Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='C&B']Boskie spojrzenie :loveu:[/quote]
:evil_lol:
[quote name='Kasia&Rika']miał 12 tygodni:eviltong: z jakiejś hodowli, ale nie pytałam nawet czy ma rodowód.

zadam teraz głupie pytanie. ostrzegam:evil_lol: dlaczego jak widzi się russelki to są one raczej długie i nizsze, a Gram jest smukły i wysoki? jest taki inny:evil_lol: i nie powiem, że mi się bardziej podoba niż reszta:diabloti:[/quote]
na wystawie był facet z parsonem, Pytam z jakiej hodowli, on mówi że nie z jego :diabloti: pytam czy nie pamięta nazwy hodowli, a on mówi zakład elektryk z cieszyna :grins::cool1:

łopatologicznie.
do 2001 roku była jedna rasa- jack parson russell terrier. w roku 2001 rasa ta została rodzielona- poniżej 30cm w kłębie- jack russell terrier, powyżej 30cm parson russell terrier. Po jackach mogły się urodzić parsony i odwrotnie- od tego była możliwość zmeny rasy w obrębie tych dwóch do roku 2004. Szczur urodził się w 2006- czyli rasa nie była zupełnie wyrównana(i nadal nie jest) i dalej rodzą się wysokie jacki(mój gram) i niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka)

i dla porównania:
typowy jack russell terrier(madox diablesse)
[url]http://www.drapichrust.pl/madox_max.jpg[/url]

typowy parson russell terrier(Plappermäulchen's kusza)
[url]http://images28.fotosik.pl/201/5bed07124de03144med.jpg[/url]

Posted

[quote name='Unbelievable']:evil_lol:

na wystawie był facet z parsonem, Pytam z jakiej hodowli, on mówi że nie z jego :diabloti: pytam czy nie pamięta nazwy hodowli, a on mówi zakład elektryk z cieszyna :grins::cool1:

łopatologicznie.
do 2001 roku była jedna rasa- jack parson russell terrier. w roku 2001 rasa ta została rodzielona- poniżej 30cm w kłębie- jack russell terrier, powyżej 30cm parson russell terrier. Po jackach mogły się urodzić parsony i odwrotnie- od tego była możliwość zmeny rasy w obrębie tych dwóch do roku 2004. Szczur urodził się w 2006- czyli rasa nie była zupełnie wyrównana(i nadal nie jest) i dalej rodzą się wysokie jacki(mój gram) i niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka)

i dla porównania:
typowy jack russell terrier(madox diablesse)
[URL]http://www.drapichrust.pl/madox_max.jpg[/URL]

typowy parson russell terrier(Plappermäulchen's kusza)
[URL]http://images28.fotosik.pl/201/5bed07124de03144med.jpg[/URL][/quote]

dzięki za taką odpowiedź:loveu:

Posted

[url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/b6f0d8922739cff4med.jpg[/url]

W wieku trzech miesięcy miał 30cm w kłębie? :crazyeye: To ile on teraz ma? :cool3:
Mi się bardziej podobają takie "gramowe" jacki :evil_lol:.

Posted

[quote name='Kasia&Rika']dzięki za taką odpowiedź:loveu:[/QUOTE]
ależ proszę bardzo ;) jeszcze dodam, że angielski kennel club uznaje tylko parsony
[quote name='Kashdog']Witamy się z rana :cool3:
My tu pierwszy raz i ostrzegam, że nie ostatni :evil_lol:[/QUOTE]
cześć :cool3:

[quote name='RCookie'][url]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/b6f0d8922739cff4med.jpg[/url]

W wieku trzech miesięcy miał 30cm w kłębie? :crazyeye: To ile on teraz ma? :cool3:
Mi się bardziej podobają takie "gramowe" jacki :evil_lol:.[/QUOTE]

noo on tak wysrzelił w górę, a odkąd go wzięłam urósł parę cenymetrów;) w sumie miał 3,5 miesiąca:razz: a teraz ma 35cm

Posted

witamy
dopiero teraz sie zorientowałam ze zmieniłaś nik jak zobaczyłam skąd jesteś:)
co do podziału rasy to to trochę dziwne,rozmawiałam z Ania od BIbi o tym na treningach

a co do
,,niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka)''
Fiona U Gagi

Posted

[quote name='ewka i haker']witamy
dopiero teraz sie zorientowałam ze zmieniłaś nik jak zobaczyłam skąd jesteś:)
co do podziału rasy to to trochę dziwne,rozmawiałam z Ania od BIbi o tym na treningach

a co do
,,niskie parsony(fiona? która biega w agility, ale nie znam jej przydomka)''
Fiona U Gagi[/quote]
jak dla mnie to trochę niepotrzebne nawet, za mała jest rozbieżność w wielkości między nimi...

