Jump to content
Dogomania

Agilitowo-Frizbowo Domowa Galeria Szikry,Victora i Deliego :-D ZAPRASZAMY!

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja ich nawet widziałam w akcji :multi:

Ten bieg, który Victor zaliczył, był pobiegnięty naprawdę super :loveu::loveu::loveu: i w ogóle widać, że psisko ma mozliwości fanatastyczne :):):)

[SIZE=1]No i co miałam złego do powiedzenia, to powiedziałam w twarz, Mudikowa - mam nadzieję, że nie masz mi za złe :oops: ale groźba nadal aktualna :evil_lol: zresztą w niedzielę pod tym względem było dużo lepiej :multi::loveu:[/SIZE]

Pozdrawiam serdecznie!
Marysia i Una

Posted

Hmm,nie mam się o co obrażać Marysiu(Gratulacje dla Ciebie i Uny:multi::multi::loveu:)
Bo masz rację,dostało mi się nie tylko od Ciebie i Oli (?:oops:)od Vigo i Sunday, ale od dziewczyn z Cavano także,tylko ja sie głupio upierałam,że to Vica błąd ten detkowy tunel, choc wiem,że on nie jest jeszcze na takim etapioe i powinnam mu dobitniej pokazać hopke i odciągnąc od tunelu. Swietnie tez wiem,że sie wkurzam na niego i jestem cholerny nerwus:oops::oops::oops:, ale tym bardziej mnie mnie cieszy dzisiejszy dzień,że po kolejnej detce na agility,po biegu Ola? powiedziała,że jest lepiej bo sie na niego nie wkurzyłam,więc robię postępy( no i nie ukrywam,że ten mały szantaż(w szczytnym celu;)) robi swoje. Więc po dzisiejszym dniu mam nadzieje na zdjęcia Vica i Deliego z Kamden? aussikowym pupisem Wendki.
To tyle tak na prędce,teraz wgrywam moje nieszczęsne parę fotek:oops::roll:;)
P.S Piesy dostały extra puchę ,ale Vica czeka kąpiel,jednak czuc od niego te rybie perfuma ,niestety:diabloti::eviltong::evil_lol::shake:

Posted

Wieeeeeeeeeeeeeeeelkie Dzięki dal wszystkich ,za Gratulacje i kciuki,nie sądziłam,że tyle osób nam kibicuje,dwie strony Nam nasmarowaliście,jestem pod wrażeniem!:loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Mudik']Bo masz rację,dostało mi się nie tylko od Ciebie i Oli (?:oops:)od Vigo i Sunday[/quote]
Ona się nazywa [B]Olga[/B] Kwiecień-Maniewska :cool1:

[quote name='Mudik']Więc po dzisiejszym dniu mam nadzieje na zdjęcia Vica i Deliego z Kamden? aussikowym pupisem Wendki.[/quote]
Tu się też pomyliłaś - szczylek Wandy nazywa się [B]Kaiden[/B] (oficjalnie: Tenth Creek Ranch Dandy) ;)

...a wyników i przyjęcia uwag - gratulujemy!!! :multi:

Posted

Dlatego napisałam ze znakiem zapytania bo nie byłam pewna. Tak mi to imię i nazwisko chodziło po pamięci, a Kaiden ,szczerze zawsze jak Wanda wołała malca to nigdy nijak nie słyszałam wyrażnie i za diabła nie pamiętałam jak się nazywa,mimo,że mi Ula mówiła. Teraz czekam na zdjęcia i filmiki, a moje się wgrywają

Posted

Na fotki Vica trzeba poczekać ,aż sie objawią fotografowie ,ale wkleje na wątek Bydgoszczy te które ja robiłam. U siebie wkleje filmik frizbowy by Bzikowa czyli Ania.
EDIT: Jak go youtube obrobi;-)

Posted

[quote name='Mudik']Piszesz ,masz,ale jest krótki:oops:
[URL]http://pl.youtube.com/watch?v=NRmPL-MRYh0[/URL][/quote]
Moje sugestie: :cool1:[SIZE=1]
(tylko nie obraźta się - to tylko uwagi bardziej w formie wskazówek na przyszłość)[/SIZE]

Po pierwsze - wcale krótki nie jest bo frisbee nie powinno się specjalnie dłużej ćwiczyć niż masz na filmiku :p

Po drugie - [B]mudiki rulzz[/B]... bardzo fajnie skoczny ten Twój piesek :loveu:

Po trzecie - Rzucasz za puźno i za nisko (nie martw się, tak robi 90% ludzi w tym Ja, ale trzeba się starać lepiej to robić) - powinnaś Vica mocniej wycofać, albo kazać mu czekać/zostać aż wyrzucisz - on już zaczyna podbiegać zanim wypuścisz dysk z rąk, więc w efekcie tego nie ma miejsca do wyskoku, bo jak dysk jest w powietrzu, to Vic już stoi przy Tobie. Pierwszy over był ok - dysk wysoko poleciał, a Vic kawałek od Ciebie już się wybił i miał potem dłuuugi lot - do tego powinnaś dążyć.

Po czwarte - nie powinnaś robić w kółko tego samego elementu. Mogła byś chociaż przeplatać go jakimiś dalszymi over'ami.

Po piąte - poćwicz więcej rzuty do over'a bez pieska bo różnie Ci to wychodzi i czasem przez Twój zły rzut Victor kiepsko ląduje. Wiem, wiem, że może nie masz czasu za bardzo na chodzenie bez psów na spacerki - ale możesz chociażby poćwiczyć to w domu przed spaniem leżąc na łóżku (tylko zadbaj o to, żeby psy były wtedy gdzie indziej) ;)

...i to by było na tyle mych uwag dot. tego filmiku :razz:

Posted

Ależ nie mam Ci nic za złe ,jestem bardzo wdzięczna za tak dokładna analizę i rady,postaram sie poprawić.
EDIT: miałam racje uważając,że pies musi sie mocno cofnąc.
Pare razy udało mi sie,że Vic po złapaniu rollera daleko ode mnie go puścił i wtedy over super wychodził, tu na filmiku juz było po 1-2 sesjach i oboje byliśmy zmęczeni,ale chciałam wykorzystać fakt ,że jest gdzie i komu zrobić taki filmik,bo zazwyczaj ćwiczę sama,a treningi z łukaszem są wieczorem i to raczej ja ćwiczę rzuty niż pies łapanie.

Posted

[quote name='Mudik']Pare razy udało mi sie,że Vic po złapaniu rollera daleko ode mnie go puścił i wtedy over super wychodził[/quote]
Owszem, owszem - wierze, że dobrze było! - właśnie takie akcje powinny być, a do osiągnięcia tego przydało by Wam się skupić troche bardziej na nauce puszczania dysku na komende - najlepiej robić po prostu rollery, dawać komende "puść" [SIZE=1](nie powtarzaj komendy, przeczekaj aż sam puści)[/SIZE] i jak pies wypuści dysk [SIZE=1](może to być i po 30sek. stania z nim w pysku)[/SIZE] kliknięcie i rzut następnym rollerem w nagrode i tak w kółko. (Wy jesteście kliekrowi(?), jak nie to może być bez tego kliku - wtedy powiedz ocś w stylu "ok", ale jeśli używasz klikera to on dużo pomaga w tym przypadku i psy szybciej łapią!) :grins:

Taki przepis był podawany na seminarium z Apryl Lea i Ronem Watsonem - więc po prostu czerpiesz wiedze od mistrzów! :)

Posted

Tak robie z Delim. Miał cholerne problemy z puszczaniem dysku,za Chiny nie chciał oddać . Teraz chwilę sie szarpie i mówie puśc , jak tylko pusci drugi wkładam w paszczę .po kilku razach prawie zawsze na puśc lub uderzenie ręką w dysk puszcza:loveu::multi: I zaczął ładnie obiegać,potrafi obiegać raz po raz aż rzucę:loveu::multi:. Z Viciem tez tak ćwiczę,puści to rzut w nagrodę i jak chce to też potrafi;-)

Posted

No to [B]suuuper![/B] Widze całkiem nieźle w takim razie sobie radzicie! :cool1:
Jeszcze trochę praktyki i zapewne niebawem zacznie Wam wychodzić i przy tych overach to puszczanie dysku ;)