Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][B]Rozliczenie z bazarków[/B]
[LEFT]
1. Bazarek z maja 08 - 17.5zł
2. Bazarek z sierpnia 08 - 40zł na pabianice ( i 30 na Krówka)
3. Bazarek z czerwca 08. - 60zł

-14.5zł na moje allegro dla 4 psów od konca sierpnia do końca grudnia (4 miesiące)
-13zł allegro wyróżnione Soni
-13zł allegro wyróżnione Szypera
-13 zł allegro wyróżnione Klifa
-13zł allegro wyróżnione Elwisa
-7.2zł wystawiane przeze mnie dodatkowe aukcje psów jak do tej pory : Figa, Karmel, Chips, Miś x4, (Bajtek, Atos, Sawio, Fifi, Diego) x3 , Masza x2,
-21.5zł na allegro dla 4 psów od stycznia do końca czerwca

RAZEM : -82.2

[/LEFT]
[/CENTER]

Posted

[B]Ostrzeżenie ![/B]

Przekazano mi wiadomość by[COLOR=red] uważać na rodzinę[/COLOR] prawdopodobnie Romów [COLOR=red]mieszkających na południu Polski a dokładniej z [B]TARNOWA[/B].[/COLOR]
Wyszukuje ona [COLOR=red]psy na portalach aukcyjnych[/COLOR], [COLOR=red]w schroniskach[/COLOR] i w innych możliwych miejscach gdzie są one oddawane praktycznie za darmo.

Stawia na konkretne [COLOR=red]PSY RASY [B]AMSTAFF I ROTTWEILLER[/B][/COLOR], Ich [COLOR=red]Cel to [B]WALKI PSOW I SZKOLENIE DO WALK[/B][/COLOR]

W ZAGROŻENIU MOGA BYC TAKZE INNE [B][COLOR=red]BULLOWATE[/COLOR][/B] ale tez i [B][COLOR=red]BOKSERY[/COLOR][/B]

Mimo, iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, [U]by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski [/U]do wszystkich osób, które mogą im przeszkodzić.

Jedna z dogomaniaczek (basiagk) trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu….

Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej:

„Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej. Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę, a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg, o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakiś szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać, bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed śmiercią ale oddali ją kumplowi na rozmnażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczęłam, bo pokazali mi inne psy które szukają na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówił szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. Uwaga! Ci ludzie bardzo dobrze grają!”
Końcówka ich numeru telefonu …..225

[CENTER][CENTER]Nie bądź bierny/-a i przekaż tę wiadomość dalej. [/CENTER]

[CENTER]Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci!!!!!!![/CENTER]
[/CENTER]

Zainteresowanych dokładniejszymi danymi na temat opisanej rodziny udziela Basia pod adresem mailowym: [COLOR=blue][email protected][/COLOR]

Posted

[quote name='Justy$ka']Za kratkami ale wyszedł niesamowicie ;):

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f192a3fc66f6eaf6.html"][IMG]http://images32.fotosik.pl/420/f192a3fc66f6eaf6.jpg[/IMG][/URL][/quote]
jest wiecej fotek -info o nim?

Posted

Dzisiaj pojechało 7 psów do Niemiec i jeden do domu tu gdzieś w okolicy.
Na pewno pojechała Sonia, sznaucerka Diuna, taki dzikusek nr 1999, Mika, ostatnia z suczek z interwencji, jeden z piesków z poprzedniej interwencji, jakiś nowy pies który trafił do schroniska cały połamany i miał gwoździowaną łapę.

Kilka dni temu do domu poszedł też Bajtek (w Pabianicach) oraz Szyper (w Pawlikowicach).

Posted

Szyper mieszka w Pawlikowicach, jest luzem na podwórzu, więcej napisałam na wątku owczarków.
A Bajtka dzisiaj spotkałysmy, ze swoim panem jeździ rowerem i przyjechał na chwile do schroniska bo ma rozwolnienie i pan nie wiedział co zrobić.

