Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja ma maly pokoju do wynajecia, ale to typowa jedynka wiec dwie osoby to bedzie ciezko - dla jednej moge wynajac.
A tak wogole dziewczyny szukam pracy - moze któras cos wie???? Moze ktos szuka nianiki itd
Moge robie rozne rzeczy - opieka nad dziecmi, fabryka, kawiarnie itd, jak cos to ma doswiadczenie i referencje i ze szkoly papiery :) ale to juz na privat- bo tu sie rozpisywac nie bede :)

Posted

Moze wy wiecie jak wyglada sytuacja z naklejkami od wscieklizny??

"Pan doktor wpisał w odpowiednie miejsce nazwe, numer i producenta szczepionki, no ale nie dał naklejki i stad moje pytanie czt owa naklejka musi być czy wystarczy wpis?"

Musi byc naklejka czy nie??

Posted

Naklejka obowiązkowa chyba nie jest. Zaczęliśmy całą procedurę wyjazdu/wjazdu z naszą małą brytyjką. Już jest po zachipowaniu, szczepieniu, za tydzień jedziemy pobrać krew. Nie wygląda na to żeby angielski wet chciał wkleić naklejkę ze szczepienia w paszport...
Wydaje mi się, że lepiej mieć naklejkę jeżeli pierwszy raz pies wjeżdża do UK na polskim paszporcie, ale z drugiej strony wątpię żeby nie wpuścili tylko za brak naklejki. Najlepiej zadzwonić do defry i się dowiedzieć.

Posted

Moja Negra byla szczepiona w zeszlym tygodniu i naklejke do paszportu dostala. Moim zdaniem naklejka powinna byc wklejona, ale najlepiej zadzwonic do defry i zapytac. Z drugiej strony dlaczego wet nie wkleil naklejki skoro na kazdej buteleczce ze szczepionka jest naklejka. Wystarczy ja tylko przekleic do paszportu.

Posted

[COLOR=DarkSlateGray][COLOR=DarkGreen][B]furciaczku[/B][/COLOR] - ja przy pierwszym szczepieniu w paszporcie (tym po którym pobierana była próbka krwi do testu) nie mam naklejki - tylko nazwę preparatu i serię, przy następnym szczepieniu - naklejka jest. pies wjechał bez żadnych obiekcji.

na moje oko - seria i nazwa preparatu identyfikuje go w wystarczający sposób - a i tak wet swoim podpisem zatwierdza, że wszystko jest w porządku[/COLOR] [COLOR=DarkSlateGray]- sekcja v: "okazano mi urzędowy wynik testu serologicznego...." (w zasadzie w kazdej sekcji masz rubryczkę "upoważniony lekarz weterynarii"). jakby nie było, nie każdy wet jest uprawniony do wystawiania paszportu...[/COLOR]

Posted

Taaaak, wiosna na całego. Anglicy już od przeszło tygodnia przechadzają się w krótkich rękawkach, ja dopiero wczoraj się odważyłam :cool2:
Przez cały dzień dziewczyny biegają po dworze. Starsza musi drzemać kilka razy dziennie, ale młoda szaleje, siłą trzeba wciągać ją do domu na regenerującą drzemkę, chyba że czas na jedzonko...:eviltong:

Posted

Mam pytanie, bo mój pies miał badanie serologiczne w 2006 roku (+chip +paszport). Od tego czasu jest regularnie szczepiony i odrobaczany. Przeciw robaczkom co pół roku, a wściekliźnie co rok. Wszystko jest w paszporcie.

Czy badanie na przeciwciała musi być powtarzane co roku, czy wystarczy to które było w 2006? Czy to badanie nie straciło "ważności"?

Posted

Kamila - pytam bo to będzie moja najbliższa stacja metra ... jesli wszystko pójdzie ok - oczywiscie. .... ale to dopiero za 2 tyg niecałe.
Bylam w Londynie w ostatni czwartek - piątek - sobotę. Podpisaliśmy wstępną umowę. Jesli tylko landlord się nie rozmysli to będzie super :fadein:

Posted

Przepraszam Kamila że nie dałam znać .. :oops: ale lataliśmy jak głupki
mieliśmy do obejrzenia 12 mieszkań (a nawet chyba i więcej) w 2 dni.
Spodziewaj sie nas jak już się wprowadzimy :evil_lol:

jak tam twoje prawko kochana??

Posted

[COLOR=DarkSlateGray][COLOR=DarkGreen][B]kamila[/B][/COLOR] - dla jednych szkoda, dla innych nie szkoda :diabloti: środek ciężkości zapsienia przesuwa się w kierunku północnym[/COLOR] :diabloti:

Posted

czesc dziewczyny :)))

bo wielu bojach i poszukiwaniach (obawialismy sie ze juz to powoli graniczy z cudem) udalo nam sie znalezc mieszkanie gdzie landlord po prosbach zgodzil sie na naszego psiaka, tak wiec w piatek podpisuje umowe i jesli wszystko pojdzie dobrze moge ja przywiezc :)))) juz nie moge sie doczekac, z tesknoty zeby wytargac te klapniete uszy juz prawie zwariowalismy aleeeee :)) trzymajcie kciuki za nas do piatku prosze :))) i moj psiak wkoncu ze mna bedzieee :))
londyn - Goyka nadchodzi :))!!!

aaa i jeszcze jedno pytanko : na ile przed przywiezieniem jej tutaj doradzacie wykupic ubezpiecznie angielskie?

Posted

[quote name='dahme']Przepraszam Kamila że nie dałam znać .. :oops: ale lataliśmy jak głupki
mieliśmy do obejrzenia 12 mieszkań (a nawet chyba i więcej) w 2 dni.
Spodziewaj sie nas jak już się wprowadzimy :evil_lol:

jak tam twoje prawko kochana??[/quote]

Moje prawko...hmm,lepiej nie bede mowic :roll:
No ja mysle ze jak sie juz przeprowadzicie to wpadniecie na spacerek do Agi ;)
A co z twoimi planami na zakup dozia we Francji?Cos sie ruszylo?

Posted

[quote name='osho'][COLOR=darkslategray][COLOR=darkgreen][B]kamila[/B][/COLOR] - dla jednych szkoda, dla innych nie szkoda :diabloti: środek ciężkości zapsienia przesuwa się w kierunku północnym[/COLOR] :diabloti:[/quote]

Nic sie nie przesuwa :eviltong: Zdaje sie ze wciaz nas wiecej na pd Londka :cool3:

[B]Drapieznik -[/B] a ty w jakiej czesci Londka bedziesz z psiakiem? [B]:lol:[/B]

Posted

[COLOR=DarkSlateGray]że was więcej na południu - to nie przeczę, ale przybywa kolejny dogomaniak na północy londynu, więc niwelujemy różnicę po malutku[/COLOR] :diabloti: