Asia & Ginger Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='KaRa_']Ja powiem tak najlepiej już teraz osoby niepełnoletnie, od których decyzja zależy od rodziców niech już teraz się pytają a jak będą wiedziały na 100% to niech się zapisują, a nie że Asia zapisuje mnóstwo osób a na zlot nawet 1/2 z tego nie pojedzie bo jednak rodzice nie pozwolili, inaczej jest sprawą urlopów bo to już wyższa szkoła jazdy;)Sama też będę musiała sobie urlop wtedy załatwić:evil_lol:[/quote] Popieram, pytajcie i zaczynajcie przekonywać rodziców już teraz, a nie czekajcie na ostatnią chwilę. ;) [quote name='Niki-lidka']ja jestem z zamoscia...to ile godzin bym jechala? :(:(:([/quote] Oj, niestety sporo. Sprawdzałam, że pociągiem jedzie się ok. 13 -14 godzin. [quote name='olekg18']A niewiem czy wiecie wpadliśmu z Asią na wspaniały pomysł ,że kwote za domek wpłacac bedzie się z góry.Nie żadne zaliczki.Bo potem domek stał pusty ,bo kilka osób zachorowało na grypę(widmo chyba).A tak wpłacasz całość i nawet jak nieprzyjedziesz to inni nie bd mieli z tego tytułu kłopotów.[/quote] Dokładnie, całą kwotę trzeba będzie wpłacić z góry, żeby nie było później dziwnych niespodzianek. :shake: [quote name='goldenka245']Ja chyba pojadę, zależy od rodziców, zapytam jeszcze ;) Tylko Rinuś i Aleb muszą jechać:loveu: I ja raczej domek jbc.[/quote] To pytaj. :cool3: Na razie Cię nie zapisuję. ;) [quote name='KaRa_']Ja też jestem za żeby kwoty były płacone z góry bo nie chcemy dopłacać za innych tak jak mieliśmy w tamtym roku. W tym roku zlot będzię perfekcyjnie zorganizowany :D[/quote] No KaRa, skoro mam takie prawe ręce, to nie może być inaczej. :lol: :evil_lol: Quote
Rinuś Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='olekg18']Czarek nie rzuca się na psy:)Przy samym zapoznaniu powarkuje i na tym się kończy.Nawet agresora Atosa zdominował ślicznie bez użycia ząbków:) Poza tym mamnad nim kontrole:)[/quote] [I][B]można by było gdybać,,,bo akurat może Brutus mu się nie spodoba...albo inny pies...nigdy nie mów nigdy Olku :) [/B][/I] Quote
goldenka245 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='olekg18']Goldebka-biega o to ,ze jak sobie zagotujesz wode w domku i zalejesz sobie zupkę /herrbatkę /kawe czy coś innego to wciepniesz 10groszy .I tyle:)[/quote] Aha rozumiem ;) Quote
NightQueen Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 A to jeszcze jedno pytanie :) Czy ludzi sie jakos dolacza (do innych) jak chca mieszkac w domku a nie maja paczki? I co jak psiaki wtedy sie nie polubia? Quote
olekg89 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Psy nie mają wyjścia poza tym po całodniowym bieganiu jestm obojetnie gdzie mieszkają i z kim byleby spać:P My już sobie zoorganizowaliśmy domek:P Ja ,orzech,kara,rose,asia i chips Small-domków bedzie pare (zaleszy od ilości ludzi)więc wryjesz się tam gdzie będzie wolne Quote
KaRa_ Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='smallpati']A to jeszcze jedno pytanie :) Czy ludzi sie jakos dolacza (do innych) jak chca mieszkac w domku a nie maja paczki? I co jak psiaki wtedy sie nie polubia?[/quote] Asia później ułoży plan domków które osoby z kim z próśbami innych pewnie Quote
goldenka245 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 My raczej mamy ustalony skład w domku jeśli pojedziemy ;) Quote
Asia & Ginger Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='monita']Aż takie cyrki były :crazyeye:[/quote] Dokładnie. ;) [quote name='KaRa_']Trzeba troszkę zmienić zasady organizachi zlotu i bedzie perfekcyjny czyli: Po pierwsze płacone z góry za domki Po dugie osoby w namiotach płacą aby organizator nie miał przechlapane Po trzecie sprzatamy po psach i nie robimy scen,że to nie nas pies zrobił kupe a inni mają ochrzan i Olek sprząta po innych psach Po czwarte deklaracje rodziców o zgodze przyjazdu osób nielnoletnich:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Zgadzam się ze wszystkimi powyższymi punktami. :cool3: :p [quote name='basia bonnie']do kiedy można dać ostateczną odp. czy sie jedzie?[/quote] Ostateczny termin zgłoszeń podam jutro lub w poniedziałek, bo wtedy będę dzwonić do ośrodków. ;) [quote name='olekg18']Tak sprzatanie po psach to obowiązek kazdego .Bede za to gnoił bardzo! Basia-no jeśli namiot to nawet dzień wcześniej:) A jeśli Domek to do końca terminu wpłat .Czyli narazie niewiadomo[/quote] Wszystkie terminy podam wkrótce. ;) [quote name='monita']To lepiej pisać się pod namiot ;)[/quote] Część osób, które były na zlocie w tamtym roku pod namiotem, woli tym razem jechać do domku. Według mnie lepsze są domki, bo nie trzeba targać za sobą ciężkich namiotów, śpiworów. Poza tym jest stały dostęp do wody, łazienek i nie trzeba chodzić i się prosić. Ale to już wasz wybór. :cool3: Zresztą myślę, że cena domków nie jest wygórowana. ;) [quote name='KaRa_']Pewnie Asia termin wpłat i deklaracji na domek sama poda, w tamtym roku było do końca marca;)[/quote] Termin podam jutro lub pojutrze. :cool3: Quote
goldenka245 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 No, domki rzeczywiście nie drogie, a z tego co widziałam na fotkach z poprzednich zlotów to warunki niezłe ;) Quote
olekg89 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Monita-2lata temu było faknie pod namiotem 3 lata wstecz też.Ale w tym lało,wszystko mokre,brudne psy ,ciuchy wilgotne masakra.Dlatego wole domek Quote
KaRa_ Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 My tez z Asia i reszta zmoczone bylismy w tym roku mimo,ze domek mielismy bo nie mielismy w pewnym momencie wstepu do domku:evil_lol::lol::lol: Quote
Rinuś Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Niki-lidka']hihi...podkresly raz jeszcze to musza byc LAGODNE psy:diabloti:[/quote] [I][B]Ale każdemu psu czasem zdarzy się odchyła :) wystarczy że zostanie sprowokowany :) [/B][/I] [quote name='goldenka245']My raczej mamy ustalony skład w domku jeśli pojedziemy ;)[/quote] [I][B]Taaa my mamy :evil_lol: dobra ja idę spać :evil_lol:[/B][/I] Quote
Asia & Ginger Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='KaRa_']A teraz tak poważnie, taki zlot nie wygląda jak jakiś obóz kolonijny, tam każdy żyje własnym życiem, a nie bawimy się czy coś, to raczej wygląda od 18pijemy kończymy w nocy spimy do południa, później każdy robi to co lubi. I jedna ważna rzecz. ŁAGODNE psy, nie ma a bo ona suczek nie lubi wiec może je chłapnąć zębami czy coś;). Nie ma co narażać psów innych i swoich i narobić sobie problemów.[/quote] To tak w skrócie. :evil_lol: Zdecydowanie psy muszą być na tyle łagodne, żeby nie było poźniej nieprzyjemności. Przecież nikt nie chce, aby jego pies zamiast miło spędzać czas nad jeziorkiem, siedział w lecznicy. :shake: [quote name='goldenka245']Od jutra prosze rodziców :P[/quote] Trzymam kciuki. :cool3: [quote name='olekg18']Asia-mam nadzieje ,ze nie Mamuśka Kara-zdecydowanie łagodne,albo takie które potrafia się bezkrawo dogadać z innymi .I nie drą ryja 24h na dobe[/quote] :lol: [quote name='KaRa_']Asia troche Ci z Olkiem pomagamy przy organizacji:evil_lol:[/quote] Cieszę się z tego bardzo. :p Dzisiaj coś mi radiówka nie działa i muszę łaczyć się przez modem, dlatego to tak długo trwa. :angryy: Quote
KaRa_ Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Asia minusy radiówki, jak ja się ciesze,że mam juz neostrade:evil_lol: Quote
olekg89 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Właśnie się dziwie ,ze na gg cie nie ma:P Quote
basia bonnie Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 a jakim środkiem transportu pojedziecie? kto jedzie pociągiem i wysiada w Lesznie ? :evil_lol: bo leszno jest chyba 27km od Boszkowa, a Poznań dużo dalej. Quote
sacred PIRANHA Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='Rinuś'][I][B]Ale każdemu psu czasem zdarzy się odchyła :) wystarczy że zostanie sprowokowany :) [/B][/I] [/quote] niby tak...ale jak beda wszytskie lagodne zaden zadnego nie sprowokuje a prawidlowo zsocjalizowany pies nie zaatakuje bgez powodu bo mu sie jakis nie spodoba...poza tym jak jest odpwoiednio wyszkolony to nawet w chwili ataku zareaguje na komende opiekuna i wystraczy ze dwoch opiekunow krzyknie i po sprawie:) [quote name='Asia & Ginger'] Zdecydowanie psy muszą być na tyle łagodne, żeby nie było poźniej nieprzyjemności. Przecież nikt nie chce, aby jego pies zamiast miło spędzać czas nad jeziorkiem, siedział w lecznicy. :shake: [/quote] musze byc po prostu pozytywnie nastawione do psow i posluszne...tyle:) jak ktow wie, ze jego pies nie toleruje malych suczek to niech nie beirze swojego pupila, bo napewno sie taka sunia trafi i co wtedy? nie ma sensu sobie utrudniac milego wypoczynku:) Quote
Rinuś Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [I][B]Lepiej wprowadzić zakaz podawania psom alkoholu :evil_lol:[/B][/I] Quote
Asia & Ginger Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='smallpati']takie pytanie mam jeszcze :D Wstepna data to...??[/quote] Myśle, że pierwsze dni sierpnia. ;) [quote name='goldenka245']Początek sierpnia mi w sumie pasuje, chyba, że pojedziemy gdzieś na wakacje, ale ja wole na zlot ;)[/quote] Ja też w tamtym roku wybrałam zlot, chociaż już rok wcześniej planowałam w tym czasie jechać do Boszkowa właśnie. ;) [quote name='KaRa_']Rinuś dlatego pisze łagodne psy, gdy mamy jakąś tam do nich pewność. I nawet łagodny pies może coś zrobić dlatego trzeba mieć kontrole nad psem nawet jak ma się 2promile alkoholu w sobie[/quote] Tak i mamy tu nawet dobry przykład. :cool3: [quote name='goldenka245']Ja i tak Gordiemu kupie kaganiec, myślę, że kagańce powinny być obowiązkowe, bo nawet łagodnemu psu może jakiś inny nie pasować, a chyba nie chcemy przykrych sytuacji ;)[/quote] Ja zawsze mam kaganiec, tak na wszelki wypadek. ;) Quote
KaRa_ Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Ja mam nadzieje,ze znow sie ktos znajdzie kto mi bedzie psa wyprowadzal na spacerki:evil_lol: Quote
olekg89 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Właśnie tak:)Zgadzam się w 100% dlatego moje psy są zwykle najgrzeczniejsze na całym zlocie:) Dla Kaji ważne ,zeby nikt jej nie chciał podprowadzić kamyczka ,którego sobie toczy.A dla Czarka ,zeby nikt nie denerwował kaji heheh Quote
KaRa_ Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Mój duke w zeszłym roku tylko raz ugryzł i to Olka bo wiedział,że pańcia jest zla na niego:evil_lol::evil_lol::evil_lol:co to była wtedy za akcja :lol::lol::lol: Quote
Asia & Ginger Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 [quote name='smallpati']teraz to mnie zalamaliscie :( nie dosc ze dlaeko mam (ale transpotr bym wyczasla) a tu termin kompletni mi nie pasuje :(:([/quote] A jaki termin by Ci pasował? Bo tylko pierwsza połowa sierpnia wchodzi w grę. ;) [quote name='KaRa_']I jedna rzecz tak dla mnie osobista, jak wiadomo niektórzy będą mieli domki a inni namiotu, w domkach są czajniki, ciepła woda itp wiec czesto namiotowicze chodza do domków i wiele osób nie zdawało sobie w tamtym roku,że inni płacą za energie osobno a nie w cenie domku. I nawet 50gr nie dało by się dołożyć do tego, a w nasyzm domku była nawet skarbonka i chyba Oluś i ktoś tam jeszcze dał a reszta olewała, no i bywalcy domku podzielili się co mieszali w namiotach, a reszta miała na to olewke.[/quote] [B]KaRa[/B] na szczęście w Boszkowie nie spotkałam się jeszcze z płaceniem osobno za energię, jest w cenie domku. :cool3: [quote name='goldenka245']Ale jak osobno się płaci? Ciemna masa jestem:roll::oops:[/quote] Chodzi o to, że jeśli np. cena za wynajem domku wynosi 130 zł za dzień, to nie obejmuje ona opłaty za energię i dolicza się ją na końcu do rachunku. Quote
diabelkowa Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='olekg18']Small-nie pyskuj.Mistrz może pić.Bo nawet jak się nawale to ide grzecznie spać:)[/QUOTE] no no widzialam fotki z tamtego zlotu :evil_lol: o Olus nie wiedzialam ze w tamtym roku grzecznie kupki sprzatales. Logan jest mily dopuki ktos mu nie zabierze jednej z 2 ulubionych zabawek dlatego postanowilam ich na zlot nie brac ^^ Quote
Rinuś Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 [quote name='KaRa_']Mój duke w zeszłym roku tylko raz ugryzł i to Olka bo wiedział,że pańcia jest zla na niego:evil_lol::evil_lol::evil_lol:co to była wtedy za akcja :lol::lol::lol:[/quote] [I][B]ano aopropos tego... napiszcie czyje psy stana w obronie właściciela w razie jakby naszła kogoś ochota na zabawę w bijatykę :) żeby nie doszło do nieszczęść...[/B][/I] Quote
Recommended Posts