Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dori to najcudowniejszy, najukochańszy, najmądrzejszy i mogole naj szczeniak jakiego dotychczas miałam u siebie, a było ich nie mało.

Dori została znaleziona na ulicy. Była w kiepskim stanie, potwornie wychudzona, jej sierść była pozlepiana i skołtuniona. Sunie trzeba było ogolić. Gdy zobaczyłam ją w schronisku od razu się zakochałam i choć obiecałam sobie, że nie wezmę żadnych psiaków na tymczas do póki Zuzia nie podrośnie w poprzednia sobotę wróciłam do domu z Dori.

Dori jest niesamowicie towarzyskim i kochanym psem, który nie widzi nic poza człowiekiem. Człowiek jest dla niej wszystkim. Sunia jest bardzo inteligentna i pojętna. W ciągu 4 dni nauczyła się załatwiać na dworzu. Dori bardzo dobrze potrafi odnaleźć się większym stadzie. Nie narzuca się starszym psom. Gdy widzi, że nie chcą się bawić po prostu odchodzi.

Już dwa razy Dori miała mieć dom. Pierwszy pojawił się już w niedzielę. Państwo zobaczyli Dori na zdjęciu i zakochali się w niej. Sunia miała jechać do Warszawy. Niestety w środę ( dzień przed wyyjazdem okaz\ało się, że Państwo mają już innego pieska. W sobotę pojawili się kolejni chętni, którzy zabrali mała wczoraj niestety ich sunia nie zaakceptowała Dori i dzisiaj malutka wróciła do mnie.

Dori ma ok. 3,5 miesiąca. Jak dorośnie będzie średniej wielkości. W ciągu pobytu u mnie bardzo urosła. Wydłużyły jej się nuszki i powoli nabiera ciała. Jest po pierwszym szczepieniu, dwukrotnym odrobaczeniu i odpchleniu. Warunkiem adopcji jest późniejsza sterylizacja.

Tak wyglądała Dori jak do mnie przyjechała:

Tak wygląda teraz
Na spacerze

W domu

Posted

Jakbym moja Ulke widziala sprzed lat... gdy miala 2 lata wzielysmy sunie Pandusie z krakowskiego azylu, tez sie tak przytulaly do siebie :p

Rosnie nam kolejne pokolenie wolontariuszy :fadein:

Posted

dori jest slodka; spi najsliczniej na swiecie-jak spala ze mna,przytulia swoj policzek do mojego i jak tylko sie ruszylam, prostowala swoje lapki podnoszac je do gory; potem polozyla swoja szyje na moja i tak dalej spalysmy:loveu::loveu::loveu::loveu:kapitalna!

Posted

Dori pojechała dzisiaj do nowego domu. Pan wypatrzył ja na allegro. Mała zamieszkała w domu z ogrodem niedaleko Olsztyna. Pan rozmawiał ze mną ponad 30 minut. Chciał wiedzieć o małej wszystko.
Dori bądź szczęśliwa!!!