erka Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 To co ten Violinek tak narozrabiał:crazyeye:? A dla tych dwóch bid , co śpią na trawniku nie można tam gdzies zrobić ,chociaz prowizorycznego schronienia? Quote
czarna_zaba Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 Niestety nie. Nie może być psów na terenie szpitala. Były już próby robienia różnych dziwacznych schronień, łącznie ze zwykłym kartonowym pudełkiem, które od środka było wyklejone folią i styropianem (spała tam suka z trójką młodych!!!!!) Niestety, choć wszystkie te wynalazki są starannie ukrywane (np. na szpitalnym śmietniku) to w końcu placowi je znajdują i niszczą. Najlepszym wyjściem okazała sie ta buda na polu, ale ani Łatek, ani Andzia nie chcą sie tam wynieść, Andzia uważa, że trawnik przed głównym budynkiem to jej miejsce i koniec:( Quote
kika22 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Przypominają się psiaki z Morawicy i proszą o domki na święta :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Morawickie biedaki się przypominają :) Quote
czarna_zaba Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Magda rozumiem, że w sprawie Violinka cisza? Quote
czarna_zaba Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 W niedzielę widziałam sie z nowym opiekunem Gaby. Potwierdza, że wszystko jest w porządku. Gaba szczeka i broni terenu, a pies - rezydent udaje, że stracił wzrok, słuch i węch i wcale nie ma żadnej suki na jego terenie. Jako wyraz wdzięczności dostałam od pana cukierki. Nie wyrywałam sie z tym, że wolałabym sucha karmę, ale los jest sprawiedliwy, cukierki przez pomyłkę zostały na łóżku i pod moja nieobecność zajęła sie nimi moja sunia:diabloti: nadal ją suszy:cool3: W Morawicy strajk psychologów toteż niewiele mogłam zdziałać, ale też, poza nowym pięknym kotem,stan naszych bid nie uległ zmianie. Kotu ma wątek na miau założyć koleżanka - kociara za parę dni jak jej założą internet. Quote
magda801 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Violinek, u nowych Państwa zjadł już w ciągu jednego dnia klawiaturę od kompa i mysz :smile:, Pan zadzwonił i powiedział, że jest trochę zły ale daje jeszcze jedną szanse małemu ....trzymamy kciuki Quote
czarna_zaba Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 O rany, oby się tylko udało, bo jak by co to nie mamy transportu powrotnego na weekend do Kielc, trzeba by szukać na wątku transportowym:( Może im poradzić klatkę na czas ich nieobecności? Czuje sie bezradna..... Quote
magda801 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='czarna_zaba']O rany, oby się tylko udało, bo jak by co to nie mamy transportu powrotnego na weekend do Kielc, trzeba by szukać na wątku transportowym:( Może im poradzić klatkę na czas ich nieobecności? Czuje sie bezradna.....[/quote] właśnie poradziłam klatkę, póki co jest cisza, więc może tam zostanie.....oby Quote
manforte Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Pokazać sie psiaczki, może ktos was wypatrzy i da domek. Quote
czarna_zaba Posted December 13, 2007 Author Posted December 13, 2007 [IMG]http://images28.fotosik.pl/126/9d41ad2fdd44542bmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/78/0c55b1df2ce4f840.jpg[/IMG] SA psy trudna do fotografowania i Łatek zdecydowanie do nich należy, prawdopodobnie dlatego,ze ten pies tak bardzo garnie sie do człowieka, że nie można uzyskać potrzebnej do zdjęcia odległości. Wiem, ze wszędzie jest bida, ale Morawickie psiaki przypominają się z prośbą o ogłoszenia:) Quote
erka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ojej , jaki ładny i z tego co piszesz sympatyczny psiak:lol:. I bez żadnego schroniena teraz na zimę , nie ma nawet budy:placz:. Quote
czarna_zaba Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Słuchajcie, serce sie kraje:( Andzia i Łatek śpią zwinięte w kłębek pod drzewem na trawniku, takie malutkie na tle bieli dookoła.....a śnieg pada mi na te małe zmarznięte ciałka:placz: Quote
mag.da Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 :shake: Psiaki w wielkiej potrzebie! Zamarzną tam! :-( Quote
erka Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Chociaz jakieś miejsce w budzie już by było dla nich lepsze:-(. Quote
DuDziaczek Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 [quote name='czarna_zaba']Słuchajcie, serce sie kraje:( Andzia i Łatek śpią zwinięte w kłębek pod drzewem na trawniku, takie malutkie na tle bieli dookoła.....a śnieg pada mi na te małe zmarznięte ciałka:placz:[/quote] :shake::shake::shake: Czy nikt nie moze im pomoc... Quote
xxxx52 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 nie mozna je wylapac,albo budy postawic za zgoda dyrekcji szpitala,albo dziennikarzy z telewizji zawiadomic i gazety o psim nieszczesciu.TOZ powiadomic,najblizsze dobre scgronisko itd nalezy dzialac .bo moze byc za pozno:placz::placz::placz: Dziewczyny kupcie przeciez bude podwujna!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kika22 Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 hej to nie takie proste:shake: na terenie szpitala jest zakaz trzymania zwierzat:shake: dziweczyny wiedza o psach, ale nie maja dla nich miejsca natomiast schronisko w Kielcach - szkoda słów:mad: społeczeństwo w świętokrzyskim nie jest "przyjazne" psom Quote
magda801 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Violinek najprawdopodobniej zostanie w obecnym domku, Pan dzwonił i powiedział, że pomimo zdemolowania domu przez malucha :diabloti:, bardzo się do niego przywiązali i chcą mu zapewnić dobre życie. :cool3: Quote
czarna_zaba Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 Chwała im za dobre serce:) Quote
czarna_zaba Posted December 18, 2007 Author Posted December 18, 2007 [IMG]http://images25.fotosik.pl/127/e3215182e414d267med.jpg[/IMG] Pod tym drzewem mieszka Andzia - przemiła, łagodna sunieczka. Kiedy śnieg jest wyższy tworzy wokół drzewa rodzaj ochrony przed wiatrem. Kiedy jest tak jak dziś - mokro i zimno, Andzia zwija sie w kłębek..... Andzia nie oddala sie od tego miejsca, upatrzyła sobie ten trawnik, zresztą i tak nie miała by gdzie sie przenieść. Staramy sie dostarczać jej dużo wysokokalorycznego pokarmu, co jeszcze mogłybyśmy dla niej zrobić? chyba modlić sie żeby zima była łagodna i śnieżna. Łatek jest w identycznej sytuacji. Mam nadzieje, ze nie przybędzie żaden nowy pies. Quote
Recommended Posts