Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dobra, to mój dylemat się rozwiązał :multi:
Wreszcie zobaczę moje kochane mordki :loveu: i może wreszcie doproszę się o numer do nowych właścicieli mojej tymczasowiczki, o który proszę już chyba od miesiąca :roll:

• 1 month later...
  • Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej
a ja mam do Was inne pytanie ;p
tak nieraz myslałam o tzw lekcjach pokazowych w podstawowkach. Aby np. wolontariusze klas starszych (liceum i wyzej) poszli do podstawowki i prowadzili np. na lekcji wychowawczej temat o schronisku, o psach itd.
co sadzicie o takim pomysle ? probowaliscie kiedys tego ?

Posted

[quote name='Mysia_']u nas w schronisku to jest praktykowane od wielu lat ;)
Ostatnio byliśmy nawet w szkole podstawowej (z odziałem integracyjnym) z czterema psiakami ;)[/quote]
oo super!!
wiesz co. Moglabys mi rozpisac albo moze masz wzor takich lekcji ? co mowicie itp ?

Posted

wszystko zależy od tego do jakiej grupy wiekowej to jest kierowane i do jakich dzieci ;)

Kumpela jeździ do Przedszkoli i zabiera ze soba posłanko dla psiaka, miseczki, drapak dla kota i takie różne :evil_lol: i kolorowe plakaty, zdięcia :cool3: Z takimi maluszkami głównie mówi się o pieskach i kotkach w takim sensie, że trzeba je kochac dbac o nie, itp. ;) Potem im starsze dzieciaki tym tematy poważniejsze....
Niestety nigdzie takiego planu nie mam.

Posted

cięzko powiedzieć jakie dzieciaki lepiej :eviltong: ja np. nie cierpię gimnazjum, bo oni w ogóle nie słuchają :roll: Program musi być dostosowany do wieku to najważniejsze. Prawdę mówiąc nie mam zadnego palnu, z reguły mówi się to co slina na język przyniesie - głównie o tym jak wygląda schronisko, czemu psiaki tam trafiają, że schronisko to powinna byc ostateczność, jak powinno traktować się zwierzaki.... itd. itd.

Posted

Ja mam 16 lat i jestem wolontariuszką w gdyńskim schronisku "Ciapkowo" ponad dwa miesiące. Kaaawał drogi muszę przebyc aby dotrzec do "Ciapka" ale opłaca się:loveu: Te kochane mordy psiurów i ich wdzięcznośc to największe szczęście. W schronisku bywam 1-2 razy na tydzień. Szkoda, bo chciałabym codziennie.:placz: No ale cóż. Chociaż te dwa dni w tygodniu mogę im poświęcic:cool3:

Posted

[quote name='Pinesk@']No nawet się domyślam kim jesteś. Po psie poznaję. Mickey i Tofiś??:evil_lol:[/quote]

Dokładnie :eviltong: Ale ja Cię tak nie kojarzę zbytnio :oops: widziałyśmy się kiedyś w Ciapkowie? :hmmmm:

Posted

[quote name='Pinesk@']Taaak. Ania_92 z ciapkowskiego forum:razz:. W biurze się widziałyśmy ;)[/quote]

Ahh to Ty! :lol: To już wiem :evil_lol: i jak, Mange w końcu w domq, czy jednak nie?

Posted

Ja też się cieszę. Ona jest taaaaka kochana:loveu: Muszę jej fotek parę porobic i powstawiać na forum ciapkowa i na stronkę do działu "znalazły dom" ale to jak jej się trochę polepszy z tym jej gronkowcem.:razz: