typowy jack russell terrier(madox diablesse) [url]http://www.drapichrust.pl/madox_max.jpg[/url] typowy parson russell terrier(Plappermäulchen's kusza) [url]http://images28.fotosik.pl/201/5bed07124de03144med.jpg[/url] Quote
Kasia&Rika Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 [quote name='Unbelievable']:evil_lol: na wystawie był facet z parsonem, Pytam z jakiej hodowli, on mówi że nie z jego :diabloti: pytam czy nie pamięta nazwy hodowli, a on mówi zakład elektryk z cieszyna :grins::cool1: łopatologicznie. do 2001 roku była jedna rasa- jack parson russell terrier. w roku 2001 rasa ta została rodzielona- poniżej 30cm w kłębie- jack russell terrier, powyżej 30cm parson russell terrier. Po jackach mogły się urodzić parsony i odwrotnie- od tego była możliwość zmeny rasy w obrębie tych dwóch do roku 2004. Szczur urodził się w 2006- czyli rasa nie była zupełnie wyrównana(i nadal nie jest) i dalej rodzą się wysokie jacki(mój gram) i niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka) i dla porównania: typowy jack russell terrier(madox diablesse) [URL]http://www.drapichrust.pl/madox_max.jpg[/URL] typowy parson russell terrier(Plappermäulchen's kusza) [URL]http://images28.fotosik.pl/201/5bed07124de03144med.jpg[/URL][/quote] dzięki za taką odpowiedź:loveu: Quote
Kashdog Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Witamy się z rana :cool3: My tu pierwszy raz i ostrzegam, że nie ostatni :evil_lol: Quote
Illusion Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 [url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/b6f0d8922739cff4med.jpg[/url] W wieku trzech miesięcy miał 30cm w kłębie? :crazyeye: To ile on teraz ma? :cool3: Mi się bardziej podobają takie "gramowe" jacki :evil_lol:. Quote
Unbelievable Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 [quote name='Kasia&Rika']dzięki za taką odpowiedź:loveu:[/QUOTE] ależ proszę bardzo ;) jeszcze dodam, że angielski kennel club uznaje tylko parsony [quote name='Kashdog']Witamy się z rana :cool3: My tu pierwszy raz i ostrzegam, że nie ostatni :evil_lol:[/QUOTE] cześć :cool3: [quote name='RCookie'][url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/b6f0d8922739cff4med.jpg[/url] W wieku trzech miesięcy miał 30cm w kłębie? :crazyeye: To ile on teraz ma? :cool3: Mi się bardziej podobają takie "gramowe" jacki :evil_lol:.[/QUOTE] noo on tak wysrzelił w górę, a odkąd go wzięłam urósł parę cenymetrów;) w sumie miał 3,5 miesiąca:razz: a teraz ma 35cm Quote
ewka i haker Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 witamy dopiero teraz sie zorientowałam ze zmieniłaś nik jak zobaczyłam skąd jesteś:) co do podziału rasy to to trochę dziwne,rozmawiałam z Ania od BIbi o tym na treningach a co do ,,niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka)'' Fiona U Gagi Quote
Unbelievable Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 [quote name='ewka i haker']witamy dopiero teraz sie zorientowałam ze zmieniłaś nik jak zobaczyłam skąd jesteś:) co do podziału rasy to to trochę dziwne,rozmawiałam z Ania od BIbi o tym na treningach a co do ,,niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka)'' Fiona U Gagi[/quote] jak dla mnie to trochę niepotrzebne nawet, za mała jest rozbieżność w wielkości między nimi... czyli dobrze zapamiętałam:diabloti: dzięki za uzupełnienie;) Quote
Doginka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='Unbelievable']...a teraz ma 35cm[/quote] Tyle ma mój Gordon:crazyeye: A myślałam, że Jacki są mniejsze od sznupów:diabloti::razz: Quote
Russellka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Cześć Martyna :loveu: Ale gram wcale nie był brzydki, troche bardziej jak szczur tylko, ale wciąż słodki :evil_lol: Koda jak była podrostkiem była jak aligator, morde miała ogromną :roll: Kobieto powiedz czy ci się udało coś wynegocjować w związku z odwiedzinami. I mamy nowy torek ;) Quote
Russellka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Mudik']Pooookaż!!!:cool3::cool3::cool3:[/quote] To do mnie? :evil_lol: Czy do Martyny?:lol: Quote
Russellka Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 [quote name='Mudik']Do Ciebie Ty pisałaś,ze macie nowy torek.:p[/quote] Aaa, no to widziałaś go w sumie już na naszym wątku, w Białej Podl. jak na razie coś kombinujemy z Panią Edytą (jest na forum jako [B]Matakia[/B]) Ale jak na razie mamy tylko te przeszkody co stoją u mnie i jeszcze p Edyta ma mały tunel i plac, ale trzeba będzie go ogrodzić :roll:Także tak skromniutko, ale zawsze lepsze to niż nic :evil_lol: Jak na razie posiadam: * 2 stacjonaty * huśtawkę * slalom * skok w dal * "prowizoryczny" tunel być MOŻE uda mi się skombinować materiały na kładkę, ale to jest całkowicie niepewne :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 [quote name='mineralna_']fajny zwierzyniec ;)[/QUOTE] dzięki ;) [quote name='Doginka']Tyle ma mój Gordon:crazyeye: A myślałam, że Jacki są mniejsze od sznupów:diabloti::razz:[/QUOTE] bo są, szczur to mutant parson:diabloti: [quote name='Russellka']Cześć Martyna :loveu: Ale gram wcale nie był brzydki, troche bardziej jak szczur tylko, ale wciąż słodki :evil_lol: Koda jak była podrostkiem była jak aligator, morde miała ogromną :roll: Kobieto powiedz czy ci się udało coś wynegocjować w związku z odwiedzinami. I mamy nowy torek ;)[/QUOTE] czyli był brzydki :evil_lol: raczej nie pojadę, bo nie mam kiedy:hmmmm: ugryziona przez grama, zmęczona i zmachana wróciłam ze zlotu:razz: Quote
evel Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 [quote name='Unbelievable']ugryziona przez grama, zmęczona i zmachana wróciłam ze zlotu:razz:[/quote] Ale że jak ugryziona? To przez to z zemsty chcesz mu obciąć jajka! :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted July 27, 2009 Author Posted July 27, 2009 [quote name='evl']Ale że jak ugryziona? To przez to z zemsty chcesz mu obciąć jajka! :evil_lol:[/QUOTE] no tak ładnie, jedna dziurka u góry i druga na dole :diabloti: Quote
Feigned Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='evl']Ale że jak ugryziona? To przez to z zemsty chcesz mu obciąć jajka! :evil_lol:[/quote] poważnie odjajczanie Grama planujesz czy to był żart ? :diabloti: Quote
infers Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='Feigned']poważnie odjajczanie Grama planujesz czy to był żart ? :diabloti:[/QUOTE] Gramuś już pozbawiony przyrodzenia:cool3: Quote
Unbelievable Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 [quote name='Feigned']poważnie odjajczanie Grama planujesz czy to był żart ? :diabloti:[/QUOTE] już jesteśmy po :evil_lol: Quote
Iza. Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='Unbelievable']już jesteśmy po :evil_lol:[/quote] I jak wrazenia ? :cool3::diabloti: Quote
Unbelievable Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 [quote name='Iza.']I jak wrazenia ? :cool3::diabloti:[/QUOTE] mam psa debila :evil_lol: dzisiaj z nim poszłam ''w miasto'' to prawie wzroku ode mnie nie odrywał:cool1: w głowie mu się cos chyba przez tą narkozę przestawiło:shake: ze spacerów wracaliśmy bez linki ani smyczy i ani razu się nigdzie nie wyrwał :stupid: poza tym ma krwiaka/ropniaka na szyi wielkości orzecha włoskiego, od zastrzyku, mamy masować żeby zniknęło, a jak nie zniknie dostanie antybiotyk i będziem działać Quote
Iza. Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='Unbelievable']mam psa debila :evil_lol: dzisiaj z nim poszłam ''w miasto'' to prawie wzroku ode mnie nie odrywał:cool1: w głowie mu się cos chyba przez tą narkozę przestawiło:shake: ze spacerów wracaliśmy bez linki ani smyczy i ani razu się nigdzie nie wyrwał :stupid: poza tym ma krwiaka/ropniaka na szyi wielkości orzecha włoskiego, od zastrzyku, mamy masować żeby zniknęło, a jak nie zniknie dostanie antybiotyk i będziem działać[/quote] Znaczy sie masz co chcialas :diabloti: oo to ogromne to to, oby szybko zniknelo. Quote
Unbelievable Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 [quote name='Iza.']Znaczy sie masz co chcialas :diabloti: oo to ogromne to to, oby szybko zniknelo.[/QUOTE] taak, tylko to trochę przed czasem :evil_lol: bo do 2 tygodni po kastracji pies jeszcze może dzieci narobić :evil_lol: jestem dobrej myśli :diabloti: ale u niego to wszystko odwrotnie, miał żygać zaraz po podaniu narkozy, a żygał długo po obudzeniu, cieszył się jak się obudził i dwa dni później z merdającym ogonem poszedł do gabientu:evil_lol: [IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/KopiaDSC_4468.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts