Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='grazyna9915'][SIZE=4][B][U]Było by super.[/U]:loveu:[/B][/SIZE]
Miałabym wtedy niepełnoletnich z głowy.:cool3:
Pozostaje jeszcze tylko sprawa jednego psa, a dokładniej owczarki Dianeczki.
Jako niepełnoletnia osóbka Dianeczka nie może go przewozić pociągiem.
Zastanawiam się czy jak rozłożę tylne siedzenia w Tico to zmieszczę tam owczarkę, chyba dwa beagle i dwa niewielkie wielorasowce + z przodu ja i Dawix.

Co o tym sądzicie?

Tylko w razie czego to mi się tu nie śmiać z moich kombinacji.:mad:[/quote]
Najprawdopodonbniej tak tylko niebędą miały luzu! Za dużo! Dziękuje wam bardzo że mnie przekonałyście:p jak chciałam to zrobić byłam głupia!:oops::shake::angryy::mad:
Zobaczyłam wątek Sarenki ok. roczku pałątała się po szosach prędzej! Teraz jest w DT potrzebuje DS więc pytałam się mamy mama mówi że ma taką kochaną i śliczną mordke! I że ją bierzemy na 99% Mój Mikrus będzie miał przyjaciółke nie do rozmnażania broń boże a i tak ona jest wytrerylizowana! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108459[/URL] zobaczcie jaka piękna! Hura!:multi: [B][COLOR=red]Wszystko dzięki wam dogomaniakom!:loveu:[/COLOR][/B]

Posted

Zastanawiam się czy jak rozłożę tylne siedzenia w Tico to zmieszczę tam owczarkę, chyba dwa beagle i dwa niewielkie wielorasowce + z przodu ja i Dawix.

Co o tym sądzicie?

Psy sie raczej zmieszczą, ale gorzej będzie z bagażami.. chyba, że samochód posiada, bagażnik na dachu;)

Posted

[quote name='gops']i nastepny problem odemnie z miasta nikt nie jedzie..czy do sierakowa jezdzi jakis autobus albo chociaz z poznania czy cos jedzie jakbym z pociagu wysiadla w poznaniu :roll: jeszcze jutro pogadam z nimi i napisze narazie zgadzaja sie prawie calkiem[/quote]

Dojazdem się na miejscu będziemy martwić:PP A poza tym na peano osoby ze wszystkich stron jadący PKP spotkają się na dworcu w Poznaniu

[quote name='grazyna9915']Najlepiej zakończyć temat.

To wątek o zlocie.

Dlatego ja rozpoczynam kolejny temat już na temat :loveu:

Jednak jest to raczej błaganie.

[SIZE=4][B][U]Kto pociągiem jedzie z Katowic?[/U]
[/B][/SIZE]
Tyska ekipa ma małe problemy z dojazdem, a to z tego powodu, że znajduje się w niej 5 osób niepełnoletnich, 5 psów i tylko jedna osoba pełnoletnia.
Na pociąg nie mamy szans.
Wymyśliłam sobie, że ja pojadę samochodem wezmę jednego niepełnoletniego (najbardziej niegrzecznego) ze sobą, ile się da bagaży i cztery psy.
Jednak cztery niepełnoletnie osóbki (grzeczne i dobrze wychowane) + chyba jeden pies chętnie by się do kogoś "przytuliły w pociągu".
Zaręczam, że to grzeczne istoty.
Czy ktoś pełnoletni jedzie pociągiem z Katowic na zlot?[/quote]

No ja z Katowic to nie ale na pewno, Ja, Mysia, Olek, Manixsa i może jeszcze pewna Asia(wszyscy pełnoletni) będziemy wsiadać w Zabrzu:multi:

A co do psa w pociągu to ja jeszcze nie widziałam konduktora który by sprawdzał czy osoba wioząca psa jest pełnoletnia, choć było widać nie raz że nie, a poza tym powiedziałoby się że tyle pełnoletnich jedzie z psami to ją upilnujemy:D:D:D

Posted

[quote name='BORA']Do końca marca miałam napisać czy jadę, ale nadal to nic pewnego, więc się nie zapisuje. Dodam tylko, że jak czytam wypowiedzi takich 11 letnich dzieci wybierających się na ten zlot to mi wszelkie chęci przechodzą. Mimo tego, że chętnie zobaczyłabym się z Asią, AgąCzips, Patikujkiem, Karą, Rose, Komarem, Olkiem i Orzechem :cool3:[/quote]
[B]Borciu[/B], termin przedłużyliśmy, masz jeszcze miesiąc do namysłu. :cool3:

[quote name='Herspri']Chyba założę galerię swojej suni żeby chętni mogli ją wirtualnie poznać przed zlotem :loveu:[/quote]
Dobry pomysł, bardzo chętnie poznamy Twoją sunię. :cool3:

[quote name='Mongrel']No masz rację, rodzice nie powinni puszczać tak młodych osób ;D
Ja to co innego, mieszczę się w Twojej normie =)
I mam pytanie, chociaż może zostać niezauwazone w tym wielkim offtopie - czy jedzie duzo osób niepełnoletnich, powiedzmy 15-17-letnich?[/quote]
W tym roku jedzie sporo osób niepełnoletnich, chyba ze 20 sztuk się nazbiera. ;)

[quote name='Mongrel']To fajnie =) będzie z kim pogadać (bez obrazy dla starszych ;D), a jak Wasi rodzice na to? Puszczą Was bez oporów? Czy ktos jedzie z "obstawą"?
I może pytanie do Wrocławiaków i Asii z Rawicza ;) jak dojedziecie na zlot? Ma ktoś może wolne miejsce w samochodzie?[/quote]
Ja być może pojadę samochodem, jak wyżulę od starszych, będę miała dużo miejsca. :cool3:
A jak nie to pociągiem albo mnie ktoś zawiezie, wtedy też mogę kogoś zabrać. :cool3:

[quote name='gops']juz prawie wszystko zalatwilam na jakies 90% jade z kolezanka ja mam 16 lat ona 18 , jeszcze tylko dluga rozmowa z rodziciami bo boja sie puscic mnie pociagiem a mam ponad 350km do sierakowa i jutro sie okaze czy jade ;) jestem dobrej mysli[/quote]
To zaciskamy kciuki. :kciuki: :kciuki:

[quote name='Mongrel']To będzie miał ktoś z Wrocka wolne miejsce? A może pociągiem jakaś grupę zbierzemy? Do sierpnia niby duzo czasu, ale zleci nie wiadomo kiedy...[/quote]
Jeśli nie samochodem, to pociągiem będzie kilka osób jechało z Wrocławia i ze Śląska przez Wrocław, to będzie można się przyłączyć. ;)

[quote name='gops']i nastepny problem odemnie z miasta nikt nie jedzie..czy do sierakowa jezdzi jakis autobus albo chociaz z poznania czy cos jedzie jakbym z pociagu wysiadla w poznaniu :roll: jeszcze jutro pogadam z nimi i napisze narazie zgadzaja sie prawie calkiem[/quote]
Z Poznania nie jeździ żaden pociąg do Sierakowa, no chyba że uruchamiają linię na wakacje, bo i tak bywa (dowiemy się przed zlotem). Ale jadą autobusy. Albo można dojechać pociągiem do Wronek (to jest 20 km od Sierakowa) i stamtąd autobusem, lub ktoś kto będzie miał samochód może Was odebrać (za zwrot kosztów paliwa). ;)

A z Rybcią rozmawiałaś? Z tego co pamiętam, to chciała jechać, ale nie miała z kim, a rodzice samej nie chcieli jej puścić. ;)

[quote name='Atkaaaa']Mogła byś pisać bardziej... sensownie? Jak Twoja sprawa to po co w ogóle zaczęłaś? Najpierw pomyśl potem pisz...
Kurcze nie rozumiem... ona może na zlot jechać a ja nie bo za młoda?:roll:[/quote]
Szkoda strasznie... :placz:

[quote name='Mongrel']W atlasie widzę jakieś połączenie PKP... Z Poznania na pewno będzie, do Międzychodu, Sieraków jest po drodze.[/quote]
Tak jak pisałam wyżej, ta linia może być czynna tylko w wakacje, bo teraz sprawdzałam i nie ma połączeń. ;)

[quote name='gops']dziek kara i Mongrel mam duzo argumentow jutro drugie starcie z rodzicami :) mniejmy nadzieje ze sie uda pociag ode mnie do ppoznania niecale 6 godz ciekawe czy pies tyle wytrzyma..[/quote]
Wytrzyma. ;)

[quote name='Atkaaaa']Idę dalej rodziców męczyć...żeby mnie na zlot puścili:roll:[/quote]
Męcz, męcz. ;)

[quote name='Asia&gordonisko']A więc... może wie ktoś, jak daleko będzie sklep od ośrodka :) ?[/quote]
[quote name='Atkaaaa']O właśnie! Dobre pytanie
Czy będzie jakaś hmm pizzeria też tam lub coś typu baru, restauracji ?[/quote]
[quote name='Mada:)']Do najbliższego sklepu jest ok. 120m, ale jaki to sklep? - nie mam pojęcia. Przynajmniej tak jest napisane na stronie ośrodka. :lol:[/quote]
Drodzy przyszli zlotowicze, Sieraków to miejscowość typowo wypoczynkowa, nastawiona na turystów, w lecie otwiera się tam sezonowe restauracje, bary, kafejki, na pewno będzie gdzie zjeść i zrobić zakupy. ;)

[quote name='grazyna9915'][SIZE=4][B][U]Kto pociągiem jedzie z Katowic?[/U][/B][/SIZE]

Tyska ekipa ma małe problemy z dojazdem, a to z tego powodu, że znajduje się w niej 5 osób niepełnoletnich, 5 psów i tylko jedna osoba pełnoletnia.
Na pociąg nie mamy szans.
Wymyśliłam sobie, że ja pojadę samochodem wezmę jednego niepełnoletniego (najbardziej niegrzecznego) ze sobą, ile się da bagaży i cztery psy.
Jednak cztery niepełnoletnie osóbki (grzeczne i dobrze wychowane) + chyba jeden pies chętnie by się do kogoś "przytuliły w pociągu".
Zaręczam, że to grzeczne istoty.
Czy ktoś pełnoletni jedzie pociągiem z Katowic na zlot?[/quote]
[quote name='Herspri']Ja jadę z Cieszyna pociągiem z psem więc zapewne czeka mnie przesiadka w Katowicach albo BB więc mogę tam na jakąś młodzież mieć oko :eviltong:[/quote]

Co o tym sądzicie?

[quote name='Herspri']Ewentualnie drugiego psa może wziąć na siebie mój TZ ( tz w sensie chłopak ;p pełnoletni lat 24 ) . Posprawdzam jeszcze dokładnie pociągi i ewentualnie się jeszcze jakoś umówimy [/quote]
Bardzo dobry pomysł. :cool3:

Posted

[CENTER]Zawsze wierzyłam, że na dogomaniaków można liczyć,
ale że dzięki WAM można tak szybko znaleźć rozwiązanie.

My w Tychach od tygodni zachodzimy w głowę co zrobić by na zlot dojachać, a tymczasem wystarczyło jeden post napisać.

[SIZE=5][B]:loveu:DZIĘKI!:loveu:[/B][/SIZE]
[B][/B]
[quote name='Herspri']Ewentualnie drugiego psa może wziąć na siebie mój TZ ( tz w sensie chłopak ;p pełnoletni lat 24 ) . Posprawdzam jeszcze dokładnie pociągi i ewentualnie się jeszcze jakoś umówimy ;)[/quote]
[SIZE=4][B]:Rose: HERSPI jesteś nieoceniona, twój TZ też!:Rose:[/B][/SIZE]
[B][/B]
[quote name='rose']Psy sie raczej zmieszczą, ale gorzej będzie z bagażami.. chyba, że samochód posiada, bagażnik na dachu;)[/quote]
[SIZE=4][B]Słuszna uwagę, muszę kupić bagażnik,
ciekawe ile to coś może kosztować?[/B][/SIZE]
[B][/B]
[quote name='Patikujek']No ja z Katowic to nie ale na pewno, Ja, Mysia, Olek, Manixsa i może jeszcze pewna Asia(wszyscy pełnoletni) będziemy wsiadać w Zabrzu:multi:[/quote]
[B][SIZE=4][COLOR=black]Zaczynam zazdrościć podróży pociągiem![/COLOR][/SIZE][/B]

[quote name='Patikujek']A co do psa w pociągu to ja jeszcze nie widziałam konduktora który by sprawdzał czy osoba wioząca psa jest pełnoletnia, choć było widać nie raz że nie, a poza tym powiedziałoby się że tyle pełnoletnich jedzie z psami to ją upilnujemy:D:D:D[/quote]
[SIZE=4][B]Patikujek, a kto Was upilnuje? :evil_lol:[/B][/SIZE][/CENTER]

Posted

[URL="http://dogomania.pl/forum/member.php?u=9668"]grazyna9915[/URL] już sprawdziłam pociąg na [B]04.08.08[/B] i najfajniejszy [B]bezpośredni pociąg z katowic do Sierakowa[/B] jest o godzinie [B]09:47 [/B]i nim bez przesiadek dojeżdża się ok [B]11:50[/B]. I tym pojadę na 99% znaczy się na dzień dzisiejszy jestem na ten pociąg zdecydowana ;)

Posted

ok wszystko uzgodnilam mam pozwolenie ale rodzice nie zgadzaja sie na namiot ..czy sa jeszcze jakies domki? mniejse na dwie osoby + dwa lub jeden pies :roll:

Posted

dzieki :) tak wiec czekam na smsa od kolezanki i bedziemy sie zapisywac :) za dwie godz wszystko bede wiedziec :)

edit
prosze mnie zapisac + kolezanke + 2 psy? albo 1 jeszcze niewiadomo
do domku poprosze :)

i dalsze wskazowki jak mam dalej wplacic za domek i z kim nas przydzielicie :) acha i co mam komu napisac imie nazwisko ? wiek? nr telefonu do rodzicow bo niepelnoletnia jestem?

Posted

[quote name='Herspri'] [B]bezpośredni pociąg z katowic do Sierakowa[/B] jest o godzinie [B]09:47 [/B]i nim bez przesiadek dojeżdża się ok [B]11:50[/B]. [/quote]
Niestety,to na pewno nie jest pociąg do tego Sierakowa:-( bo do samego Poznania jedzie się jakieś 5 godz. z Katowic ;)

Posted

[quote name='gops']dzieki :) tak wiec czekam na smsa od kolezanki i bedziemy sie zapisywac :) za dwie godz wszystko bede wiedziec :)

edit

i dalsze wskazowki jak mam dalej wplacic za domek i z kim nas przydzielicie :) acha i co mam komu napisac imie nazwisko ? wiek? nr telefonu do rodzicow bo niepelnoletnia jestem?[/quote]
Już Ci mówie;)
To teraz jak jedziecie w dwie osoby to płacicie 360 zł na podany nr. konta naszej ksiegowej, z dopiskiem zlot Twój nick ;) Na PW wysyłasz do Asi swoje imię i nazwisko oraz Twój numer komórkowy i do rodziców najlepiej domowy i komórkowy to tak na wszelki wypadek;) A z kim Was przydzielimy to wyjdzie w praniu;) A wiek możesz tutaj podać żeby wiedzieć jak podzielić na domek.I można wiedzieć jakie psy?

Posted

[quote name='gops']ok wszystko uzgodnilam mam pozwolenie ale rodzice nie zgadzaja sie na namiot ..czy sa jeszcze jakies domki? mniejse na dwie osoby + dwa lub jeden pies :roll:[/quote]
Wolne domki jak najbardziej jeszcze są. ;)

[quote name='Herspri']Pewnie miejsce w domku się znajdzie ;)
Ja się zareklamuję i zaprasza m do galerii Etny ( i nie tylko ) , link w podpisie :razz:[/quote]
Ooo, to odwiedzimy Was wieczorkiem. :multi:

[quote name='gops']dzieki :) tak wiec czekam na smsa od kolezanki i bedziemy sie zapisywac :) za dwie godz wszystko bede wiedziec :)

edit

i dalsze wskazowki jak mam dalej wplacic za domek i z kim nas przydzielicie :) acha i co mam komu napisac imie nazwisko ? wiek? nr telefonu do rodzicow bo niepelnoletnia jestem?[/quote]

[quote name='KaRa_']Już Ci mówie;)
To teraz jak jedziecie w dwie osoby to płacicie 360 zł na podany nr. konta naszej ksiegowej, z dopiskiem zlot Twój nick ;) Na PW wysyłasz do Asi swoje imię i nazwisko oraz Twój numer komórkowy i do rodziców najlepiej domowy i komórkowy to tak na wszelki wypadek;) A z kim Was przydzielimy to wyjdzie w praniu;) A wiek możesz tutaj podać żeby wiedzieć jak podzielić na domek.I można wiedzieć jakie psy?[/quote]
Otóż to, pieniądze do Ani (nr konta na pierwszej stronie), dane do mnie. :p

Posted

[quote name='basia bonnie']Niestety,to na pewno nie jest pociąg do tego Sierakowa:-( bo do samego Poznania jedzie się jakieś 5 godz. z Katowic ;)[/quote]

ulalala a już miałam nadzieję ;D

[QUOTE] Herispi no to my w jednym domku - Etna to twój piesio-bo musze ja Barnusiowi pokazać z jaka laska bedzie w pokoju:diabloti:[/QUOTE]

Tak Etna moja moja jest :loveu: Super czyli chyba można nas już do jednego domku przypisać ;) W takim razie muszę koniecznie pokazać mojej Etnie Barniego w końcu będzie z nim mieszkała te kilka dni :razz:

[QUOTE]Ooo, to odwiedzimy Was wieczorkiem. :multi:[/QUOTE]

:loveu::loveu::loveu:

To ja chyba sobie też troszkę pozwiedzam :evil_lol:

Posted

Tak Etna moja moja jest :loveu: Super czyli chyba można nas już do jednego domku przypisać ;) W takim razie muszę koniecznie pokazać mojej Etnie Barniego w końcu będzie z nim mieszkała te kilka dni :razz:

oczywiscie razem- w domku a osobny pokój ha ha :)

Posted

[quote name='BORA']

Poza tym nie jestem organizatorem, ale uważam, że osoby, które mają 11 lat nie powinny się wybierać na zlot. Takie jest moje zdanie i nie boję się go wyrazić. 15,16 lat i więcej to już może być, ale nie 11 letnie dziecko :shake: Po prostu sobie tego nie wyobrażam....że miałyby być na zlocie osoby, które dzieli ode mnie ponad dekada..... Może jestem niesprawiedliwa, ale mi takie coś nie odpowiada.
[/quote]
Niektóre osoby mają 12 i potrafią się zachować, są odpowiedzialne a niektóre mają 16 i zachowują się jak bachory. Uwierz mi, tu nie chodzi o cyferki z daty urodzenia. No chyba że nie pasuje Ci tak młody wygląd. Ale równie dobrze osobom mającym lat poniżej 18 (a będzie ich sporo) może nie pasować to że na zlot jadą osoby po 35.
[B]Uważam że nikt nie powinien się czepiać tego ile lat mają inni zlotowicze.[/B] Oczywiście jeśli potrafią się zachować i są dość odpowiedzialni.

Posted

[quote name='baffi2']Niektóre osoby mają 12 i potrafią się zachować, są odpowiedzialne a niektóre mają 16 i zachowują się jak bachory. Uwierz mi, tu nie chodzi o cyferki z daty urodzenia. No chyba że nie pasuje Ci tak młody wygląd. Ale równie dobrze osobom mającym lat poniżej 18 (a będzie ich sporo) może nie pasować to że na zlot jadą osoby po 35.
[B]Uważam że nikt nie powinien się czepiać tego ile lat mają inni zlotowicze.[/B] Oczywiście jeśli potrafią się zachować i są dość odpowiedzialni.[/quote]
Wysoki wiek to właśnie jak naj mniej powinien przeszkadzać:evil_lol: Bo jakby nie patrząc ten zlot organizują zawsze osoby pełnoletnie, wiec im szacunek za to:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

pamietajmy ,że obóz ten to nie w domku u mamy- każdy gotuje sam, każdy kupuje jedzenie dla siebie i dla psa -sam, każdy mysli swoja główką o konekwencjach naszego zachowania
i pamietajc trzeba że z psem sie wychodzi tu nie zastapi cie mama czy tata i trzeba go pilnowac 24 h -bo np. może sie nie zgodzic z jakims psem-
a nie wyobrazam sobie ze ktos otwiera drzwi z domku ,wypuszcza psa ,zamyka domek i idzie dalej spać :diabloti:

Posted

[quote name='Basia i Barni']pamietajmy ,że obóz ten to nie w domku u mamy- każdy gotuje sam, każdy kupuje jedzenie dla siebie i dla psa -sam, każdy mysli swoja główką o konekwencjach naszego zachowania
i pamietajc trzeba że z psem sie wychodzi tu nie zastapi cie mama czy tata i trzeba go pilnowac 24 h -bo np. może sie nie zgodzic z jakims psem-
a nie wyobrazam sobie ze ktos otwiera drzwi z domku ,wypuszcza psa ,zamyka domek i idzie dalej spać :diabloti:[/quote]
Ja w zeszłym roku codziennie o 7godzinie w piżamie wychodziłam na siusiu z moim szczylem a był wtedy młodziutki bo 5miesiecy, zrobił to co miał zrobić i szliśmy dalej spać, budząc osoby w moim domku:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

KaRa_ najprawdopodobniej jada dwa psy moje tzn baster i kella chociaz z kella nic niewiadomo jeszcze zobaczymy jak sie bedzie zachowywac narazie jest mloda wiec mam nadzieje ze jesli troszke sie zmieni to ja wezme :)

Posted

[quote name='gops']KaRa_ najprawdopodobniej jada dwa psy moje tzn baster i kella chociaz z kella nic niewiadomo jeszcze zobaczymy jak sie bedzie zachowywac narazie jest mloda wiec mam nadzieje ze jesli troszke sie zmieni to ja wezme :)[/quote]
Jeśli oba łagodne do wszystkich psiakó czy suczka czy samiec to bierz;)