KaRa_ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Zaczniemy od tego [url]http://www.youtube.com/watch?v=0fGHIafFrhY[/url] a skończymy na tym [url]http://www.youtube.com/watch?v=5u5Ow1ya9Cg[/url] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
gops Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ta ja wroce z wloch jade na wies na dzialke i wracam 1 sierpnia i jade na zlot uffff to sie nazbieralo mi :roll: a wroce ze zlotu to przygotowania do szkoly...nowej szkoly..juz mam stracha troche :roll: Quote
M&T Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='KaRa_']Zaczniemy od tego [URL]http://www.youtube.com/watch?v=0fGHIafFrhY[/URL] a skończymy na tym [URL]http://www.youtube.com/watch?v=5u5Ow1ya9Cg[/URL] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] buahaha xD zarabisty ten drugi filmik xD a pierwszego nie skumalam co on tam robi xP Quote
gops Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 dobre te filmiki ale kella juz to umie heheh :evil_lol: bez klikera ;) Quote
KaRa_ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='M&T']buahaha xD zarabisty ten drugi filmik xD a pierwszego nie skumalam co on tam robi xP[/quote] targetuje;) Quote
M&T Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='KaRa_']targetuje;)[/quote] a co to znaczy?? :oops::oops: Quote
Patikujek Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ja nie rozumiem działania klikera po prostu:shake: kiedy uczy się psiaka bez klikera to naprowadza się go smaczkiem i jak zrobi to co chcem,y to dostaje smaczek a z klikerem jest tak samo tylko jak pies zrobi to co chcemy to przed smaczkiem jest klik9i za cholere nie wiem po co to) i tak pies robi to dla smaczka a nie dla kliknięcia:shake: Target to jakaś rzecz(długopis, patyczek itp. itd.) której końcówkę pies ma dotknąć nosem i to dotknięcie nazywa się targetowaniem, kiedy pies nauczy się już targetować to taka rzecz bardzo przydaję się do naprowadzania psa przy różnych sztuczkach, np. robienie ósemek, między nogami Quote
KaRa_ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='M&T']a co to znaczy?? :oops::oops:[/quote] Podąża za przedmiotem i go dotyka nosem. Quote
gops Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ta ..tez nie skumalam.. nawet niewiedzialam ze jest taka komenda 8) Quote
M&T Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 czemu moja wiadomość pojawiła się przed twoją? dziwne :P Quote
KaRa_ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Patikujek']Ja nie rozumiem działania klikera po prostu:shake: kiedy uczy się psiaka bez klikera to naprowadza się go smaczkiem i jak zrobi to co chcem,y to dostaje smaczek a z klikerem jest tak samo tylko jak pies zrobi to co chcemy to przed smaczkiem jest klik9i za cholere nie wiem po co to) i tak pies robi to dla smaczka a nie dla kliknięcia:shake:[/quote] Bo w klikaniu się nie naprowadza tak mocno jak przy zwykłym smaczku, tylko pies sam ma się skapnąć o co chodzi Ci lekko pomagając;) Quote
Junka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Pies targetuje np. patyk trzymany w ręku ma za zadanie dotknąć go nosem albo którąś z łap. Tak samo targetuje sie jakąś plytke ja do tego używam opakowan po płytach CD. Ja moją June nauczyłam wszystkiego bez klikania ale dopiero dzieki klikaniu Juna zalapala chodzenie przy nodze. Moj pies rozumie to tak zrobie dobzre to bedzie klik a jak bedzie klik to bedzie smaczek poprostu pies szybciej łapie dobre zachowanie. Quote
gops Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ..jednak wystarcza mi smaczki ;) a wiecie moze jak nauczyc psa komendy "zdechl pies" ? :razz: Quote
Patikujek Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 najpierw lerzec(waruj) potem kiedy umie leżeć i zostań to przewracasz go na bok, i tak stopniowo aż do momentu kiedy nie będzie głowy podnosił(to tak w wielkim skrócie) Quote
gops Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 no wlasnie umie duzo komedn tzn mowa o basterze jest.. ale zachcialo mi sie zeby umial "zdechl pies" mysle ze dam rade go jeszcze nauczyc :) jest bardzo pojetny ;) Quote
Lorien:) Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='gops']no wlasnie umie duzo komedn tzn mowa o basterze jest.. ale zachcialo mi sie zeby umial "zdechl pies" mysle ze dam rade go jeszcze nauczyc :) jest bardzo pojetny ;)[/quote] Mój psiurek, potrafi "zdychać" na zawołanie :evil_lol: Quote
gops Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 no i o to mi chodzi :) on ma 10 lat ale ostatnio nauczyl sie dawac glos wiec moze mi sie uda :) dobra trzeba pisac z godnie z tematem :eviltong: tak wiec ...czy wszyscy mieja plywac? :razz: Quote
Lorien:) Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Owszem ja umiem, jednak tylko wtedy kiedy mam grunt pod nogami :eviltong: Quote
gops Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 to tak jak ja :) umiem ale nie czesto mam okazje ..a nawet lubie ;) Quote
Patikujek Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ja w ogóle wody nie lubię, pływać umiem na tyle że się nie utopię ale jak to mój tata(były ratownik) określa pływam stylem rozpaczliwym po Warszawsku - brzuchem po piasku:evil_lol: Quote
M&T Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Patikujek']Ja w ogóle wody nie lubię, pływać umiem na tyle że się nie utopię ale jak to mój tata(były ratownik) określa pływam stylem rozpaczliwym po Warszawsku - brzuchem po piasku:evil_lol:[/quote] buahaha xD to jest dobre xD Quote
Recommended Posts