Zapomniałam jeszcze o Alexie, tym czarnym niby-labku :lol: On w środe pojechał do swojego domu z ogródkiem do Gostynina k.Płocka.
Teraz ma się tak :evil_lol:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/434/f4dc7227c362618a.jpeg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images47.fotosik.pl/47/7c275b9cd8a1a4c0.jpeg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Madzik77']jest wiecej fotek -info o nim?[/quote]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/Maks"]http://www.schronisko-pabianice.eu/index.php?option=com_rsgallery2&gid=197[/URL]

Psiak jest wystraszony. Delikatnie i ostrożnie bierze smakołyki z ręki i szybko biegnie do budy by tam je zjeść. Na początku wogłóle nie chciał podchodzić (dzisiaj), ale potem nabrał trochę pewności. Z Kasią uznałyśmy, że gdy trafił do schroniska był odważniejszy... Nawet kiedyś był na spacerze... Niestety teraz nawet trudno go pogłaskać...:shake:
Co ważne to nie ma w nim cienia agresji czy złośliwości :roll:

Posted

Wznowiłam psiakom allegro (nareszcie :roll:)

I teraz mam dylemat... czy wystawic Oficera(ma w chwili obecnej tymczasowe allegro wyróżnione) czy jakiegoś innego psa (tymczasowo). Myślałam o Azorze, ale ja niestey nie mam narazie czasu napisac dla niego tekstu... Jeżeli ktoś mógłby mnie w tym wyręczyc to chętnie wystawilabym Azora w zastępstwie za Oficera (oczywiście tymczasowo)...

Posted

Witamy witamy :cool3:

A będziesz mogła przychodzić do schroniska, czy pomoc przez internet?;)

Co do allegro to ja i tak bym mogła wystawić tylko raz, za Oficera. 5-tego psa już 'wziąść' nie mogę:roll:

Posted

no ale ja jestem już u nas wolontariuszką :D mnie nie poznajesz?? nawet po piśmie hehe
a co do Oficera to sama nie wiem,nie chce go przekreślać ale nie wiem czy jest sens wystawiać go na allegro i czy ktokolwiek wziąłby psa tylko po to aby go pochować :( :-( no niestety los takich psiaków jest marny

Posted

[CENTER]:placz::-(:placz:[/CENTER]

Dziewczyny!
Dziś umarła mi moja ukochana Sunia :placz:
Zawsze była moją najlepszą przyjaciółką, siostrą, którą miałam zawsze...
Na którą zawsze mogłam liczyć...

Jestem załamana i niestety nie wiem czy dam radę (poradzę sobie emocjonalnie) przychodzić narazie do schroniska...
Jeszcze nie podjełam decyzji, ale na dzień dzisiejszy...:-(
Uwielbiam chodzić do schroniska i nie chciałabym tego zostawiać na zawsze, dlatego nawet jeżeli podejmę decyzję, że nie będe narazie przychodzić liczę, że to zrozumiecie, a gdy się pozbieram znów mnie przyjmiecie...:placz:

Posted

napewno zrozumiemy!! strasznie mi przykro z tego powodu,ale myślę że właśnie jak tam przyjdziesz i pomożesz tym biednym zmarzlakom to ci ulży. Oczywiście musi upłynąć jakiś czas zanim do siebie dojdziesz,ale pamietaj że czas leczy rany,wiem coś o tym, a skoro ona umarła to znaczy ze przyszedł na nią czas :placz: jest to co prawda smutne i dla ciebie tragiczne ale niestety prawdziwe
trzymaj się kochana :-(

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/82293.html"]Justy$ka[/URL] bardzo współczuję ,przeżyłam to w październiku i nadal boli mnie serce za ukochaną Astrunią, ale adoptowałam Mega-Lenkę z Bytomia bo była tez wielkim cierpieniem. Nie można zastąpić kochanego kogoś kimś drugim,bo każdy pies jest indywidualnością.Ale myślę że można znowu pokochać,zwłaszcza że my kochamy wszystkie zwierzęta.Trzymaj się.Jeszcze raz wyrazy współczucia.

Posted

Bardzo dawno mnie nie było. przypominam mojego Jumpera-jamniora z rozszczepem łapy, wziętego ponad rok temu z Fundacji Zapomniane i Niechciane.

[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/1039/jumper115uu9.jpg[/IMG]

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=red]DZIEWCZYNY W SRODE O 17 JEST SPOTKANI EPABIANICKIEGO TOZ NA KOSCIUSZKI -spotkanie otwarte- moze pojdziemy tam i zawalczymy o jakies sterylizacje dla psow i kotów o wiecej kasy![/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=red]na 99% przyjedzie p. Iza z fundacji KOCIA MAMA bedzie walczyć o koty -im wiecej nas bedzie tym wiecej zdzialamy[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

przeciez pabianicki TOZ nie istnieje od wielu lat :roll:
słyszałam o jakis próbach reaktywacji, nawet miałam sie w to wkręcić ale jesli ma byc w takim składzie jak kiedyś i działać na takichy zasadach jak kiedyś to ja dziekuje :cool1:

Posted

Zula dziś pojechała na tymczas do Wrocławia.

Allegro Groszka [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=533423912]Lubisz czekoladę? Pokochaj Groszka! (533423912) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Może by ktoś napisał jakis ładny tekst łapiący za serce....?