czyli dobrze zapamiętałam:diabloti: dzięki za uzupełnienie;)

Posted

Cześć Martyna :loveu: Ale gram wcale nie był brzydki, troche bardziej jak szczur tylko, ale wciąż słodki :evil_lol: Koda jak była podrostkiem była jak aligator, morde miała ogromną :roll: Kobieto powiedz czy ci się udało coś wynegocjować w związku z odwiedzinami. I mamy nowy torek ;)

Posted

[quote name='Mudik']Do Ciebie Ty pisałaś,ze macie nowy torek.:p[/quote]
Aaa, no to widziałaś go w sumie już na naszym wątku, w Białej Podl. jak na razie coś kombinujemy z Panią Edytą (jest na forum jako [B]Matakia[/B]) Ale jak na razie mamy tylko te przeszkody co stoją u mnie i jeszcze p Edyta ma mały tunel i plac, ale trzeba będzie go ogrodzić :roll:Także tak skromniutko, ale zawsze lepsze to niż nic :evil_lol: Jak na razie posiadam:
* 2 stacjonaty
* huśtawkę
* slalom
* skok w dal
* "prowizoryczny" tunel

być MOŻE uda mi się skombinować materiały na kładkę, ale to jest całkowicie niepewne :evil_lol:

Posted

[quote name='mineralna_']fajny zwierzyniec ;)[/QUOTE]
dzięki ;)
[quote name='Doginka']Tyle ma mój Gordon:crazyeye: A myślałam, że Jacki są mniejsze od sznupów:diabloti::razz:[/QUOTE]
bo są, szczur to mutant parson:diabloti:

[quote name='Russellka']Cześć Martyna :loveu: Ale gram wcale nie był brzydki, troche bardziej jak szczur tylko, ale wciąż słodki :evil_lol: Koda jak była podrostkiem była jak aligator, morde miała ogromną :roll: Kobieto powiedz czy ci się udało coś wynegocjować w związku z odwiedzinami. I mamy nowy torek ;)[/QUOTE]
czyli był brzydki :evil_lol:
raczej nie pojadę, bo nie mam kiedy:hmmmm:

ugryziona przez grama, zmęczona i zmachana wróciłam ze zlotu:razz:

Posted

[quote name='Unbelievable']ugryziona przez grama, zmęczona i zmachana wróciłam ze zlotu:razz:[/quote]

Ale że jak ugryziona? To przez to z zemsty chcesz mu obciąć jajka! :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='evl']Ale że jak ugryziona? To przez to z zemsty chcesz mu obciąć jajka! :evil_lol:[/quote]

poważnie odjajczanie Grama planujesz czy to był żart ? :diabloti:

Posted

[quote name='Iza.']I jak wrazenia ? :cool3::diabloti:[/QUOTE]

mam psa debila :evil_lol: dzisiaj z nim poszłam ''w miasto'' to prawie wzroku ode mnie nie odrywał:cool1: w głowie mu się cos chyba przez tą narkozę przestawiło:shake: ze spacerów wracaliśmy bez linki ani smyczy i ani razu się nigdzie nie wyrwał :stupid:

poza tym ma krwiaka/ropniaka na szyi wielkości orzecha włoskiego, od zastrzyku, mamy masować żeby zniknęło, a jak nie zniknie dostanie antybiotyk i będziem działać

Posted

[quote name='Unbelievable']mam psa debila :evil_lol: dzisiaj z nim poszłam ''w miasto'' to prawie wzroku ode mnie nie odrywał:cool1: w głowie mu się cos chyba przez tą narkozę przestawiło:shake: ze spacerów wracaliśmy bez linki ani smyczy i ani razu się nigdzie nie wyrwał :stupid:

poza tym ma krwiaka/ropniaka na szyi wielkości orzecha włoskiego, od zastrzyku, mamy masować żeby zniknęło, a jak nie zniknie dostanie antybiotyk i będziem działać[/quote]

Znaczy sie masz co chcialas :diabloti:

oo to ogromne to to, oby szybko zniknelo.

Posted

[quote name='Iza.']Znaczy sie masz co chcialas :diabloti:

oo to ogromne to to, oby szybko zniknelo.[/QUOTE]

taak, tylko to trochę przed czasem :evil_lol: bo do 2 tygodni po kastracji pies jeszcze może dzieci narobić :evil_lol:

jestem dobrej myśli :diabloti: ale u niego to wszystko odwrotnie, miał żygać zaraz po podaniu narkozy, a żygał długo po obudzeniu, cieszył się jak się obudził i dwa dni później z merdającym ogonem poszedł do gabientu:evil_lol:

[IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/KopiaDSC_4468.jpg[/IMG]