betty_labrador Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 swietnie jej poszlo Hurra :multi: Victorek rzadzi :) Quote
Aussie Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Rozmawiałam z Magdą i dziś wynik bardzo podobny, bo 3. miejsce w Jumpingu "0" a w Agility znowu detka. Gratulacje!!! :klacz: Quote
Anza&Hacker Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 BRAWA!!! Kochany piesek - na pewno dobrze się spisywał :loveu: Quote
Marysia_i_gończy Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 A ja ich nawet widziałam w akcji :multi: Ten bieg, który Victor zaliczył, był pobiegnięty naprawdę super :loveu::loveu::loveu: i w ogóle widać, że psisko ma mozliwości fanatastyczne :):):) [SIZE=1]No i co miałam złego do powiedzenia, to powiedziałam w twarz, Mudikowa - mam nadzieję, że nie masz mi za złe :oops: ale groźba nadal aktualna :evil_lol: zresztą w niedzielę pod tym względem było dużo lepiej :multi::loveu:[/SIZE] Pozdrawiam serdecznie! Marysia i Una Quote
Mudik Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Hmm,nie mam się o co obrażać Marysiu(Gratulacje dla Ciebie i Uny:multi::multi::loveu:) Bo masz rację,dostało mi się nie tylko od Ciebie i Oli (?:oops:)od Vigo i Sunday, ale od dziewczyn z Cavano także,tylko ja sie głupio upierałam,że to Vica błąd ten detkowy tunel, choc wiem,że on nie jest jeszcze na takim etapioe i powinnam mu dobitniej pokazać hopke i odciągnąc od tunelu. Swietnie tez wiem,że sie wkurzam na niego i jestem cholerny nerwus:oops::oops::oops:, ale tym bardziej mnie mnie cieszy dzisiejszy dzień,że po kolejnej detce na agility,po biegu Ola? powiedziała,że jest lepiej bo sie na niego nie wkurzyłam,więc robię postępy( no i nie ukrywam,że ten mały szantaż(w szczytnym celu;)) robi swoje. Więc po dzisiejszym dniu mam nadzieje na zdjęcia Vica i Deliego z Kamden? aussikowym pupisem Wendki. To tyle tak na prędce,teraz wgrywam moje nieszczęsne parę fotek:oops::roll:;) P.S Piesy dostały extra puchę ,ale Vica czeka kąpiel,jednak czuc od niego te rybie perfuma ,niestety:diabloti::eviltong::evil_lol::shake: Quote
Mudik Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Wieeeeeeeeeeeeeeeelkie Dzięki dal wszystkich ,za Gratulacje i kciuki,nie sądziłam,że tyle osób nam kibicuje,dwie strony Nam nasmarowaliście,jestem pod wrażeniem!:loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi: Quote
Anza&Hacker Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [quote name='Mudik']Bo masz rację,dostało mi się nie tylko od Ciebie i Oli (?:oops:)od Vigo i Sunday[/quote] Ona się nazywa [B]Olga[/B] Kwiecień-Maniewska :cool1: [quote name='Mudik']Więc po dzisiejszym dniu mam nadzieje na zdjęcia Vica i Deliego z Kamden? aussikowym pupisem Wendki.[/quote] Tu się też pomyliłaś - szczylek Wandy nazywa się [B]Kaiden[/B] (oficjalnie: Tenth Creek Ranch Dandy) ;) ...a wyników i przyjęcia uwag - gratulujemy!!! :multi: Quote
Mudik Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Dlatego napisałam ze znakiem zapytania bo nie byłam pewna. Tak mi to imię i nazwisko chodziło po pamięci, a Kaiden ,szczerze zawsze jak Wanda wołała malca to nigdy nijak nie słyszałam wyrażnie i za diabła nie pamiętałam jak się nazywa,mimo,że mi Ula mówiła. Teraz czekam na zdjęcia i filmiki, a moje się wgrywają Quote
Anza&Hacker Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 No, ale ja przeto Ciebie nie ganie za pomyłki (z resztą ze znakami zapytania) tylko informuje jak jest dobrze, żebyś wiedziała na przyszłość i nie musiała sie głowić :p Quote
Asiaczek Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Ja też gratuluję i czekam na obiecane fotki/filmiki. A tak się bałaś tych zawodów!:lol: Pzdr. Quote
Mudik Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Na fotki Vica trzeba poczekać ,aż sie objawią fotografowie ,ale wkleje na wątek Bydgoszczy te które ja robiłam. U siebie wkleje filmik frizbowy by Bzikowa czyli Ania. EDIT: Jak go youtube obrobi;-) Quote
Mudik Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Piszesz ,masz,ale jest krótki:oops: [url]http://pl.youtube.com/watch?v=NRmPL-MRYh0[/url] Quote
Anza&Hacker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Mudik']Piszesz ,masz,ale jest krótki:oops: [URL]http://pl.youtube.com/watch?v=NRmPL-MRYh0[/URL][/quote] Moje sugestie: :cool1:[SIZE=1] (tylko nie obraźta się - to tylko uwagi bardziej w formie wskazówek na przyszłość)[/SIZE] Po pierwsze - wcale krótki nie jest bo frisbee nie powinno się specjalnie dłużej ćwiczyć niż masz na filmiku :p Po drugie - [B]mudiki rulzz[/B]... bardzo fajnie skoczny ten Twój piesek :loveu: Po trzecie - Rzucasz za puźno i za nisko (nie martw się, tak robi 90% ludzi w tym Ja, ale trzeba się starać lepiej to robić) - powinnaś Vica mocniej wycofać, albo kazać mu czekać/zostać aż wyrzucisz - on już zaczyna podbiegać zanim wypuścisz dysk z rąk, więc w efekcie tego nie ma miejsca do wyskoku, bo jak dysk jest w powietrzu, to Vic już stoi przy Tobie. Pierwszy over był ok - dysk wysoko poleciał, a Vic kawałek od Ciebie już się wybił i miał potem dłuuugi lot - do tego powinnaś dążyć. Po czwarte - nie powinnaś robić w kółko tego samego elementu. Mogła byś chociaż przeplatać go jakimiś dalszymi over'ami. Po piąte - poćwicz więcej rzuty do over'a bez pieska bo różnie Ci to wychodzi i czasem przez Twój zły rzut Victor kiepsko ląduje. Wiem, wiem, że może nie masz czasu za bardzo na chodzenie bez psów na spacerki - ale możesz chociażby poćwiczyć to w domu przed spaniem leżąc na łóżku (tylko zadbaj o to, żeby psy były wtedy gdzie indziej) ;) ...i to by było na tyle mych uwag dot. tego filmiku :razz: Quote
Mudik Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Ależ nie mam Ci nic za złe ,jestem bardzo wdzięczna za tak dokładna analizę i rady,postaram sie poprawić. EDIT: miałam racje uważając,że pies musi sie mocno cofnąc. Pare razy udało mi sie,że Vic po złapaniu rollera daleko ode mnie go puścił i wtedy over super wychodził, tu na filmiku juz było po 1-2 sesjach i oboje byliśmy zmęczeni,ale chciałam wykorzystać fakt ,że jest gdzie i komu zrobić taki filmik,bo zazwyczaj ćwiczę sama,a treningi z łukaszem są wieczorem i to raczej ja ćwiczę rzuty niż pies łapanie. Quote
Anza&Hacker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Mudik']Pare razy udało mi sie,że Vic po złapaniu rollera daleko ode mnie go puścił i wtedy over super wychodził[/quote] Owszem, owszem - wierze, że dobrze było! - właśnie takie akcje powinny być, a do osiągnięcia tego przydało by Wam się skupić troche bardziej na nauce puszczania dysku na komende - najlepiej robić po prostu rollery, dawać komende "puść" [SIZE=1](nie powtarzaj komendy, przeczekaj aż sam puści)[/SIZE] i jak pies wypuści dysk [SIZE=1](może to być i po 30sek. stania z nim w pysku)[/SIZE] kliknięcie i rzut następnym rollerem w nagrode i tak w kółko. (Wy jesteście kliekrowi(?), jak nie to może być bez tego kliku - wtedy powiedz ocś w stylu "ok", ale jeśli używasz klikera to on dużo pomaga w tym przypadku i psy szybciej łapią!) :grins: Taki przepis był podawany na seminarium z Apryl Lea i Ronem Watsonem - więc po prostu czerpiesz wiedze od mistrzów! :) Quote
Mudik Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Tak robie z Delim. Miał cholerne problemy z puszczaniem dysku,za Chiny nie chciał oddać . Teraz chwilę sie szarpie i mówie puśc , jak tylko pusci drugi wkładam w paszczę .po kilku razach prawie zawsze na puśc lub uderzenie ręką w dysk puszcza:loveu::multi: I zaczął ładnie obiegać,potrafi obiegać raz po raz aż rzucę:loveu::multi:. Z Viciem tez tak ćwiczę,puści to rzut w nagrodę i jak chce to też potrafi;-) Quote
Anza&Hacker Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 No to [B]suuuper![/B] Widze całkiem nieźle w takim razie sobie radzicie! :cool1: Jeszcze trochę praktyki i zapewne niebawem zacznie Wam wychodzić i przy tych overach to puszczanie dysku ;) Quote
Unbelievable Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Mudik']competitiony standard[/quote] przeżyły nakręcanie deliego czy jakieś inne sposoby miałaś bądź inne talerze? : P Quote
Recommended Posts