Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może jest dla Was nadzieja... :loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Zdjęcia superowskie :multi: Ale... przebiliście nas ze śniegiem :cry: Ale i tak jest u nas lepiej bo już [U]przynajmniej[/U] z centymetr :razz::loveu::loveu:
Pozdrawiamy Gramcia! [SIZE="1"]No i Ciebie też w ostateczności...[/SIZE] :diabloti:

Posted

[quote name='Russellka']Może jest dla Was nadzieja... :loveu: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Zdjęcia superowskie :multi: Ale... przebiliście nas ze śniegiem :cry: Ale i tak jest u nas lepiej bo już [U]przynajmniej[/U] z centymetr :razz::loveu::loveu:
Pozdrawiamy Gramcia! [SIZE="1"]No i Ciebie też w ostateczności...[/SIZE] :diabloti:[/QUOTE]
dzięki za wiarę :evil_lol: ciekawe co będzie jak śnieg spadnie, boję się że przestanie się słuchać... :cool1:

ha, bo u nas śniegu najwięcej :diabloti: i ten szron :loveu:
[quote name='Dozia_13']A co mam czekac... jutro dam reszte fotek...;)

fakt Gramuś od ostatniego spotkania zrobił duże postępy... następnym razem będzie już luzem latał...:cool3::cool3::cool3:[/QUOTE]
:loveu:

oj nie, luzem będę się bała ;) ze smyczą jest bezpieczniej, ale już nie tak bezpiecznie jak na lince... chyba kupię jeszcze jakąś 7m:roll:

Posted

[quote name='Tinka:)']jak szybko zdjęcia, dzięki:cool3: :loveu:

moja mała sierotka latała dzisiaj z samą smyczą :loveu: i wracał :loveu:[/quote]

A co mam czekac... jutro dam reszte fotek...;)

fakt Gramuś od ostatniego spotkania zrobił duże postępy... następnym razem będzie już luzem latał...:cool3::cool3::cool3:

Posted

Ach, buzi tak przy wszystkich, ludzie patrzą wstydzę sie:p:loveu::evil_lol:

[url]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00345.jpg[/url]

Posted

Witamy się. :loveu:
Ale biało u was. <3 U nas wczoraj spadł śnieg. ^^ :multi: Ale jest strasznie zimno... Suńka śliczna. Wymiziaj ją na powitanie odemnie.;33

Posted

Gratulujemy postępów :cool3:
A właściwie dlaczego nie spuścisz go na próbę bez smyczy? Tzn chodzi mi o to co on by zrobił? Ucieka przed siebie, łapie jakiś trop czy co innego jeszcze?

[URL]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00350.jpg[/URL] jaki z niego chudzielec :lol:

Posted

[quote name='infers1995']U mnie caaały czas śnieg i się nie chwale :P[/QUOTE]
u mnie też i się nie chwalę :diabloti:
[quote name='Kibaa']Witamy się. :loveu:
Ale biało u was. <3 U nas wczoraj spadł śnieg. ^^ :multi: Ale jest strasznie zimno... Suńka śliczna. Wymiziaj ją na powitanie odemnie.;33[/QUOTE]
Gram to chyba nie imię dla suńki...? :razz::cool1:
[quote name='Bzikowa']Gratulujemy postępów :cool3:
A właściwie dlaczego nie spuścisz go na próbę bez smyczy? Tzn chodzi mi o to co on by zrobił? Ucieka przed siebie, łapie jakiś trop czy co innego jeszcze?

[URL]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00350.jpg[/URL] jaki z niego chudzielec :lol:[/QUOTE]
dzisiaj na przykład poleciał do psów za ogrodzeniem zakładu z którym graniczą nasze pola- i nijak go odwołać, awanturował się na całego, musiałam go wyciągnąć... albo coś poczuł pognał przed siebie- owszem, wrócił ale dopiero jak pociągnęłam za linkę... chodzi o to, żeby teraz taką próbą nie zepsuć całej pracy, żeby się znowu nie przekonał że uciekanie jest fajne...
[quote name='Dozia_13']Moim zdaniem Gramuś by nigdzie nie uciekł... grzcznie przychodzi jak się go woła... Nawet na smyczce jak był to przychodził... trzeba spróbować...;)[/QUOTE]
i dlatego go wtedy z samą smyczą puściłam, bo przychodził od razu, dzisiaj już go bym tak nie puściła :shake:

Posted

Hej !:multi:
Troche dawno mnie tu nie było , ale powoli nadrabiam :evil_lol:
Gram i Elza ( albo mi się imiona doga pomyliły) ślicznie razem wyglądają :loveu:
A na wiosnę planujecie jakiś Łomżyński spacer??

Posted

[quote name='Tinka:)']
dzisiaj na przykład poleciał do psów za ogrodzeniem zakładu z którym graniczą nasze pola- i nijak go odwołać, awanturował się na całego, musiałam go wyciągnąć... albo coś poczuł pognał przed siebie- owszem, wrócił ale dopiero jak pociągnęłam za linkę... chodzi o to, żeby teraz taką próbą nie zepsuć całej pracy, żeby się znowu nie przekonał że uciekanie jest fajne...

i dlatego go wtedy z samą smyczą puściłam, bo przychodził od razu, dzisiaj już go bym tak nie puściła :shake:[/quote]

To prawda, lepiej sobie nie popsuć przywołania, przynajmniej tego co masz... :roll: Ale Bzik też jak przechodzimy obok jakiegoś domu gdzie za ogrodzeniem są psy to często idzie sobie zrobić imprezę :diabloti: i wtedy też mam spory problem z odwołaniem - mój sposób to przewidywanie takiej sytuacji , tzn tam gdzie wiem, że może mnie olać skupiam go na sobie bo jak już coś robimy to [U]raczej[/U] nie ucieka. No ale to trzeba zachować stałą czujność co też nie jest proste.

Powodzenia :cool3:

Posted

[quote name='Tinka:)']możemy zaplanować : P jak narazie Iza od Luny ma przyjechać w ferie, później zobaczymy ;)[/quote]

W wiosne to może i ja się wybiorę , ale bez psa :(
Chyba , że wezmę Barego...

Posted

[quote name='Domka_Czika']Hej !:multi:
Troche dawno mnie tu nie było , ale powoli nadrabiam :evil_lol:
Gram i Elza ( albo mi się imiona doga pomyliły) ślicznie razem wyglądają :loveu:
A na wiosnę planujecie jakiś Łomżyński spacer??[/QUOTE]

możemy zaplanować : P jak narazie Iza od Luny ma przyjechać w ferie, później zobaczymy ;)

Posted

[quote name='Bzikowa']To prawda, lepiej sobie nie popsuć przywołania, przynajmniej tego co masz... :roll: Ale Bzik też jak przechodzimy obok jakiegoś domu gdzie za ogrodzeniem są psy to często idzie sobie zrobić imprezę :diabloti: i wtedy też mam spory problem z odwołaniem - mój sposób to przewidywanie takiej sytuacji , tzn tam gdzie wiem, że może mnie olać skupiam go na sobie bo jak już coś robimy to [U]raczej[/U] nie ucieka. No ale to trzeba zachować stałą czujność co też nie jest proste.

Powodzenia :cool3:[/QUOTE]

Grami idzie żeby powąchać, nie robi awantur, odciągnąć go też jest zazwyczaj łatwo, ale tu nie było bo psy darły japy i nie miał ich jak powąchać, a nie powąchane się nie liczy :cool1: w końcu go wyciągnęłam ale łatwo nie było bo polazł w krzaki i się tradycyjnie zaplątał :evil_lol: a dzisiaj go odwołałam od bażanta na gałęzi:loveu: prawie bo... zaplątał się w krzaki :evil_lol:
[quote name='Domka_Czika']W wiosne to może i ja się wybiorę , ale bez psa :(
Chyba , że wezmę Barego...[/QUOTE]

czemu bez psa?
[quote name='Izuuus']Gram jest sliczny :loveu::loveu:

Wyglaskaj! ;)[/QUOTE]
dzięki:loveu:

a tu wracanie ;) często parę razy muszę zawołać ale nie przeszkadza mi to, ważne że przychodzi...
[url=http://s303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/?action=view&current=MOV00317.flv]MOV00317.flv - Video - Photobucket - Video and Image Hosting[/url]

Posted

"Ty szczurze jeden" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A może bardzie entuzjastycznie go witaj kiedy wraca? Jakieś takie "jupi, huraaa!" :cool3: i jak wrócić mega szybko to może kilka smaczków po kolei dawać?

Wiem jak to jest mieć zwiewającego psa. Bora też gania na lince, bo lubi sobie iść czasem " w długą".

Posted

[quote name='Izuuus']Fajny filmik :razz: No wazne, ze przychodzi, ale piateczki cos nie chcial dac xd Cos g pewnie bardziej zainteresowalo :razz:[/QUOTE]

dawał, tylko był odwrócony bo tam psy szczekały ;)
[quote name='Magda25']"Ty szczurze jeden" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A może bardzie entuzjastycznie go witaj kiedy wraca? Jakieś takie "jupi, huraaa!" :cool3: i jak wrócić mega szybko to może kilka smaczków po kolei dawać?

Wiem jak to jest mieć zwiewającego psa. Bora też gania na lince, bo lubi sobie iść czasem " w długą".[/QUOTE]
:evil_lol:
zwykle cośtam jeszcze każe mu robić, jakiś obrót, piąteczka, wstydź bo to lubi, i woli to niż głupie krzyczenie : P a seria smaczków nie ma sensu wydaje mi się, wystarczy jeden :razz: czasem dostanie dwa, trzy, poza tym dodatkowo dostaje jak coś zrobi;)
[quote name='Russellka']Ot skubaniec nie chciał iść bez smakołyka :evil_lol:[/QUOTE]

jak mu nie dam to wraca się parę razy aż dostanie :evil_lol: materialista:diabloti:

Posted

Nooo film z dialogami!
Nie no, fajnie Wam idzie to przywołanie, przybiega z duuużą prędkością :cool3: szczerze mówiąc myślałam, że jest gorzej. :lol: Ale zgadzam się z poprzednikami - więcej entuzjazmu i cyrk na kółkach typu tarzanie się po ziemi :evil_lol: żeby nauczył się szybciej reagować.

[SIZE=1]A Bzik jak włączyłam ten filmik to najpierw się zbulwersował jak gwizdałaś i wołałaś, wymógł na mnie wzięcie go na ręce i obejrzał resztę filmiku z ogromnym napięciem, powiedziałam mu, że bardzo mi przykro ale może już niedługo będzie miał podobnego scura na co dzień:eviltong:

[SIZE=2]pozdrawiamy :cool3:[/SIZE]
[/SIZE]

Posted

[quote name='Bzikowa']Nooo film z dialogami!
Nie no, fajnie Wam idzie to przywołanie, przybiega z duuużą prędkością :cool3: szczerze mówiąc myślałam, że jest gorzej. :lol: Ale zgadzam się z poprzednikami - więcej entuzjazmu i cyrk na kółkach typu tarzanie się po ziemi :evil_lol: żeby nauczył się szybciej reagować.

[SIZE=1]A Bzik jak włączyłam ten filmik to najpierw się zbulwersował jak gwizdałaś i wołałaś, wymógł na mnie wzięcie go na ręce i obejrzał resztę filmiku z ogromnym napięciem, powiedziałam mu, że bardzo mi przykro ale może już niedługo będzie miał podobnego scura na co dzień:eviltong:

[SIZE=2]pozdrawiamy :cool3:[/SIZE]
[/SIZE][/QUOTE]
ale w nim dialogów, mnóstwo :evil_lol:
no przybiega, przybiega ;) co ma czas tracić:diabloti: teraz już jest super :loveu: na niego i tak najlepiej działa szelest torebki od smakołyków albo stokanie smakołyków o pudełka, a jak tego nie słyszy to szybko nie przyjdzie ;) na szczęście teraz łatwiej mu się opanować :loveu:

bieedny :evil_lol::evil_lol: ale szczurek też do mnie przylazł jak go oglądałam :evil_lol:

Posted

[IMG]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00351.jpg[/IMG]

[IMG]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00352.jpg[/IMG]

[IMG]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00355.jpg[/IMG]

[IMG]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00356.jpg[/IMG]

[IMG]http://i130.photobucket.com/albums/p259/karolina_029/DSC00361.jpg[/IMG]